COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 739
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 740
По принцип правилата работят, защото повечето хора са склонни да ги спазват. А не просто защото някой много искал.

Ако щабът, министърът и другите продължават да губят доверието на населението с подобни нервни изблици и лоша организация, ще им е все по-трудно да си налагат правилата. Много съм съгласна с Ice Queen, че не предизвикват никакво желание да откликнеш и да сътрудничиш.

Само за да илюстрирам какво имам предвид: ето една реч на Макрон.

Леко е различна от "Господ ме е пратил да ви спася" и останалите слабоумни излияния на Бойко, нали?

(Това скачане един срещу друг е грозно и на никого не помага, между другото. Дори и на скачащите.)

# 10 741
Някак си лекарите не искат да гледат хората как падат като зрели круши, пък тези със софрите явно не им пука. Както се изрази Мутафчийски това е някак перверзно и очите му се зачервиха, гледайте интервюто от тази вечер. Бе толкова ли не ви пука за живота ви бе.....аман от тая българска черта че все нещо ни лъжат и крият от нас.
Забелязах го и аз, много мъчно ми стана, ама как да не плаче човека, може досега все още да е вярвал, че повечето хора имат акъл...

# 10 742
Лозето не ще молитва, а мотика.

Управлението на държавата има в момента работа за вършене, но вместо това, решават.да затворят хората по къщите, в очакване на....не знам на какво.
Изненадали се били, колко хора пътували! В тази тема някой изненадан ли е???
Хората видяха, че тези смешници нямат хал хабер какво правят. Не видяхте ли вчера графиките, за това колко са намалели излизанията? Според данните за трафика, българите са по-дисциплинирани от германците!

Истината е, че с нетестване са изтървали ситуацията и сега с този маньовър се опитват да се отърсят от вината и отговорността. За скока в случаите, ще бъдат виновни гражданите, а не неадекватното управление на ситуацията.

# 10 743
Между другото даде се отговор за хората, които не ги устройват часовете. Според вътрешния министър няма как да се направят мерки, които да отговарят на желанията на 10-15-100-1000 човека и е редно не мерките да се съобразяват с хората, а хората с мерките.

Стана ми интересно какво се произвежда в София на 6/8/12 часови смени, които не могат да се променят, така че хората да успяват да влизат и излизат в определените часове?

# 10 744
  • София
Flip, ако аз съм казала. че си отивам вкъщи, а не живея в посоченото място, после как ще се върна?
С каква причина?
Или обратното. Работя в София, но пътувам за "работа".

Ама чакай, нали говорим за всички онези, които работят в София, но имат постоянен адрес в родните си места? Отиват си вкъщи за празниците, връщат се в София на работа. Не е забранено. Просълзените генерали нямат нормативна стойност.
А ако отиваш някъде, където нямаш нито работа, нито адрес, изобщо не е трябвало да пуснат да излезеш и отпреди последното нареждане. нали затова бяха тия КПП-та, за да не може хората да ходят по места, където нямат адрес или работа, или аз нещо пропускам.

# 10 745
Въведоха поредния хаос. Стана тенденциозно това въвеждане на заповеди в полунощ. Явно следват примера на Ердоган.
Не е чудо невиждано. В Ирландия локдауна също започна в полунощ и беше обявен няколко часа по-рано.

# 10 746
Да започнем с това, че масово стандартното работно време започва в 9, а те в 8 затварят влизането в града. Добреее, тоест, ще ходим по-отраншко на работа, работодателите ще са щастливи, не е драма Grinning
Обаче примерно работя на смени и първа смяна ми е от 8 до 14ч. Какво правим после? А, не го интересува щаба, щото тия са малко, да се спасяват.
Поредният пример за мярка, която се налага без да е обмислена.

# 10 747
Точно така се пренесе заразата от Ломбардия в Южна Италия. Малоумници са тези с леките коли, които днес се изнесоха.

# 10 748
Цитат
Ще помоля всички българи, които живеят в чужди страни и спазват мерките там, да спрат да плюят по нашите мерки, защото е непочтено
Само за тези,които критикуват,бих предложила да дойдат тук и да се заемат лично с мерки,образоване и превъзпитание на малцинството и т.н.Да споделят докато са живяли тук,допринесли ли са с нещо за промяната на малцинството към по-добро?Работят ли техни роднини и приятели живеещи тук по този въпрос,с малцинствата?

# 10 749
Щаба,премиера и всички достойни хора , всички хора на първа линия дето работят нон стоп с такава отговорност-ми респект хора.
Обаче нашите гъзари решели да скочат до Банско или Сандански -ами няма кой да ни помогне,всичко си правим сами.Сега да не се връщат да поживеят малко там..Cry
Те ще се върнат, или по адрес или по работа. Не разбра ли? Респектът за кое по- точно е? Защо не спряха полетите и не забраниха пълна забрана за влизане и излизане към София, с изключение за болни, храни, стоки?

# 10 750
  • Пловдив
Стига с тоя стадиен имунитет, все едно се изгражда на стадии...
Част от лекарите не искат да ръкопляскат, но такива са разпоредбите.

# 10 751
  • MI
Таис, аз разбирам защо се дразниш, но реално за мерки извън България се даваха много по-лоши епитети. А всъщност човешката природа не е толкова различна в България и в странство. Затова има уж умни глави, дето да вземат мерки. И като направят нещо подобно поне аз започвам да подозирам умисъл. Някой и да е тъп, не са всичките със сигурност.

# 10 752
Ако има справедливост, Макрон, заедно с много от останалите западноевропейски лидери, би трябвало да отидат на съд заради катастрофата, в която потопиха Европа и останалия свят най-вече заради безграничната им алчност, а не да ни се дават за пример.
За много неща можем да се поучим от Западна Европа, но специално за тази пандемия не. Справка - челните места, които заемат в черните статистики по заболеваемост и смъртност. Ама били много мили и културни, ами съжалявам, но мен това не ме грее изобщо, както и не би трябвало да стопля пострадалите и семействата на починалите. За тези, които до последния  момент се колебаеха колко хора могат да жертват, само за да не им спира бизнеса, нямам и една добра дума да кажа. Angry

# 10 753
Ами то и в Швеция така се оказа.
Хората имат съзнание, няма нужда от тояга.
Нямат ИП, но си спазват мерките, почти същите.
Ако бяха ни оставили като шведите на самотек, обзалагам се, че и ние щяхме сами да се пазим. Simple Smile

# 10 754
Flip, не си ти Simple Smile
Flip, ако аз съм казала. че си отивам вкъщи, а не живея в посоченото място, после как ще се върна?
С каква причина?
Или обратното. Работя в София, но пътувам за "работа".

Ама чакай, нали говорим за всички онези, които работят в София, но имат постоянен адрес в родните си места? Отиват си вкъщи за празниците, връщат се в София на работа. Не е забранено. Просълзените генерали нямат нормативна стойност.
А ако отиваш някъде, където нямаш нито работа, нито адрес, изобщо не е трябвало да пуснат да излезеш и отпреди последното нареждане. нали затова бяха тия КПП-та, за да не може хората да ходят по места, където нямат адрес или работа, или аз нещо пропускам.
Важен е настоящ адрес,а
 не постоянен

Общи условия

Активация на акаунт