COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 073
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 725
Точно по нощите се обявяват такива решения, за да няма време да избягат хората. Само дето те вече са избягали...

Но казаха и че са върнали днес 5 хил. коли, та ако не бяха затворили тази вечер, утре вероятно някои от тях пак щяха да се пробват да напуснат София.  Поне утре няма да се вият опашки от коли на изходите на София.

# 10 726
Общо закръглихме 800. Това запомних.

# 10 727
Не знам колко са дисциплинирани чужденците, но имам 15 лета работа в Слънчев бряг-Несебър.
Всички дисциплинирани там (дори и немците) са адски недисциплинирани тук. И пълнят гащите като чуят думата police. Дали е само самодисциплина... Или зад самодисциплината седят закони и строгото изпълнение на законите?

# 10 728
  • София
Дисциплинирани за кое? Никой не им е забранявал да излизат или да посещават паркове. Обаче полицията е там и следи да не са на групи. Върши работа, демек, а не само да събира пари и да плаши. Никой не ги е затварял, ругал и причие. Тук ни третират като овце в кошара и айдеее рррр с остена... Обаче явно такъв ни е манталитетът, права си.
Ами и тук полицията обикаля, поне днес в квартала на няколко места засякох патрули - правеха забележка за събиране на групи, след отминаването им се събираха отново. Върха бяха четирима дядовци - разпръснаха ги от беседката, след 10 минути се бяха натъпкали в една кола и си бъбреха. Е, не може по един пъдар на всеки.

# 10 729
Заслужаваме си подкарването с гегата, много ми хареса това "до второ нареждане". Яко да се изнервят сега мнимите екскурзианти. Писнало ми е от такива тарикати и заобикалящи правилата, има да въздишаме по немската дисциплина, ама няма да я стигнем.

На мен нищо не ми хареса. “ Мнимите екскурзианти” си живеят и работят в София, с постоянен адрес в провинцията. Там им е “ вилата”, приятели, сбирки и т. н
Проблем нямат. После с декларацията за работа са тук.  
Наистина почнах и аз да се изнервям на липсата на контрол и сериозни мерки, не само да си съобщават нещо по тв.

# 10 730
Да, вървим от квадратичното нарастване към експоненциално явно... Четох статия, че първото не може да се запази стабилно още дълго.

# 10 731
Някой замисля ли се защо ни третират като овце ?
Не съм съгласна с Калина. Има хора отговорни и безотговорни. Дали са от чужбина, работещи, неработещи, млади или стари. Същото е като да си добър или лош. Да спазваш правила или не.

# 10 732
  • Пловдив
Явно до военно положение трябва да стигнем.
ИП ни е малко.

И до там ще стигнем.
Няма, защото тогава ще командва Радев, а това Баце няма да го допусне никога.

# 10 733
  • София
всички тарикати с "отивам си вкъщи" и "отивам на работа", ще се сдобият с актове за нарушение. 

И как ще бъдат в нарушение? Имат право и да си отидат вкъщи, и да отидат на работа, нали така си е от началото на измислените КПП-та, или аз нещо бъркам?

# 10 734
Дисциплинирани за кое? Никой не им е забранявал да излизат или да посещават паркове. Обаче полицията е там и следи да не са на групи. Върши работа, демек, а не само да събира пари и да плаши. Никой не ги е затварял, ругал и причие. Тук ни третират като овце в кошара и айдеее рррр с остена... Обаче явно такъв ни е манталитетът, права си.

Когато се държим като малоумни овце, по какъв друг начин искаш да ни третират?!
Извинявам се на овцете ...

Да попитам, в Германия няма ли такива мерки? Няма ли затваряне на магазини? И там ли  хейтят против мерките?

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 00:39 от Diorela

# 10 735
Щаба,премиера и всички достойни хора , всички хора на първа линия дето работят нон стоп с такава отговорност-ми респект хора.
Обаче нашите гъзари решели да скочат до Банско или Сандански -ами няма кой да ни помогне,всичко си правим сами.Сега да не се връщат да поживеят малко там..Cry

# 10 736
Прогнози докога ще е затворена София?

До второ нареждане, казаха ви.

# 10 737
  • Пловдив
Това решение беше...странно. Хем днес са пуснали хиляди да излязат от София (а е напълно известно, че обикновено хората тръгват в последния работен ден, а не в първия почивен), хем сега забраняват движението все едно някой от днешните заминали ще тръгне да се връща утре. В понеделник/вторник ще ги пуснат обратно, защото няма как толкова хора да отсъстват от работа. В същото време самолети продължават да летят.
И за капак имаше мисирка, която питаше какво ще правят хората с ЖИТЕЛСТВО... Горката толкова години не е разбрала, че вече няма такова понятие.

# 10 738
  • София
На все повече хора не им пука. Остава още малко и никой няма да слуша Майтапчийски и компания. На всички им писна от глупостта.

Подкрепям. Ще продължат с не на място решения по нощите, и други подобни. И Гешев ще продължи, а той е неконтролируем в демагогията.

И накрая просто на много хора ще им писне и от вируса, и от мерките, и от глобите и други наказания.

# 10 739
Седя вчера и днес и си мисля...колко трябва да си тъп, че да си идеш на село при родители, баби и дядовци....в тая обстановка?
Пак закъснели и половинчати мерки. Ганьо ще измисли начин.
Убеждавам се, че сме много малък, но изключително прост народ.

И  защо обобщаваш така? Знаеш ли колко е населението на София, над 1 милион човека от този "изключително прост народ" не напуснаха града за Великден.

Общи условия

Активация на акаунт