COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 816
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 440
Брееейй пак народа виновен, че властта не може да се справи. А властта, знаеща, че за нищо не става, реве "вие сте си виновни". Joy
Аз съм излизала от града многократно и не са ми искали декларация. Как ще ме глобят?

Брей, как пък на безотговорните от народа ПАК държавата им е виновна! Все някой им е длъжен! Я да ги гони да си сложат маската, я да не пътуват. Малко се получава като в детската градина, а са с претенции на интелигентни хора.
Това е доказателство, че при драстични мерки е нужен драстичен контрол.
Затова в Германия избягват да налагат крайни мерки, защото контролът върху тях няма да им е по силите (задължителни маски, забрана за излизане от населено място...).
О, я стига. Мерките ни въобще не са драстични.

# 10 441
Куомо днес е потвърдил локдаун на Ню Йорк до 15 май, въпреки мнението на Тръмп, че пикът е преминат и могат да се ориентират към отваряне.

# 10 442
Вярно е че се тества избирателно и недостатъчно, обаче като хвръкнат нагоре случаите, нещата ще излязат извън контрол и на щаб и само Господ ще може да ни помогне. Някои май си мислят, че репортажите от Западна Европа са майтап.

Не знам, ама това да излязат и да ми се молят няколко директора на болници, а лекарите там да ми ръкопляскат всеки ден от екрана нещо ми подсказва, че ситуацията е екстраординарна, това се опитвам да обясня. Някак си лекарите не искат да гледат хората как падат като зрели круши, пък тези със софрите явно не им пука. Както се изрази Мутафчийски това е някак перверзно и очите му се зачервиха, гледайте интервюто от тази вечер. Бе толкова ли не ви пука за живота ви бе.....аман от тая българска черта че все нещо ни лъжат и крият от нас. Съжалявам, че съм така емоционална, но последиците ще ги понеса и аз и семейството ми и хилядите като мен. Ненаяли и ненапили се.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 12:57 от bubanka

# 10 443
Брееейй пак народа виновен, че властта не може да се справи. А властта, знаеща, че за нищо не става, реве "вие сте си виновни". Joy
Аз съм излизала от града многократно и не са ми искали декларация. Как ще ме глобят?

Сега властта няма топки да следи собствените си решения, но на края Асан циганина виновен. Доообре.

Малко като мъжът изневерява и обвинява за изневярата жена си, защото тя го била подтикнала. Joy

п. с. Някой тъп журналист няма ли да попита ББ защо не си слага маската на обществено място и при разговор с тях?

П.п.с. Как може да се кефят някои хора на селския изказ и обиди на този селянин? 😲

От доста време спрях да пиша, но на това мнение не можах да се въздържа😊

Хората ще правят на пук, но естествено някой друг трябва да им е виновен.

Някой така с вълшебната пръчица трябва и щом не може е некадърен!

Светли празници!
И добре,че Господ е българин!

# 10 444
Не, че не им пука.
Все още мислят, че някой ги лъже.
Като им опре яйцето в задника, друга песен ще запеят.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 21:53 от Не се сърди, човече

# 10 445
Не знам, ама това да излязат и да ми се молят няколко директора на болници, а лекарите там да ми ръкопляскат всеки ден от екрана нещо ми подсказва, че ситуацията е екстраординарна, това се опитвам да обясня. Някак си лекарите не искат да гледат хората как падат като зрели круши, пък тези със софрите явно не им пука. Както се изрази Мутафчийски това е някак перверзно и очите му се зачервиха, гледайте интервюто от тази вечер. Бе толкова ли не ви пука за живота ви бе.....аман от тая българска черта че все нещо ни лъжат и крият от нас. Съжалявам, че съм така емоционална, но последиците ще ги понеса и аз и семейството ми и хилядите като мен. Ненаяли и ненапили се.
Но като се върнат и ако са заразени, ще се очаква същите тези лекари да ги спасяват и лекуват.

# 10 446
Не, че не им пука.
Аз се чудя защо трябва да е така. Мерки се вземат за да не се случи лошото, а не защото се случва. Трябва да затънем в тинята ли...

# 10 447
ИП е нещо много интересно - хора, които рядко ходят на църква сега рязко решиха да станат много набожни, хора, които не се сещат за роднините със седмици изведнъж се затъжиха за баба и дядо, тези, които не извървяват повече от 100 м на ден изведнъж решиха, че искат да потичат в парка, половината софиянци изведнъж се затъжиха за родните си места и с гордост развяват ЛК с постоянен адрес - този, от който до преди 2 месеца се срамуваха, майките, които по цял ден висят във ФБ изведнъж започнаха да тъгуват за парка, тийновете, които не можеш с бой да ги накараш да станат от плейстешъна сега изведнъж решиха, че е супер куул да висят цяла група пубери на пейката пред блока, съседа, с който се карате редовно, защото си паркира колата, като за две коли сега ви е пръв приятел за по бира пред блока и т.н. и т.н и т.н.

# 10 448
Ами те децата не са еднакво Ентелигинтни явно.
Мерките ни са съвсем умерени. Именно с комуникацията се опитват да ни представят реалността, ама интелигентните разбират от приказки, останалите ще разберат след като се опарят или по-лекия вариант след глоба.

# 10 449
Скрит текст:
Не, че не им пука.
Аз се чудя защо трябва да е така. Мерки се вземат за да не се случи лошото, а не защото се случва. Трябва да затънем в тинята ли...
Не, трябва да се закопаем и тогава да разберем какво сме изгубили.

# 10 450
А помислихте ли, че грижата за моето здраве е МОЯ отговорност, и не държавата трябва да ме пази. И тези, безотговорните, не са самостоятелни единици, а са част от ОБЩЕСТВО. И не се изпълняват мерките не защото са неадекватни, а защото гражданите са безотговорни. Защото все някой друг им е задължен. Те са само потребители. И аз трябва да се съобразявам с мераците на някой  да пътува, но той не трябва да се съобрази с това, че може да навреди на моето здраве. Те имат права, а къде остават МОИТЕ права, защото аз не съм се съгласила някой да рискува здравето ми. И тук се губи моят избор и моите права.
И ако утре аз и някой пътешественик се разболеем заедно  - но той постъпи дори и 10 мин. преди мен за лечение, а леглото в болницата е едно , аз ще бъда лишена от лечение, въпреки, че съм спазила всички правила. Къде са моите права?

# 10 451
Ен на брой страници съдим гадните, непослушни и недисциплинирани хора. То не бяха селяни, не бяха тъпаци. Тук, разбира се, се е събрал елитът.
А замисляте ли се, че за да не се изпълняват така масово, явно има нещо  криво в мерките, в прилагането им, в комуникацията, в начина, по който следват една след друга...
Ако щабът е родителя, а ние сме децата, то родителите всеки ден ни дават различни забрани и като питаме защо днес е различно от вчера, отговорът е защото така.
Не знам какъв елит се е събрал, но не за първи път Андрешко търси да заобиколи правилата и да излъже властта. Аз мисля че ни дадоха много ясен отговор защо нещата стоят по този начин, даже прекалено ясно ни го показаха. Няма пари, здравната система е тантел марка, не можем да поемем всички в болницата, които имат нужда. Ще умрат много хора, ще се заразят лекари, няма да има кой да ни лекува. Ама някои префинени журналисти се докачиха, че не било някак много прихологически издържано това послание и стряскало нежните ни души. Ето колко ги стресна, натрупаха багажниците с буркани и си отидоха на село.

# 10 452
Ен на брой страници съдим гадните, непослушни и недисциплинирани хора. То не бяха селяни, не бяха тъпаци. Тук, разбира се, се е събрал елитът.
А замисляте ли се, че за да не се изпълняват така масово, явно има нещо  криво в мерките, в прилагането им, в комуникацията, в начина, по който следват една след друга...
Ако щабът е родителя, а ние сме децата, то родителите всеки ден ни дават различни забрани и като питаме защо днес е различно от вчера, отговорът е защото така.

Аз не съм от фанатично спазващите всички мерки. Разбирам ги всички, дето не им се стои у дома, обаче и на мен туу мъч ми дойде това изнасяне днес. Всичко се прави заради едното печено агне и салатата с ракия, нелепо е просто. Как изведнъж се нароиха толкоз набожни хора, толкоз загрижени за близките и родителите си. Някои 100% не са се виждали с брат'чеда Гошо от 10 години, но сега рязко нямат търпение да го видят и да седнат на софрата..

# 10 453
  • София
Путин затова написа едни точки към глобите за застрашаване на чуждия живот и здраве, ако не си спазват карантините и т.н. При това глобите и наказанията растат експоненциално според нарушенията.

# 10 454
Аз не вярвам да има държава където голям процент са 'отговорни' , да речем в оптимистичния вариант това са 70-80 % от хората, при нас да са 40-50% , останалите спокойно могат да обърнат каруцата....за това имаме държава, която да въвежда ред...доколкото е способна естествено

Общи условия

Активация на акаунт