COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 682
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 950
  • София
Пак да питам - защо от циганските махали се пускат да ходят хора на работа?
в циганските квартали на София: 50% от тестваните са с коронавирус
И се разхождат по улиците без маски - и аз това питам - защо?
Ами защото те вируси не виждали и нямало при тях - така отговори жителка от такава махала, след като ги затвориха

# 10 951
  • София
В статията на Пик пише, че 50% от пробите са положителни. Не че половината население там е болно. Нали откриха 20 заразени, тоест 40 пробили си направили?! Тази статия ми е повече от абсурдна. И Мутафчийски каза, че има заболели на една улица, къща до къща...не чух по продължение на цели улици...
Абсурд е в София да не се извозва боклукът. Вие имате ли идея за какво количество става въпрос всекидневно?!
50 процента от положителните бързи
тестове, после са потвърдени с ПСР тестове.

# 10 952
mmm75, ако не е тайна, кой е вашият квартал?
Надежда

Благодаря и стискам палци да сте добре!

# 10 953
Кантарджиев вчера пред Нова ТВ:

Цитат
"Започваме да се изкачваме по кривата на заболеваемостта. Моля хората да имат дисциплина. Нашата страна взе мерките точно навреме. Ако три седмици преди пика се вземат по-строги мерки, се намалява височината на този пик с около 70%. Въобще се говори, че сега започнахме да изследване, но не е така. Януари месец вече имаше тестове. Бяхме подготвили колкото е възможно, две лаборатории започнаха да работят веднага. В нашата страна успяхме да направим така, че Министерството на здравеопазването откри и стимулира отварянето на още лаборатории за PCR, започнаха и масово тестване на засегнати групи", коментира той.

# 10 954
  • София
Специално към виладжиите и хората с имоти по селата - идеята е да няма движение напред-назад. Щом семейството живее, работи и децата учат в дадено населено място - значи трябва да седят там, а не да циркулират. Или веднъж когато отиде на вилата, да си седи там, за да не се разнася евентуалната зараза.

Адресната регистрация няма нищо общо с вируса. Не я използвайте като извинение, а се спрете за малко от пътуването.

Всички имаме нотариални актове за вилите си, но някои седим на едно място, а други решават, че само те имат нужда от чист въздух и природа. Толкова ли е трудно да се разбере смисълът на тия мерки.

# 10 955
Когато коментирах, не беше ясно дали София само затварят или всички градове. Само да уточня, че лелката, която овайкахте, тоест моя милост - не живее в София и напускането не ми е било забранено. И се притеснявам, защото не можем да работим оттук,  нито аз и мъжът ми, нито децата да учат. Иначе с удоволствие бихме останали, всички удобства има, плюс свободата, която липсва в града.
Олеква ли ви като осъждате другите без да сте наясно?

Имате всички удобства само дето не можете да работите и да учите? Четете ли какви ги пишете?

# 10 956
  • 1st floor
В статията на Пик пише, че 50% от пробите са положителни. Не че половината население там е болно. Нали откриха 20 заразени, тоест 40 пробили си направили?! Тази статия ми е повече от абсурдна. И Мутафчийски каза, че има заболели на една улица, къща до къща...не чух по продължение на цели улици...
Абсурд е в София да не се извозва боклукът. Вие имате ли идея за какво количество става въпрос всекидневно?!
50 процента от положителните бързи
тестове, после са потвърдени с ПСР тестове.
Тоест 40 човека са изследвали от двата квартала?

# 10 957
  • София
Ами защото те вируси не виждали и нямало при тях - така отговори жителка от такава махала, след като ги затвориха

Правилно е отговорила жената. След като те не усещат да има вируси, т. е. не са се натръшкали да мрат, значи вирусът е безобиден и опасността извратено се преекспонира.
Ако настане мор, бъди сигурна, че всички ще усетят и ще видят, че има...И тия от махалите и другите ще видят.

# 10 958
Те са от Бургас...Четете...

# 10 959
Питате кой ще чисти ако циганите легнат болни. Ами да - няма кой. Няма кой, защото вече повече от 10 години управлението на София съвсем умишлено не иска да въведе машинното почистване, подземните кофи за боклук, за които не са нужни 5 човека да ги изхвърлят итн итн. Всичко това с целта само и единствено да си запазят основния електорат. Е, както ще се види това ще се върне като бумеранг срещу всички нас.

# 10 960
  • София

Правилно е отговорила жената. След като те не усещат да има вируси, т. е. не са се натръшкали да мрат, значи вирусът е безобиден и опасността извратено се преекспонира.
Ако настане мор, бъди сигурна, че всички ще усетят и ще видят, че има...И тия от махалите и другите ще видят.
Тогава маските няма да ги/ни спасят. Ама да намалят поне малко  разпространението от безсимптомни могат.

# 10 961

Определено хората са зле финансово😀

# 10 962
От Бургас,  от София, нямаш право да напускаш града без основателна причина. Не знам колко пъти трябва да се обясни.

# 10 963
Кво става с Китай ?

Скрит текст:

# 10 964
/quote]
Абсолютно манипулативна статия. От некадърност и тъпотия, не е умишлено. Това което каза Кантарджиев (не съм сигурна за името) е, че от положителните за IgG/IgM, половината са се позитивирали и със PCR. Тоест ако от тестуваните жители на квартала 10% са дали + проба с бързите тестове, 5% от тях са доказани като вирусоносител.
Сега всички ще се успокоят, че ето, видиш ли, тази болест се разпространява сред циганите, и нас не ни лови. Или пък, че заради тези квартали скочиха през последните два дена случаите в София, което изобщо не е така. От днес нататък ще се включват доказаните с ПСР от тези квартали. Досега не бяха.

Общи условия

Активация на акаунт