COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 984
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 995
  • София
Това с тия гадни софиянци е ужасно. Братовчедка ми има бебе, с автоимунно животозастрашаващо заболяване. Имат вила в малко, почти безлюдно село в балкана.

Изнесоха се там цялото семейство по съвет на професорите, които лекуват бебето. Сега, ако нещо му стане на това бебе какво ще трябва? Да си седи в балкана, като е толкова хитра майка му?
Боже, каква драматизация и изкривяване на ситуацията!
Изрично казаха, че няма да се спира преминаването на лицата, които се нуждаят от посещение на болница. Ще е проблем само за тарикатите, не за хората в нужда.

Няма драма. Ще ги пускат на лекар, но не и обратно в балкана.

# 10 996
Това с тия гадни софиянци е ужасно. Братовчедка ми има бебе, с автоимунно животозастрашаващо заболяване. Имат вила в малко, почти безлюдно село в балкана.

Изнесоха се там цялото семейство по съвет на професорите, които лекуват бебето. Сега, ако нещо му стане на това бебе какво ще трябва? Да си седи в балкана, като е толкова хитра майка му?

Въпросът ти е несериозен - още снощи на брифинга обясниха, че такива случаи няма да бъдат връщани на КПП-тата

# 10 997
Много ми е странен новия случай от Русе с 28 годишната жена, която не е пътувала в чужбина и не е контактувала с рискови.
Май ще се окаже, че и тук имаме някакво мини огнище, неподозирано от никого.
А Габрово? Двама от първите заразени /вече излекувани/ и сега има още един.  Първите - възрастна жена и мед. сестра без контакти.

# 10 998
  • София
Лейди, несериозен е начинът, по който чете примера и описаните обстоятелства. Не в съвкупност, а избирателно. Съжалявам че писах.

# 10 999

Някой някога да е забранявал пътуване по медицински причини?

# 11 000
Живея в Германия, където ситуацията с изолацията е трагична.
Младите масово се срещат и мотат по групички, седят по парковете и разпространяват заразата. Маски се носят едва от 10-20%.

Гордейте се с това, което постигнахте ВИЕ в България, защото хората масово спазват правилата и много по- бавно се разпространява болестта, което е основната цел на мероприятието.

България взе много своевременно мерки и това показва резултати. Сега болниците и лекарите са много по- подготвени.

Икономическа криза ще има навсякъде, важното е да овладеем смъртността.

И не, не подкрепят ГЕРБ или бб по какъвто и да е начин, никога не бих гласувала за тях.
Но направиха много правилно, че оставиха медицински лица да водят действията по време на епидемия.

Гордейте се с България и със своите действия...

# 11 001

Боже, каква драматизация и изкривяване на ситуацията!
Изрично казаха, че няма да се спира преминаването на лицата, които се нуждаят от посещение на болница. Ще е проблем само за тарикатите, не за хората в нужда.

Няма драма. Ще ги пускат на лекар, но не и обратно в балкана.
Сигурно ли е? А ако имат изрично предписание от лекар? Това може да се провери. Все си мисля, че ще се позволят такива изключени.

# 11 002
Много ми хареса това, което дадоха по телевизията.

- Отиваме да си приберем детето от баба му
- Бабата ще продължи да си гледа внучето, а вие се връщате обратно в София

Тъпото е, че наистина има деца, които са оставени при бабите и сега няма да могат да си ги приберат заради тарикатите, които спекулират с това оправдания

# 11 003

Тъпото е, че наистина има деца, които са оставени при бабите и сега няма да могат да си ги приберат заради тарикатите, които спекулират с това оправдания

Те полицаите сигурно ще се нагледат и наслушат на всякакви истории, особено в понеделник вечерта Simple Smile
Залагам, че най-честият мотив за прибиране в София с детето ще е "Водим го на лекар, неотложно е"

# 11 004
  • Буркина Фасо

КПП-то как ще разбере кой е тарикат и кой говори истината когато се казва, че отиват да си вземат децата ?

# 11 005
  • София
А Габрово? Двама от първите заразени /вече излекувани/ и сега има още един.  Първите - възрастна жена и мед. сестра без контакти.
Новият габровски случай е всъщност на жена от Дряново, върнала се от чужбина (изненада!). Била се изолирала, а след някой ден проявила симптоми.

# 11 006
Лейди, несериозен е начинът, по който чете примера и описаните обстоятелства. Не в съвкупност, а избирателно. Съжалявам че писах.

Извинявай, но мисля, че е несериозно изобщо да се пише подобно нещо. Защото няма как на КПП-тата да пуснат служители на А1 примерно, защото такива ще бъдат пуснати, но да не пуснат болно дете нуждаещо се от лечение. Снощи на брифинга специално го обясниха това. Така че истерията и паниката са напълно безпочвени. Ясно е, че проблема не е в това, че няма да ги пуснат да заведат детето в болница, а че няма да могат после да се върнат на вилата. Ами да - няма да ги пуснат. Има си правила и те трябва да се спазват. Като мине лудницата ще могат всички желаещи да си ходят на вилата, да си претакат зелето, да си затворят бурканите, да си нахранят овчиците и да си окосят дворовете. Сега не може и не е само в България така

# 11 007

Дано не се наложи да пътуват, но евентуално биха могли да ги вземат и откарат с линейка, която никой няма да спре. Също и лекар може да издаде предписание къде да се лекува детето според здравословното му състояние, тоест, извън градска среда.

Заповедта за движение ще е актуална точно до вторник, когато хората ще се върнат обратно на работа. Но пък може и да са се изплашили от епидемичната обстановка в махалите и да изчакат с връщането.

# 11 008
Трябват по-сериозни мерки. Българите са тарикати и от дума не разбират.

# 11 009
Вижте сега, такива тарикатлъци и пренебрегване на забрани има по целия свят,  та да спрем с това плюене по прословутия българин. Ако другаде хората бяха дисциплинирани, нямаше да има такива локдауни, а щяха да разчитат на съвестта на гражданите. И италианците в началото на март хукнаха на ски, после видяхме какво стана. Дано само не ги последваме. Тук сме с изключително разхлабени мерки и пак рев.

Общи условия

Активация на акаунт