COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 673
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 980
Хайде спрете се с това "търкане на диваните"!
Нито търкам дивана,нито сме се заключили и не си показваме носа навън. Просто не се шляем излишно. Това ли е проблемът! Ходя на работа.Пазарувам разумно, а не 5 пъти до магазина, за да се разхождам.  И не търкам дивана, защото имам достатъчно неща, с които да си запълня ежедневието. Даже уча. Може да се използва това време вместо за мрънкане, колко ни е тежко без парк, някой да си повиши квалификацията.
Искате като в Европа, сравнявате ни с Европа. Ами научете се да спазвате законите и правилата като в Европа. Или по български е по-лесно - да сме дребнави тарикатчета, които все търсят далаверката и вратичката.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 20:22 от mar4ela

# 10 981
  • Другата България
Мери, не мога да ти изведа списъка поименно. Немалко от пишещите тук не са излизали от началото на ИП.
Ти си мислеща жена,  та като такава да те питам : Защо НОЩ не заключи София в сряда ? Според теб
Така съм съгласна, не са излизали, доброволно, защото така са решили сами, а не, че някой ги е принудил насилствено или ги е заключил.
Сега, за другото. Първо, София не е "заключена". Не е и под карантина, че и това понятие тук се размята постоянно, а и сутринта чух журналист да го казва на брифинга, наложи се и Мутафчийски да обяснява разликата между понятията. София е блокирана само за влизане и излизане, от и към града. Хора, които работят, а и други, се пропускат. И вече писах, че и според мен това трябваше да стане още в сряда. Питаш защо. Аз имам лично мнение, официалните мотиви ги знаят малко хора.
Наистина според мен никой не е очаквал такова масово преселение предвид вече месец ИП и предвид всичко, което се изговори и изписа. И предвид, че всички напускащи отиват при възрастни роднини в провинцията. София наистина е огнище, това беше ясно и преди да се започне тестването на ромите, целта е това ако е възможно да се ограничи някак, подчертавам-ако е възможно. Как според теб да стане? Знам твоето мнение, или поне предполагам какво имаш ти предвид, но не може като си казал хоп да не скочиш. То може, ама после ставаш за смях. Достатъчно критики отнасят всички тези, които се опитват нещо да правят, правилно или не, редно или не, обосновано или не, нужно или не, смислено или безсмислено-започнали са вече. С тези КПП-та пародията е пълна-всеки преминава, а виждаш и ти, и чуваш, че масово се лъже за причините. Кого лъжат всъщност тези, които го правят? Дали МВР, как мислиш? Ето, понеже и ти си от мислещите, кажи ми според теб наистина ли смяташ, че на никого не е ясно /в МВР и държавата/ какъв процент от тези декларации не са истиниски?

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 12:12 от Merri_An

# 10 982
  • София
Това с тия гадни софиянци е ужасно. Братовчедка ми има бебе, с автоимунно животозастрашаващо заболяване. Имат вила в малко, почти безлюдно село в балкана.

Изнесоха се там цялото семейство по съвет на професорите, които лекуват бебето. Сега, ако нещо му стане на това бебе какво ще трябва? Да си седи в балкана, като е толкова хитра майка му?

# 10 983
  • София
Никога не съм гласувал за ГЕРБ, но мнението ми съвпада 100% с това на FlameV!

# 10 984

Определено хората са зле финансово😀

Е, то това нищо не е, в магазинът се побират 5 пъти повече хора наведнъж.

Това са около 25 човека - горе-долу толкова се виждат на снимката, но въпросът е, по какъв начин разбрахте как са финансово? Видяхте им съдържанието на портфейлите ли, а и това какво общо има с темата, че изобщо се обсъжда?  Или по-добре да са зле, че да си стоят по къщите и да не излизат на пазар  - така по-спокойно ли ще ви бъде?

# 10 985
В сряда ЕК е публикувала указания, които съдържат три условия за излизане от локдаун мерките: https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/communication_-_a_eur … nt_measures_0.pdf
Накратко кои са те: достатъчен болничен капацитет, слизане надолу по кривата и много усилено тестване и мониторинг.
България не изпълнява нито едно от тях, направо е на светлинни години. Тук щабът смята, че само с изолация и маски ще станат нещата. Ами няма да станат.
Най-успешното действие на щаба до момента е, че успя да настрои хората едни срещу други. Да се дебнат, мразят и портят.
С такива мерки и такива водачи - успех! Дано излезем от тая криза въпреки, а не заради тях.
Слизане по кривата надолу няма никоя държава. Болничния капацитет е относителен, както и тестването.
Специално за БГ имаме болничен капацетет за сега, тестването е недостатъчно, но се увеличава, кривата върви нагоре. До момента изолацията /под различна форма/ е дала единствено разултат за намаляване на заболелите в повечето държави. Нашият щаб е много мекушав и разчита на разбиране от хората. Вместо това, хората се настройват едни срещу други, най-просто - изпълнителни и неизпълнителни.
Докато повечето не проумеят, че неизпълнението води до продължаване на мерките, затягане и удължаване, нито тестове, нито лекари ще могат да помогнат.

# 10 986
Много ми е странен новия случай от Русе с 28 годишната жена, която не е пътувала в чужбина и не е контактувала с рискови.
Май ще се окаже, че и тук имаме някакво мини огнище, неподозирано от никого.

# 10 987
Това с тия гадни софиянци е ужасно. Братовчедка ми има бебе, с автоимунно животозастрашаващо заболяване. Имат вила в малко, почти безлюдно село в балкана.

Изнесоха се там цялото семейство по съвет на професорите, които лекуват бебето. Сега, ако нещо му стане на това бебе какво ще трябва? Да си седи в балкана, като е толкова хитра майка му?
Боже, каква драматизация и изкривяване на ситуацията!
Изрично казаха, че няма да се спира преминаването на лицата, които се нуждаят от посещение на болница. Ще е проблем само за тарикатите, не за хората в нужда.

# 10 988
Мери, аз съм сигурна  (за себе си ), че  НОЩ знаят много повече от нас по отношение на епидемиологичната обстановка в страната. Също така съм сигурна, че ако искат - могат да  заключат София. Но не искат (очевадно ). А не искат, защото трябва да има зарязване,  което според мен те контролират отлично.

# 10 989
  • Sofia
За всички, които питаха за броя на тестваните в двете Софийски махали.
РЗИ опроверга Щаба! Има само 10 потвърдени проби за коронавирус във „Факултета“ и „Филиповци“
Скрит текст:
Има само 10 потвърдени проби за коронавирус във „Факултета“ и „Филиповци“. Това уточниха от столичната РЗИ във връзка с информацията на НОЩ от тази сутрин, че половината от тестваните са болни. Ето какво още уточниха от ведомството:
За последните два дни във столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ бяха направени 160 бързи теста. 20 от тези 160 показаха положителен резултат и на тези 20 са взети проби за ПСР. От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, което е обяснението за 50% от 20. Молим за извинение ако сме били неясни в думите си!
Източник:https://mobile.frognews.bg/

# 10 990
И аз  съм от тези, дето мислят че правителството в момента отпусна мерките нарочно - дават шанс на теорията на Мангъров и другите специалисти за изграждане на стаден имунитет. И го правят точно сега, защото според тази статия
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pristigna-pyrvata-pratka-s-medicinski-materiali-ot-kitaj-zakupeni-ot-bylgariia-snimki-2222272
 в страната много скоро ще пристигне лекарство и ще могат да лекуват повече хора в начален стадий.
Ако продължаваше досегашното" криене" от вируса в очакване на лекарство, което не се знае дали някога ще има, трябваше да стоим всички затворени поне 2 години, а може и повече.
А част от тези, които са заминали в провинцията, според мен са отишли не толкова да ядат и пият, а да помогнат за подготовка за сеитба на зеленчуците, защото следващия месец ще трябва активно да се засажда.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 12:21 от Snake777

# 10 991

Определено хората са зле финансово😀

Е, то това нищо не е, в магазинът се побират 5 пъти повече хора наведнъж.

Това са около 25 човека - горе-долу толкова се виждат на снимката, но въпросът е, по какъв начин разбрахте как са финансово? Видяхте им съдържанието на портфейлите ли, а и това какво общо има с темата, че изобщо се обсъжда?  Или по-добре да са зле, че да си стоят по къщите и да не излизат на пазар  - така по-спокойно ли ще ви бъде?
злобее си просто... то като си зле финансово изобщо ли да не си пазаруваш и да ядеш печени киселици само.

# 10 992
  • Bulgaria
Мери, аз съм сигурна  (за себе си ), че  НОЩ знаят много повече от нас по отношение на епидемиологичната обстановка в страната. Също така съм сигурна, че ако искат - могат да  заключат София. Но не искат. А не искат, защото трябва да има зарязване,  което според мен те контролират отлично.

И как го контролират? Защото досега и държавите, които се опитваха да го контролират с цената на много труд и тестове показаха, че това не е лесна задача. Заключването е неизбежно и ще го направят в момент, когато вече нещата са излезли от контрол, съответно няма да даде желания ефект.

# 10 993
  • Другата България
Мери, аз съм сигурна  (за себе си ), че  НОЩ знаят много повече от нас по отношение на епидемиологичната обстановка в страната. Също така съм сигурна, че ако искат - могат да  заключат София. Но не искат (очевадно ). А не искат, защото трябва да има зарязване,  което според мен те контролират отлично.
Ето затова казах, че си от мислещите.
Сега само се запитай защо това се иска. Контролът. И не говоря само за София, естествено, там не е центърът на света.

# 10 994
  • София
Никога не съм гласувал за ГЕРБ, но мнението ми съвпада 100% с това на FlameV!
Въпросът въобще не е в ГЕРБ или в някоя друга партия. Имаме управници, които правят това, което се прави в момента в другите страни от ЕС, че и в света. Имаме опозиция, която опитва да извлече дивиденти от недоволството на хората. Имаме Волен С., който прави циркове - както винаги. Въобще всичко е както винаги и ако управляващите бяха други, едва ли нещо щеше да е по-различно.
Общо взети почти всички страни правят едно и също, с леки вариации, та не знам всъщност за какво е целият шум. Някой има идея за особен, български път, нещо гениално,съвсем различно от това, което правя другите? Защото аз такива идеи нямам, а и тук не прочетох. Воплите за спешно "проепидемичване" въобще ни ги броя - това не е сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт