COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 691
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 025

Определено хората са зле финансово😀

Е, то това нищо не е, в магазинът се побират 5 пъти повече хора наведнъж.

Това са около 25 човека - горе-долу толкова се виждат на снимката, но въпросът е, по какъв начин разбрахте как са финансово? Видяхте им съдържанието на портфейлите ли, а и това какво общо има с темата, че изобщо се обсъжда?  Или по-добре да са зле, че да си стоят по къщите и да не излизат на пазар  - така по-спокойно ли ще ви бъде?
Не са около 25.Аз бях по средата опашката.Не ме разбирайте погрешно,радвам се,че хората не умират от глад.Просто има тук в темата и навън около мен доста хора,които твърдят,че ще умрат не от вирус,а от глад.Повечето хора излизаха с връхни колички.

# 11 026
  • Другата България
Мери, може би не разбирам въпроса ти
Според училите  -лОзи,  срещу вирус трябва или групов имунитет, или ваксина. За второто са нужни години. И сега сме в процес на създаване на имунитет,  на порции. Неизбежно е
Надявам се в това начинание Господ да ни пази и/или БЦЖ
Напротив, прекрасно си разбрала въпроса ми.
Абе хора така ли не разбрахте, че в София има повече открити случаи защото се тестват . В прованса знаем как е, с ракия се лекуват, и си стоят по къщята, да не би някой да ги затвори за 28 дни. Това е истината.
Предполагам, ти си от "прованса", след като знаеш там как е?

Междувременно в момента във "Филиповци" ромите създават проблеми и то не малки.

# 11 027
На живо от Факултета https://www.facebook.com/watch/live/?v=2995589603836787&noti … ve_video_explicit

едит: спряха го.

тук излъчват https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/515094269376586/

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 13:17 от -True Blue-

# 11 028
Частните примери, които се дават, са изумителни. Бебе с автоимунно заболяване ще има хипотетична нужда от медицинска помощ (явно неотложна, за да се наложи да се върнат в София) и после веднага ще хукнат пак обратно? Явно ще е много неотложна тази помощ, от която след един ден вече няма да има нужда. И разбира се, риск, че ще се наложи пак медицинска помощ, няма. А и като си пообиколил болниците в града с най-много заболели, после е съвсем в реда на нещата да се върнеш на село и хубаво да разнесеш, каквото си олепил от болниците. Но пък ти знаеш къде да потърсиш медицинска помощ, както стана ясно, а баба ти в Сусурлево, която няма и аптека под ръка, да се оправя.

# 11 029
Скрит текст:
Tays, аз се опасявам, че законово няма да може да бъде глобен никой, защото на отиване ти декларираш, че се прибираш у дома. Нищо невярно не казваш. На връщане декларираш, че пътуваш с цел работа, имаш бележка, отново с нищо не си излъгал. Жена ти е с теб, щото и тя отива на работа. Децата ги водиш, защото няма на кого да ги оставиш и стоят с теб в работата. Примерно. Импровизирам, но реално не виждам как ще ги санкционират повечето.
Пак ли се търсят вратички ?
Да ви кажа честно, Наказателният кодекс е безкомпромисен в условия на пандемия, така че всеки да си се обяснява там, след повдигане на обвинение.
Прогнозирам доста дела от такъв характер.
И няма да има милост в съда.
Лолитка, внимавам, то тук човек трябва да влиза с каска и маска Joy

Напротив, точно в съда, ако му е останала капка мозък, нито един такъв акт няма да мине.
Не може да ти разрешат нещо и после да те глобят, защото си направил разрешеното, ама те те били помолили на брифинг да не го правиш. Ако някой е декларирал неверни данни, ако е казал, че има адрес, а всъщност няма, или е подправил подпис и печат на фирма-работодател - разбира се, че ще бъде глобен, а може и осъден (да лежи в затвора обаче хич не се надявайте). За всички останали важи принципа, че щом са имали достатъчна причина да излязат в моемнта на излизането си и са били пуснати през КПП - значи нищо не са нарушили. И наистина не са.
[/spleroi]
Аз не съм ги виждала тези КПП-та, те правят ли си труда да извършват реална дейност, или са сложени там бутафорно? Например ако имаш постоянен или настоящ адрес, проверяват ли личната карта или съответно искат ли удостоверение за настоящ от общината? Искат ли трудова книжка, за да сверят дали си назначен във фирмата, от която носиш бележка? Или всичко е оставено на "деклариране" и "молим да сте съвестни" (защото падаме от небето)? Ако е второто, както предполагам, изобщо не си представям как МВР и Гешев образуват двадесет хиляди следствия на всеки излязъл от София с цел да установи, докаже и занесе в съда сгодно дело по въпроса гражданинът Н. бил ли е всъщност по работа, или не е бил, дали пък не се е видял с любовницата си или тайно се е вмъкнал в нелегална кръчма, а може би просто е искал да си прекопае лозето, обаче от страх да не го върнат е взел бележка от личния лекар, че е астматик Simple Smile

Та в нормалните държави съдът не е продължение на държавната бухалка, а коректив на скалъпените и зле изпълнени норми, както и на некадърното водене на досъдебните произовдства.
Мога да кажа какво е положението в Русе. Ако човекът е от Русе и трябва да излезе извън града по работа, представя служебна бележка заверена от работодателя и декларация. Декларацията я вземат. Навръщане показва лична карта и влиза обратно в града.

Ако човекът е от съседно населено място, на влизане в Русе показва служебна бележка и декларация, а на излизане минава с личната карта.

# 11 030
Нищо общо нямам със София, живеем и сме от Бургас. Вилата ни е на 20 км от града. Уточнявам, защото влязох в оправдателен режим за неразбралите.

Вероятно аз не съм разбрала. Кога отмениха забраната да се напускат областните градове без основателна причина? Ходенето до вилата не е такава. Още в началото изрично го каза проф. Мутафчийски.
Бургас не беше ли областен град? Или там не попълвате декларации при излизане?
Поправете ме, ако греша.

# 11 031
На 14сти, в жк. Лозенец, София, някои от блоковете са осъмнали с тази прекрасна рисунка и пожелание от една майка и нейното детенце. Ако случайно майката чете тук - бъдете здрави и Вие. Зарадвали сте моята мама рано сутринта, когато е излезнала за дежурство Heart

# 11 032
  • София/Севлиево
Аз горко съжалявам,че не заминах за прованса, когато имах тая възможност.Сега в София се напълни с болни(нормално,все пак е най-големия град),а там нямат и един случай.Тук се мъчим в 70 кв,трябва да готвя всеки ден,да занимавам детето с нещо,а там има къща на два етажа,голям двор и свекър и свекърва,които с радост си гледаха внучето.Ама да слушам ММ"Дай да си останем в София,че е по-добре".По-добре,ама друг път.Никога не съм била толкова изнервена.Поне по инвитрото да можех да действам,та да не ме е яд,а то и за това сега губя безценно време...На всичко отгоре и до Плевен няма как да ида,а баба ми онзи ден е припаднала в Кауфланд и сега и нея мисля(по стечение аз и се водя най-близката пълнолетна роднина,т.к.съпругът и деца ѝ отдавна са починали).Само се моля да е добре,всеки ден и се обаждам и се надявам скоро да я видя и да е в добро здраве.

# 11 033
Нищо общо нямам със София, живеем и сме от Бургас. Вилата ни е на 20 км от града. Уточнявам, защото влязох в оправдателен режим за неразбралите.

Вероятно аз не съм разбрала. Кога отмениха забраната да се напускат областните градове без основателна причина? Ходенето до вилата не е такава. Още в началото изрично го каза проф. Мутафчийски.
Бургас не беше ли областен град? Или там не попълвате декларации при излизане?
Поправете ме, ако греша.

Имат вариант да минат през КПП-то.
Имам познати в подобна ситуация. Дават декларация, в която пишат, че живеят на адреса на вилата. Носят нотариален акт и някакво удостоверение, попълнено от кмета на населеното място по адреса на вилата. (Може би удостоверение за настоящ адрес, тъй като специално ходиха да си го извадят в началото на ИП)
Сутрин идват в града на работа със служебната бележка и личната карта, защото по постоянен адрес се водят в града. Вечер излизат от града с гореописаните декларации и бележки.
Понякога остават да спят в града, където са  по постоянен адрес.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 13:28 от Lea_Lea

# 11 034
Абе хора така ли не разбрахте, че в София има повече открити случаи защото се тестват . В прованса знаем как е, с ракия се лекуват, и си стоят по къщята, да не би някой да ги затвори за 28 дни. Това е истината.
За съжаление много стартираха към прованса с летящ старт вчера и предния ден.  Само да ги предупредя, че там хората освен да се лекуват с ракия и да си стоят по къщите осъзнават и друго. Прованса не е София. Ако му се наложи на някой лечение, знае какво може да очаква. Болниците, специалистите/изключвам Пловдив, Варна, Бургас/, познанията им. В прованса няма болниците, специалистите, апаратурата на София. Хубаво си помислете за къде искате да пътувате.  Та така по темата с прованса. Стоят хората и всеки гледа да се пази, за да не му се наложи да търси помощ.

# 11 035
Не обобщавайте. Не е полезно. А не е и вярно.
И в "прованса", и в София е пълно с хора, които не са панирани от страх, получават доста и по-адекватна информация от чужди новини, близки и познати в различни държави и не се крият по мазите с месеци.
А който е напуснал София, сам си го е решил на база на това, което сам е чул и помислил.
И няма вярно и погрешно.
...
Ако има извършени нарушения и престъпления - да си ги ловят и санкционират по закон властите.
За останалите - всичко е въпрос на лична свобода и избор. Включително и на неодобрение на мерките и на изразяване на мнение - свободно и навсякъде, където има обществени платформи.
Слава Богу  у нас, дори и в крайно ограничени размери, все още го имаме това право.
Когато и него ни отнемат, едва ли ще останат други тук, освен тези от мазите и цитираните по-горе квартали.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 20:40 от Judy

# 11 036
Цитат
Ами защото те вируси не виждали и нямало при тях - така отговори жителка от такава махала, след като ги затвориха
Нищо,после като напълнят болниците и ги лекуват за наша сметка и започнат да измират някои,ще има протести,че ги уморяват,защото са цигани.Знаем им целият репертоар.
Лятото влизат двама млади на червен флаг в морето,въпреки протестите на спасителите.Младите се давят.Спасителите спасяват младеж,момичето не успяват.Краен резултат:близка на удавена крещя,че не са спасили момичето,защото е циганка.Е,за спасеният младеж циганин,нищо не каза.Знам,знам,българите са/сме расисти.

# 11 037
Много ми е странен новия случай от Русе с 28 годишната жена, която не е пътувала в чужбина и не е контактувала с рискови.
Май ще се окаже, че и тук имаме някакво мини огнище, неподозирано от никого.
Въобще не ми е странно. Тя не знае, че е контактувала, защото много от тарикатите, върнали се от чужбина, не спазват карантината. Просто някой такъв или негов близък я е заразил някъде навън, я в магазин, я в аптека. И не се знае дали само нея. Най-голямата грешка беше, че не изолираха принудително и тестваха всички връщащи се от чужбина, особено пък от определения етнос. Отделно от това  българите като цяло, за съжаление, се оказваме безотговорно и малограмотно племе, което не приема обяснение, убеждение, не желае да спазва препоръки, не желае да изпълнява разпоредбите, а само реве и мрънка. Това да не можеш или да не искаш да разбереш опасността за възрастните си близки обаче минава всякакви граници и за мен е признак на тоталното  опростачване последните десетилетия.  Как няма да вденеш, че може да си заразен, без да знаеш и без да проявяваш още симптоми, и да подложиш на риск възрастните си близки, за които вирусът е много опасен, да не кажа смъртоносен.

# 11 038

Пълни малоумници - ще изпозаразят един куп полицаи

# 11 039
До нас има къща за гости, от час бръмчи климатик, вероятно са  някои, отскочили за празниците.
Чудя се по закон имат ли право такива къщи да работят сега?

Общи условия

Активация на акаунт