COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 321
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 785
Има ли някакво друго нововъведение, освен затварянето на София?

Спира се и междуградският транспорт. Не разбрах обаче дали касае и автобусите, които обслужват селата около София.

# 10 786
Wild poppy, питаше за дейности, веднага се сещам зза приятел в производствената сфера, работи в София, но не живее там, работят от 6 до 22ч, на две смени - от 6 до 14 и от 14 до 22. Как да реорганизират, не могат изведнъж да минат от 16 на 8 часа работен процес, това е съкращаване производството наполовина.

aDream, нямам идея и къде са задължителни маските в Европа, не ги следя чак толкова отблизо. Знам, че в Австрия се изисква, но в затворени пространства, за другите ми се губи. Но не са ми и важни. Аз гледам нашия вожд. Като ще носи, да носи наистина, то неговото си е направо подигравка.

# 10 787
Добре защо се пените като хората, които не са излъгали и работят в София ще могат да се приберат?
Тоест ще пострадат само тарикатите, които са опитали да прецакат системата и да се покажат, че са над закона.
Какво не са излъгали? Под какъв предлог едно семейство, живеещо постоянно и работещо в София, я е напуснало днес, за да си иде на село за Великден?

Не мога да отговоря за всеки частен случай, затова писах - тези, които имат реална причина да се върнат ще се върнат. И най-вероятно и на излизане не са излъгали - например тези с постоянен адрес в прованса. Много от моите приятели са така.
Дали е правилно да се пътува - не коментирам, всеки си има глава на раменете и си решава, щом му е предоставен избор. От моя кръг от познати тези, които пътуваха са напълно наясно, че това можеше да се случи.
Доколкото помня, мерките за излизане и влизане в населените места са само по работа и здравословни проблеми. Такива като отиваме цялото семейство на гости и заминаваме на вилата за почивните дни не знам да са били разрешавани.

# 10 788
  • София
Предвиждам скорошна отмяна и на тази заповед. Абсолютно нечувано е да дадеш един час на хората да се приберат, при положение, че преди няколко часа не им е било забранено да пътуват.

Ами не е вярно, че не е било забранено. Още откакто направиха КПП-тата на 21 март, може да се пътува само с основателна причина. Точно затова затвориха сега - защото лъсна колко много хора лъжат за причината.

# 10 789
Сигурна съм, че е имало преселение не само от София. Но това друг въпрос. Ще видим по-нататък как ще се развият нещата.
Вижте за мен лично вирусът трябва да премине, няма как да се спре. Но известен период би било удачно да се затворят граници. Също така и да е засилен контролът с пътуванията в страната. В същото време да можем да излизаме, да се разхождаме в паркове спазвайки дистанция. Така според мен всяка област ще го изкара къде по-зле, къде по-добре и няма да има привнесени. Но това са мои разсъждения.

# 10 790
И какво браво на Щаба, всички, дето се изнесоха днес от София, в понеделник ще ги пуснат обратно, защото са на работа.

# 10 791
  • София
Мислете положително - или ще се окаже, че сме устойчиви ако продължава да няма много случаи след такова преселение, или ще сме предприели първата стъпка към по-широка експозиция на вируса и поепидемчване на населението. Ще има развитие с две думи. Simple Smile

# 10 792
Скрит текст:
Дисциплинирани за кое? Никой не им е забранявал да излизат или да посещават паркове. Обаче полицията е там и следи да не са на групи. Върши работа, демек, а не само да събира пари и да плаши. Никой не ги е затварял, ругал и причие. Тук ни третират като овце в кошара и айдеее рррр с остена... Обаче явно такъв ни е манталитетът, права си.

Когато се държим като малоумни овце, по какъв друг начин искаш да ни третират?!
Извинявам се на овцете ...

Да попитам, в Германия няма ли такива мерки? Няма ли затваряне на магазини? И там ли  хейтят против мерките?

Има, има. Затворени са магазините. Голямата разлика е, че може да излезеш да се разходиш, да изведеш детето на въздух, без да те е страх, че ще те глобят или после ще ти се карат от тв-то, че си невъзпитан. Между другото в нашата провинция от понеделник се връщат на училище абитуриентите и четвърти клас май(може да пропускам някой клас). Маските са строго препоръчителни в градския транспорт и магазините, но не и на открито(защото с маска на открито освен, че е безсмислено, може и да е вредно, особено за хората с белодробни заболявания).

Кафе с мед, и на мен за първи път ми се издигат германците в очите,колкото и странно да звучи. Joy

# 10 793
И какво браво на Щаба, всички, дето се изнесоха днес от София, в понеделник ще ги пуснат обратно, защото са на работа.
Доколкото разбрах, ще проверяват всички декларации, с които са излезли от София гражданите  през тези два дни.
Те на работа ще ги пуснат, но  според мен, ако не са имали основателна причина да са извън София, ще има санкции " за всички от сърце".
Поне се надявам вече да се приложи строгостта на закона, защото става дума за здравето на всички ни.
Тази безотговорнаст трябва да се наказва.
Имам чувството, че дотук бяха призивите. Освен това, положенето наистина се влошава и ако на някой му е било майтапче досега, скоро ще осъзнае реалността.

# 10 794
Mosquita, не е казано, че трябва да съкратят производството. Може да минат на дневна и нощна смени. Или да направят смените 12 часови и да се застъпват работниците. Гадая, защото не е ясно какво е прозводството, нито има как да сме наясно с човешкия им ресурс. Затова питах за конкретни примери, в които няма шанс за реорганизация на смените. Никой не е казал, че за всички ще е удобно и няма как да бъде удобно за всички.

# 10 795
  • Пловдив
Време е да започнат да глобяват. И да продължат и след извънредното положение за всяко нещо, за което в закона има предвидена глоба. Те германците не са станали дисциплинирани от молби.

# 10 796
Tays, аз се опасявам, че законово няма да може да бъде глобен никой, защото на отиване ти декларираш, че се прибираш у дома. Нищо невярно не казваш. На връщане декларираш, че пътуваш с цел работа, имаш бележка, отново с нищо не си излъгал. Жена ти е с теб, щото и тя отива на работа. Децата ги водиш, защото няма на кого да ги оставиш и стоят с теб в работата. Примерно. Импровизирам, но реално не виждам как ще ги санкционират повечето.
Пак ли се търсят вратички ?
Да ви кажа честно, Наказателният кодекс е безкомпромисен в условия на пандемия, така че всеки да си се обяснява там, след повдигане на обвинение.
Прогнозирам доста дела от такъв характер.
И няма да има милост в съда.
Лолитка, внимавам, то тук човек трябва да влиза с каска и маска Joy

# 10 797
Доколкото разбрах, ще проверяват всички декларации, с които са излезли от София гражданите  през тези два дни.
Те на работа ще ги пуснат, но  според мен, ако не са имали основателна причина да са извън София, ще има санкции " за всички от сърце".
Поне се надявам вече да се приложи строгостта на закона, защото става дума за здравето на всички ни.
Имам чувството, че дотук бяха призивите. Освен това, положенето наистина се влошава и ако на някой му е било майтапче досега, скоро ще осъзнае реалността.
А, за проверки и глоби съм напълно съгласна, да действат.
Писах само, че няма начин да не ги пуснат обратно в понеделник.

# 10 798
А, за проверки и глоби съм напълно съгласна, да действат.
Писах само, че няма начин да не ги пуснат обратно в понеделник.
Ще пуснат единствено, който има работа тук. Аз така го разбрах. Ще гледаме тепърва.
Разсъждавам си, че ако семейство с деца, живеещо под наем в София, е излязло с цел да носи лекарства на близки, а само единият от двамата работи , няма да ги пуснат и двамата обратно. И би трябвало да се разследва колко време се носи пратка и т.н.
За съжаление, дори не е до санкции. Не искам да съм лош пророк, но ще се заразят хора извън София, и после, при проследяването на връзките, ще се разберат контактните лица и т.н. И тогава вече, съчетано с НК, ще стане лошо.
Тотална безотговорност беше това днес, въобще не вярвах да се случи. Чак във вечерните новини осъзнах мащаба.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 02:07 от tays

# 10 799
  • Варна
https://novavarna.net/2020/04/16/%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d1%80% … DOR1amDNIQNnUGW5c
Ето за транспортирането на детето. Проф.Владов е специалист по чернодробни трансплантации, но не знам какво е заболяването на детето.

Общи условия

Активация на акаунт