COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 308
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 770

Като управляващи криза, тези хора имат за задача да предотвратят разпространението на епидемия, не да издевателстват над хората като оправдание, че не могат да измислят нещо по-ефективно от ограниченията.
Не, изначало са ти грешни разсъжденията. Задачата да предотвратят разпространението на заразата е на самите граждани, не на щаба. Ти как се справяш с тази задача? Стараеш ли се да предотвратиш разпространението или напротив? Нещо по-ефективно измисли ли?

# 10 771
  • София
Част от лекарите не искат да ръкопляскат, но такива са разпоредбите.

Разпореждат им да пляскат? Жива да не бях. Ето това се казва мярка Simple Smile
Да и това е вярно, днес по някоя от ТВ се коментираше, че е по разпоредби на някои от горе.. да се виждало, ..какво да се вижда, ...глупости и безумия безкрайни в последните дни. Много може да се говори и за мерките, които тук толкова хора одобряват, или начина одобряват, но не виждат , че е пълен хаос и заповеди и нареждания  се подменят след два часа с нова заповед... това ли са им мерките, това ли са им грижите за пълното изследване на населението, или поне на тези, които се върнаха, а ние знаем , кои най-много се върнаха последните седмици, около 200 хил. човека кацнаха на летището ни, те са от "Факултета", от "Столипиново" и такива. Къде им бяха тестовете  ... нещо не ми е ясно, какво става. Иначе приказки на килограми слушаме ежедневно...

# 10 772
Ще помоля всички българи, които живеят в чужди страни и спазват мерките там, да спрат да плюят по нашите мерки, защото е непочтено . Най - малкото. Стойте си във ваши форуми. Или сте българи, или сте чуждопоклонници.

Извинявайте, но ми стана гадно.

Проблемът на мерките е, че може и да са закъснели. Иначе е похвално, че се затваря епицентърът в България. Това трябва да се направи и в другите епицентрове по държави. Не знам норвежците какво чакат, а не затворят Осло, където местните власти са изпуснали контрола.

Не съм запозната с изчерпателен списък на мерките в България. Къде мога да го прочета?
Намирам само откъслечна информация тук-там.

Ферис , ето ти закона
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147150

# 10 773
.......
Пъдите съфорумците от чужбина, да не пишат тук, щото критикуват великите мерки?
.....

Аз не пъдя никого.
Има разлика между критика и подбуждане към неспазване на мерките. Бих помолила тези, които не са в София, да са по-умерени, да се държат по-отговорно и да преценяват какви могат да бъдат последиците от техните изказвания тук. Мислите ли, че многото изписани неща в тази тема не са повлияли за това масово шляене из София и на масовото "прибиране от работа" днес?!
Давате ли си сметка, сега, пишейки от разни други държави, че работливите ще ги пуснат да се приберат, че мерките няма да бъдат спазени, какви сигнали подавате към много хора, живеещи в този град? Замисляте ли се, че ни излагате на реална опасност?
Защото вие сте далеко и не сте застрашени от неспазване на местните мерки.
Но ние, които сме в София, сме застрашени и потърпевши, спазваме правилата и искаме същото от останалите.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 01:14 от Diorela

# 10 774

Интересно защо повечето цигани (не всички), които дойдат тук много бързо се научават и децата си да пращат на училище, закони да спазват, пари да изкарват. Ще да е от въздуха...

Мотивацията им вероятно е различна. На много българи също им се променя поведението в чужбина. Невинаги към добро, де. Относно спазването на закони, наблюденията ми от български цигани в Норвегия не е толкова положително, каквото явно е твоето там, където си. Прочуваха се най-вече с просия, проституция, джебчийство и кражби. Заедно с румънските цигани.

Не се учудвам, че протестират срещу мерките, КПП-тата, затварянето на квартала им. Още в началото на включването ми в тая тема преди нам си колко страници написах, че в България ще се влоши положението заради липсата на дисциплина и съзнание у българина. Като цяло. Вече 38 умрели. Това е голям брой за толкова кратко време и при наличие на мерки.

# 10 775
Пъдите съфорумците от чужбина, да не пишат тук, щото критикуват великите мерки?

По-скоро се получава някакъв парадокс.

Доколкото разбрах, Kalinka пише от Холандия и хвали техните мерки, а оплюва българските.

В Холандия смъртните случаи са 3 315 или 193 починали на 1 млн. души.

В България смъртните случаи са 38 или 5 починали на 1 млн. души.

Аз не си позволявам да плюя по българските мерки, защото Швеция има 132 починали на 1 млн. души.

# 10 776

Като управляващи криза, тези хора имат за задача да предотвратят разпространението на епидемия, не да издевателстват над хората като оправдание, че не могат да измислят нещо по-ефективно от ограниченията.
Не, изначало са ти грешни разсъжденията. Задачата да предотвратят разпространението на заразата е на самите граждани, не на щаба. Ти как се справяш с тази задача? Стараеш ли се да предотвратиш разпространението или напротив? Нещо по-ефективно измисли ли?
Ей това е проблемът в България. Че държавата е абдикирала от почти всичките си отговорности, а гражданите са се примирили с този факт и се спасяват поединично.
Ами събирайте пари с ДМС за лечение, щом ви харесва!

# 10 777

Да затвори София в сряда, да затвори църквите

# 10 778
  • София
Добре защо се пените като хората, които не са излъгали и работят в София ще могат да се приберат?
Тоест ще пострадат само тарикатите, които са опитали да прецакат системата и да се покажат, че са над закона.

# 10 779
Аз пък съм оптимист. Мисля, че след цялото това нещо ще се случи нещо добро. Не мога да се възхищавам на никого, защото положението е динамично. Непредсказуемо и не е в наши ръце. Дали даването на голям брой жертви с цел по-бързо преминаване през това е по-добрият вариант ? Не мога да отговоря на този въпрос. Всички страни вземат различни мерки, народите са с различен манталитет. Не вярвам, че един интелигентен призив ще свърши работа тук. Не за всички. Разбира се, че правят грешки от Щаба, навсякъде се допускат. Никой не оправдавам, но не обичам крайностите преди да мога да си извадя извод. А това ще стане след края на тази гадост.

# 10 780
  • София
Задачата да предотвратят разпространението на заразата е на самите граждани, не на щаба.

Сериозно ли? И откъде е дошла тази задача, явно не се самообразувала от въздуха? Защото на самите граждани може изобщо не им пука за заразата, може да вярват в стадния имунитет, може да вярват, че вирусът се управлява от извънземни, може да не са завършили четвърти клас и да не знаят какво е вирус - е, кой е този, който хем не е щаб, правителство или друга управленска структура, хем някак е вменил на гражданите "задача" и как става това? И, което е още по-важно, в този случай за какво служи тоя щаб? Да ги гледам през десет минути по медиите, че са такива красавци?

# 10 781
Ще помоля всички българи, които живеят в чужди страни и спазват мерките там, да спрат да плюят по нашите мерки, защото е непочтено . Най - малкото. Стойте си във ваши форуми. Или сте българи, или сте чуждопоклонници.

Извинявайте, но ми стана гадно.

Проблемът на мерките е, че може и да са закъснели. Иначе е похвално, че се затваря епицентърът в България. Това трябва да се направи и в другите епицентрове по държави. Не знам норвежците какво чакат, а не затворят Осло, където местните власти са изпуснали контрола.

Не съм запозната с изчерпателен списък на мерките в България. Къде мога да го прочета?
Намирам само откъслечна информация тук-там.
Защото няма.. Имаше един висящ план за действие при грипна пандемия непроменян от създаването си през 2006 влезе в употреба, не съм сигурна защо, имахме ...  имаше Медицински Експертен съвет, но не обединиха в едно мнение с националния оперативен щаб. Мерките се съобразяват с препоръките на СЗО за сега така изглежа политиката на НОЩ.

# 10 782
Аз и по-рано казах. Не е работа на хората да знаят що е то вирус, да преценяват кои са адекватните мерки и да знаят как се действа в условия на епидемия. Работа на професионалистите е да вземат мерки и да ги обяснят по достъпен начин. Но когато казваш че е въпрос на оцеляване да носим маски, а ти твойта я носиш по всякакви причудливи начини и си я сваляш, докато говориш (а то точно тогава трябва за я сложиш, щото докато дишаш, не си опасен) няма как да породи доверие, че знаеш какво правиш. Поведението на щаба противоречи на здравия разум. Това му е драмата.

# 10 783
Има ли някакво друго нововъведение, освен затварянето на София?

# 10 784
  • Пловдив
Има ли някакво друго нововъведение, освен затварянето на София?
Не.

Общи условия

Активация на акаунт