COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 862
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 115
  • Варна
Вместо да бяха дарявали храна на гладуващите в ОАЕ, да бяха организирали нещо в махалите, ако имат интерес, ще си седят в махалата. С фурми не знам дали ще успеят да ги залъжат.
Те храна им дават, ама в махалата искат и зрелища.
А със сигурност има и такива на които им е платено да ги подстрекават.

# 11 116
  • София
Тези бройки може и да не са умрели от ковида. Може да са политически затворници, неудобни на властта люде и така нататък и така нататък...
Аз доколкото разбрах, това са тези, които са починали в домовете си, но до този момент не са имали възможност да ги преброят, да влязат в статистиката и т.н., но ето, вече са включени.....

# 11 117
Швеция днес:

+ 67 нови смъртни случаи, с които общо стават 1 400
+ 676 нови случаи, с които стават общо 13 216

# 11 118
Тези бройки може и да не са умрели от ковида. Може да са политически затворници, неудобни на властта люде и така нататък и така нататък...
Аз доколкото разбрах, това са тези, които са починали в домовете си, но до този момент не са имали възможност да ги преброят, да влязат в статистиката и т.н., но ето, вече са включени.....

А тествани ли са? Защото в домовете си могат да починат и много възрасни и болни хора, оставени без медицински грижи и храна.
На Китайците не вярвам за нищо, честно да си кажа.

# 11 119
Мерките са такива, за да не станем като в Италия. Някой може ли да гарантира, че ако първи и единствени в света ги отменим, всичко ще е наред?

Истината е, че мерките са някакви си, не защото са планувани специално и има стратегия, а защото не са купили тестове и не тестваха от началото, за да ограничат разпространението

# 11 120
Всички правеха малко тестове в началото, защо си измисляте. Сега почнаха масовото тестване. Вижте, че Франция все още си тества, само тежко болните.

# 11 121
Говорих с приятелка, която работи в администрацията на частна болница. Каза, че толкова малко работа лекарите никога не са имали. Някои от лекарите буквално нямали и по един пациент в някои дни. Каза, че повечето се страхуват от бума прегледи и болни (от всичко друго), който ще настъпи след Ковид-а, а не от самия Ковид.
Всички си дават сметка, че сега си клатят краката, но след месец-два, в рамките на няколко месеца ще е тотално натоварване.
Напълно й вярвам. Аз също си представям бегло колко много хора трябва да минат на консултации, ваксинации, прегледи, планови операции и на какви бързи обороти ще се наложи да се завърти всичко.

И случка от преди малко.
Скрит текст:
Чакам пред магазин за препарати и домашни потреби (да кажем общо около 10 мин). От вратата се вижда целият магазин. Пускат по 2ма. Аз съм първа до вратата. Вътре две жени - едната пазарува стегнато, другата се разхожда и гледа и опипва всичко. До мен се нареди някаква бабка. Бързата от вътре излезе и аз казах на бабето да влиза за да не чака на тази жега. Влезе тя, запъти се към определено място, взе си нещо, плати и излезе. Оназ най-първата още се мотае и пипа всичко, ВСИЧКО - шампоани, сапуни, бои за коса, прахове за пране и т.н. Абе всеки щанд опипва и не взима нищо. Flushed След мен вече станаха още 3-4 човека. Влизам аз, а касиерът (които е и собственик) се "скара" на оназ, че това не е музей и ако има да купува нещо, да взима и излиза. Разбира се тя излезе като ураган.
Правилно решение на собственика! Губи 1 клиент (дори вероятно 0 клиента) и печели 3-4 други.
Това е действие - решаваш, действаш и избираш добруването на повече хора - хем ти ще вземеш пари, хем хората по-бързо ще напазаруват.

Вървейки към вкъщи си мислех тази жена колко старателно опипваше всичко. Вкарах се във филма, че може да е болна и нарочно от злоба да пипа всичко за да им е зле и на другите. Познайте дали не изкарах мокрите кърпи насред пътя и почнах да си чистя покупките. Joy

# 11 122
Сигурно не съм права, но напоследък постоянно ни се насажда тезата, че лекарите няма да са със семействата си, за да ни лекуват, жертват се заради нас и т.н.
Всяка професия е осъзнат избор и не може постоянно да се натяква какво се прави за обществото, защото има и други професии, за които няма празници и хора, които не виждат семействата си с месеци .
Всички ние си плащаме за това, което вършат лекарите за нас , така че не е редно да се натяква на обществото, че лекарите ни лекуват.
Да, това е така, но То не е безплатно и не е насила.
Определено лекарската професия е най- близка до Божията, уважавам и се прекланям пред всички, които лекуват хора, но е дразнещо да се насажда чувство за вина у хората, поне за мен.

# 11 123
Цитат
Те храна им дават, ама в махалата искат и зрелища.
А със сигурност има и такива на които им е платено да ги подстрекават.
Разбира се.Как иначе ще се сетят,че по време на пандемия са дискриминирани.Слушаме,че имат права.Един път не чух какви са им задълженията?Аз мойте си ги знам и ги изпълнявам.
За д-ри без пациенти го потвърдиха др.д-ри по тв.

# 11 124
  • Germany
Много смешна статия 😎 Къде са пък тия строги мерки в Германия. Незнам, незнам може и някъде да има такива. При мен специално лежерна работата. И навън се излиза, и на работа се ходи, и метро има, че и слънчеви бани гледам хората правят по поляните. Строежите никога не са и спирали да работят. Ресторантите също повечето работят, не можеш да седнеш, но можеш да си вземеш храната за вкъщи. Да има ограничения, но чак пък строги мерки... И болни си имаме, умрели също. Вярвам обаче, че ако нямаше съвсем никакви ограничени щеше да има мнооого повече заразени и много повече хора в интензивно. А от другата седмица и училището почва. Ще ви кажа как вървят нещата 😉 Но (говоря за нашата провинция, нямам наблюдения над другите) хората (в по-голямата си част) са много доволни от политиката, която води министър-председателя на тази провинция .
Но аз и с Швеция съм ок, щом хората не протестират масово явно са доволни от управлението, което е добре.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 15:27 от PeaPink

# 11 125
Veracruz, смисъла на това натякване е за да ни подтикнат към малко повече отговорност. Да спазваме мерките.
Статията Швеция срещу Германия верно е смешна, кое е автора?

# 11 126
  • Пловдив
Нямаше тестове, нямаше лаборатории, нямаше никаква яснота по въпроса. Единственото, което беше ясно, в началото, бяха закъснелите мерки за изолация, което отчетоха всички засегнати държави. Лично за мен грешка беше, че Европа не затвори границите си за китайки граждани, виждайки за какво става въпрос. Истината е, че в началото всичко се взе за спекулация и се подцени. Единственият ни полезен ход, в началото, беше изолацията с цел да се ограничи разпространението. В момента в Пловдив има три референтни лаборатории. Има повече тестове. Вероятно ще се премине към такъв вариант с повече тестване и ораничаване само на контактните. Дано това преселение да не ни върне там, където тестовете пак няма да достигат, но този път заради голям брой болни. Е, поне болниците ще се напълнят. И всичко вече ще има смисъл.

# 11 127
За 2019г. в България са родени 61,538 бебета и са починали общо 108,083 човека. С корона вируса щяха да стигнат примерно 109,000. Мерки трябва да се вземат за да не се получи неконтролируема ситуация, но според мен прекаляват с черногледството за евентуалните щети като гледат през лупа всеки починал не от нещо друго, а само от това което е на мода в момента.

# 11 128
Всички правеха малко тестове в началото, защо си измисляте. Сега почнаха масовото тестване. Вижте, че Франция все още си тества, само тежко болните.

Кога сега? Сега Германия и Австрия се канят да поприключват с епидемията, ние още не знаем почнала ли е.
Германия е тествала 1 700 000 човека.
България е купила 600 теста. Поне допреди седмица бяха толкова.

# 11 129
Лекарите, които са ми близки, изобщо не харесват ръкоплещенията и подобни бутафорни изпълнения, които сега се размахват като гордост и пример.

Общи условия

Активация на акаунт