COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 404
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 140
А тя колко време е била в болница?
Пише около 20 дни.
Ето, ако искате да прочетете чрез преводача: https://www.larena.it/home/italia/dimessa-con-tampone-negativo-a … ositiva-1.8023944
Значи 30 дена от началото до повторението. Питам, защото се чудя дали е възможно това да не е повторение, а да е първото заразяване въпреки тестовете. Мисля, че това е напълно вероятно. 30 дни явно не са много време за тоя вирус и лечението е бавно. Но кой знае... Може и да няма траен имунитет. И тогава лошо.

Създава се имунитет, правили са проучване с маймунки, преди няколко дни една потребителка много подробно беше описала самото проучване. Според мен жената или не е била излекувана все още, или е от т. нар. нон респондъри, които не създават имунитет. Този феномен се среща и при ваксините.

# 1 141
Генералът спомена за някакво семейство от Стара Загора, дето не излизали били, пък се заразили всички. Повече инфо някой чу ли?
Доколкото чух сина им се прибрал от Англия.

# 1 142
  • При семейството си
Значи Борисов и компания са най-големите параноици, защото съм убедена, че се тестват през ден.
Депутатите и те, най-първи ред контактни.
Останалите чакаме симптоми и да ни изпратят линейка.

# 1 143

Създава се имунитет, правили са проучване с маймунки, преди няколко дни една потребителка много подробно беше описала самото проучване. Според мен жената или не е била излекувана все още, или е от т. нар. нон респондъри, които не създават имунитет. Този феномен се среща и при ваксините.

За маймунките и проучването аз писах, само в заключение преведох и това, че още няма неоспорими доказателства, че при хора се създава имунитет, още по-малко колко дълготраен е той.

# 1 144
Масово тестване почти сигурно ще има преди връщане към 'нормална обстановка', кога ще го направим ние е друг въпрос, другите европейски страни се готвят да го правят към юни..

# 1 145
Показва се по-добър имунитет при възрастните след имунизация срещу грип, при посрещане на епидемията от коронавируса - според проф. Кантарджиев
https://btvnovinite.bg/bulgaria/prof-kantardzhiev-pri-parvi-poja … -za-covid-19.html

Тест, подобен на дрегер за секунди дава възможност да се отсеят тези, които нямат инфекция на белите дробове - д-р Мермерски работи с такъв заедно с Американското министерство на здравеопазването и бил готов да работи и с българското, при интерес
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/balgarin … ova-nov-test.html

# 1 146
  • Сф
Много бързо върви темата,точно вчера бях в Била в 5 та част.Не знаех,че освен в оптиката е имало и служителки заразени.Но факт,някакво ново момче ме обслужи на каса и се зачудих.Режима на пропускане е смешен,за разлика от Лидл.Дезинфектанти също не видях.Количките си изглеждат както винаги- мърляви.Аз живея тук,познавам ги визуално всички от тая Била и Изи пея.Жалко че не са взели и не взимат мерки.Аладина отстреща,палачинките- всичко работи! И то мърляво! Магазини различни работят- на един пише - влизане по 1, на друг по 2 ма,на трети по 3 , по 5 ,най- различни интерпретации видях.
В 5 та част има и карантина на общината,мерят темп.на входа,там се пазят и са взели мерки след дъжд качулка,ако ме разбирате. Такова е положението не само в Надежда според мен.Очаквам бум по Цветница и Великден в Сф,ако не затегнат положението централно и оставят всеки сам да си взима мерки.Тъжно.
Бъдете здрави!

# 1 147
Ейприъл, има се предвид да се тестват всички контактни на заразените, за да се късат връзки. Както и е добре да се изследват всички със симптоми - по-тежки, а впоследствие и тези с по-леки, за да хваща овреме всичко, доколкото може.

А защо мислите че това не се прави.
Слушахте ли какво разказа на излекувания ски учител от Ловеч.
Защо решихте че знаете и трябва да ви се докладва всяка стъпка на СП, РЗИ и всички ангажирани с тая болест.

# 1 148
Набързо да изкоментирам някои неща.
За пневмониите - не съм чула да са запълнили болници и да лекуват пневмонии по коридорите. Моля за достоверен източник.
За тестовете - гледа се бройката на 1 000 000 човека /или на какъвто и да е брой хора/, реална бройка, а не номинална за държава, защото мащабите са много различни. Едно е 1500 теста на 7 милиона, съвсем друго - 1500 теста на 80 милиона души.
Може ли някой да пусне информация по държави колко теста се правят на 1 милион души например?

Ето тук:

https://ourworldindata.org/covid-testing

намирам графиката за брой тестове по държави за ден, ще се опитам да я вмъкна.

Че те единиците са неясни даже - в световен мащаб.
Нашите са 50 на милион, нали така?

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 09:55 от Анонимен

# 1 149
  • София - Рим и обратно
Но да, нека ходят и да вардят и парковете, че драмата е голяма.
Ми те така или иначе висят по парковете да събират глоби. По супермаркетите не съм ги видяла да се мотаят, пази дядото бодигард на входа или някое момче наето за целта Не бе, не е драма, ма не се нервирайте, че хората се разхождали в магазините и аптеките. В нормални страни (не вярвах, че ще го кажа за Германия) никой не е издал абсурдна заповед, само за да дере хората, че са на въздух, а просто следят да не са на групи.

# 1 150
Българинът починал в Англия вероятно е този, но го дават 35 годишен и не е бил зависим. Не е успял да постъпи в болница, нямало места. От Сопот е, бивш футболист. Ако е този човек де, жалко.
https://glas.bg/balgariia-stranata/35-godishen-bivsh-futbolist-s … kmZCUfUIbK2JBeTpg

# 1 151
  • Мадрид / София
Косите на вероника, за коя държава питаш за болните по коридорите? За тук имаше видеа от спешното с тройно повече болни от капацитета на болницата (Hospital Severo Ochoa, Leganes-Madrid). Всеки ден пътя ми минава от там, работя на близо.
А за тестовете няма как да се направи статистика ( няма да е вярна) поради недостиг на тестове и масово не се прави поради горната причина.

# 1 152
  • София
Ейприъл, има се предвид да се тестват всички контактни на заразените, за да се късат връзки. Както и е добре да се изследват всички със симптоми - по-тежки, а впоследствие и тези с по-леки, за да хваща овреме всичко, доколкото може.

А защо мислите че това не се прави.
Слушахте ли какво разказа на излекувания ски учител от Ловеч.
Защо решихте че знаете и трябва да ви се докладва всяка стъпка на СП, РЗИ и всички ангажирани с тая болест.
Нищо не съм решил аз, от щаба го казват. В началото проследяваха първа и втора линия контакти, сега не успяват вече, а и както те казват - нямаха капацитет лабораториите.

# 1 153
Фани, ти оправяш ли се?

# 1 154
Аз казах за Беларус, подиграваха ми се. Който иска да вярва, там хората в градовете (поне в тези, които съм бил) са драстично по добре от нас! И финансово, и всякак. При тях митовете за бедността идват, защото наистина в селата и малките градове са много бедни. Драстична е разликата

Не виждам връзката с темата.Нищо невиждано не казвате - сравнение София и село Бойница, видинско

Напротив, има много общо с темата, който може, да си направи асоциацията. Престанете да се изживявате като последна инстанция в темата и да се заяждате с всеки втори. Лошо впечатление прави.

Аз си имам мнение и си го защитавам. Как го тълкуваш си е твой проблем. Благодаря за вниманието и анализа на моите постове.

Общи условия

Активация на акаунт