COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 901
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 415
Темата не може да бъде представителна извадка колко души ще си пуснат децата на училище.
Тук, по разбираеми причини, са събрани повече хора в паника от вируса. На пръстите на едната ми ръка се броят тези в темата, които не сме в паника и искаме нормалният живот да се възстанови възможно най-скоро.
В реала обаче не е така. Аз срещам предимно хора, които мислят по-скоро като мен. Затова и мисля, че единици ще са тези, които не биха пуснали децата на училище.
Каква паника бе? Какво само повтаряте паника та паника? Да вземеш превантивни мерки срещу нещо доказано опасно не е паника, а здрав разум както да си сложиш предпазен колан в колата. И всички искаме да се възстанови нормалният живот максимално бързо, ама от безхаберници, които се чудят как да саботират ИП, всичко ще продължи по-дълго.

# 11 416
Затвориха пазарите точно за празнините дни....пак големите вериги да са с пълни гуши...в кауфланд с 100 други човека и мноооого по-безопасно отколкото на пазара

Да, и после излиза онзи и вика ни в клин, ни в ръкав - ще има санкции за провинилите се вериги. Ми като се обади мама Меркел на наш Бойко, ще има ли санкции питам аз?

# 11 417
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Това за случайното изпускане на вируса го чувам вече няколко пъти. Може ли някой запознат да ми обясни, как "случайно" се изпуска вирус? А и защо в тези лаборатории има изобщо изкуствено създадени вируси? Наистина ми е любопитно

Ами прочетете статията. Според тази версия в лабораторията в Ухан са опитвали да направят ваксина срещу ХИВ на база коронавируса и лаборант се е заразил. Но тва е просто версия на един близо 90 годишен човек.

# 11 418
  • София
Затвориха пазарите точно за празничните дни....пак големите вериги да са с пълни гуши...в кауфланд с 100 други човека и мноооого по-безопасно отколкото на пазара
Аха. Както и в метрото е по-безопасно, отколкото в парка.

П.П. Нямам опасения да си пусна детето на училище, стига да има такова. Синът ми не е от рискова група.

# 11 419
Моето дете учи в МА.
Вярно само трети курс е, но хората не са паднали от Марс.
Има вирус, но той си е като всеки сезонен грип.
Да, ще засегне хора с други проблеми, не от вчера това.
И такива като мен с астма.
Само малко по скъп. Сигурно и по клиничната пътека, отпускат повече отколкото за грип. Grinning

# 11 420
  • Bulgaria
Затвориха пазарите точно за празнините дни....пак големите вериги да са с пълни гуши...в кауфланд с 100 други човека и мноооого по-безопасно отколкото на пазара

Да, и после излиза онзи и вика ни в клин, ни в ръкав - ще има санкции за провинилите се вериги. Ми като се обади мама Меркел на наш Бойко, ще има ли санкции питам аз?

Много добре ги стреснаха веригите, че се оляха. Оборот, та оборот. Дори вътре да са 300 човека, какво им пука, оборот да има. Наистина са ги предупредили, че при още едно нарушение ще ги глобят и затворят, и се спазва всичко стриктно към днешна дата. Надявам се да е така в цялата страна.

# 11 421
  • София
Моето дете учи в МА.
Само малко по скъп. Сигурно и по клиничната пътека, отпускат повече отколкото за грип. Grinning
Голям смях.
Жалко, че споделих.

# 11 422
  • Варна
Лудогорец кандидатсва за мярката 60/40, и държавата да поеме част от заплтите на футболистите. Всичко това чудесно ама като знам какви заплати взимат то даренията дето ги е направил Домусчиев държавата ще му ги върне под формата на заплати на футболистите. Някак не ми се вижда много морално тази мярка да се прилага за 5-цифрени заплати. Все пак аз като данъкоплатец не съм видял и лев от приходите на Лудогорец за да им поемам сега огромните разходи.

Компенсацията, която дава държавата, е в размер на 60% от осигурителния доход на служителя за януари, а максималният осигурителен доход в България към момента е 3000 лв. Така че няма да ги компенсират с 5-цифрени суми, а с по 1800 лв. максимум на човек Wink
Не беше ли 60% от заплатата и 60% от осигуровките?

Не, 60% от осигурителния доход за януари и осигуровките за сметка на работодателя, като все още не е ясно дали ще е пълния размер или само 60% от него, чака се ПМС-то.

# 11 423
За любителите на задачките: Еквадор - нормално за 1 месец умират около 2000 души. Сега за 15 дни са умрели 6000. В задачата се пита Колко смъртоносен е вирусът?
Всяка държава сама си определя колко ще е смъртоносен вируса.
Еййй един да мисли нормално с главата си. Много точно казано - всяка държава сама определя колко смъртоносен е вируса съобразно интересите си. Вземете за пример Беларус - в държавата няма въведени абсолютно никакви ограничения за каквото и да било. Живота си тече нормално. Президента Лукашенко каза, че няма никакво намерение да въвежда епидемични мерки. Според нашите управници, ако няма мерки, ще имаме трупове по улиците. Засега по улиците на Беларус няма трупове. Да видим кой ще е прав.

# 11 424
  • София
Мак, благодаря! Статията е много хубава и предизвиква доста въпроси. Чудя се, няма ли орган, който да забрани на Китай такива лаборатории, щом не могат да гарантират сигурността им.

# 11 425
Моето дете учи в МА.

Последните данни сочат, че хората с астма не са по-застрашени. Питайте детето си.

# 11 426
Монтание освен спин, казал и елементи на малария, Института Луи Пастьор не са съгласни с него, доколкото гугъл ми преведе по-дългата статия тук. https://www.cnews.fr/france/2020-04-17/le-coronavirus-issu-dun-l … -lhypothese-du-pr
Дано поне лекарствата срещу спин и малария помагат.

# 11 427
За любителите на задачките: Еквадор - нормално за 1 месец умират около 2000 души. Сега за 15 дни са умрели 6000. В задачата се пита Колко смъртоносен е вирусът?

Death rate на Еквадор е 5.1 за последните 11г. Това прави средно 5.1 на 1000 човека починали. Населението на Еквадор е 17 389 278, това значи 88684 смъртни случаи на година, на месец 7390. Къде са тия 2000? Откъде си ги измисли?
Към днешна дата от новата година death rate там си е 5.1 на 1000 човека. Та масов мор няма.

# 11 428
  • Пловдив
Шоколона, последно решиха 60 на 40 и за заплата, и за осигуровки.

# 11 429
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

Скрит текст:
"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Това за случайното изпускане на вируса го чувам вече няколко пъти. Може ли някой запознат да ми обясни, как "случайно" се изпуска вирус? А и защо в тези лаборатории има изобщо изкуствено създадени вируси? Наистина ми е любопитно

В шоуто си Тъкър (а и други хора в САЩ) казват, че вирусът е случайно изпуснат по следния начин:
Млад мъж работещ в лабораторията се е заразил и след това е заразил приятелката си.
Гледах това издание преди време, ако ме питате от кога е точно, не мога да кажа със сигурност датата.

Китайците трябва да бъдат разследвани и наказани!

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 22:25 от DeltaAzimut

Общи условия

Активация на акаунт