COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 964
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 430
  • Пловдив
Монтание освен спин, казал и елементи на малария, Института Луи Пастьор не са съгласни с него, доколкото гугъл ми преведе по-дългата статия тук. https://www.cnews.fr/france/2020-04-17/le-coronavirus-issu-dun-l … -lhypothese-du-pr
Дано поне лекарствата срещу спин и малария помагат.
И още в началото се казва, че колегите му не са съгласни с него.

# 11 431
Добра вечер на всички!
Понеже всички разбираме кой (WHO) обяви пандемията...

Ще опитам за пореден път да Ви помоля да отделите няколко минутки и прочетете публикуваното в държавен вестник, важно е защото се отнася за НАС.

За Българите, които все още са неведение и в странство потърсете  информация спрямо вашата локация.

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ДВУГОДИШНО СПОРАЗУМЕНИЕ

за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) за 2020 – 2021 г.

(Одобрено с Решение № 112 от 20 февруари 2020 г. на Министерския съвет. В сила от 3 април 2020 г.)
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147393
/заредите и "виж приложенията"/
И да си припомним не "разделяй и владей" се отнася за нас, а "Обединението прави силата"

Дано имаме и дискусия Simple Smile
Поздрави!

ПиЕс:
Шатц Wink напомни ми за последния Брадър ..
Фен съм на Биг Брадър, но сега вече не съм .

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 22:06 от Анонимен

# 11 432
Китай от кумова срама ли ги нанизаха днес 1200 починали?? Astonished
Засрамиха се, че дори в Германия има повече жертви от тях  сигурно.

# 11 433
Град Ню Йорк има население 8,4 милиона. Също така имат потвърдени 7,890 смъртни случая(4,309 вероятни).
https://www1.nyc.gov/site/doh/covid/covid-19-data.page
Ако всички жители на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 0,1%.
Ако 10% от жителите на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 1%.

По тестовете виждам, че всеки втори в Ню Йорк е с коронавирус. Не знам как при такава сериозна цифра, някой изобщо би си въобразил, че само 10% са се заразили. Дори Тръмп не вярва на това.

# 11 434
  • София - Рим и обратно
Затвориха пазарите точно за празничните дни....пак големите вериги да са с пълни гуши...в кауфланд с 100 други човека и мноооого по-безопасно отколкото на пазара
Аха. Както и в метрото е по-безопасно, отколкото в парка.

П.П. Нямам опасения да си пусна детето на училище, стига да има такова. Синът ми не е от рискова група.
Аз и още няколко родители сме казали на треньорката на детето да търси начин за тренировка НЕонлайн. Дано намери как и къде.

# 11 435
Пюр, ако твърдението е, че пазим възрастните хора да не умират, тогава твоето съждение не е правилно, нали? Защото ако ще градим колективен имунитет няма значение бързо ли ще е, или бавно - колатералните смъртности ще си съществуват. Тогава защо е всичко това? За едни или два месеца повече живот на някого ли? Хм....

Явно нищо не си разбрала от това което пиша за Швеция. Не за първи път ми прави впечатление, че не четеш с разбиране. Швеция гради колективен имунитет, но бавно и с натискане на кривата като се опитва да пази възрастните, защото не се знае дали след месец или два няма да има лекарство.

Кое не е правилно - да се изпоразболеят всички заедно като в Италия и в болниците да се стига до триаж?!

Или да се разболяват на порции и всеки да получи лечение?!

Аз чета доста подробно, но явно смятам, че някои неща в постовете ми се подразбират и за това не се главоболя да ги пиша. Никъде не казвам, че трябва да се отпускат мерките по отношение на домовете за възрастни, рискови групи и болници, точно напротив. За това писах много пъти, че трябва да се запазят. В т.ч. писах, че трябва да се раздадат защитни облекла и на персонала на домовете, за да пазят домуващите от заразата.
Просто трябва да се започне с отхлабване на мерките по региони (като се запазят карантинните мерки за рисковите групи), за да може да се натрупа колективен имунитет в дадения регион, без да се натоварва здравната система поради това, че не всички хора от популацията знаят, че имат хронични заболявания. Това не изключва карантинните мерки, които споменах по-горе.

# 11 436
  • BG
Монтание освен спин, казал и елементи на малария, Института Луи Пастьор не са съгласни с него, доколкото гугъл ми преведе по-дългата статия тук. https://www.cnews.fr/france/2020-04-17/le-coronavirus-issu-dun-l … -lhypothese-du-pr
Казва и също, че природата не приема такива молекулярни намеси и с времето ще ги притъпи, на което се надявам и аз.

# 11 437
Казва и също, че природата не приема такива молекулярни намеси и с времето ще ги притъпи, на което се надявам и аз.

И аз.

# 11 438
  • София
Кафе, синът ми също, на 7г, от утре подновява ходене при логопед, а от другата седмица, уроците си по шах, НЕонлай, а реални. Радвам се, че има и други с подобни намерения.

# 11 439
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Най-накрая взеха да се усещат, че вирусът не е толкова вирулентен, колкото го изкарваха.
Току що съобщиха, че в Германия вече са излязли публикации, че вирусът заразява по-малко от един човек.

П.С. Добро утро, Минке, как спа? Това откога го коментираме няколко души тук в този форум. И то базирано на факти, които сме прочели и проучили - аз лично, никога не си позволявам голословни твърдения.
В смисъл? В резултат на карантината се е стигнало до R0 < 1 или винаги си е било така?
Дайте линка най-добре, моля ви. Мерси.
[/quote/]

Ето линк за тази новина, която съобщиха и в Новините на Нова, че вирусът е клас R от един, а именно, един човек може да зарази по-малко от един човек.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8228801/Germany-sees-hi … ses-six-days.html

Благодаря!
Както и предполагах, уви, вследствие на строгите мерки в Германия вирусът в момента е спаднал на R0 < 0,7. Да видим след разхлабването как ще е....
Поне аз това разбрах, някой по-добър с немския - да съдейства.
От мерките е, няма нужда да го чета.

Добре де, а след като в България няма тези мерки и няма тази заболеваемост и смъртност, какъв е изводът?

Delta, как да няма мерки в България? Не знам иначе в България на колко оценяват  моментното R0. Може някой журналист да пита Мутафчийски.

Има мерки, но те са доброволна карантина по домовете, иначе магазините си работят, хората ходят на работа, разхождат си се по улиците.  Има КПП-та пред градовете, но си минаваха с декларации и така. Само училищата и детските градини не работят. Иначе другите бизнеси си работят, като някои са хоум офис, някои - не. Разбира се, стига се до фалити, но това е очаквано, предвид световното положение в момента. Така че, мерките в България съвсем не са като тези в Германия, доколкото разбирам. Там е много по-затегната карантината.

Не мисля, че е по-затегнати карантината, то няма карантина. Само магазините са затворени(в понеделник отварят тези до 800 кв метра) , училищата и те(в понеделник в Северна Рейн Вестфалия тръгват някои класове на училище), пак който може работи от вкъщи. Ресторанти и барове са затворени също. Но пък си имахме карнавал февруари и май от него са повечето случаи(бяха, де). Парковете не са затворени също. Социално дистанциране правим, не карантина, излиза си се, даже забелязвам, че и дистанция вече не се спазва толкова, колкото в началото.

# 11 440
  • София
Скрит текст:
Затвориха пазарите точно за празничните дни....пак големите вериги да са с пълни гуши...в кауфланд с 100 други човека и мноооого по-безопасно отколкото на пазара
Аха. Както и в метрото е по-безопасно, отколкото в парка.

П.П. Нямам опасения да си пусна детето на училище, стига да има такова. Синът ми не е от рискова група.
Аз и още няколко родители сме казали на треньорката на детето да търси начин за тренировка НЕонлайн. Дано намери как и къде.
Дано да успее. Това затваряне вкъщи, тази липса на движение са много вредни. Много сбърках, че толкова дълго не излизахме със сина ми.

# 11 441
  • Мадрид / София
За любителите на задачките: Еквадор - нормално за 1 месец умират около 2000 души. Сега за 15 дни са умрели 6000. В задачата се пита Колко смъртоносен е вирусът?

Death rate на Еквадор е 5.1 за последните 11г. Това прави средно 5.1 на 1000 човека починали. Населението на Еквадор е 17 389 278, това значи 88684 смъртни случаи на година, на месец 7390. Къде са тия 2000? Откъде си ги измисли?
Към днешна дата от новата година death rate там си е 5.1 на 1000 човека. Та масов мор няма.
Не съм си го измислила. Виж това:

# 11 442
  • София
Хората си пробват, пък ако мине.

# 11 443
Тази с декларацията беше изключително безцеремонна и нагла.

# 11 444
Кафе, синът ми също, на 7г, от утре подновява ходене при логопед, а от другата седмица, уроците си по шах, НЕонлай, а реални. Радвам се, че има и други с подобни намерения.
Шах и логопед са си индивидуални занимания, аз поне не виждам риск.

Общи условия

Активация на акаунт