COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 338
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 400
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."
Това е доста логично. Още в началато на епидемията четох интервю с руски професор, който се съмнява, че вирусът е човешко творение.
https://dariknews.bg/novini/interviu/prof.-edelev-britanski-viru … -syzdaden-2216718

Британските учени уверяват, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и "зашити" наведнъж четири белтъка от HIV1 - това е невъзможно!

# 11 401
Чета постоянно сведенията на момичетата от чужбина за планираното разхлабване на мерките, но никъде не прочетох какво предвиждат за съдилищата.
Тук, след първия месец без влизане в тези сгради, освен по дела по ЗЗдравето и по мерките за неотклонение, от 01.04, Бюро Съдимост работи, гледам и в Съдебната палата в определени часове има достъп на граждани за разни документи. Дадоха възможност да се образуват дела, по някои спешни дела има заседания. Засега в Съд. палата се влиза само след списък , който стои при съдебната охрана , за достъп до сградата. Делата се отложиха за втори път. Заповед върху Заповед и там. Нищо още ясно.
Как е в другите страни.

# 11 402

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Това за случайното изпускане на вируса го чувам вече няколко пъти. Може ли някой запознат да ми обясни, как "случайно" се изпуска вирус? А и защо в тези лаборатории има изобщо изкуствено създадени вируси? Наистина ми е любопитно

Когато и безопасността ти е китайска

https://www.washingtonpost.com/opinions/2020/04/14/state-departm … at-coronaviruses/

# 11 403
За любителите на задачките: Еквадор - нормално за 1 месец умират около 2000 души. Сега за 15 дни са умрели 6000. В задачата се пита Колко смъртоносен е вирусът?
Всяка държава сама си определя колко ще е смъртоносен вируса.

# 11 404
Цитат
Хора погледнете страните, които са тествали повече хора. Първенци са Исландия. В Исландия са тествали 10% от населението. От цялото население има 0.5% болни. От всичките потвърдени има 0.5% починали. В момента в Исландия има 3ма човека в интензивно и трима са с усложнения(но все още не са стигнали до критична фаза). Ако не вярвате на тези цифри, може да погледнете друга страна ОАЕ, която има 0.58% смъртни случаи. Те са тествали 7.8% от населението. Да речем, че само Исландия по чудо има такива цифри, ами другата?!
Фарьорски острови имат 184 случая от които нито един починал, тествали са 12% от населението.
И още нещо любопитно, в Исландия 43% от потвърдените с ковид, нямат никакви симптоми, или ако имат са много леки(нещо като настинка). Това са тествани контактни лица.
Само да те репликирам че те са направили като бройка тестове 10% ама това са бройката извършени тестове до този момент а не бройката хора които са изследвали, а пък ние за 1 човек изразходваме поне по 2 теста, съдейки от това което ми разказа една потребителка за нейното тестване, и то за отрицателен както беше при нея. Та предполагам че и при тях използват повече от 1 тест за 1 човек. А те самите казват че с тяхното мащабно тестване са открили половината от всички заразени, (с което аз не съм съгласен, защото с 5% тестване за активни инфекции няма как да откриеш половината заразени изобщо, без да правиш и антитела а и да изтестваш по голяма част от населението, но това е друга тема, дори и наистина да са открили половината заразени изобщо това прави смъртност 0,25%.)

# 11 405
Скрит текст:
Скрит текст:
Най-накрая взеха да се усещат, че вирусът не е толкова вирулентен, колкото го изкарваха.
Току що съобщиха, че в Германия вече са излязли публикации, че вирусът заразява по-малко от един човек.

П.С. Добро утро, Минке, как спа? Това откога го коментираме няколко души тук в този форум. И то базирано на факти, които сме прочели и проучили - аз лично, никога не си позволявам голословни твърдения.
В смисъл? В резултат на карантината се е стигнало до R0 < 1 или винаги си е било така?
Дайте линка най-добре, моля ви. Мерси.
[/quote/]

Ето линк за тази новина, която съобщиха и в Новините на Нова, че вирусът е клас R от един, а именно, един човек може да зарази по-малко от един човек.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8228801/Germany-sees-hi … ses-six-days.html

Благодаря!
Както и предполагах, уви, вследствие на строгите мерки в Германия вирусът в момента е спаднал на R0 < 0,7. Да видим след разхлабването как ще е....
Поне аз това разбрах, някой по-добър с немския - да съдейства.
От мерките е, няма нужда да го чета.

Добре де, а след като в България няма тези мерки и няма тази заболеваемост и смъртност, какъв е изводът?

Delta, как да няма мерки в България? Не знам иначе в България на колко оценяват  моментното R0. Може някой журналист да пита Мутафчийски.

Има мерки, но те са доброволна карантина по домовете, иначе магазините си работят, хората ходят на работа, разхождат си се по улиците.  Има КПП-та пред градовете, но си минаваха с декларации и така. Само училищата и детските градини не работят. Иначе другите бизнеси си работят, като някои са хоум офис, някои - не. Разбира се, стига се до фалити, но това е очаквано, предвид световното положение в момента. Така че, мерките в България съвсем не са като тези в Германия, доколкото разбирам. Там е много по-затегната карантината.

# 11 406
В Германия премахнаха болничните по телефона. От понеделник който е болен отива на лекар, както си беше до преди няколко седмици.

Президентът предложил да се съкрати лятната ваканция, но учителите и туристическият бранш отхвърлят предложението.
Само една трета от германците са отменили или отложили летните си почивки и пътувания.

https://www.tagesschau.de/inland/sommerferien-corona-101.html

# 11 407
Случайно може някой да се е заразил, примерно. Дали е така никой не знае. Аз мисля, че е създаден, а как е тръгнала заразата е отделен въпрос.
На мен ми се иска да излизам без да се тревожа. Без да внимавам какво и къде пипат децата. Кофти е за всички. Жадувам да седна на една веранда с книга и чаша ароматно кафе.

# 11 408
  • Мадрид / София

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Това за случайното изпускане на вируса го чувам вече няколко пъти. Може ли някой запознат да ми обясни, как "случайно" се изпуска вирус? А и защо в тези лаборатории има изобщо изкуствено създадени вируси? Наистина ми е любопитно
Вируси могат да се манипулират, но оставали следи. (Казват го специалистите в тази област), обаче в този вирус не се откриват такива следи и от това се прави заключението, че вирусът не е манипулиран, тоест възникнал е по естествен начин.

# 11 409
  • София
Когато стане беля, в повечето случаи е човешки фактор.

# 11 410
Скрит текст:
Снимка от Витошка днес. За невярващите има час и дата.. Снимката е качена от Етюд-и-те на София в фейсбук.

# 11 411
Град Ню Йорк има население 8,4 милиона. Също така имат потвърдени 7,890 смъртни случая(4,309 вероятни).
https://www1.nyc.gov/site/doh/covid/covid-19-data.page
Ако всички жители на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 0,1%.
Ако 10% от жителите на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 1%.

# 11 412
  • София
Моето дете учи в МА.
Вярно само трети курс е, но хората не са паднали от Марс.
Има вирус, но той си е като всеки сезонен грип.
Да, ще засегне хора с други проблеми, не от вчера това.
И такива като мен с астма.

# 11 413
Чета постоянно сведенията на момичетата от чужбина за планираното разхлабване на мерките, но никъде не прочетох какво предвиждат за съдилищата.
Тук, след първия месец без влизане в тези сгради, освен по дела по ЗЗдравето и по мерките за неотклонение, от 01.04, Бюро Съдимост работи, гледам и в Съдебната палата в определени часове има достъп на граждани за разни документи. Дадоха възможност да се образуват дела, по някои спешни дела има заседания. Засега в Съд. палата се влиза само след списък , който стои при съдебната охрана , за достъп до сградата. Делата се отложиха за втори път. Заповед върху Заповед и там. Нищо още ясно.
Как е в другите страни.

Само неотложни случаи се разглеждат, всичко, което търпи отлагане, се отлага. Достъп до съда, само на обичайните "заподозрени"; адвокати, съдии, полоцаи, всички останали,  единствено с предварително записване на час. Решава се индивидуално уж за всеки належащ въпрос, дали може, или не може да се отлага.
Бюрото по труда единствено онлайн/мейл/телефон, не работят "На живо" с граждани.

# 11 414
Затвориха пазарите точно за празничните дни....пак големите вериги да са с пълни гуши...в кауфланд с 100 други човека и мноооого по-безопасно отколкото на пазара

Общи условия

Активация на акаунт