COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 724
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 550
Някой беше написал, че е по-лесно да се прибереш от чужбина на село отколото от София на село.

И така трябва да бъде. Ако някой се прибира от чужбина и си отива вкъщи, няма как да му се попречи и не би трябвало, той/тя няма къде другаде да остане. Ще спазва карантина и всичко ще бъде наред.

Селяните, които се довлякоха в София, но са с адреси на село, са съвсем друга работа. Те НЕ СЕ НУЖДАЯТ (набийте си го в главите) да пътуват, освен за да плюскат на селската софра, като междувременно могат да заразят и родителите си, както и други селяни от седянката.

Правите ли разлика?

Тук не говорим за манталитети, селяни и столичани в повече.
 А за мерките относно пристигащите не трябва да е така ( това се отнася за първия абзац). Значи ти плюваш хората от провинцията в София, ама си ок с идващите “ софиянци” и “ селяни” от кварталите:)

# 11 551
  • BG
Русалка, може да направите в раздела тема, предполагам няма да е проблем, тъкмо повече хора ще се включат. Тук сме страхливците, дето никъде не мърдаме освен до магазина и няма да сме ти толкова полезни.

# 11 552
  • В.Търново
Я кажете какво смятате да правите с резервациите за лятото, че ей го къде е.
Аз съм за края на август и ще чакам до към края на юли да видим какво ще стане.Най-вероятно маските ще се носят месеци наред дори да облекчат мерките, няма да паднат всички мерки, това е ясно.Най е проблемно агенциите може да фалират до лятото.Тогава нито ваучери, нито пари ще ти дадат.

# 11 553
  • Другата България
Явно е вярно това за неврологът, които си е ходил на работа въпреки, че е подозирал, че е болен. Сега цялата болница във Видин е пламнала. Чудесно само това липсваше! И без това е в ужасно състояние...
https://www.bnr.bg/vidin/post/101261003/18-stanaha-bolnite-s-kor … irus-vav-vidinsko
Не е цялата, спокойно.

# 11 554
Не съм следила темата и ще задам един, може би за някого, тъп въпрос. Ако се самоизследваш с тъй наречения бърз тест и се окаже, че си прекарал безсимптомно заболяването, имаш антитела - какво се случва?Ще те докладват и изследват с PCR тест?
Ние си правихме тестове преди 3 седмици.Бяхме болни цялото семейство.направихме си пср и бърз тест в час на лаборатория.Оттам ни казаха че ако пср е положителен, ще се прави още 1 в национална референта лаборатория

# 11 555
Я кажете какво смятате да правите с резервациите за лятото, че ей го къде е.
Може ли поне това в темите за туризма, че ще стане голямо мазало тук.
]Ами точно там като го коментираме получаваме предупреждение от модератор и ни трие коментарите и ни кара да пишем в тези теми за Коронавируса!!!!!!![/color
Направи нова тема за туризъм по време на коронавирус. Не е толкова сложно.

# 11 556
Явно е вярно това за неврологът, които си е ходил на работа въпреки, че е подозирал, че е болен. Сега цялата болница във Видин е пламнала. Чудесно само това липсваше! И без това е в ужасно състояние...
https://www.bnr.bg/vidin/post/101261003/18-stanaha-bolnite-s-kor … irus-vav-vidinsko
Не е цялата, спокойно.
За сега.

# 11 557
А мислите ли,че ще направят ваксината задължителна?И дали ще има ограничения за хората ако не я поставят.Изключвам детските градини.Ще ни принудят ли с нещо за да "дишаме" Sad
Дори и да направят, изисква повече време за тестване. Мангъров каза за ваксина може до 2-3 г. Преди време имало някакъв проблем с не запомних каква точно, но дала поражения и явно  вече са по-внимателни. То не е шега работа да ваксинираш цял свят, трябва да е на 100% изпитано, доказано и т.н., което не става за година.

Аз писах за ваксината Pandemrix срещу свински грип, може би тази ваксина е имал предвид.

# 11 558
  • В.Търново
Night_ShadowMOM, значи за тестове сте дали над 500лв, ако сте 4 членно семейство?Ние не бихме могли да си го позволим.

# 11 559
Момичета, а коментирахте ли, че един лекар и две медицински сестри от Инфекциозното отделение на хасковската болница са инфектирани? За това някой има ли информация как е станало, от кой са се заразили?

# 11 560
Night_ShadowMOM, значи за тестове сте дали над 500лв, ако сте 4 членно семейство?Ние не бихме могли да си го позволим.
Правихме си аз и мъжа ми.Ако ни бяха положителни щеше да тестваме и децата.
Пак ще си правим за антитела

# 11 561
На връщане от Баня, Черноморец,Созопол и т.н глоба пълен размер трябва ....и  за умишлено заразяване под отговорност.....Уникална наглост....
А КПП само в големите градове ли има, в Созопол, Черноморец всеки си влиза и излиза свободно ли?
Там имат имот .....Това давх по новините ...и не могат да ги върнат....
Та и е въпрос на лично отговорност,която тези хора явно нямат....за съжаление.
Та уверявам се за пореден път , че селянията е нещо което носиш в себе си и няма нищо общо с местоположението.

# 11 562
  • София
Не знам какво пак започнахте да го сочите Мангъров, все едно е плашило. Ей на, сега филма по Дискавъри - натискането на кривата - ще се разболеят пак същото количество хора, част от хората ще умрат, просто това ще се разсрочи за няколко месеца (и ще има шанс системата на здравеопазването да издържи в световен мащаб). Това е, не казват, че ще се опазим от вируса, че ще са по-малко хора разболелите се, а че ще е разсрочено. Както и да го въртят и да го сучат, къде с по-благи думи, къде твърдо, пак казват все същото - няма да се размине, щом вече вирусът е в оборот и пак проценти поне 50-60 народ ще го мине.

# 11 563
  • BG
Русалка, ето ти моя вариант:
С коронавирус на море
не пращам никое дете,
а бабите да са със тях-
със сигурност е лош знак.

# 11 564
В София има поне 500 000 без регистрации, не ги виждам аз тези хора, как ще си дойдат?! Някой някакви идеи. Иначе за пътуването е лесно, вадиш си от общината бележка с временен адрес в селото и излизаш от София, само че вместо да потеглиш на ЮГ, тръгваш на Изток и отиваш в Созопол, между София и Созопол има 1 КПП и това е Софийското. Те за това говорят, че масово ги хващат да лъжат.

П.П. Другата лъжа е с декларацията, пишеш че отиваш в Пловдив по работа (уж служебно), а се оказа, че близо 10% от проверените декларации, са фалшиви.

Общи условия

Активация на акаунт