COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 971
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 11 520
Някой беше написал, че е по-лесно да се прибереш от чужбина на село отколото от София на село.

И така трябва да бъде. Ако някой се прибира от чужбина и си отива вкъщи, няма как да му се попречи и не би трябвало, той/тя няма къде другаде да остане. Ще спазва карантина и всичко ще бъде наред.

Селяните, които се довлякоха в София, но са с адреси на село, са съвсем друга работа. Те НЕ СЕ НУЖДАЯТ (набийте си го в главите) да пътуват, освен за да плюскат на селската софра, като междувременно могат да заразят и родителите си, както и други селяни от седянката.

Правите ли разлика?

# 11 521
Коронавирусната епидемия COVID-19 има естествен произход

Доказателство за естествена еволюция

"Учените откриха, че RBD частта от шиповите протеини на SARS-CoV-2 е еволюирала, за да се насочи ефективно към молекулна функция от външната страна на човешките клетки, наречена ACE2, рецептор, участващ в регулирането на кръвното налягане. Шиповият протеин SARS-CoV-2 всъщност беше толкова ефективен за свързване на човешките клетки, че учените заключиха, че е резултат от естествения подбор, а не продукт на генното инженерство.

Това доказателство за естествена еволюция беше подкрепено от данни за гръбнака на SARS-CoV-2 - неговата цялостна молекулна структура. Ако някой се стреми да проектира нов коронавирус като патоген, той би го изградил от гръбнака на вируса, за който се знае, че причинява заболяване. Но учените открили, че гръбнака на SARS-CoV-2 значително се различава от тези на вече известните коронавируси и най-вече приличат на сродни вируси, открити в прилепи и панголини."

"Тези две особености на вируса, мутациите в RBD частта от шиповия протеин и неговия отделен гръбнак, изключват лабораторните манипулации като потенциален произход за SARS-CoV-2" заяви Андерсен.

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200317175442.htm

# 11 522
Да ви разсмея малко.
Фейсбук. Мои познати.
Жената цял ден яко "ходи" из новинарските сайтове и коментира гадните, мръсни, безотговорни бай ганьовци, тръгнали да разнасят вируса по селата. (излизат ми коментарите й).
Мъжът й... пуска снимки как пекат заедно наденички на барбекюто на село с текст "На село си е най-добре".
(Те не живеят в това село. В града живеят.)Grin

# 11 523
Нидерландия
Около три процента от холандците или близо 500 000 са направили антитела срещу коронавируса.
 ... На база това изследване може да се заключи, че за близо два месеца само 3% от хората са преминали през вируса. При същите темпове за достигане на прага от 50% за групов имунитет трябват още близо три години....."
И какво излиза? За стаден имунитет ще чакаме три години, а ваксина обещават след една.
Да се юрваме да се заразяваме масово или все пак да изчакаме?
Да кажем, че 1 г трябва да чакаме за ваксина. И колко точно време ще е нужно да се ваксинира целия свят?
Как точно ще чакаме?

# 11 524
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз се надявам всички "умни глави" в темата, които използват също "умни" , обаче пък за сметка на това високопарно звучащи и явно по-"медицински" и научно звучащи думи и изрази /от които може и да нямат никаква представа обаче/ да гледат новините на НОВА от 19:00 часа. И не репортажите за мерки и теглилки, данни за проценти заболяваемост и смъртност, а два кратки, минутни репортажа.
Единия от някакво село до Банско /дано не бъркам/, от един двор на къща, в който на кръгла софра е наредена родата - от най-младия, до най-стария, на хапване и пийване, естествено. Репортерката пита една жена как са дошли до там, до селото, и отговорът беше /съпроводен със самодоволна усмивка/:"С декларации, ние имаме възрастни родители".
Малко преди това, на голямата опашка днес на излизане от София полицай е спрял сама жена в автомобил, която държи некролог. Полицаят я пита къде отива и защо, жената обяснява:"Днес е 40 дни на мама, исках да ѝ направя помен, там отивам...". Полицаят не я пусна, жената безропотно се съгласи с мотива му и през сълзи каза: "Бях длъжна да опитам...".
Всякакъв коментар е излишен предполагам, но аз ще го направя. Правилно или не, редно или не, нормално или не, мерките ги има, и трябва да се спазват. Заради всичко, което вече месец четем тук, а и виждаме навън, заради безотговорността на едни /много/ хора, които и за които това да седнат на масата и да се наплюскат /без извинение/, оправдавайки се с възрастни родители, една жена не можа да направи помен на майка си. Която вече я няма, друга няма и да има. Ама какво толкова, нали трябва да "пазим"живите, пък било то и с цената на чуждото страдание.....
И знам, знам, не сме виновни ние, виновен е полицаят, бездушния полицай, който не можа да си затвори очите, виновен е министър Ананиев заради безумната заповед, виновен е Мутафчийски заради лъжите сутрин, виновен е Бойко Борисов заради чувалите с трупове, виновен е Младен Маринов, заради това, че не контролира служителите си, виновни са всички останали, но не и ние самите. Защото на нас никой не може да ни каже какво да правим след като ние сме решили, че няма смисъл за нас, персонално, защото това, че заради нас друг може да страда не е важно, защото Бай Ганьо /също без извинение/ е епидемиолог, вирусолог, доцент и професр в едно, математик-лауреат на Нобелова награда, юрист, всякакъв друг, но не и Човек.
МериАн, дискусията до тук не е за мерките - те са ок. Дискусията до тук е какво да се прави СЛЕД мерките. Защото няма как да останем с мерки вовек и веков. И трябва да се върви нанякъде с някаква ясна организация и визия, иначе народът в един момент ще вземе нещата в свои ръце, ако лидерите не съумеят да се справят с тази организация и визия. Това обсъждаме тук, а не обсъждаме мерките. Обсъждаме доколко е опасен вирусът, доколко е рисково да се отпускат мерките и най-вече - как? Нямаме нужда от още сол по главите, не сме толкова тъпи, колкото ни мислиш ти и управляващите. Все пак, вече мина повече от месец от въвеждането на карантинните мерки и е време вече да се ориентираме нанякъде въоръжени с информацията, която светът вече има за вируса и неговото поведение. И да, обсъждаме виновните за тази ситуация, защото няма как светът да остави това да им се размине, защото ако да, то те могат да го направят пак. Трябва да има добре подплатена финансово поука за виновните, а именно Китай и СЗО.
Никога никого не съм наричала "тъп". Никъде. Каквото мисля го казвам, самата ти каза, че съм буквалист, а и съм откровена, така че може да си сигурна, че ако мисля нещо за някого, ще му го кажа така, че да стане ясно, че е тъп, не директно естествено. Емоционална съм, може би повече от нормалното, но ако това е порок - нека е такъв.
Дискусията е за всичко Делта, как да не е за мерките? Ти сериозно ли? Наистина ли казваш, че тук не се обсъждат мерките? Та това е постоянно, наистина постоянно, цитати няма да вадя, то е достатъчно да прочетеш няколко страници назад. обсъждаме всичко, освен тях, вкл. и това, което казваш, така е. Що се отнася до "отпускането на мерките и как" не мисля, че каквото и да обсъждаме тук ще има смисъл, тъй като теб и мен никой няма да ни пита, най-малкото пък "как". Има си хора за тази работа, наистина вирусолози, статистици, математици, хора, които според това как те се ориентират, ще се ориентираме и ние. Ние сме лаици, които си чешат езиците, и в никакъв случай не следва да се вземаме чак толкова насериозно. Не знам какво визираш под това "да се ориентираме нанякъде, въоръжени с информацията...." накъде да се ориентираш? И с коя информация? Специално ти интерпретираш всяка информация през призмата на собствените си разбирания, и не съм единствената, която ти го казва. Така че нищо лично, ето, сега съм откровена, но аз лично не искам да се ориентирам натам, накъдето и ти, защото не ти вярвам. Наистина тук пишат много разсъждаващи момичета, някои от тях и с подходящото образование, по тях се ориентирам поне аз, за себе си. А и най-вече по собствените си знания, разбирания, практика, хора, с които общувам извън форума, информация извън форума...и благодарение на всичко това. За много от нещата, казани и прочетени тук съм съгласна, за много и не съм. Все пак затова хората сме различни, четем се, прескачаме се, с едно сме съгласни, с друго не - свободна държава, нали така? Или не?

# 11 525
  • BG
TAED,да делиш хората на софиянци и селяни е проява на най-голямата селяния, честито!
У наше село (Русе) Била и Кауфланд няма контрол, но в Лидл-да, с уточнението, че на Кауфланд ходих веднъж, още в началото, когато обявиха коридора за възрастни да закарам майка ми, така че може и да се е променило вече.
Гледах репортаж с лекарката, която е лекувала изписан пациент с Ковид в нашето инфекциозно
 Сподели, че са го лекували с азитромицин, хлорокин, който да им изпратили от София и други антибиотици. Бил е с двустранна пневмония,  завишени СУЕ и ЦРП, отпадналост, кашлица. Сега е добре, но все още е отпаднал,  дали са му тел на който да се обади, ако нещо се влоши, ще пратят линейка да го вземе.

# 11 526
  • France
Скрит текст:
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE
И как по-точно съдържа фрагменти ДНК, при положение че ХИВ е РНК вирус?!

Тъкмо щях да пиша, че не видях нито един уважаван чуждестранен сайт, който да е цитирал проф. Монтание по въпроса - нито на английски, нито на френски.
Само този сайт - https://asiatimes.com/2020/04/french-prof-sparks-furor-with-lab-leak-theory/
Аз го видян на поне 3 места на френски в рубрики фейк

Цял ден се говори за това,по всички френски централни тв.
Никакъв фейк не е.

# 11 527
Скрит текст:
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Това за случайното изпускане на вируса го чувам вече няколко пъти. Може ли някой запознат да ми обясни, как "случайно" се изпуска вирус? А и защо в тези лаборатории има изобщо изкуствено създадени вируси? Наистина ми е любопитно

В тази статия автора не отхвърля теорията, че вируса може да е изпуснат от лаборатория в Ухан и е обяснил как това може да се случи.

"Сценарият за случайно освобождаване ще изисква един от няколкостотинте прилепи, използвани за изследване на коронавирусите или в Института по вирусология на Ухан, или в Центъра за контрол на заболяванията на Ухан, да е развил SARS-CoV-2 и да инфектира случайно някого в лаборатория чрез кръв, урина или фекалии и след това служителят на лабораторията несъзнателно го е предал на други. Алтернативно, някой биологичен материал, съдържащ вируса, би могъл да бъде неправилно изхвърлен, което да доведе до случайно заразяване на някой извън лабораторията."

https://www.nationalreview.com/corner/new-study-the-human-versio … one-in-pangolins/

Мда...случайно, несъзнателно, неволно...някой китаец може да натисне едно червено копче и....
По този повод виц, за разведряване на атмосферата:
Капитанът на ядрена подводница на СССР отива да провери вахтата - гледа, човекът полегнал на пулта, леко похърква.
- Петров, стани! Какво правиш?!
Петров скача сънен, козирува и се извинява - Задрямал съм, другарю капитан, виноват.
А капитанът му казва - Ха сега вземи една гумичка и изтрий Белгия от картата..!

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 23:41 от DeltaAzimut

# 11 528
Не успявам да следя цялата тема. Може да е коментирано вече. Знае ли се нещо повече за 5-мата болни медици от Видин? Говори си за някакъв невролог, който си е ходил на работа десетина дни с грипоподобни симптоми, но не знам до колко е достоверно.

# 11 529
На връщане от Баня, Черноморец,Созопол и т.н глоба пълен размер трябва ....и  за умишлено заразяване под отговорност.....Уникална наглост....

# 11 530
dundi73, първо индийските учени откриха, че този вирус има нещо общо с ХИВ , дори се учудих те пък какво толкова могат. А точно пък Люк Монтание е откривателя на този вирус май. За мен неговото мнение изобщо не е за пренебрегване. По-запознат е с ХИВ от всички други сигурно, щом точно той го е откри, че и Нобелов лауреат е .
Е, какво разбира пък точно той от ХИВ?! Някакъв си Нобелов лауреат по темата.
И някакъв индиец, професор май. Първо бяха ги подкрепили, после ги отрекоха. Но момичето, което пише от Индия, каза, че още си държи на своето индиеца.
За мен много по-успокояваща е мисълта за прилеп, панголин и нещо, имащо частички РНК на ХИВ да са се комбинирали за Нова година.

Каквато е и официалната теория за ХИВ между другото - че някой Омбонго се е таковал с маймуна Joy

# 11 531
  • София
Не е ли по добре първо да се намери лекарство?

[/quote]
Да кажем, че 1 г трябва да чакаме за ваксина. И колко точно време ще е нужно да се ваксинира целия свят?
Как точно ще чакаме?/quote]

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 00:31 от Мигла

# 11 532
  • в страната на чудесата
По Дискавари в момента дават документален филм за появата на Коронавируса.
Има ли го онлайн?

# 11 533
Я кажете какво смятате да правите с резервациите за лятото, че ей го къде е.

# 11 534
На връщане от Баня, Черноморец,Созопол и т.н глоба пълен размер трябва ....и  за умишлено заразяване под отговорност.....Уникална наглост....
А КПП само в големите градове ли има, в Созопол, Черноморец всеки си влиза и излиза свободно ли?

Общи условия

Активация на акаунт