COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 198
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 505
  • Другата България
Мери ан, постовете ти стават все по-патетични. От което велик смисъл няма. Освен това обобщенията ти кой с каква терминология борави са неуместни. Хайде кротко, в тази тема пишат доста образовани хора, които се ориентират в информационния шум.
Патетични? Пиша това, което мисля, което ме вълнува, което ми е направило впечатление, и което знам. Нито искам ти или друг да намира смисъл в него, нито това ми е целта. "Обобщенията" ми са на база прочетено, без конкретика, и с нищо не са по-различни от твоите обобщения и наблюдения, които дори са персонални. Съжалявам, че не съм те чела и не знам какво "изповядваш" и на какво мнение си, не те съветвам дали да го даваш "кротко" или "буйно", защото не ме вълнува. Но е добре да не го правиш и ти с мен. И въобще прави впечатление, че когато някой се разпознае някъде започва лични нападки към написалия поста без никакъв конкретен повод, съвети, напътствия...хайде кротко, тук наистина пишат И образовани хора, видно е, наистина всеки може да се ориентира кое да чете и на какво да вярва.

# 11 506
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Това за случайното изпускане на вируса го чувам вече няколко пъти. Може ли някой запознат да ми обясни, как "случайно" се изпуска вирус? А и защо в тези лаборатории има изобщо изкуствено създадени вируси? Наистина ми е любопитно

В тази статия автора не отхвърля теорията, че вируса може да е изпуснат от лаборатория в Ухан и е обяснил как това може да се случи.

"Сценарият за случайно освобождаване ще изисква един от няколкостотинте прилепи, използвани за изследване на коронавирусите или в Института по вирусология на Ухан, или в Центъра за контрол на заболяванията на Ухан, да е развил SARS-CoV-2 и да инфектира случайно някого в лаборатория чрез кръв, урина или фекалии и след това служителят на лабораторията несъзнателно го е предал на други. Алтернативно, някой биологичен материал, съдържащ вируса, би могъл да бъде неправилно изхвърлен, което да доведе до случайно заразяване на някой извън лабораторията."

https://www.nationalreview.com/corner/new-study-the-human-versio … one-in-pangolins/

# 11 507
  • в страната на чудесата
Официалните френски власти няма как да са доволни - Франция сътрудничи на Китай за построяването на уханския институт. И след първите публикации за вирусните хибриди на Ши Дженгли има немалка реакция от някои американски и фр вирусолози за риска. Реакции, добре заглушени.

# 11 508
ДеВа, благодаря Ви за мисълта! Simple Smile
Хубава вечер!
Wagabunga, погледнах го това двугодишно споразумение. Не ми се чете толкова дълъг текст, честно казано.
Но, едва ли има нещо съмнително в него. Вижда се, че става дума за 4 годишна работна програма, започнала през 2019.
Не мисля и че това е първият договор на България със СЗО.
А, че тя е обявила пандемията какво значи? Просто тя е органът, който има право да го направи. Не НАТО или ЕЦБ.

# 11 509
dundi73, първо индийските учени откриха, че този вирус има нещо общо с ХИВ , дори се учудих те пък какво толкова могат. А точно пък Люк Монтание е откривателя на този вирус май. За мен неговото мнение изобщо не е за пренебрегване. По-запознат е с ХИВ от всички други сигурно, щом точно той го е откри, че и Нобелов лауреат е .
Всъщност никой не го отрича, а е имало спор

"През 1990 г. Монтание отрича, че ХИВ може сам да предизвика СПИН. Той заявава, че ХИВ се нуждае от кофактор, който според него е микоплазма. Повечето днешни учени не споделят това виждане.

Монтание води спорове с Робърт Гало за това кой пръв е изолирал ХИВ, но накрая се съгласяват на компромисно решение: и двамата се записват като откриватели на вируса ХИВ.

В продължение на няколко години в научния свят има противоречия на кого принадлежи правото на първоначалното откритие на вируса, на екипа на Монтание или този на Гало. През 2008 г. спорът изглежда окончателно уреден след обявяването на Нобеловата награда за физиология и медицина за Монтние и Франсоаз в Съединените щати за откриването на вируса на СПИН, без споменаването на работата на Гало."

# 11 510
Някой беше написал, че е по-лесно да се прибереш от чужбина на село отколото от София на село. И това показва безсмислието на уж забраната за влизане и излизане. Имат си регистрации в провинцията, декларации от работодателите в София. Ще си спазват коридори и всичко ще си е същото, ама се създава паника, за да разберем, че те искат да го направят, ама ние сме безотговорни. А санкциите къде са? Днес видях куп народ без маски и то в хипермаркет, контрол - 0.
 А защо не затвориха още преди Великден? Забрани, ама “ лични автомобили” си влизат и брифинги по нощите се правят, за да успокояват спазващите мерките. А полетите си текат и за пристигащите от чужбина може, за българските граждани в България- не.  
Кои хора масово се прибират сега- кои квартали пламнаха и кой откъде се прибра.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 23:20 от CasaDelSol

# 11 511
Нидерландия
Около три процента от холандците или близо 500 000 са направили антитела срещу коронавируса.
 „За съжаление, три процента не са много“, казва Марион Коопманс, ръководител на вирусологичния отдел „Еразъм МС“. „Въпреки това, това е начало.“, допълва още Коолманс. Според нея това означава също, че смъртността,не може да намалее. Досега се предполага, че 1 до 2 процента от хората, които преминават през инфекцията, умират от Covid-19. „. За Холандия тя е около 0,8% , ако вземем в предвид тези 3% от изследването или около 500 000 души, които вече по един или друг начин са изкарали вируса.

„Значи трябва да влезем много внимателно в следващата фаза“, казва Коопманс. „По-голямата част от населението все още не е имала инфекция и затова все още е уязвима.“

Трябва да е ясно: все още няма място за групов имунитет. Ван Дисел по-рано посочи, че тази защита възниква, когато 50 до 60 процента от населението получи вируса. Днес той отново подчерта, че груповият имунитет не е самоцел, а страничен продукт от факта, че вирусът вече е тук. Настоящата политика има за цел поддържане на здравеопазването, защита на уязвимите групи.

Между другото, хората, които са произвели антитела, не са задължително защитени срещу коронавирус. В крайна сметка, не всички антитела са еднакво ефективни .  През следващите седмици и месеци можем редовно да очакваме нови впечатления за развитието на имунитет срещу коронавируса. В момента в Холандия има поне четири проучвания, които трябва да дадат представа за това, изследванията на Sanquin са едно от тях. На база това изследване може да се заключи, че за близо два месеца само 3% от хората са преминали през вируса. При същите темпове за достигане на прага от 50% за групов имунитет трябват още близо три години....."

Четох,че масовите събития сигурно ще бъдат отменени до септември,но на 21 април ще се обявят как ще продължат нещата напред.
Миналият уикенд беше Великден и времето беше разкошно.Полицаите са събрали 700 000 евро от глоби на 1800 човека,които не са спазвали дистанция от 1,5м Simple Smile
Лично аз,доста се издразних на тарикатите от тип"те ли ще ми кажат на мен".Майка ми е съвсем сама в Пловдив,от рисковите и трудно подвижна.Няма роднини.Аз съм извън БГ,брат ми в София.Трябваше спешно да иде до нея,за да и помогне за нещо важно.Не е било за ядене и пиене,/брат ми е най-съвестния човек,който знам/ Ами,няма да може с тая масова забрана,без да се разглежда всяка причина/не че и може,де/

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 23:21 от red soul

# 11 512
  • В.Търново
По Дискавари в момента дават документален филм за появата на Коронавируса.

# 11 513

В Швеция, Великден беше миналата седмица и голяма част от хората се вслушаха в препоръките да не се пътува освен, ако не е крайно наложително и си останаха вкъщи. По принцип за Великден се ходи на ски и се затваря сезона. Много хора посещават и роднини разбира се, но тази година нито ски нито роднини.
Ски курортите затовриха преди Великден за да не "изкушават" допълнително.

Експертите смятат и че благодарение на това, че хората не са пътували така масово за Великден не се е стигнало до супер високи нива след празниците.

Ами ето.
Реално при вас много повече се спазват популярните мерки, без да имате ИП.
Похвално!

Нали? А при нас, дето сме "разхайтени" до немай къде, нито заболеваемостта ни е заболеваемост, нито смъртността - смъртност. Ама не е похвално, казваш?

# 11 514
Цитат
Скандално е че за някой човешкия живот е просто част от статистиката. Бабата на мъжа ми е на 94 и ако за Мангъров или Тенгеле е взела- дала, то за нас не е. С акъла си е, води си пълноценен живот. За тях може да 0.00001% за нас си е 100%.
И как точно това влиза в противоречие с Мангъров или Тенгеле, айде за Тенгеле не знам, ама Мангъров казва че за възрастните е този вирус е опасен за разлика от младите, т.е. той не твърди че за тях риска е 0,000001% и затова мерките трябва да бъдат ориентирани за тяхното опазване а не да блокираш цялата държава до незнайно кога, щото ние не знаем докога, ама едно знаем, това не може да продължи 2 години до измислянето на ваксина. И то не е сигурно че ще бъде измислена, че за доста по опасните САРС и МЕРС май няма ваксина. Аз не знам как си го представят тук някои хора че няма да се разхлабват мерките до заветната ваксина. Това можеше да е така ако вируса наистина е толкова смъртоносен колкото е в официалната стат. Само че той не е.

# 11 515
  • На остров
Дева така е, спрямо това, което аз виждам и чета се спазват. Всички мои близки и познати също спазват, но не мога да направя обобщение за всички в Швеция разбира се. Разлики има в различните райони и на Стокхолм и на страната.

Разликата идва според мен от доверието според мен.

# 11 516
От едно друго видео за ситуацията в Еквадор разбрах, че кметицата на града е позволила да има футболен мач и фестивал въпреки опасността от вирусът. Закъснелите мерки и това позволение е разпространило Ковид за нула време. Това е град с 3млн жители. Останалата част на страната е стабилна.
Уточнявайте, че говорите за определен град. Да там смъртността се е повишила двойно, властите не може да смогнат и хората умират от задушаване. Т.е. там дори до кислород не стигат, за друго болнично лечение да не говорим.

# 11 517
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

Научният свят обяви Професор Монтание за изкукуригал още преди няколко години, защото дръзна да каже, че алуминиевите адюванти в инактивираните ваксини преминават кръвно-мозъчната бариера и могат да доведат до неврологично увреждане при някои хора, вкл. аутизъм и вероятно Алцхаймер. После доказа, че хомеопатичните разтвори, въпреки голямото си разреждане, запазват биологичната си активност и съвсем бръкна в г.за на научните среди. Голяма догма има там и не е лесно някой да й се опълчи, пък било той и професор с ранга на Монтание. Директно казаха, че е изкукал от възрастта и с това се приключи. Дано този път нададат поне малко ухо за нещата, които приказва.

# 11 518
  • София
Нидерландия
Около три процента от холандците или близо 500 000 са направили антитела срещу коронавируса.
 ... На база това изследване може да се заключи, че за близо два месеца само 3% от хората са преминали през вируса. При същите темпове за достигане на прага от 50% за групов имунитет трябват още близо три години....."
И какво излиза? За стаден имунитет ще чакаме три години, а ваксина обещават след една.
Да се юрваме да се заразяваме масово или все пак да изчакаме?

# 11 519
dundi73, първо индийските учени откриха, че този вирус има нещо общо с ХИВ , дори се учудих те пък какво толкова могат. А точно пък Люк Монтание е откривателя на този вирус май. За мен неговото мнение изобщо не е за пренебрегване. По-запознат е с ХИВ от всички други сигурно, щом точно той го е откри, че и Нобелов лауреат е .
Е, какво разбира пък точно той от ХИВ?! Някакъв си Нобелов лауреат по темата.
И някакъв индиец, професор май. Първо бяха ги подкрепили, после ги отрекоха. Но момичето, което пише от Индия, каза, че още си държи на своето индиеца.
За мен много по-успокояваща е мисълта за прилеп, панголин и нещо, имащо частички РНК на ХИВ да са се комбинирали за Нова година.

Общи условия

Активация на акаунт