COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 382
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 985
Първите инфо бяха че са нужни 60 градуса, вчера четох нови изследвания че дори при 60 градуса вируса остава  жизнеспособен, нужни са 90 градуса за да бъде ликвидиран.

# 11 986
Забравете, че топлото ще го ликвидира. До вчера и аз вярвах, но като видях град Гуаякил в Еквадор с труповете навсякъде, разбрах че ако няма мерки, ще закъсаме до шия. Ни лято, ни зима ще ни спаси. Само дистанцията.

# 11 987
  • Пловдив
Телефонче за 100 и за 1000 пари в общи линии е с произход Китай.

# 11 988
Фръц, за кое място говориш?
Созопол. От вчера като дъвка сме в новините. Да са дошли 10 семейства с имоти тук, но и толкова не съм видяла.
Аз като казвам, че ни манипулират с репортажи, материалчета и снимчици за тълпите по улиците и как никой нищо не спазва. Просто това е опорната точка, която им е нужна, за да си измият ръцете.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 22:18 от Анонимен

# 11 989
Тогава защо не пламна Русия още тогава? Или ако си знаеха, че са те, досега сто пъти да бяха потушили нещата, защо им е сега да сърбат попарата? Москва е 11 милиона, едва ли на Путин му е кеф да сложи един от най-скъпите и печеливши градове в света, който на всичко отгоре е и столицата им, под пълна карантина?

Ами може би са се постарали да се потушат нещата, ама после  - изненада, май не са. Чиста хипотеза от моя страна, но от 17.9 до 17.11 (когато Китай е обявил официално нулевия пациент) си има точно 2 месеца. Новосибирск е близо до Китай.
Каква попара сърба Путин, че не ми е ясно? На него основния му проблем са ниските цени на петрола, не Москва и нейната блокада. Руснак ми е споделял, че най-евтиното нещо в Русия е човешкия живот. Логически погледнато Русия има най-голяма изгода от сриването на света. Е, и Китай, донякъде, щото те в момента се въстановяват.
Конспирации някакви.
Не че вярвам за нещо на руснаците, толкова гафове се опитаха да скрият (не само Чернобил), но в случая не виждам как Новосибирск е виновен, че е пламнал Ухан. По въздушна линия са почти 2000 км! Просто няма как да стане. А и руснаците не са с такива рестрикциите на нета, ако там беше есента началото на заразата, още по нашата нова година трябваше да има типове с трупове.
А братушките си внесоха вируса от западна Европа. Колко богати московчани ще имат интерес към Новосибирск?

# 11 990
Генералът е прегрял, идва му в повече, наистина е много кисел. По въпроса за фризьорките е доста саркастичен, той не може да разбере коафьорската ни драма. Всъщност човекът е загрижен, но явно му идва в повече и го разбирам. Но това "казах ли ви аз" и " ще видите вие" на мен пък ми идват в повече. Както и тъпите въпроси на "наши читатели" от разни Блицове и Марици. Че някакъв шофьор на такси наплюл клиентка. То ако не беше трагично щеше да е смешно, но те мисирките толкова си могат де....

# 11 991
Никой в момента няма да се занимава с Китай, имаме си други главоболия. А дори и санкции да имат, те вече взеха това, което им трябваше. Казах Ви отдавна, Китай ще е водеща държава на целият свят, макс до 5 години. Дано сме живи и здрави, да го видим с очите си.
Дали ще наложи диктатура! Да му мислят "империалистическите" държави, ние поне имаме тренинг и опит. Иронично, но наистина ще държат целия свят в икономическа зависимост.

Много глупаво да се допусне Китай да произвежда всичко и целия свят да бъде зависим от него. Ама друго си е да си купиш телефон за 100 лв, друго за 1000 лв. Както се казва "гъз глава затрива".
Кажи го на глобалистите оттатък океана.

# 11 992
Чешките полицаи са решили да повдигнат малко духа и си отправят предизвикателства  по отдели и райони.
Премиера на страната поощри инициативата и дори призова родителите да учат децата си танца за да го изиграят всички заедно с полицаите след края на карантината:
Прага:
https://www.facebook.com/mpbrno/videos/218290782757025/
Служителите на градския транспорт:
https://www.facebook.com/mpbrno/videos/275406640116846/

# 11 993
Първите инфо бяха че са нужни 60 градуса, вчера четох нови изследвания че дори при 60 градуса вируса остава  жизнеспособен, нужни са 90 градуса за да бъде ликвидиран.
Къде го чете това за 90 -те градуса? Дай сериозен източник като го пишеш.
(Аз пък четох, че и високите градуси са опасни, защото се капсулира. )

# 11 994
Телефонче за 100 и за 1000 пари в общи линии е с произход Китай.
Така де, но за едно и също, само производителя различен, всеки ще избере по евтиното.

# 11 995
Гледам, че филма "Зараза" се асоциира със сегашната ситуация. А  с това търсене кой е виновен историята ми напомня за тази книга - "Цялата истина" на Дейвид Балдачи.
Не знам кое е вярно и кое не! Толкова различна информация ни залива ежедневно. Опитвам се да си подбирам източниците. Шегувам се, че и вируса като е видял на какво дередже ни е здравната система и не смее да се развихри. Grinning

# 11 996
Забравете, че топлото ще го ликвидира. До вчера и аз вярвах, но като видях град Гуаякил в Еквадор с труповете навсякъде, разбрах че ако няма мерки, ще закъсаме до шия. Ни лято, ни зима ще ни спаси. Само дистанцията.
Kъде се въргаляха, по улиците ли ? Или снимали един ковчег някъде, и wOw колко умрели..Тия Еквадорци едно говорят друго вършат, викат че за две седмици им умрели 6700 човека, а в статистиката на worldometer са само 450. Лъжат безобразно като и всички останали.

# 11 997
Същото, като на война. Сриваш икономиките на врага, преди е било с бомбардировки. Или Русия не е враг на всички останали?
Иначе петрола се срина доста преди да се разрази ковида.
И какво печелиш като ги сриваш? Смятате че руснаците разсъждават по шопски?Joy
Не е враг на всички останали Русия, хайде, стига..
Няма смисъл да се продължава. Нуждаете се да попрочетете историята. Междудругото, само междудругото, Русия се запасява със злато от поне 5 години.

# 11 998
Maria 56, така и аз си помислих като прочетох тук едно мнение. В Туитър обаче има безброй клипове. Има и много новини, за много починали вкъщи, които хората оставят на улицата, защото чакат с дни, някой да дойде да ги прибере. Там моргите,болниците, всичко е фул до дупка. Властите изнемогват. Има си обеснение обаче цялата история, закъснели са с мерките, правили са си фестивал, ходили са на мачове, въобще живота си е кипял до преди седмица, две. Говори се, че хората са си кремирали близките на пътя, като са ги заливали с бензин. Това обаче се отнася само за един град в Еквадор, в останалата част на страната е сравнително спокойно положението. Не знам, каква е причината този град така да пламне, освен мачовете и фестивала да са изиграли лоша шега.

П.П. Забравих да кажа, че въпросният град е 2 пъти по населен от София и е 1/4 по малък като площ, т.е. е много по гъсто населен от столицата ни, преди да сте казали, че и тук може да стане така.

# 11 999
Момичета, търсих в нета , но не открих на каква температура умира вируса. За положителните четох, четох и че бил най-активен на 4 градуса. Но ако температурите са отрицателни , този вирус мре ли?
Това никъде не го прочетох. Някой има ли информация по въпроса?
При -20 градуса издържал 2 години. Значи във фризера може да си го пазиш, ако го искаш.
При 40 градуса също е в свои води, нали температурата на човек не го мори.

Наистина ли до 90 градуса издържа гадината? Да не излезе накрая, че трябва всичко да печем на 220?
То от него, откакто се е пръкнал, всеки ден лоши новини - издържлив, продължително мори, уврежда всички органи, връща се да довършва несвършеното...

А иначе - ние ядем фазани, сърни, гълъби, глигани, кози, прасета, телета, риби - т.е- каквото месо има в страната - такова ядем. И при тях е така - всичко месно е под ножа. Някой писа, че прасето е много умно животно - така е, даже от куче може да е по-умно. Ама, ядем го. За това не мога да ги виня. Никой на света не е по-различен в това отношение.
За Еквадор има толкова много клипчета, че и най-върлият защитник на теорията "айде, стига с тези измислици, това е безобидно грипче със свръхниска смъртност" би трябвало просто да си замълчи.

Общи условия

Активация на акаунт