COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 571
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 925
Тогава защо не пламна Русия още тогава? Или ако си знаеха, че са те, досега сто пъти да бяха потушили нещата, защо им е сега да сърбат попарата? Москва е 11 милиона, едва ли на Путин му е кеф да сложи един от най-скъпите и печеливши градове в света, който на всичко отгоре е и столицата им, под пълна карантина?

Ами може би са се постарали да се потушат нещата, ама после  - изненада, май не са. Чиста хипотеза от моя страна, но от 17.9 до 17.11 (когато Китай е обявил официално нулевия пациент) си има точно 2 месеца. Новосибирск е близо до Китай.
Каква попара сърба Путин, че не ми е ясно? На него основния му проблем са ниските цени на петрола, не Москва и нейната блокада. Руснак ми е споделял, че най-евтиното нещо в Русия е човешкия живот. Логически погледнато Русия има най-голяма изгода от сриването на света. Е, и Китай, донякъде, щото те в момента се въстановяват.
Конспирации някакви.

# 11 926
Може ли да се подаде анонимен сигнал за събиране на много хора в къща за гости?
Питат за име, ако се обадиш на 112. Но не виждам как това има значение. Мислиш, че някой ще проверява кой е звънял или хората казват кой се е обадил ли? Подай си сигнала и толкоз.
Може да кажат,че са гости на домакините.Не е нарушение да си каниш гости.Лично на мен преди 3 седмици ми го каза полицай.Така,че какви ''мерки'',какви глупости бълват властите?
Сигурна съм,че абсолютно всички напуснали София ще влязат така,както са излезли.Нищо няма да им направят.

# 11 927
Може ли да се подаде анонимен сигнал за събиране на много хора в къща за гости?
Питат за име, ако се обадиш на 112. Но не виждам как това има значение. Мислиш, че някой ще проверява кой е звънял или хората казват кой се е обадил ли? Подай си сигнала и толкоз.
Да,знам, че се казва името. Замесен в случката е полицай и ще лъсна, а не искам.
Някой от темата ако се навие да звънне, да ми пише на ЛС. Става дума за събиране на 20 човека в къща за гости.
Не става друг да звъни, защото 112 те локират по мобилната мрежа.

# 11 928
  • Варна
Логически погледнато Русия има най-голяма изгода от сриването на света. Е, и Китай, донякъде, щото те в момента се въстановяват.
Чисто любопитство. Каква им е изгодата?

# 11 929
Три малки общини в една област, например Кубрат, Завет, Исперих, са разположени една до друга, като разстоянията между общинските центрове, съответно трите града е около 20-30 км. Общият брой на населението в тях е над 52 000, горе долу колкото един по-малък областен град, дори надвишава населението в областния цетър Разград, където живеят около 35 000 души. Хората в тези общини не са спрели да си пътуват и най-вероятно ще се събират по празниците, в  роднини, в приятели. За тях няма пречка да напускат съответните градове и села и дори не се изискват декларации.

Toва е вярно за всяка от малките общини - спокойно можеш да обиколиш Добричко, Варненско и Бургаско без да влизаш в нито един областен град.  А да обяснявам ли, че можеш безпрепятсвено да стигнеш от североизток до югозапад.
Да ви кажа при нас хората не са се насъбрали, а си работят в градините. Както казах родната полиция се беше погрижила да спре достъпа на селяните до областните градове, та ядат каквото има в селския магазин. Агнешко няма, няма и топли козунаци, освен ако сам не си омесиш.

Не мога обаче да преглътна безобразната свинщина, организирана от софиянци с имоти по курортите. Пожелавам им КПП на излизане от курортите и яки обяснения какво са правили там. Ако е вярно, че са се събирали по две-три семейства,  трябва да са наели и апартаменти от местни

# 11 930
Логически погледнато Русия има най-голяма изгода от сриването на света. Е, и Китай, донякъде, щото те в момента се въстановяват.

Никаква Simple Smile Особено ако погледнем цените на петрола. Никой няма полза от това, което се случва.

# 11 931
Скрит текст:
От тв разбрах, че пълни автомобили са преминавали, защото  "имам възрастен родител " .
И не само от Сф е имало пътувания, а и от Пловдив и други градове. Защо не сме оптимисти, че короната в България не е така заразна и агресивна? Движението между градовете в Бг да не беше замряло до завчера?

Разбира се, че не беше замряло, излизаха без проблем. А нека не забравяме, че ако не влизаш или излизаш от областен град, можеш да шестваш по цялата страна и няма кой да те спре.
Повечето ми колеги живеят в малки населени места и си обикалят навред. Малко дискриминация се получи това с областните градове. Имаме малка вила в почти безлюдно село, но е собственост на баща ми и няма никакъв начин да отидем там дори за няколко часа. Колежката ми обаче, която живее в съседен малък град всеки уикенд е някъде в горичка, на рекичка и в селската им къща. Не злобея, просто не е много справедливо.

Три малки общини в една област, например Кубрат, Завет, Исперих, са разположени една до друга, като разстоянията между общинските центрове, съответно трите града е около 20-30 км. Общият брой на населението в тях е над 52 000, горе долу колкото един по-малък областен град, дори надвишава населението в областния цетър Разград, където живеят около 35 000 души. Хората в тези общини не са спрели да си пътуват и най-вероятно ще се събират по празниците, в  роднини, в приятели. За тях няма пречка да напускат съответните градове и села и дори не се изискват декларации.

Не е вярно. Излизането от Разград е долу горе като в София.

# 11 932

Защо не четете. Никой не говори за влизане и излизане в Разград, а за движение извън областния център. Като излезеш от града може да джиткаш където си искаш

# 11 933
Как ви се струват тези проценти на отделните държави?

Percentage of total population infected ( Imperial College London)

https://mrc-ide.github.io/covid19estimates/#/total-infected
Мангъров и последователите му не харесват това.

# 11 934
Ето това мен много ме притеснява. Ако е вярно.
https://www.standartnews.com/zarazata/mrsni-rtse-90-protsenta-ko … virus-421376.html
Защото това означава че кумулативният ефект от носене на маски навсякъде (а не само на закрито)  в държава която няма изградена култура как се носи правилно маска може да се окаже отрицателен вместо да е положителен. Това дали е така ще го видим през следващите седмици след задължителното им носене какъв ще е епидемилогичният ефект.

# 11 935
  • Мадрид / София
Според мен каквато и да е истината (аз мисля че вируса е изпуснат по невнимание, не нарочно, и смятам че се е използвал за благородни цели, изследвания за ваксини и т.н.) но Китай трябва да понесе отговорност и в 2-та случая дали защото по невнимание подпали света или го подпали заради нецивилизованост. Те по 2-ото поне взимат мерки и обявиха че забраняват търговията не само с диви животни но и яденето на кучета и котки. 2-ото засега само в една част на Китай но се надявам че и останалата също.
Тесла, няма ясно становище за появата на вируса. Не е ясно от къде и как се е появил. Затова да се отправя обвинение към Китай няма да е коректно. Това, за което може да се обвини е, че дълго време са мълчали за появата му и агресивността му. Така както и за броя заразени/болни/починали. Това, да, но не и за самата поява. Все още се изяснява този момент.

# 11 936

Защо не четете. Никой не говори за влизане и излизане в Разград, а за движение извън областния център. Като излезеш от града може да джиткаш където си искаш

И това не е вярно.

# 11 937
И кое не е вярно, къъде има КПП  около Цар Калоян, Исперих, Завет и Кубрат. От Варна до русенските села се стига безпрепятсвено стига да излезеш от Варна.

# 11 938
Същото, като на война. Сриваш икономиките на врага, преди е било с бомбардировки. Или Русия не е враг на всички останали?
Иначе петрола се срина доста преди да се разрази ковида.

# 11 939
  • Варна
Същото, като на война. Сриваш икономиките на врага, преди е било с бомбардировки. Или Русия не е враг на всички останали?
Иначе петрола се срина доста преди да се разрази ковида.
И какво печелиш като ги сриваш? Смятате че руснаците разсъждават по шопски?Joy
Не е враг на всички останали Русия, хайде, стига..

Общи условия

Активация на акаунт