COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 925
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 700
цялата грешка и на щаба и на правителството беше , че ти имаха някаква вяра в съвеста и самоконтрола на българите което се оказа мит  Sad Затова и закъсняха с мерките и вследствие на тъпотията на много хора сега ще има и шамари , дано са малко и не много силни Simple Smile
Врабчо разбира се , че всичко е лъжа ама все пак чукни на дърво - има все пак някаква вероятност в тея 8 - 900 пикливи случай да е в майка ти , я брат ти , я дете или внуче SadSadSad

Цялата грешка е, че светът повярва на лъжливите китайци и още по-лъжливото СЗО.

# 11 701
От тв разбрах, че пълни автомобили са преминавали, защото  "имам възрастен родител " .
И не само от Сф е имало пътувания, а и от Пловдив и други градове. Защо не сме оптимисти, че короната в България не е така заразна и агресивна? Движението между градовете в Бг да не беше замряло до завчера?

# 11 702
Влизам днес след сутрешното боядисване на яйцата и едни и същи хора продължават да беснеят, че други, незаинтересовани от Апокалипсиса, са се изнесли от столицата. Не стига това, ами в яда си им пожелават репресии и смърт. Толкова злоба за едно място не съм виждала.
И аз не съм виждала и не мога да повярвам, че някои изказват толкова много жлъч. А и сякаш знаят всеки един изнесъл се къде точно е отишъл и при колко хора, че и какво ще яде. Осъзнайте се, губите човешкото отношение. Много е грозно. Разочарована съм. Егати и обществото самоизяждащо се. И как бленуват някои за комунизъм. Цялата тема е много интересна от психологическа гледна точка.

Нах, спореед мен фрустрацията на хората е породена от двойния стандарт, което в себе си включва и липсата на контрол от правителството. Демек, когато едни хора предпочетоха да не виждат роднини, някои даже да си прекарат сами празника, защото смятат, че това е отговорното поведение и са последвали призивите да си останат у дома, в желание това всичко да мине и замине и всеки да си продължи с живота, а други просто се юрнаха на някъде си, първите не само смятат, че не е правилно, ми и си дават ясна представа как това може да доведе до удължаване на ИП, бум на заболели и тн, а пък всички имаха надежда да приключва скоро, от там следва разочарование и фрустрация и е нормална тази реакция. Правителството от своя страна пък нищо не направи, за да предотврати това "юрване", което доведе до объркване и "е, каква им е целта сега", ама никой не казва каква е целта, защо се прави, какъв е планът.  А защо пуснаха хората да излезнат, когато можеха овреме да затварят София..Надцениха ни, че ще се вслушаме ли? Някои го направи, други не - първите, които си кротуват в тях, се разочароваха от вторите. Не смятам, че е злоба, по-скоро е разочарование и натъжаване и оттам идват тежките думи. Аз също хем от една страна мисля, че ни надцениха, хем от друга страна някакси ми се струва нелогично толкова пък да не съобразят, че няма да се изпълни призива и ми се вижда като да имат нещо друго на ум властимащите. Either way, логичното е, когато има нарушаване на правила - да има санкции, останалото би било просто анархия, което да вдъхне за пореден път увереност у населението, че в България нещата са си все същите и "ще минат тънко". Замисляла ли си се защо тук масово не се спазват правилата на пътя например? Именно, защото хората смятат, че ще се измъкнат - ще бутнат някой лев, ще звъннат на познат полицай и толкоз. Генерално в България има сериооооозен проблем със спазването на всякви правила, което ест води до негативни последствия, така че и аз съм ЗА глоби Simple Smile
За справка - Холандия са глобили 1800 човека за неспазване на дистанция от 1.5м, на обща стойност 700 000euro. Там си е ясно - всички, които нарушат правилата, следва да си понесат наказателна отговорност. Така и спазващите няма да се бунтуват, защото знаят, че има последствия за тези, които си правят каквото си искат.

# 11 703
  • При семейството си
Банско, ако беше истинско огнище, дали щяха да отидат 5000 „чужди“ за хапка и пийка.
Когато го затвориха, бях убедена, че „тренират“ за затваряне на големите градове или поне София по празниците. Или не искат, или не могат, или и двете или…все пак и ние някаква статистика трябва да достигнем. Предстои и Гергьовден, де.
WHO няма да мирясат, докато не ни принудят всички държави да се локдаун-ем под една или друга форма. Независимо, че с техните препоръчани мерки и без, отделните държави се справят по сходен начин с вируса. Дали да си оправдаят собствената некомпетентност и нефелност, дали с друга цел, може би никога и няма да разберем.

# 11 704
От тв разбрах, че пълни автомобили са преминавали, защото  "имам възрастен родител " .
И не само от Сф е имало пътувания, а и от Пловдив и други градове. Защо не сме оптимисти, че короната в България не е така заразна и агресивна? Движението между градовете в Бг да не беше замряло до завчера?

Разбира се, че не беше замряло, излизаха без проблем. А нека не забравяме, че ако не влизаш или излизаш от областен град, можеш да шестваш по цялата страна и няма кой да те спре.

# 11 705
В отговор на Срало мече карантина има в София да изброявам ли какво трябва да се спазва като инструкция или до сега всичко работеше в София.

Карантина и ИП са две отделни неща.

Айде пак...ама вие двете с МериАн въобще не желаете да разберете, че карантината е част от извънредното положение. То бива, бива ама...цял закон има за Извънредното положение, вземете и го прочетете и се мирнете. В чл. 2 на този закон е записано, че "Министърът на здравеопазването освен по Закона за здравето може да въвежда и други временни мерки и ограничения, определени в закон". В този смисъл, карантинните мерки се въвеждат и премахват по преценка на Министъра на здравеопазването, наредбите ги пускаха тук съфорумци, който иска да си ги намери.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 12:16 от DeltaAzimut

# 11 706
Информация за останалите в София:

# 11 707
  • Пловдив
Липсите в бюджета много лесно може да се попълнят във вторник. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 11 708

Това пък защо, църкви ли има в тези райони....извинявам се за въпроса, но не познавам обстойно улиците в София.

# 11 709
Близо 200 сезонни работници за бране на ягоди са пристигнали в Ирландия вчера с чартърен полет от София. Преди да започнат работа са им направени медицински изследвания и ще бъдат поставени под 14 дневна карантина.

# 11 710
Dazel, не могат, защото на декларациите, които са попълни на излизане не е писано къде и при кого отиват за да проверят има ли такъв човек.
Ще изгорят само излезлите по работа, които нямат такава.
Аз пак съм в недоумение - чакаме ПИК следващата седмица, а същевременно възстановяват ваксинациите. Толкова ли не могат да изчакат преминаването на пика.

# 11 711
Липсите в бюджета много лесно може да се попълнят във вторник. Stuck Out Tongue Winking Eye

Надали. Като им знам събираемостта...
Пък и точно тия, които се възползваха от вратичките за да излязат от София и да отидат на хапка-пийка, точно те ще измислят хиляди възможности за да докажат, че нямат средства с които да си платят глобите.

Тръпна в очакване да разбера, дали от НОЩ ще облегчат пропускателния режим във вторник в посока към София, за да може веселилите се по празниците да се приберат в столицата.
Също силно ме вълнуват и мотивите, които ще се посочват в декларациите на вход в София, ако от НОЩ не отменят последното си решение с часовите зони за влизане на частните автомобили.

# 11 712

Разбира се, че не беше замряло, излизаха без проблем. А нека не забравяме, че ако не влизаш или излизаш от областен град, можеш да шестваш по цялата страна и няма кой да те спре.
Повечето ми колеги живеят в малки населени места и си обикалят навред. Малко дискриминация се получи това с областните градове. Имаме малка вила в почти безлюдно село, но е собственост на баща ми и няма никакъв начин да отидем там дори за няколко часа. Колежката ми обаче, която живее в съседен малък град всеки уикенд е някъде в горичка, на рекичка и в селската им къща. Не злобея, просто не е много справедливо.

# 11 713

Това пък защо, църкви ли има в тези райони....извинявам се за въпроса, но не познавам обстойно улиците в София.

Спират достъпа с коли до най-голямата катедрала - Александър Невски.

# 11 714
Скрит текст:

Повечето ми колеги живеят в малки населени места и си обикалят навред. Малко дискриминация се получи това с областните градове. Имаме малка вила в почти безлюдно село, но е собственост на баща ми и няма никакъв начин да отидем там дори за няколко часа. Колежката ми обаче, която живее в съседен малък град всеки уикенд е някъде в горичка, на рекичка и в селската им къща. Не злобея, просто не е много справедливо.

Три малки общини в една област, например Кубрат, Завет, Исперих, са разположени една до друга, като разстоянията между общинските центрове, съответно трите града е около 20-30 км. Общият брой на населението в тях е над 52 000, горе долу колкото един по-малък областен град, дори надвишава населението в областния цетър Разград, където живеят около 35 000 души. Хората в тези общини не са спрели да си пътуват и най-вероятно ще се събират по празниците, в  роднини, в приятели. За тях няма пречка да напускат съответните градове и села и дори не се изискват декларации.

Общи условия

Активация на акаунт