COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 025
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 105
Во истина воскресе! И лека нощ на всички.

# 12 106
Христос Воскресе, да сме живи и здрави, всичко ще премине. Пазете се.

Белгия според мен закъса, точно както закъсаха и другите западни страни, вирусът отиде в старческите домове. Тази грешка не направи една страна, ами всичките.

https://fakti.bg/world/465830-v-belgia-polovinata-jertvi-na-koro … starcheski-domove

Бeлгия e eднa oт мaлкoтo cтрaни в Eврoпa, кoятo включвa в eжeднeвния cи брoй жeртви нa кoрoнaвируc вcички пoчинaли нeхocпитaлизирaни хoрa, кoитo ca прoявили cимптoми нa бoлecттa, дoри aкo нe ca били пoтвърдeни c нeя.

# 12 107
Во истина воскресе! И лека нощ на всички.
Лека. Аз чакам Флеймчето . Дано да е изпълнила мисията си.
На всички  Христос воскресе! Здраве и късмет!

# 12 108
То това ясно. Но нали няма контакти
В началото на карантината е заразен. 14 дни да го прояви. Вече заразява само домашни. Веригата следва да се прекъсне за повече от месец карантина.
Повече от месец трябва по мои сметки за да започне да си личи ефекта от карантината. Аз и преди писах, че ще ми е интересно да видя изследване на група хора кой какви мерки е взимал в периода на заразяването си.

# 12 109
Община Мадрид:
Население 6,662,000 души.
Официално регистрирани смъртни случаи 7132
Което означава, че 0,12% от цялото население вече е починало от ковид-19.

Castiglione D’Adda малко градче в Италия в епицентъра на епидемията:
Население 4500 души. Регистрирани смъртни случаи 80.

Което означава, че 1,8% от цялото население на градчето вече са починали от ковид-19. Там може и да са достигнали до стадния имунитет.

https://it.finance.yahoo.com/amphtml/notizie/coronavirus-castigl … il-065252105.html

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 00:38 от LillyM

# 12 110
  • Пловдив
Сега може много да ми се нахвърлите обаче, ако оставим настрана емоциите, добра ли е идеята с яйцата? Вие бихте ли приели в тая обстановка храна от непознати, особено ако работата ви е свързана с всекидневни разправии с всевъзможно дебили?

# 12 111
Христос Воскресе!

Надявам се, че с повече смирение ще излезем от тази трудна ситуация
Воистнину Воскресе!

# 12 112
  • София
Ние сме с едни от най-хлабавите мерки в света след Швеция и Холандия.
Реално тук не работят само училищата, театрите, кината, моловете и ресторантите.
В местата с истинска карантина работят само големите вериги супермаркети, аптеките и бензиностанциите. На повечето места хората не могат да излизат просто така, на много не могат да пътуват с друг човек в автомобил, децата не могат да излизат, възрастните ако могат да се разходят е за ограничен периметър и време (Франция).

Наистина нашата драма не я разбирам. А и хората вече изнервени, агресивни, истерични. При положение, че човек може да се разхожда, да си поръча храна от ресторант, да пазарува в кварталния плод-зеленчук, а повечето хора и да работят. Ако в един момент ни затворят наистина какво ли ще стане с тая халтава психика, която не търпи някой да им каже нещо...
И на фона на техните стриктни мерки, защо там има толкова много болни, никак не ми е ясно?
Еми кога ги въведоха? Проепидемчиха се първо, а мерките след дъжд качулка и сега не могат да овладеят. За Испания казвах и днес пак – на 8-ми март имаха 500 случая. Но предишната седмица вече имаше заразени и по училищата, кралското семейство заяви, че техните деца ще ходят на училище на 9-ти, макар в училището им да има случай, здравният министър остави всички паради за 8-ми март, и каза, че не е страшно. Вече на 9-ти бяха 1000 случаите и чак от 10-ти затвориха училищата, а после и другите дейности поетапно, но вече страшно се бяха омазали. Хем имаха Италия преди тях...
Във Франция също се мотаха много, че и карантина с избори направиха. Здравният министър и министър-председателя, а и Макрон, обясняваха как човек може да излезе само по важна причина – да пазарува, да се раздвижи и да гласува...Грасуваха със собствен молив, това им беше предпазната мярка. И нито там, нито в Испания, нито в Италия до миналата седмица ходеха с маски. Излезе веднъж до магазина, но без маска, то все едно стои вкъщи за нищо като ще донесе заразата от супера.
Ето така става, най-грубо казано.

# 12 113
Сега може много да ми се нахвърлите обаче, ако оставим настрана емоциите, добра ли е идеята с яйцата? Вие бихте ли приели в тая обстановка храна от непознати, особено ако работата ви е свързана с всекидневни разправии с всевъзможно дебили?
Жестът е важен. Аз пък си мислех полицаите дали ще си измият ръцете, ако решат да се чукнат Confused

# 12 114
Единият от двамата вирусолози в Националния кризисен щаб на Белгия каза, че основна роля за спада на новозаразени в популацията е изиграло това че когато някой се е почувствал болен при първите проявени симптоми си е оставал в къщи и така на е заразявал други извън домакинството си.

# 12 115
  • София
Едит

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 10:59 от Andariel

# 12 116
По повод излизането в чужбина - моя близка замина миналата събота в Англия във ферма. Трябваше март да отиде, но нещо с полетите имаше и за това сега. Ходи всяка година, и не само тя, явно не им пречи, явно ще си работят.

# 12 117
Белгия според мен закъса, точно както закъсаха и другите западни страни, вирусът отиде в старческите домове. Тази грешка не направи една страна, ами всичките.
Излиза някой като Мангъров или оня шведа и казва, че трябва да пазим тези в старческите домове и рисковите групи. Ама няма предвид той лично да ги пази, а пожелателно тази работа да я свършат някакви други хора които дори не знаят какво да правят. Ясно е, че това с пазенето няма да стане.

# 12 118
  • Пловдив
Жестът трябва да е подходящ, най-малкото безопасен и да не поставя приемащия в неудобно положение, особено в тези смутни времена. Полицаите там са на дежурство.
Абсолютно. На мен също ми е жал за тях, имам и роднина полицай, но не всяка внезапно хрумнала ни идея е непременно добра. Повече няма да коментирам по тоя въпрос.

# 12 119
  • Варна
Брой тестове в някои държави и в проценти от населението :

Общи условия

Активация на акаунт