COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 503
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 120
Христос Воскресе!
Бъдете здрави, бъдете оптимисти, пазете се и нека Бог да е с нас и близките ни!

Полицаите ще се трогнат съм сигурна. Това как ще си чукат яйцата не берете грижа, не се чукат с пръсти и ръкуват. А черупката не се яде. Пък и дори да не го изядат, не това е важно. По-важното е , че някой е помислил за теб, някой е искал да те зарадва и стопли по време на празник, някой ти е подал ръка и благодарил.
Изумявам се за какво се сещате в такъв момент и кое е важното и ценното.

Бъдете здрави и Бог да е с нас!

# 12 121
  • Западен парк
Вървим към срив на образованието, което е ужасно висока цена за тази изолация. Не знам.
Защо да плащаме цена за изолацията? Това е игра на думи. Изолацията е мярка, срещу вирусна инфекция, която за момента е най-ефективна. Няма лекарства, няма ваксина, няма и по добри предложения.
 Плащаме за безхаберието на Китай, СЗО и още една камара световни идиоти, които оцениха инфекцията като не по опасна от грип.

ПП Лошото е, че тази идиотщина се оказа по заразна и от самия вирус.

# 12 122
Скрит текст:
Единият от двамата вирусолози в Националния кризисен щаб на Белгия каза, че основна роля за спада на новозаразени в популацията е изиграло това че когато някой се е почувствал болен при първите проявени симптоми си е оставал в къщи и така на е заразявал други извън домакинството си.

Много се радвам, че поне вирусолозите са адекватни в тази ситуация.

Германия днес до 19.25:

Нови: 2584
Оздравели: 89 923
Починали: 4482

# 12 123
Можеш да прочетеш предишните ми публикации как отчитат смъртността в Белгия от ковид.
Няма заяждане, не вярвам някой да иска, която и да е страна в света да продължава с този ад.
В момента основният проблем не е някакво масово психично заболяване, а вирусно такова. Затова най-строгите мерки трябва да са насочени към предпазване от вируса. Психичните проблеми също са важни и трябва да се работи и за справянето с тях.  Но в този момент борбата трябва да е срещу по-големия враг.

# 12 124
Белгия според мен закъса, точно както закъсаха и другите западни страни, вирусът отиде в старческите домове. Тази грешка не направи една страна, ами всичките.
Излиза някой като Мангъров или оня шведа и казва, че трябва да пазим тези в старческите домове и рисковите групи. Ама няма предвид той лично да ги пази, а пожелателно тази работа да я свършат някакви други хора които дори не знаят какво да правят. Ясно е, че това с пазенето няма да стане.
Те в началото нямаха достатъчно защитни облекла и маски, като навсякъде.
Отсега нататък явно ще трябва да ходят като космонавти, пък каквото сабя покаже.

# 12 125
Полицаите са нормални момчета . Няма нужда нито да ги идеализираме, нито да ги псуем. Ще си гризнат яйчицата без емоции и романтика, ако не върнат Флейм. Прогнозиром, че няма да я върнат с шутове.  Sunglasses

# 12 126
  • При семейството си
То това ясно. Но нали няма контакти
В началото на карантината е заразен. 14 дни да го прояви. Вече заразява само домашни. Веригата следва да се прекъсне за повече от месец карантина.
Повече от месец трябва по мои сметки за да започне да си личи ефекта от карантината. Аз и преди писах, че ще ми е интересно да видя изследване на група хора кой какви мерки е взимал в периода на заразяването си.

Колко повече от един месец? Ухан бяха пълен локдаун 76 дни, като още е с доста засилени мерки. Как си го представят/е цели държави в пълен локдаун (различно е от наличието на определени мерки) с месеци?

# 12 127
Жестът трябва да е подходящ, най-малкото безопасен и да не поставя приемащия в неудобно положение, особено в тези смутни времена. Полицаите там са на дежурство.
Абсолютно. На мен също ми е жал за тях, имам и роднина полицай, но не всяка внезапно хрумнала ни идея е непременно добра. Повече няма да коментирам по тоя въпрос.
+ 100. Не бих приела нищо от непознат, още повече по време на епидемия. Храна пък най-малко. Да, жестът е важен, но трябва да е уместен.
Полицате имат и забрана да вземат каквото и да било по време на дежурство, може да е провокация и т. н. Така и те са поставени в неприятна ситуация.
Иначе съм убедена в добронамереността на потребителката, но не това начинът.
Христос Воскресе и бъдете здрави!

# 12 128
Скрит текст:
Можеш да прочетеш предишните ми публикации как отчитат смъртността в Белгия от ковид.
Няма заяждане, не вярвам някой да иска, която и да е страна в света да продължава с този ад.
В момента основният проблем не е някакво масово психично заболяване, а вирусно такова. Затова най-строгите мерки трябва да са насочени към предпазване от вируса. Психичните проблеми също са важни и трябва да се работи и за справянето с тях.  Но в този момент борбата трябва да е срещу по-големия враг.
Има и отпуснати тестове за хората с психични проблеми и персонала, който се грижи за тях, защото се оказва, че тези хора също са много уязвими спрямо вируса.

# 12 129
Честито Възкресение Христово!

На всички вас и вашите близки желая здраве и сили, много оптимизъм и дни, изпълнени с надежда. 
Дано навреме успеем да се справим с трудностите.

# 12 130
  • MI
То пък понеже платнената маска ще те предпази от вируса в супермаркета. Rolling Eyes Виж, спазването на дистанция на опашката, пускането на малко хора вътре и пластмасовите прегради на касиерките има  по-голям шанс да го направят. А това са мерки, които са налице от седмици.

# 12 131
Аз пък бих приела (в случая, ако съм полицай). И ще ми стане много мило, че някой мисли за нас, а не само ни плюят.
Съжалявам, че не съм се сетила, иначе и аз бих го направила.

# 12 132
Независимо от 4 месеца разпространение, в Бг цифрите са
878 заразени
41 починали

Не знам друга европейска страна да има 41 починали.
Касае се за абсолютно минимални числа, които едва ли ще се променят значително. И мисля, са най-добрите в цяла Европа. И това при положение нашата обществена бедност и състоянието на болниците. И никаква реална карантина... .

Което говори наистина за ползата от БЦЖ. Имайки пред вид как се следеше всички деца да бъдат ваксинирани, и да няма "ваксинационни лакуни", покритието на населението е особено високо. Добавете тук и циганските ни "болежки" и опасността от тях като социална група, напълно безотговорна, и неподдаваща се на какъвто и да е било "контрол на поведението, навиците и обичаите". И въпреки тях... .

Просто, друго обяснение няма.
Ако не се вземат пред вид "някакви" генетични особености ? ...липса на рецептори? вирусът ни мрази?
Дали също от значение е че не употребяваме много лекарства (особено психотропни), и че няма такъв масов алкохолизъм?
Дано нещата се запазят така.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 02:06 от Birdie

# 12 133
Според мен е плюс и това, че няма особено много старчески домове в България.

# 12 134
По повод излизането в чужбина - моя близка замина миналата събота в Англия във ферма. Трябваше март да отиде, но нещо с полетите имаше и за това сега. Ходи всяка година, и не само тя, явно не им пречи, явно ще си работят.
За това съм бясна и категорично не съм съгласна.
Първо - като се приберат, има огромен риск да заразят куп хора в Бг, които са спазвали всички ограничения и някои са загубили работата си, други с куп различни загуби.
Второ - защо някой трябва да замине на майната си, за да изхранва супер мързеливите западняци, а аз нямам право да си отида до градинката и да си гледам екологичните зеленчуци, без да има какъвто и да е риск да зараза някого? И кой ще ме обезщети финансово, че ще трябва да ям безумно скъпа и отровна пластмаса?

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 01:04 от Недоволна

Общи условия

Активация на акаунт