COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 997
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 390
Дори да отменят забраната, кой ли ще помисли за туризъм. Все пак това са средства или финанси, които на днешен ден за повечето са доста ограничени.
Първоначално и аз така си помислих, но като се сетя колко тепърва заминаха на екскурзии и почивки през март, и после реват да ги прибират, хич няма да се учудя и лятото да има желаещи.  Ще започнат - ама ние в отделна вила, ама няма да се събираме с други хора, на плажа на разстояние...

# 12 391
Може да няма забрана, но е близко до акъла. "Останете си в къщи" какво би трябвало да означава?

Това е като пожеланията за Коледа и РД - късмет и успех в работата, щастие на цялото семейство...

То и затова софиянци се изнесоха, призоваха ги да си останат вкъщи и те си отидоха по къщите.

# 12 392
  • Бургас
туризъм няма да има, особено след като се установи че имунитета е 1-2 месеца

# 12 393
Хората и сега взимат платена и неплатена отпуска да си гледат децата, като да мислят за почивка лятото. Абсурд.

# 12 394
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!
Цялата работа беше мижи да те лажем, да се отчете там някаква дейност. Затваряме града, когато хората са се изнесли, и го отваряме, за да се върнат на работа. Всъщност остава затворен за времето, през което така или иначе никой не напира да се връща.Grinning

Скрит текст:
Bozhidar Bozhanov (@bozhobg) tweeted at 8:57 a.m. on Sun, Apr 19, 2020:
В четвъртък били излезли от София 30 хиляди коли, като това било с 6 хиляди повече от влезлите същия ден.

2018г. за Великден до петък на обяд са излезли 200 хиляди.

Според Фандъкова (през 2018) в София ежедневно влизат 100 хиляди.
(https://twitter.com/bozhobg/status/1251751824358551554?s=03)

Get the official Twitter app at https://twitter.com/download?s=13

Голяма част от тях вероятно са хората от Перник, Радомир и селата наоколо, работещи в София, които пътуват всеки ден, но  май умишлено ги бавиха по КПП-тата и създоха впечатление, че едва ли не целият град се изнася.

Та напусналите всъщност и според мен не са кой знае колко - паркингът пред нас си е пълен, както обикновено.
Пак вървят старите номера от селските вечеринки т.е.  ако или когато стане нещо да кажат:  "сами сте си виновни", ако пък нищо не се случи - то е защото са взели "мерките". Връзване на гащите и бягство от отговорност.
Хората обаче се оказва, че  не са чак толкова недисциплинирани, колкото им се ще да ги изкарат  - даже и в църквите не е имало навалици, а от моите познати няма нито един, който е заминал някъде "на ядене и пиене".

# 12 395
  • София
Честно да ти кажа, надявам се да спечелиш баса и аз да черпя. Тогава поне ще се намали вероятността пак да се разнесе заразата..
За градините - вероятно сборни групи през лятото, евентуално ако някое училище се навие да направи лятна занималня, иначе наесен ще отворят всички. Предполагам, че частните занимални ще работят, за частните градини не знам - там вече си решават сами, защото от това печелят.

# 12 396
  • BG
Това дали е достоверно- учени откриха ахилесовата пета на Ковид 29- https://lekuvai.bg/87342/

# 12 397
  • гр. Варна
СЗО препоръчала да се изключи климатичната инсталация на сградите, защото в нея вирусът преживявал в капките конденз. Пример е корабът (забравих му името).
Може ли линк към тази препоръка от СЗО.

# 12 398
  • Мадрид / София
Новият вирус е добре забравен стар

Скрит текст:
Става дума за САРС. Не за сегашния.

# 12 399
Аз работя в ресторант на плажа. Целогодишно работим с чужденци, мислите ли, че някой ще си позволи да стъпи в Испания това лято?!
Не знам просто за какво връщане към нормалността говорим. След 2 месеца ще разрешат отварянето на хотели и ресторанти, ще спрат специалните помощи от държавата, няма да има туристи, работещите ще бъдат освободени и без право на никакви помощи оттам нататък и тогава ще лъсне лицето на голямата криза.

Аз ако отворят граници, хотели и ресторанти, веднага хуквам.

# 12 400
Христос воскресе!
Кой би помислил за туризъм пита някой - ааааз.
Не знам, ама си мисля, че до два-три месеца всичко ще си е както преди. Гадния вирус ще се измори и изтощи и ще заслабне.

# 12 401
  • Пловдив
Видяхте ли ББ как семейно празнува Stuck Out Tongue Winking Eye  маска няма, а щерката и зетя със.

# 12 402
Преди няколко дни, четох статия, как Италия ( някои провинции ) щели да се подготвят за летния туристически сезон и се втрещих!

Иначе нас канцлерът Курц ни предупреди да си планираме отпуските в Австрия, но вече от няколко места се прокрадва идеята, ако в Германия и Швейцария вървят добре нещата, поне към тях да се отворят.
От 15 май би трябвало да отворят хотели и гостилници, аз лично бих била предпазлива в началото, но определено бих посетила в някакъв момент.

# 12 403
Хората обаче се оказва, че  не са чак толкова недисциплинирани, колкото им се ще да ги изкарат  - даже и в църквите не е имало навалици, а от моите познати няма нито един, който е заминал някъде "на ядене и пиене".
Дано да е така, както казваш. Щабът може да си говори каквото иска, но дори хората напуснали София "неправомерно", ще ги пуснат да се върнат обратно, защото повечето са работещи.

# 12 404
Видяхте ли ББ как семейно празнува Stuck Out Tongue Winking Eye  маска няма, а щерката и зетя със.

Живеел с тях, защо да слага маска?!?

Общи условия

Активация на акаунт