COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 588
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 375
milenaka,
Защо тогава Фб упорито го блокира като съдържание?

# 12 376
  • София
Бояна, ако има туризъм ще черпиш ли кафе с торта на лято? Ако няма - аз ще те черпя. Simple Smile
Според мен парите са твърде много като потенциален оборот и печалби в световен мащаб (плюс авиокомпаниите), че да се откажат централно от тях. До края на юни каквото ще да става, всички ще са свикнали и ще искат да ходят по почивки.

# 12 377
  • София
Вики, питай фб. Аз не съм имала проблем с намирането на информация в гугъл, с фб не се занимавам.

# 12 378
какво ще се промени в туризма? Нищо няма да се промени.
Тази година със сигурност няма да има туризъм никъде. Пак казвам, никъде. За следващата не се знае, но е възможно също да няма. И български туризъм няма да има. Дори да допуснем безумната идея да бъде разрешено да се отиде на море, кой ще има отпуска и/или пари?! Само човек в пълно отрицание може да си прави илюзия, че ще отвори хотел, ресторант или каквото и да е за туристи...
В Испания също ясно се каза, че тази година могат да забравят изобщо. За следващата ще видят. Те доста повече туризъм имат от нас и си го казват, тук ми е непонятно и от Министерство на туризма как не ги е срам да говорят глупости, а и останалите как въртят бизнес като прости неща не могат да схванат.

Сега гледам една платформа за продажби продължават да се публикуват обяви от рода: отдавам каравана в еди си кой къмпинг, или давам вила под наем еди си къде, къща близо до морето еди си къде.....
И обявите са от тези дни.
Така че, май туризъм под някаква форма ще има, дори и хотелите да останат затворени. В мига в който ограничителните мерки за придвижване и излизане и влизане в областните центрове  паднат, хората вероятно ще наемат такива местенца.

# 12 379
Забрана за дом. сбирки Няма. Има Препоръка. Вече кой как се съобразява с нея, отделен въпрос.

# 12 380
Новият вирус е добре забравен стар

Скрит текст:

# 12 381
Скрит текст:
Въпросният проф. Люк Монтание за съжаление е тотално изперкал и в последно време се занимава предимно с шарлатанство. Така че аз не бих се доверила на негови твърдения за каквото и да било.
Е как не Ви е срам!
Докато работеше за България не беше изпеекал?!

Не само мен не ме е срам, представи си, но и неговите над сто френски колеги учени, които са организирали подписка срещу него, заради антиваксърските му прояви.

Бавното научно потъване на професор Люк Монтание

„Ние, академиците на науката и / или академиците по медицина, не можем да приемем от някой от колегите си, че той използва своята Нобелова награда, за да разпространява извън полето на своите умения съобщения, опасни за здравето, в нарушение на "Етика, която трябва да ръководи науката и медицината"

https://amp-sante.lefigaro.fr/article/le-lent-naufrage-scientifi … r-luc-montagnier/

# 12 382
Дори да отменят забраната, кой ли ще помисли за туризъм. Все пак това са средства или финанси, които на днешен ден за повечето са доста ограничени.

# 12 383

Скрит текст:
2003 година е бил баща му.

# 12 384
  • София
Как кой, същите тези, които и сега не вярват, че има вирус или вярват, че той не е опасен, не се разпространява толкова лесно, че всички са го изкарали тихом-мълком... Такива хора колкото щеш, а повечето просто вече ще са изнервени от ограниченията и ще искат да го ударят на живот. Плюс тези, които вече са имали направени резервации, но са им ги сменили на ваучери за бъдещ период. И едните, и другите ще искат да осребрят ваучерите и да му отпуснат края. Като цяло хората сме късопаметни, дори леко тъпички в това отношение.

# 12 385
Само се чудя кой с какви пари и каква отпуска ще ходи на този туризъм?
Нали масово се оплакват всички  че са останали без работа, без пари... А който има работа, все пак му е изгоряла отпуската в малка или голяма степен.

# 12 386
  • София

Скрит текст:
Как се разбира, че става въпрос за настоящия коронавирус, а не за друг?

Ние ще ходим на море, ако границите са отворени. Точно днес говорихме с приятели, с които имаме резервация, че ще ходим, стига да може.

# 12 387
И аз си мисля (по-скоро се надявам) поне от средата на лятото да има някакъв туризъм в Бг. Например да си опънете палатката някъде сред природата, да отидете до някоя малка къща за гости, където има голям двор, достатъчно места за седене на вън и барбекю. Все пак България не е само пренаселено море и ски курорти. Има толкова интересни и красиви места във вътрешността.

# 12 388

Скрит текст:
Не разбирам руски. Какво пише и кой е източника на сканираното копие на вестника?

# 12 389
  • София
Бояна, ако има туризъм ще черпиш ли кафе с торта на лято? Ако няма - аз ще те черпя. Simple Smile
Според мен парите са твърде много като потенциален оборот и печалби в световен мащаб (плюс авиокомпаниите), че да се откажат централно от тях. До края на юни каквото ще да става, всички ще са свикнали и ще искат да ходят по почивки.
Винаги ще черпя кафе с торта, но туризъм няма да има. Някои неща са известни и това е едно от тях. За всичко останало може да няма яснота, но за туризма никой няма илюзии. Дори в полюциите на Тръмп баровете отварят чак във фаза 3, а за туризъм дори не се говори. И то при положение, че и етап 1 е илюзия за повечето щати.

А у нас и по света най-скъпо струващият въпрос е какво ще се случи с детските градини и началните училища. Не мисля, че и те ще могат да отворят, но това означава по един от семейство да не работи, а самотните родители да получават помощи или не знам. Това ще струва повече от туризма ако няма ясен отговор скоро.

Общи условия

Активация на акаунт