COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 104
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 360
  • в страната на чудесата
Въпросният проф. Люк Монтание за съжаление е тотално изперкал и в последно време се занимава предимно с шарлатанство. Така че аз не бих се доверила на негови твърдения за каквото и да било.
Е как не Ви е срам!
Докато работеше за България не беше изперкал?!

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 15:56 от Leika_moja

# 12 361
  • Sofia
Скрит текст:
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!
Естествено, че няма да ги пуснат. Ще карат карантина по родните си места. Само работещи могат да влизат.
Скрит текст:
Ще ги пуснат и още как! Как си го представяте, че ще ги спрат да влязат? Ще пуснат само работещия, а жената, децата и кучето ще ги оставят на магистралата! 🙄 Ясно беше, че са празни приказки и опити за вгорчаване на празника на тези, които още в четвъртък се изнесоха. Ако искаха да е различно и да няма мигриране щяха да затворят София още понеделник/вторник.

При този сценарий: Появява се на КПП-то автомобил, с работещия с декларация, жената, децата и кучето.
Вариант 1 - свалят работещия от автомобила и го пускат да влезе в София, а  жената, децата и кучето се връщат там от където са дошли с колата.
Скрит текст:
Вариант 2 - пускат всички да влязат в София.
Вариант 3 - не пускат никой да влезе в София.

Освен това, ако предположим, че в София трябва да влязат около 10 000 коли (примерно), средно с по трима души в кола, това прави 30 000 човека. За да проверят истинността на декларацията на 30 000 човека и личните им карти, ще им отнеме средно по минута на човек, което прави 30 000 минути. Това са 500 часа.
Много над времето от 6 до 8 в което може да се влезе в София, освен ако няма 250 пропсускателни пункта и хората да са равномерно разпределени по тях. Дори да предположим, че половината ще се опитат да влязат още в понеделник вечерта от 18:00 до 20:00 ч. пак няма да успеят толкова много коли да се  впишат във времето.

Първите два искрено ме разсмяха. 😂🤣😂Чак си го представих - цветно:
Работещият, най-накрая додрапал, до работното си място - препотен, уморен и изтощен от ходенето, с изплезен език съобщава на шефа си - закъснях само 10 минути. 🤣
А по същото време съпругата, децата и кучето, бършат морно чело бутайки обратно колата, към морската вила... Книжка нямала жената! 😂🤣😂

# 12 362
Прави ми впечатление, че мерките в България не са нито строги, нито хлабави, а с малки изключения просто тъпи.

Каква е идеята да не можеш да се разхождаш сам в парка, без маска, а да е ок да се събираш с приятели?

Кой е казал, че е ОК да се събираш с приятели? Не знам такова разрешение да са давали от Щаба.
А парковете са затворени, както и в други държави, не е нашенска приумица.

Мерките ни въобще не са тъпи, но не се следи за спазването им.
Няма забрана да отидеш на гости у приятели. Няма забрана да натъпчеш ако щеш 100 човека в апартамента си. Има забрана да не бъдете навън. Вътре можете да се заразявате колкото пожелаете. И да, това е просто една тъпа мярка.
Може да няма забрана, но е близко до акъла. "Останете си в къщи" какво би трябвало да означава?

# 12 363
Вчера пуснаха информация за евентуално изкуствено създадена "бактерия" за срещу СПИН.
Има доста източници които потвърждават изкуственият произход. Според някои познати през ден ще излиза капка по капка нова информация относно истинската същност на вирусът. Дано само да е истинската.
Кои са тези клипчета?Какво се казва в тях?
Съжалявам, но не става дума за 5 G мрежата.
Клипа бе споделена новина от новинарската емисия в чуждестранна телевизия. Снимано и съобщено бе за ареста на американски вирусолог, работещ в лаборатория в Ухан. Било му е плащано да краде разработки от ам. лаборатории. Телевизията е предала репортаж, но за съжаление новината не може да се намери повече в Интернет пространството.

# 12 364
  • София
Скрит текст:
Прави ми впечатление, че мерките в България не са нито строги, нито хлабави, а с малки изключения просто тъпи.

Каква е идеята да не можеш да се разхождаш сам в парка, без маска, а да е ок да се събираш с приятели?

Кой е казал, че е ОК да се събираш с приятели? Не знам такова разрешение да са давали от Щаба.

Няма забрана да отидеш на гости у приятели. Няма забрана да натъпчеш ако щеш 100 човека в апартамента си. Има забрана да не бъдете навън. Вътре можете да се заразявате колкото пожелаете. И да, това е просто една тъпа мярка.
Може да няма забрана, но е близко до акъла. "Останете си в къщи" какво би трябвало да означава?
Това е призив, а не забрана – има съществена разлика между двете. Права е съфорумката, че няма забрана.

За американския вирусолог бях дала линк някъде по-рано в тази или в предишната тема. Новината е от преди няколко години и няма нищо общо със сегашната ситуация. Компоти, а не компютри.

# 12 365
Скрит текст:
Скрит текст:
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!
Естествено, че няма да ги пуснат. Ще карат карантина по родните си места. Само работещи могат да влизат.
Скрит текст:
Ще ги пуснат и още как! Как си го представяте, че ще ги спрат да влязат? Ще пуснат само работещия, а жената, децата и кучето ще ги оставят на магистралата! 🙄 Ясно беше, че са празни приказки и опити за вгорчаване на празника на тези, които още в четвъртък се изнесоха. Ако искаха да е различно и да няма мигриране щяха да затворят София още понеделник/вторник.

При този сценарий: Появява се на КПП-то автомобил, с работещия с декларация, жената, децата и кучето.
Вариант 1 - свалят работещия от автомобила и го пускат да влезе в София, а  жената, децата и кучето се връщат там от където са дошли с колата.
Скрит текст:
Вариант 2 - пускат всички да влязат в София.
Вариант 3 - не пускат никой да влезе в София.

Освен това, ако предположим, че в София трябва да влязат около 10 000 коли (примерно), средно с по трима души в кола, това прави 30 000 човека. За да проверят истинността на декларацията на 30 000 човека и личните им карти, ще им отнеме средно по минута на човек, което прави 30 000 минути. Това са 500 часа.
Много над времето от 6 до 8 в което може да се влезе в София, освен ако няма 250 пропсускателни пункта и хората да са равномерно разпределени по тях. Дори да предположим, че половината ще се опитат да влязат още в понеделник вечерта от 18:00 до 20:00 ч. пак няма да успеят толкова много коли да се  впишат във времето.

Първите два искрено ме разсмяха. 😂🤣😂Чак си го представих - цветно:
Работещият, най-накрая додрапал, до работното си място - препотен, уморен и изтощен от ходенето, с изплезен език съобщава на шефа си - закъснях само 10 минути. 🤣
А по същото време съпругата, децата и кучето, бършат морно чело бутайки обратно колата, към морската вила... Книжка нямала жената! 😂🤣😂

Предполагам, че властите са много добре информирани, какви хора са преминали през пунктовете в четвъртък и най-вероятно имат очаквания за утре вечер и във вторник сутринта.

Скрит текст:
Кучето е впрегнато да дърпа отпред, тъй като е пинчер и не успява да стигне с малките си лапички до колата, за да я бута.

# 12 366

То за много неща няма изрична забрана, ама не ги правите нали? Някой да ти е забранил да ядеш с неизмити ръце? Не, нали, ама ги миете? Така и с гостите, препоръчват да не се събират, но няма да ги накажат, ако се съберат.

# 12 367
Скрит текст:

Това е призив, а не забрана – има съществена разлика между двете. Права е съфорумката, че няма забрана.

[/quote]Ами да де! Къде съм казала, че "Останете си в къщи" е забрана? Нужно ли е изрично да се забранява, като е близко е до акъла?

# 12 368
Затова на Дари са и отказали съдействие.
Не са на публично място, а струпването си е не препоръчително, един вид, инструктивно . Няма как да заразят общественото здраве, само помежду си би могло. То и във Факултета е било така.
Ми да са живи и здрави.
Ниската култура и правосъзнание  са затрили една или повече глави.

# 12 369
  • София
Напротив има забрана и още как. Останете си вкъщи изключва отиване на гости. Не излизайте освен при наложителни обстоятелства изключва отиване на гости, не се струпвайте и не се събирате, също. То ясно, че на Мунчо нищо не му говорят препоръките, явно трябва глоби и по домовете да им уврат главите. И до там ще се докараме заради същият Мунчо, но ще бъде късно, вкл. за собствените му роднини.

# 12 370
Според мен нито хората, нито властите където и да било имат ясна представа какво всъщнос да правим при тази ситуация. Взимат се някакви отчаяни и почти безполезни мерки, които в дългосрочен период се оказват малко ефективни. По-добре е от нищо, може би. Но не е решение.

# 12 371
  • София
Нужно е, да. Ако не беше нужно, нямаше да има закони, наредби...

# 12 372
  • София
какво ще се промени в туризма? Нищо няма да се промени.
Тази година със сигурност няма да има туризъм никъде. Пак казвам, никъде. За следващата не се знае, но е възможно също да няма. И български туризъм няма да има. Дори да допуснем безумната идея да бъде разрешено да се отиде на море, кой ще има отпуска и/или пари?! Само човек в пълно отрицание може да си прави илюзия, че ще отвори хотел, ресторант или каквото и да е за туристи...
В Испания също ясно се каза, че тази година могат да забравят изобщо. За следващата ще видят. Те доста повече туризъм имат от нас и си го казват, тук ми е непонятно и от Министерство на туризма как не ги е срам да говорят глупости, а и останалите как въртят бизнес като прости неща не могат да схванат.

# 12 373
Въпросният проф. Люк Монтание за съжаление е тотално изперкал и в последно време се занимава предимно с шарлатанство. Така че аз не бих се доверила на негови твърдения за каквото и да било.
Какво имаш предвид с "шарлатанство"? Simple Smile

# 12 374
Скрит текст:

Няма забрана, но и никой не се е изправил и изрично да е казал - Народе, установихме, че събирането с роднини по Великден е безопасно, така че няма проблем, тръгвайте, ние носим отговорност, ако някъде все пак някой се зарази. Така че не виждам защо въобще се коментира, че било ОК да се събираш с приятели.

Общи условия

Активация на акаунт