COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 682
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 300
Прави ми впечатление, че мерките в България не са нито строги, нито хлабави, а с малки изключения просто тъпи.

Каква е идеята да не можеш да се разхождаш сам в парка, без маска, а да е ок да се събираш с приятели?

Тук(Австрия), можем и цял ден да се шляем в парка, но само с хора, с които живеем заедно и с които така или иначе обменяме вируси.

# 12 301
Скрит текст:
Бесна съм. Казах 1000 пъти на дъщеря ми да се не вижда с приятелката си чиято майка е мед сестра в болница и обгрижва болни от корона и тя не чуе. Сега се оказа че майката позитивна на корона. Ще седи сега затворена 2 седмици в стаята си да види баба си. А ако ни е изпозаразила и ние ще видим баба си

Skrekkelig,

на кого си бясна, на себе си или на дъщеря ти, която по принцип не те слуша? Откакто затвориха училищата в Германия около 13 март, моите деца излизат само с нас или сами по 1 час. Имаме право. Но не се срещат с приятели именно заради такива случаи, обясних болест, зараза, затова без срещи. Разговори по телефона, скайпа - да. Ти като  си разрешила срещи с приятели, се получава това.  Дъщеря ти не е възрастен, по-добре да беше забранила всякакви контакти, а ти : с този може, с този - не.

на себе си съм бясна, че я оставям да ме убеждава, че всичките и приятели еди кво си, и техните родители еди кви си, а аз и забранявам неща и съм различна от тях. Верно е, че не знам и аз точно кое е правилното, но ме е яд, че не ме слуша, а слуша един вид чуждите родители. Поне сега ще го ползвам като повод да я принудя да си понесе последствията. Току виж се научи, че трябва др път да слуша мен, а не сульо и пульо.
Иначе и на нея съм и казвала, че искам да изкараме тоя вирус и да ни се махне тоя дерт от главите. Ама като не знае човек дали няма да изтегли късата клечка и да го изкара в интензивно и не дай си Боже да се спомине... Изведнъж ме хвана шубето Simple Smile
Истината е, че квото и да говоря, винаги съм си спазвала мерките чинно.

# 12 302
  • София
....Иначе и на нея съм и казвала, че искам да изкараме тоя вирус и да ни се махне тоя дерт от главите. Ама като не знае човек дали няма да изтегли късата клечка и да го изкара в интензивно и не дай си Боже да се спомине... Изведнъж ме хвана шубето Simple Smile
Истината е, че квото и да говоря, винаги съм си спазвала мерките чинно.
Тъй де, то всички са така. Призовават "хайде всички като един да се хвърлим напред в битката и да го изкараме този гаден вирус",  ама  се оказва, че девизът всъщност е "всички да се хвърЛИМ ... да го изкараТЕ".
Точно заради това е по-добре човек по-малко да агитира другите.

# 12 303
Изведнъж ме хвана шубето
Не се притеснявай предварително, просто наблюдавайте детето и ограничете излизането, доколкото е възможно. От психически тормоз полза няма, то на кого ли му е лесно.. Дано все пак успеете да празнувате Simple Smile

Скрит текст:
Сигурно няма да е успокоение, но

1. не всеки се заразява при директен контакт.
2. не всеки изкарва вируса със симптоми.
3. най-вероятно всички ще намажем някога.

Стискам все пак палци да сте здрави!

# 12 304
След като въобще не се знае има ли имунитет за изкаралите го, четох предположения за 1-2 годишен имунитет /на какви основания? кой е бил с такъв имунитет?/, не виждам дарвинистите защо призовават да го изкарат мнозинството хора. Това да не е шарка и да сме в детската градина, че да мине леко? Всички са на "хайде, скачаме, хоп!" - и се оглеждат да скочат другите, пък никой не се заразява сам себе си, половинката и децата.

# 12 305
  • София
И на мен това ми е чудно. Преди време, когато се появи ХИВ, никой не призоваваше да се "проепидемчим", а веднага развяха презервативите.

# 12 306
И аз се надявам всичко да е наред.

Skrekkelig,
Предприела си мерки, спазвай препоръките. Много ми е мъчно, че това се случва.
Но не е прецедент. Ще се справиш Flowers Hibiscus. Кураж, момиче.

И пак ще се върна на една изтрита дискусия, то не е свързано точно с казуса на Скрек.
Просто помолих тогава, всички момичета, които живеят в чужбина и спазват правилата на държавите, в които са, да не подстрекават към бунт , или да критикуват нашите мерки. Защото има лабилни хора, пък последиците са за нас, които живеем тук.
Не ме разбраха и ми скочиха, извинявам се, ако е прозвучало претенциозно.
толкова ми се иска нищо да не се случва, но няма как. То се случва и е между нас.
Съпричастност ни е нужна, не - конфронтация.

# 12 307
разхождащи се и прочие - 90% без маски.
Това наистина ли е?
От тези които аз видях - да. Някои имаха, но бяха я по ръцете (бягащи и колоездачи) или под брадата (разхождащи се).

Ти си в Пловдив, нали?
Аз извеждах кучето и не видях хора без маски. Нито един.
Включително и децата бяха с маски.
А всъщност хората бяха изключително малко.

# 12 308
Тъй.....след като мисловно насолих и пустосах всички, които излязоха от града и отидоха при роднини за да са по софрите, считайки ги за тарикати, въобразявайки си, че останалите в града са една идея по-склонни да се дистанцират, поглеждам през терасата и що да видя: масово на обяд от съседните входове и сгради излизаха хора с тави увити във фолио (най-вероятно агнешко) и пликове (най-вероятно с козунаци и яйца) и се качваха на колите си.....
Та изводът ми е, че софри стават и в градовете явно, което пък абсолютно обезсмисля всякакви мерки и КПП-та.

# 12 309
Днес таман трима ме извикаха на домашни сбирки. Та не са опънали софрата само на село, ами и в София.

# 12 310
И аз се надявам всичко да е наред.

Skrekkelig,
Предприела си мерки, спазвай препоръките. Много ми е мъчно, че това се случва.
Но не е прецедент. Ще се справиш Flowers Hibiscus. Кураж, момиче.

И пак ще се върна на една изтрита дискусия, то не е свързано точно с казуса на Скрек.
Просто помолих тогава, всички момичета, които живеят в чужбина и спазват правилата на държавите, в които са, да не подстрекават към бунт , или да критикуват нашите мерки. Защото има лабилни хора, пък последиците са за нас, които живеем тук.
Не ме разбраха и ми скочиха, извинявам се, ако е прозвучало претенциозно.
толкова ми се иска нищо да не се случва, но няма как. То се случва и е между нас.
Съпричастност ни е нужна, не - конфронтация.
Когато ти набиват в главата, ту не е страшно, ту страшно е и още как, в един момент и сам не знаеш. Аз така и не разбрах с тези темпове колко ще изкараме в заключение. Или накрая ще ни кажат да се върнем на работа така или иначе и цялата карантина е била напразно, защото нищо не помага.

# 12 311
Да се събират, тъкмо ще напредват в груповия имунитет.

# 12 312
Тъй.....след като мисловно насолих и пустосах всички, които излязоха от града и отидоха при роднини за да са по софрите, считайки ги за тарикати, въобразявайки си, че останалите в града са една идея по-склонни да се дистанцират, поглеждам през терасата и що да видя: масово на обяд от съседните входове и сгради излизаха хора с тави увити във фолио (най-вероятно агнешко) и пликове (най-вероятно с козунаци и яйца) и се качваха на колите си.....
Та изводът ми е, че софри стават и в градовете явно, което пък абсолютно обезсмисля всякакви мерки и КПП-та.

Не всички отиват да се събират на софра, някои само носят на близките си храна. Не във всяко семейство пекат агне.

# 12 313
Ето сега се чух с приятелка, която цялото и семейство е в Испания и ми вика "Събрали сме се за пижамено парти, идвай и ти." Та това, че няма заведения, не значи че не се събират вкъщи и това не е новост.

П.П. като им знам партитата с пижамите, това парти ще продължи до вторник.

# 12 314
Не знам само на мен ли ми се струва, но тази "нова нормалност", за която ни подготвят ми звучи като пълна помия. Малко ми изглежда като, че държавите просто разбраха, че нищо не може да се направи срещу вируса и вдигнаха ръце... Спряха да говорят за намиране на лечение. Общо взето ще си се заразяваме и това ни е бъдещето. Но ще е значително по-гаден и кастриран целия ни живот.. И изпълнен със страх.

Общи условия

Активация на акаунт