COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 744
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 12 315
Скрит текст:
И аз се надявам всичко да е наред.

Skrekkelig,
Предприела си мерки, спазвай препоръките. Много ми е мъчно, че това се случва.
Но не е прецедент. Ще се справиш Flowers Hibiscus. Кураж, момиче.

И пак ще се върна на една изтрита дискусия, то не е свързано точно с казуса на Скрек.
Просто помолих тогава, всички момичета, които живеят в чужбина и спазват правилата на държавите, в които са, да не подстрекават към бунт , или да критикуват нашите мерки. Защото има лабилни хора, пък последиците са за нас, които живеем тук.
Не ме разбраха и ми скочиха, извинявам се, ако е прозвучало претенциозно.
толкова ми се иска нищо да не се случва, но няма как. То се случва и е между нас.
Съпричастност ни е нужна, не - конфронтация.
Когато ти набиват в главата, ту не е страшно, ту страшно е и още как, в един момент и сам не знаеш. Аз така и не разбрах с тези темпове колко ще изкараме в заключение. Или накрая ще ни кажат да се върнем на работа така или иначе и цялата карантина е била напразно, защото нищо не помага.
Според мен помага за свикване на социално дистанциране. Маски, отстояния, ред в публичните сгради, ред при пазаруване и общуване.
Освен това, набиране на опит в болниците, да няма хаос и паника.
Оттук нататък съм сигурна, че в някои сектори, без много шумотевица, дейността  ще се възобнови.

При мен лично, за работата на съдебните сгради, си имаме заповеди на административните ръководители. Не се пише за това, но там си е отделна власт -съдебната. Спазваме техните заповеди, плюс общите. Така ще е и на други места.

# 12 316
Скрит текст:
Тъй.....след като мисловно насолих и пустосах всички, които излязоха от града и отидоха при роднини за да са по софрите, считайки ги за тарикати, въобразявайки си, че останалите в града са една идея по-склонни да се дистанцират, поглеждам през терасата и що да видя: масово на обяд от съседните входове и сгради излизаха хора с тави увити във фолио (най-вероятно агнешко) и пликове (най-вероятно с козунаци и яйца) и се качваха на колите си.....
Та изводът ми е, че софри стават и в градовете явно, което пък абсолютно обезсмисля всякакви мерки и КПП-та.
Не всички отиват да се събират на софра, някои само носят на близките си храна. Не във всяко семейство пекат агне.
[/quote]

Така е, но как да си обясня факта, че паркинга пред блока се опразни точно по обяд. И вече от час няма коли, които да се връщат. Мисля, че когато се носи храна, обикновено отива един човек да я занесе, не ходи цялото семейство. Тук откровено наблюдавах цели семейства с децата да се качват по автомобилите си.

# 12 317
Е, да, съвсем нямах предвид, че въобще никой няма да се събира на семейни сбирки. Но просто някои наистина само разнасят например на възрастните си близки.

# 12 318
Не е вярно , че са вдигнали ръце. Ама ваксина няма кой да чака след.година-две, при това евентуално и ако имаме късмет. Няма как животът да стои на пауза дотогава. Та някак трябва да живеем междувременно...
Чисто технически, с контролирано проепидемчване, нали така е модерния израз? по-бързо май  ще стигнем до стадния имунитет.
Между другото, при него ефектът ще се забелязва още на 30-40% изкарали инфекцията.

Не знам дали остана някой, който да вярва, че вирусът може да се изтреби напълно.

# 12 319
Всички, които познавам , било в провинцията или в София, ще се събират с родителите си за великденския обяд, включително и г-н Премиерът беше публикувал клипче с дъщеря си, зетя и внуците.
Не знам защо си помислиха всички, че в София не се яде и пие по роднински.

# 12 320
  • София
Не знам само на мен ли ми се струва, но тази "нова нормалност", за която ни подготвят ми звучи като пълна помия. Малко ми изглежда като, че държавите просто разбраха, че нищо не може да се направи срещу вируса и вдигнаха ръце... Спряха да говорят за намиране на лечение. Общо взето ще си се заразяваме и това ни е бъдещето. Но ще е значително по-гаден и кастриран целия ни живот.. И изпълнен със страх.
Не мисля така. Убедена съм, че се работи усилено и резултати ще има, но няма да е до ден-два, естествено, нито всичко ще се върне бързо към това, което е било преди - ще трябва време. Надявам се,, че няма а е чак толкова много това време.
Аз имам резервация за лятото и още не съм я отменила. Хубаво е човек да си мечтае... Yum

# 12 321
Прави ми впечатление, че мерките в България не са нито строги, нито хлабави, а с малки изключения просто тъпи.

Каква е идеята да не можеш да се разхождаш сам в парка, без маска, а да е ок да се събираш с приятели?

Кой е казал, че е ОК да се събираш с приятели? Не знам такова разрешение да са давали от Щаба.
А парковете са затворени, както и в други държави, не е нашенска приумица.

Мерките ни въобще не са тъпи, но не се следи за спазването им.

# 12 322
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!
Естествено, че няма да ги пуснат. Ще карат карантина по родните си места. Само работещи могат да влизат.

# 12 323
Вчера навъртях 50 км. в Пловдив със скутера или 2 обиколки на града. Имаше МЕГА много хора с колела, разхождащи се и прочие - 90% без маски.

И аз ти се позачудих. Ето и днес мъжа ми е по график на работа, казва ми, че почти няма хора в града.  Довечера ще го разпитам как е било днес.

# 12 324
Всички, които познавам , било в провинцията или в София, ще се събират с родителите си за великденския обяд, включително и г-н Премиерът беше публикувал клипче с дъщеря си, зетя и внуците.
Не знам защо си помислиха всички, че в София не се яде и пие по роднински.

Е, щом примиера си прави великденски обяд с цялата фамилия значи са позволени семейните събирания.

# 12 325
СЗО препоръчала да се изключи климатичната инсталация на сградите, защото в нея вирусът преживявал в капките конденз. Пример е корабът (забравих му името). Как ще стане това се чудя, офис планктонът например в Бизнес парка,  ще се издуши. Аз лично съм За изключването, но не виждам с какво ще я заместят таз вентилация и климатизация в офис сградите, в които масово се практикува открития космос (open space) с неотварящи се прозорци (с цел безопасност, да не би да скочи някой космонавт от 8я етаж)...

# 12 326
Не знам само на мен ли ми се струва, но тази "нова нормалност", за която ни подготвят ми звучи като пълна помия. Малко ми изглежда като, че държавите просто разбраха, че нищо не може да се направи срещу вируса и вдигнаха ръце... Спряха да говорят за намиране на лечение. Общо взето ще си се заразяваме и това ни е бъдещето. Но ще е значително по-гаден и кастриран целия ни живот.. И изпълнен със страх.

Чак пък толкова...не мисля. Няма как да оставят икономиката така. Убедена съм, че ще търсят лечение и/или ваксина, но дотогава ще живеем в някакви ограничения, няма как да ни пуснат изведнъж.

# 12 327
Не е вярно , че са вдигнали ръце. Ама ваксина няма кой да чака след.година-две, при това евентуално и ако имаме късмет. Няма как животът да стои на пауза дотогава. Та някак трябва да живеем междувременно...
Чисто технически, с контролирано проепидемчване, нали така е модерния израз? по-бързо май  ще стигнем до стадния имунитет.
Между другото, при него ефектът ще се забелязва още на 30-40% изкарали инфекцията.

Не знам дали остана някой, който да вярва, че вирусът може да се изтреби напълно.
Аз имах предвид, че мислех че ще намерят лечение, а не ваксина. Но вече не мисля...

# 12 328
Кой е казал, че е ОК да се събираш с приятели? Не знам такова разрешение да са давали от Щаба.
А парковете са затворени, както и в други държави, не е нашенска приумица.

Мерките ни въобще не са тъпи, но не се следи за спазването им.
Ами след като премиерът се събира с дъщеря си, зетя и двете внучета, значи е съвсем ОК!
Него кой следва да го следи дали спазва?
Или казвате, че той може , а Станка и Пешо не могат?

# 12 329
  • Мадрид / София
Някой пита на каква база се определят годините за евентуален имунитет. Взимат се под внимание имунитета създаден от братовчедските вируси САРС и МЕРС. На тяхна база се предполага евентуален имунитет от определено време.

Общи условия

Активация на акаунт