COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 696
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 330
От другата седмица се възобновяват детските и женските консултации както и плановите операции. Пирогов примерно работи с 1/3 от капацитета си заради спрените планови операции.

# 12 331
  • София/Севлиево
Не всички днес ще са със семействата си.Ето ние с ММ и детето сме в София,дори не направихме опит да я напуснем.Семействата ни са пръснати из половин България и малко в Лондон.
Но ми направи впечатление,че отивайки до аптеката за пробиотик пред една тераса имаше струпани 7-8 човека от около 8 до 50 години,а на самата тераса баба и дядо ,и си говореха и дядото пиеше бира заедно с тях и си вдигаха наздравици.Та винаги има начин.Срещнах една съседка и тя бе б з маска, другият съсед пък имаше такава,но я бе свалил и пушеше...

# 12 332
Кой е казал, че е ОК да се събираш с приятели? Не знам такова разрешение да са давали от Щаба.
А парковете са затворени, както и в други държави, не е нашенска приумица.

Мерките ни въобще не са тъпи, но не се следи за спазването им.
Ами след като премиерът се събира с дъщеря си, зетя и двете внучета, значи е съвсем ОК!
Него кой следва да го следи дали спазва?
Или казвате, че той може , а Станка и Пешо не могат?
Премиерът живее заедно с дъщеря си и нейното семейство. Още не е разпоредено всеки в едно домакинство да се храни в стаята си отделен от останалите.

# 12 333
  • Bulgaria
Сърбия се готви за облекчаване на мерките.

https://www.actualno.com/world/syrbija-oblekchava-zabranite-news_1454642.html

# 12 334
СЗО препоръчала да се изключи климатичната инсталация на сградите, защото в нея вирусът преживявал в капките конденз. Пример е корабът (забравих му името). Как ще стане това се чудя, офис планктонът например в Бизнес парка,  ще се издуши. Аз лично съм За изключването, но не виждам с какво ще я заместят таз вентилация и климатизация в офис сградите, в които масово се практикува открития космос (open space) с неотварящи се прозорци (с цел безопасност, да не би да скочи някой космонавт от 8я етаж)...

Що за израз - "офис планктон". Тия хора, които работят в офисите освен, че са под огромен риск от зараза осигуряват парите пенсии, детски, социални итн. Малко уважение няма да е излишно.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:48 от bubanka

# 12 335
Ами да ви кажа и аз се дразнех, но вече се опитвам да разбера събиращите се. В крайна сметка кога да отидат да видят близките си хората? Никога ли? През май месец или през юни ще е по-малко опасно и заразно? И да дебнем цял ден от балкона кой тръгнал с агнетата все тая...

# 12 336
Аз за първа година съм без близки и без празник. У дома. Обичайно сме някъде, защото мразя софри и родАта навъртяна на масата. Но сега ми е мъчно- всички  сме в София, син с приятелкка отделно, сестра ми със семейство- отделно, възрастните ни родители - отделно.
Никкой никого не е канил, сигурно сме някакви идиоти, като чета.
Много ми е мъчно, но това е положението. Ще го преживеем. После ще има срещи на живо .

# 12 337
Таис, и ние сме така. Една година ще го преживеем.

# 12 338
  • Bulgaria
Скоро климатиците няма да са ни нужни за отопление, но лятото при 40 градуса да се пържим без климатик ще е доста тежко. Високите температури също са предпоставка за проблеми със здравето.

# 12 339
Вече е повторно потвърдено, че болестта не дава имунитет.
Вчера пуснаха информация за евентуално изкуствено създадена "бактерия" за срещу СПИН.
Има доста източници които потвърждават изкуственият произход. Според някои познати през ден ще излиза капка по капка нова информация относно истинската същност на вирусът. Дано само да е истинската. Същите хора знаят за клипчета с официална информация, които обаче мистериозно не могат да се качват във фб. Т.е. в мига който се качва, фб го блокира. Само ако публикацията е скрита с опция "само аз" за поверителност, остава публикувано.
Някой гледа ново публикувано клипче с папата? Използвали са перфектна холограма... Дано да не е заразен. Disappointed

# 12 340
  • Sofia
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!
Естествено, че няма да ги пуснат. Ще карат карантина по родните си места. Само работещи могат да влизат.
Ще ги пуснат и още как! Как си го представяте, че ще ги спрат да влязат? Ще пуснат само работещия, а жената, децата и кучето ще ги оставят на магистралата! 🙄 Ясно беше, че са празни приказки и опити за вгорчаване на празника на тези, които още в четвъртък се изнесоха. Ако искаха да е различно и да няма мигриране щяха да затворят София още понеделник/вторник.

# 12 341
  • София
Прави ми впечатление, че мерките в България не са нито строги, нито хлабави, а с малки изключения просто тъпи.

Каква е идеята да не можеш да се разхождаш сам в парка, без маска, а да е ок да се събираш с приятели?

Тук(Австрия), можем и цял ден да се шляем в парка, но само с хора, с които живеем заедно и с които така или иначе обменяме вируси.
А тук в Бг, като нямаме съзнание да го направим, кой и как ще го контролира? И след като ни знаят манталитета .... генерално са решили да ги затворят. Ние от думи и молби не разбираме или поне част от населението.

# 12 342
Таис, и ние сме така. Една година ще го преживеем.

И ние.
Дано да е за последно така.

# 12 343
  • Пловдив
Христос Воскресе. Няма хора по улиците в Пловдив. Не знам какво направиха, но след онзи случай, за който писах, явно взеха мерки. Живея в стар квартал, с много зеленина, и винаги е пълно с хора по пейките. Сега няма жив човек. Евентуално в "Тракия" да е имало хора, но там пък са си по селата, така че едва ли.
Относно туризма. Дано някой проумее за какво са мерките. Имаме реалния шанс да го възстановим. Аз в България не почивам, признавам го чистосърдечно. Така не се прави бизнес и ако нещо не се промени, пак няма да почивам тук. Да ме прощават. Но за всеки влак си има пътници.

# 12 344
Офис планктонът е масово home office, та не го мислете него как ще оцелее без вентилация.

Точно днес това си говорихме с ММ, че няма случай, откакто сме семейство, на празник да сме без близките ни. Не се чувствам прецакана. Не го правя, защото някой ще ме глоби, а за да съм сигурна, че точно аз няма да съм тази, която ще компрометира здравето им.

Общи условия

Активация на акаунт