COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 013
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 255
  • Буркина Фасо

Е, тук като нищо ще има такива, които ще декларират, че са собственици на имоти по морето и никой няма да може да ги спре, защото това е факт. След като софиянци с имоти в Созопол си отидоха до къщите и вилите, по каква логика ще спрат 200 московчани, организирали се с чартърен полет, подобно на берачите на ягоди, да дойдат до апартаментите си през лятото.
московчаните ако дойдат в БГ би трябвало да стоят 14 дни под карантина, а след като се върнат в Москва там би трябвало  също да клечат 14 дни. мисля, че така се процедира.

Не виждам как  може да се реорганизира ол инклузива. Най-големият хотел, в който съм пребивавала през живота си  имаше 4-5 ресторанта за хранене, като за отделните групи туристи имаше и съответните часове за влизане, нашата закуска  беше от 8:30 до 9:30 и преди 8:30 не ни допускаха да влизаме.
Не си спомням в големите български хотели да съм виждала повече от 1-2 ресторанта....? Може и да греша.
Но дори и да имат повече от 2 ресторанта, не знам как ще успеят да принудят гостите си, да ги посещават на групи в определени часове.
не вярвам да има наплив от туристи. така че би трябвало да се включат по-малко бройки в часовия диапазон.

# 12 256

Е, тук като нищо ще има такива, които ще декларират, че са собственици на имоти по морето и никой няма да може да ги спре, защото това е факт. След като софиянци с имоти в Созопол си отидоха до къщите и вилите, по каква логика ще спрат 200 московчани, организирали се с чартърен полет, подобно на берачите на ягоди, да дойдат до апартаментите си през лятото.
московчаните ако дойдат в БГ би трябвало да стоят 14 дни под карантина, а след като се върнат в Москва там би трябвало  също да клечат 14 дни. мисля, че така се процедира.

И тя отпуската им ще мине в клечане. Обаче ако са пенсионери, може и да рискуват, те имат достатъчно свободно време да клечат където и да отидат.

# 12 257
  • Sofia
Най-голям проблем в туризма ще са големите хотели, които трябва да реорганизират по приемлив начин ол инклузив системата си. За другите, които наемат апартаменти и бунгала, не виждам проблем да го направят. И сега казаха, че 5 000 софиянци са на Банско ( дано не бъркам) на същия принцип. Другото предизвикателство ще е към концесионерите на плажове- отстоянието на чадърите трябва да се увеличи и контрол на свободната зона.

Не виждам как  може да се реорганизира ол инклузива. Най-големият хотел, в който съм пребивавала през живота си  имаше 4-5 ресторанта за хранене, като за отделните групи туристи имаше и съответните часове за влизане, нашата закуска  беше от 8:30 до 9:30 и преди 8:30 не ни допускаха да влизаме.
Не си спомням в големите български хотели да съм виждала повече от 1-2 ресторанта....? Може и да греша.
Но дори и да имат повече от 2 ресторанта, не знам как ще успеят да принудят гостите си, да ги посещават на групи в определени часове.
Мисля, че дълго време ще трябва да забравим за ол инклузив обслужването. Лично аз си го представям нещо на принципа на А Ла карт ресторантите. Това опипване и ровене в храната няма как да продължи!

# 12 258

Да ти кажа, мой приятел работи точно в такъв комплекс, който е изцяло руска собственост. Ами казали са, нямало да има сезон и са спрели да превеждат такса управление... И моя приятел е без заплата... а ако още месец не се грижат за комплекса после 3-4 месеца няма да може да го оправят! Ще стане джунгла!

# 12 259
  • Точно където трябва
Gabiplus, няма ли къде да сигнализирате? Не е нормално да го сложат при заразени, ако той е с отрицателен тест. Дори и да не признават теста от другата болница - всеки е невинен до доказване на противното.
Те като са го сложили при болни с корона, нищо чудно втория тест да е вече положителен. И ще кажат, че първият е бил фалшиво отрицателен... Което пък с тези ненадеждни тестове може и истина да е...
Не знам как се търсят права и истина, но Ви желая да ги намерите.

# 12 260
Работници от големите вериги не са пропускани на КПП-та.
http://m.dotbg.bg/article/8471479

# 12 261
  • в страната на чудесата
Нормалност, каквато я познаваме няма да има повече. Вероятно ще има друга, даже проблемът вирус да изчезне. Възстановяването ще е болезнено, и ако някой смята, че животът му ще се върне към почивките, моретата, предсказуемостта ако щете... ще се наложи да преосмисли. Сезон 20 няма да има според мен...

# 12 262
Скрит текст:
Най-голям проблем в туризма ще са големите хотели, които трябва да реорганизират по приемлив начин ол инклузив системата си. За другите, които наемат апартаменти и бунгала, не виждам проблем да го направят. И сега казаха, че 5 000 софиянци са на Банско ( дано не бъркам) на същия принцип. Другото предизвикателство ще е към концесионерите на плажове- отстоянието на чадърите трябва да се увеличи и контрол на свободната зона.

Мисля, че дълго време ще трябва да забравим за ол инклузив обслужването. Лично аз си го представям нещо на принципа на А Ла карт ресторантите. Това опипване и ровене в храната няма как да продължи!
Да, това и аз го мисля - нещо като меню със записване от предния ден и график на изхранване, разредени маси и така.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:21 от bubanka

# 12 263

Да, това и аз го мисля - нещо като меню със записване от предния ден и график на изхранване, разредени маси и така.

Или закуска Компле в кутия за всички...без значение какви са предпочитанията на съответния турист.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:22 от bubanka

# 12 264
Аз имам резервация в апартаментен комплекс без изхранване, само басейнът и евентуално плажът са проблем. Ако работи мястото, бих рискувала ако сме живи и здрави де. Пазаруването от магазина го има и тук, басейнът ако е хлориран да кажем също не е проблем, остават шезлонгите, ще си нося дезинфектант за тях.

# 12 265
Бесна съм. Казах 1000 пъти на дъщеря ми да се не вижда с приятелката си чиято майка е мед сестра в болница и обгрижва болни от корона и тя не чуе. Сега се оказа че майката позитивна на корона. Ще седи сега затворена 2 седмици в стаята си да види баба си. А ако ни е изпозаразила и ние ще видим баба си

# 12 266
Лошото е, че голям регион в България е икономически много тясно обвързан с туризма, а това са стотици хора и семейства, които се издържат именно от това. Работещите в бранша са и от други региони на страната. Русе например, през лятото обичайно търсенето на бармани, сервитьори, готвачи рязко нараства, тъй като всички отиват да работят по черноморието.

# 12 267
  • Точно където трябва
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/marinov-dnes-shte-obsadim-merki … -sled-praznitsite
Кой се чудеше как ще се върнат софиянци? Вече да не се чуди, Маринов ще го мисли. Аз вече не намирам никаква логика в решенията и забраните на щаба.
Или не могат да откажат на определен кръг хора или наистина са целяли разнасяне на вируса. Или наистина няма нищо страшно в него... Нямам друго обяснение.

# 12 268
Нито изхранването ми е проблем, бито плажа, нито басейна. Важното е да ги има. До сезона има още време, туризмът на няколко държави може би ще фалира мощно заради вътрешни проблеми, които дълги години са били пренебрегвани, останалите ще се организираме. Но ще видим, аз съм по принцип оптимист.

# 12 269
  • София
Няма толкова надежден бърз тест, който да се прави на границата. Иначе нямаше да има толкова хора под карантина, просто щяха да ги тестват и ако е отрицателен, щяха да ги пуснат да си правят, каквото поискат.
Г-жп Петракова, и на бебета е ядно, че в Момента н я м а. Но това не значи, че след месец не може да направят такъв. Че то и смартфони е нямало навремето!!!

Общи условия

Активация на акаунт