COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 200
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 270
Grinning И аз си искам живота обратно, не държа толкова на заведенията и почивките, но другото нормалното ми ежедневие си го искам.
И аз. Hug
Да ми върнат училищата, спортовете, за нас и за децата, както и парковете и планината. Друго не искам, почивки, молове, барове, не ме вълнуват. То е ясно, че това лято е отписано.
Kostamosta, благодаря, че развенчаваш митовете за Еквадор.
Клиповете за ковчези и трупове и за Италия взеха да се разкриват като фалшиви. Една по една манипулациите падат, което е позитивно и показателно.
Дано скоро цялата тази криза остане зад гърба ни.
И какво сега, България да не се окаже топ туристическа дестинация и цяла Европа да иска да се изсипе тук? Голям смях...Joy

# 12 271
  • Ispania
Не искам да пиша какво сигурно си мислят за нас англичаните в момента. И как изобщо се осмеляват да искат това, явно знаят какви сме.

Мислят си как нямаме много заразени, ей това си мислят. Вчера колегите на сестра ми са и говорили точно за това и са я разпитвали за морските ни курорти, чули, че тук е сравнително безопасно от ковида. Откъде са го чули това, не знам.
Никой не и е говорил за ягодоберачите. Масовият англичанин си иска живота, пъбчето и лятната почивка. За него ягодите идват от тарелката в магазина и му е през... да не кажа къде... кой му ги бере.
Точно и ясно !!👏

# 12 272
Ако предположим, че в много семейства платеният отпуск на единия родител е оползотворен вече, за да може да се обгрижва детето, което няма как да е в училище или детската градина, то броя на българските туристите това лято рязко ще намалее.

# 12 273
То и аз съм оптимист, но тази година , каквото и да се случва по Черноморието,  ще пропусна.
Ние винаги ходим на едно и също място, в един и същи хотел.
Нямам никаква идея какви мерки за сигурност ще въвеждат, какви туристи ще допускат, но аз ще съм пас.
Не мога да си представя да се омешам точно сега с чужди и наши вирусоносители, чак пък толкова.
Достатъчно е да направят план за парковете, и Витоша.
Ще си седим на задниците, мм е вече бесен заради водоемите, ама докато има мерки, ще спазваме. Ако няма мерки за курортистите, за мен лично, ще има. Колкото и да е истерично, не ми се мре на апарат все още. А ако ме пуснат на "тръстиката", там избор нямам. Но за почивка- имам.

# 12 274
То и аз съм оптимист, но тази година , каквото и да се случва по Черноморието,  ще пропусна.
Нямам никаква идея какви мерки за сигурност ще въвеждат, какви туристи ще допускат, но аз ще съм пас.
Не мога да си представя да се омешам точно сега с чужди и наши вирусоносители, чак пък толкова.
Ще си седим на задниците, мм е вече бесен заради водоемите, ама докато има мерки, ще спазваме. Ако няма мерки за курортистите, за мен лично, ще има. Колкото и да е истерично, не ми се мре на апарат все още. А ако ме пуснат на "тръстиката", там избор нямам. Но за почивка- имам.

Какъв е точно проблемът с водоемите? Аз този момент съм го пропуснала нещо....!?!

# 12 275
Вчера навъртях 50 км. в Пловдив със скутера или 2 обиколки на града. Имаше МЕГА много хора с колела, разхождащи се и прочие - 90% без маски. И все пак няма толкова болни. Хайде спрете се малко! Лошото бързо се чува, нали знаете. Още не се е чуло - правете си изводите.

# 12 276
  • в страната на чудесата
Бесна съм. Казах 1000 пъти на дъщеря ми да се не вижда с приятелката си чиято майка е мед сестра в болница и обгрижва болни от корона и тя не чуе. Сега се оказа че майката позитивна на корона. Ще седи сега затворена 2 седмици в стаята си да види баба си. А ако ни е изпозаразила и ние ще видим баба си

Не се ядосвай, то явно никой не може да се оправи с дъщеря ти. Да се надяваме, че децата не са заразени

# 12 277

Какъв е точно проблемът с водоемите? Аз този момент съм го пропуснала нещо....!?!
Има КПП-та, трябва да измислят глупости. Онзи ден едва ги спрях, и добре, че го направих.
Имало заповед от 15.04. до 1.06 за забрана за риболов  - "Яра" някаква . Панчарево не работело, уж  Герман работеше, но към днешна дата не знаем. Той мм е от "напредналите", не му се ходи на платени Laughing

# 12 278
  • София
Според мен и в момента има, а и ще се намерят още много, ама изключително много хора, които от момента на репликата "връщаме се към обичайния живот", ще се юрнат накъдето им видят очите по всички краища на света. Сезонът ще бъде открит най-късно през юли, ясно е защо, и то не е заради туристите.  Числата говорят - на всеки долар, генериран от туризъм, има още 75 цента допълнително генериран приход. И това в светован мащаб. (онази вечер във филма на Дискавъри ги казаха тези числа)

За връщането в София и аз не мога да го разбера, какво сега, ще гледат да угодят на връщащите се, защото били на работа ли? Докато не глобят или върнат всички, които нямат документ, няма да има оправия. ама, трябвало хората да влязат в София, за да отидат на работа - да не са излизали! Ама, не знаели, че така ще стане - всичко вървеше натам още от сряда, дори в четвъртък вече беше очевадно ясно, че ще затворят София.  Ако сега се огънат за прилагането на мярката, хората съвсем ще решат, че всичко им е позволено и ще се държат като деца в свободен час.

# 12 279
Ако предположим, че в много семейства платеният отпуск на единия родител е оползотворен вече, за да може да се обгрижва детето, което няма как да е в училище или детската градина, то броя на българските туристите това лято рязко ще намалее.

Много деца се гледат от бабите и дядовците, а родителите или ходят на работа, или са хоум офис. Поне около мен, който е с деца и не е в майчинство, е така.

# 12 280
разхождащи се и прочие - 90% без маски.
Това наистина ли е?

# 12 281
разхождащи се и прочие - 90% без маски.
Това наистина ли е?
От тези които аз видях - да. Някои имаха, но бяха я по ръцете (бягащи и колоездачи) или под брадата (разхождащи се).

# 12 282

Много деца се гледат от бабите и дядовците, а родителите или ходят на работа, или са хоум офис. Поне около мен, който е с деца и не е в майчинство, е така.
Пък някои хем са хоумофис, хем си гледат децата.
Ако мога това лято да се върна в България за 3 седмици в края на юли, ще се върна. Ако обаче трябва да стоя 14 дена карантина, ще пропусна. Каквото, такова.

# 12 283
  • Sofia

Или закуска Компле в кутия за всички...без значение какви са предпочитанията на съответния турист.
Ееее немой с лошо 😂 С кутийката на плажа и това е, не ядеш домати ли, ще ядеш, ще ядеш... 😋 Майтапът настрана, за големите хотели, които имат по 4-5 и повече ала карт ресторанти, това не би било проблем. Реорганизират основните ресторанти, маси за макс 4 човека. И без това всички имат добре организирани бийч барове, не е невъзможно. Simple Smile Е ще трябват повечко сервитьори, но с тая криза бързо ще ги намерят! Виж с нашите псевдо ол инклузиви ще е проблем, както повечето са свикнали остатъците от вечерята да станат обяд и обратното, не ми се мисли...

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:36 от bubanka

# 12 284
Имало заповед от 15.04. до 1.06 за забрана за риболов  - "Яра" някаква . Панчарево не работело, уж  Герман работеше, но към днешна дата не знаем. Той мм е от "напредналите", не му се ходи на платени Laughing

Аха....да, разбрах, но това няма нищо общо с епидемията. Има забрана за риболов, за сладководните риби тя е всяка година от средата на април до края на май. Има едно изключение за дунавската скумрия, забраната е до средата на май. Въпросната ИАРА дебне, да. Но ние в Русе не сме имали проблеми с риболова, тъй като реката е в рамките на града и не ни се налага да преминаваме пред КПП-тата, ако решим да отидем за риба на Дунав.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:37 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт