COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 630
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 345
Скрит текст:
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!
Естествено, че няма да ги пуснат. Ще карат карантина по родните си места. Само работещи могат да влизат.
Ще ги пуснат и още как! Как си го представяте, че ще ги спрат да влязат? Ще пуснат само работещия, а жената, децата и кучето ще ги оставят на магистралата! 🙄 Ясно беше, че са празни приказки и опити за вгорчаване на празника на тези, които още в четвъртък се изнесоха. Ако искаха да е различно и да няма мигриране щяха да затворят София още понеделник/вторник.

При този сценарий: Появява се на КПП-то автомобил, с работещия с декларация, жената, децата и кучето.
Вариант 1 - свалят работещия от автомобила и го пускат да влезе в София, а  жената, децата и кучето се връщат там от където са дошли с колата.
Вариант 2 - пускат всички да влязат в София.
Вариант 3 - не пускат никой да влезе в София.

Освен това, ако предположим, че в София трябва да влязат около 10 000 коли (примерно), средно с по трима души в кола, това прави 30 000 човека. За да проверят истинността на декларацията на 30 000 човека и личните им карти, ще им отнеме средно по минута на човек, което прави 30 000 минути. Това са 500 часа.
Много над времето от 6 до 8 в което може да се влезе в София, освен ако няма 250 пропсускателни пункта и хората да са равномерно разпределени по тях. Дори да предположим, че половината ще се опитат да влязат още в понеделник вечерта от 18:00 до 20:00 ч. пак няма да успеят толкова много коли да се  впишат във времето.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 14:47 от Lea_Lea

# 12 346
  • София
Бабите ни са през един квартал. И през ум не ни мина да ходим да обядваме или да се чукаме с яйца, както всеки Великден досега. Видяха малките на видеочат и това е.

# 12 347
Христос Воскресе.
Много малко положителни са обявили тази сутрин за България,  чак странно. Имам усещането, че вчера не са направени толкова тестове, колкото в предишните дни.
Не съм гледала брифинга тази сутрин, но според ММ, който го е гледал, са казали, че вече няма да дават информация всеки ден, а ще разредят през няколко дни.....интересно защо?
Винаги в неделя са малко, защото много от лабораториите не работят, а и малко хора ходят да се тестват през почивните дни. Иначе, истинският резултат от това поголовно изнасяне по Великден ще е налице след около 10 дни.

# 12 348
  • София
Тия дето напуснаха Сф въпреки всичко и отидоха при възрастни роднини като хем ще ги заразят, хем обезмислят всеобщото висене у дома на другите, не ги жаля. Глоби, опашки, декларации, дъжд, каквото да им се стовари утре, ще им е малко. Нямаше вопиюща нужда да излизат извън столицата, какво да ги мисля?

# 12 349
Коментира се рецепторен полиморфизъм в източна Европа, което може да обясни разликире в поведението на вируса и организма..
Какво е рецепторен полиморфизъм ?

Изменения в рецепторите, през които се промъква вируса в клетките.

# 12 350
Според тази докторка е имало по-страшни пандемии без да са довели до карантина

https://www.facebook.com/anton.dimov1/videos/10157342859213230/

# 12 351
  • София
какво ще се промени в туризма? Нищо няма да се промени. По подразбиране няма какво да се промени, защото хората ще разнасят вируса със себе си - в самолета или друго транспортно средство, в хотела, в ресторанта, в магазина за сувенири, на плажа, в нощното заведение. Оттам сервитьорката, барманът, онзи на билетчетата се усмихва мило, посреща гостите, после си отива вкъщи и хапва, пийва, прегръща и прочие с децата, мъжа си и т.н. После другият утре на работа, приема документи, среща се с още клиенти... То и няма как да стане, при положение, че така или иначе никъде населението по никоя точка на света няма естествен имунитет, а огнища в момента пак по света колкото щеш. Докато хората пътуват, те ще разнасят от една точка в друга, ще си го обменят. На Иванчо и Марийка мама и тати пътуват до Х, после се връщат вкъщи, целуват Иванчо и Марийка, хапват, пийват и утре децата на училище и на градина. Там"добрутро" казва учителката, събират се още Иванчовци и Марийки и врътваме същата плоча.  Нищо няма да се промени.

# 12 352
Тази лекарка е политик и говори неверни неща, не знам какви претенции има, но критериите за епидемия и пандемия вече ги обсъждахме тук, ясно е че са налице в случая. А ти като смяташ, че нещата са преувеличени, защо си обезпокоена за дъщеря си и себе си? Нали било паника излишна това? Гледам, пишат и от други държави момичетата, ми не, така си е, има зараза, има болни, има умрели. За какво я дъвчем тая дъвка за изкуствено раздухвана епидемия не знам. В целия свят пък толкова да сме заблудени.....

# 12 353
Според тази докторка е имало по-страшни пандемии без да са довели до карантина

https://www.facebook.com/anton.dimov1/videos/10157342859213230/
Тази докторка отдавна е далеч от тривиалните проблеми на лекарите, камо ли за извънредни.

# 12 354
Кой е казал, че е ОК да се събираш с приятели? Не знам такова разрешение да са давали от Щаба.
А парковете са затворени, както и в други държави, не е нашенска приумица.

Мерките ни въобще не са тъпи, но не се следи за спазването им.
Ами след като премиерът се събира с дъщеря си, зетя и двете внучета, значи е съвсем ОК!
Него кой следва да го следи дали спазва?
Или казвате, че той може , а Станка и Пешо не могат?
Премиерът живее заедно с дъщеря си и нейното семейство. Още не е разпоредено всеки в едно домакинство да се храни в стаята си отделен от останалите.
Точно това и аз си готвех да напиша същото , но явно някои хора не се информират и не мислят преди да публикуват неистини...и после как се раждали клюките...щото като повториш едно нещо сто пъти  ..

# 12 355
Вече е повторно потвърдено, че болестта не дава имунитет.
Вчера пуснаха информация за евентуално изкуствено създадена "бактерия" за срещу СПИН.
Има доста източници които потвърждават изкуственият произход. Според някои познати през ден ще излиза капка по капка нова информация относно истинската същност на вирусът. Дано само да е истинската. Същите хора знаят за клипчета с официална информация, които обаче мистериозно не могат да се качват във фб. Т.е. в мига който се качва, фб го блокира. Само ако публикацията е скрита с опция "само аз" за поверителност, остава публикувано.
Някой гледа ново публикувано клипче с папата? Използвали са перфектна холограма... Дано да не е заразен. Disappointed

Френските вирусолози нобелисти, открили вируса ХИВ, били потвърдили, че SARS-CoV-19 е създаден в лаборатория в Ухан (четох и аз в Марица). С каква цел и кой, обаче - китайските власти не допускат да се разследва. Има в Ютуб клипове за отностната предполагаема лаборатория в Ухан. Даже италиански журналист преди време направил документална новина за същата лаборатория. Китай си знаят и си крият и ще скрият докрай! Там е голяма мафията!

Щом моята фаворитка певица Пинк е успяла да се зарази с детето си, Папата ли няма да се зарази...?

# 12 356
Въпросният проф. Люк Монтание за съжаление е тотално изперкал и в последно време се занимава предимно с шарлатанство. Така че аз не бих се доверила на негови твърдения за каквото и да било.

# 12 357
Прави ми впечатление, че мерките в България не са нито строги, нито хлабави, а с малки изключения просто тъпи.

Каква е идеята да не можеш да се разхождаш сам в парка, без маска, а да е ок да се събираш с приятели?

Кой е казал, че е ОК да се събираш с приятели? Не знам такова разрешение да са давали от Щаба.
А парковете са затворени, както и в други държави, не е нашенска приумица.

Мерките ни въобще не са тъпи, но не се следи за спазването им.
Няма забрана да отидеш на гости у приятели. Няма забрана да натъпчеш ако щеш 100 човека в апартамента си. Има забрана да не бъдете навън. Вътре можете да се заразявате колкото пожелаете. И да, това е просто една тъпа мярка.

# 12 358
За вируса и лабораторията в Ухан, от където вероятно е бил изпуснат вируса имаше информация, че е финансирано от Канада и още една държава не помня. Колко ли е вярно.

# 12 359
Това за 5G ми звучи доста несериозно. Ако има някакво влияние, то щеше да има подобно, макар и много по слабо при 4G.  Определено мобилните връзка оказват влияния върху мозъчните функции, но да действат като психотронно оръжие ми идва в повече.

Общи условия

Активация на акаунт