COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 682
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 195
  • София
Христос Воскресе! Пожелавам на всички тази тема да излезе от интереса и скоро да достигнем до спокойствие, да прекараме чудесно лято. Темата да е кофти спомен от миналото. Да бъде трудност с която сме се справили, но сме излезли по - мъдри и разумни. Един житейски урок. Бъдете здрави и си стойте у дома. Особено сега по празниците.

# 12 196
Андариелче,
Нали знаеш, винаги има място за две бири!  Кой, какво е нарушил, не е ясно, но .... Професионализма не е само знания, висока степен на умения и железни правила. Ако няма човещина, пет пари не струва /помисли защо Wink/.

Колко критики отнесе Църквата, но се оказа, че там има повече разбиране, дисциплина и човещина, отколкото в любителите на традицията, изразяваща се в - да се съберем, да хапнем и да пийнем, пък да става каквото ще.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 12:49 от Mama_Nana

# 12 197
Христос воскресе.Желая на всички ви здраве,щастие и любов😀.FlameV,уникален жест😘.Тя направи нещо толкова чисто и красиво,но все пак се намериха хора,които да намерят негативи.Хайде,престанете вече.Засрамете се и вземете поне частичка добрина и непреднамереност от нея.Не съм от хората,които са заслепени от доверие към лекари,полицаи и политици.Но все пак си давам сметка,че тук се оплакваме,че няма да сме с роднините си.А те?Според вас всички сираци ли са?Или бездетни?Не,те нямат роднини.Мечтата им е да са на пост за празниците.

# 12 198
Христос Воскресе.
Много малко положителни са обявили тази сутрин за България,  чак странно. Имам усещането, че вчера не са направени толкова тестове, колкото в предишните дни.
Не съм гледала брифинга тази сутрин, но според ММ, който го е гледал, са казали, че вече няма да дават информация всеки ден, а ще разредят през няколко дни.....интересно защо?

# 12 199
За вчера обявиха бройка към 500 тествани, не претендирам за точност. Генералът започна с Христос Воскресе, но след това отново говори с отегчение и досада. А това за разреждане на информацията ( или брифингите ли) не го чух, но накрая слушах с половин ухо.

# 12 200
За вчера обявиха бройка към 500 тествани, не претендирам за точност. Генералът започна с Христос Воскресе, но след това отново говори с отегчение и досада. А това за разреждане на информацията ( или брифингите ли) не го чух, но накрая слушах с половин ухо.

Целия брифинг е 20 минути, така че сега ще го изгледам. Simple Smile

# 12 201
  • София
Нашата сага с болниците продължава. Оказа се, че са настанили човек с отрицателен тест за коронавирус, в инфекциозно отделение, което е пълно с пациенти с положителен тест. Дежурният лекар, който е минал на визитация е казал, че лекуват мъжа ми за коронавирус, което е нелепо, тъй като преди да влезе в тая болница и докато го разкарваха с линейката, в Медицинска академия му бяха направили тест, който е излязъл отрицателен. Няма никакъв обмен на информация между отделните болници и държавната лаборатория за тестване на хората. Резултатът от първия тест не може да се изпрати по никакъв начин в болницата, където лежи пациентът със съвсем различна диагноза, а трябва да се вземе лично. Значи.. болният пациент трябва да избяга от болницата, за да си вземе негативния тест, защото няма практика да се изпращат резултати по никакъв друг начин. През това време в другата болница отново му правят същия тест и чакат резултати от него, и лекуват всички за коронавирус, независимо дали има такъв или не. Писала съм на всички медии вчера, за момента никой не се е свързал с нас. На 17 април моят мъж беше с отрицателен коронавирус тест, а сега в болницата е много вероятно да го заразят с такъв, докато го лекуват от него...

# 12 202
Нашата сага с болниците продължава. Оказа се, че са настанили човек с отрицателен тест за коронавирус, в инфекциозно отделение, което е пълно с пациенти с положителен тест. Дежурният лекар, който е минал на визитация е казал, че лекуват мъжа ми за коронавирус, което е нелепо, тъй като преди да влезе в тая болница и докато го разкарваха с линейката, в Медицинска академия му бяха направили тест, който е излязъл отрицателен. Няма никакъв обмен на информация между отделните болници и държавната лаборатория за тестване на хората. Резултатът от първия тест не може да се изпрати по никакъв начин в болницата, където лежи пациентът със съвсем различна диагноза, а трябва да се вземе лично. Значи.. болният пациент трябва да избяга от болницата, за да си вземе негативния тест, защото няма практика да се изпращат резултати по никакъв друг начин. През това време в другата болница отново му правят същия тест и чакат резултати от него, и лекуват всички за коронавирус, независимо дали има такъв или не. Писала съм на всички медии вчера, за момента никой не се е свързал с нас. На 17 април моят мъж беше с отрицателен коронавирус тест, а сега в болницата е много вероятно да го заразят с такъв, докато го лекуват от него...
И при вече налични белодробни проблеми допълнително заразяване с коронавирус няма да му се отрази никак добре. Дано мъжът ти е силен и мине бързо през това.

# 12 203
  • София
Христос Воскресе.
Много малко положителни са обявили тази сутрин за България,  чак странно. Имам усещането, че вчера не са направени толкова тестове, колкото в предишните дни.
Не съм гледала брифинга тази сутрин, но според ММ, който го е гледал, са казали, че вече няма да дават информация всеки ден, а ще разредят през няколко дни.....интересно защо?
Само за общия брой тестове ще разреждат информацията, ще я казват на няколко дни.

# 12 204
Христос Воскресе!
Бъдете здрави!

Понякога чета и не разбирам - вместо да се радваме, че мерките дават резултат,, ние сякаш сме разочаровани, че няма "достатъчно" заразени. Колко е достатъчно за България?

Петък вечер прекарахме в спешното на голяма болница в София. Наистина всеки е много смел, докато не му дойде до главата. Мина се и през бърз тест за Covid, един много възпитан и сериозен млад лекар реши да го пусне, защото каза, че инфекцията има най-различни прояви и не може да я изключи. Трябваше ни определен специалист, но нямаше, съответното отделение беше под карантина. Това е страшно, хора, да няма кой да те лекува. Няма! Разбирате ли, отиваш в спешното и ти казват, че ще те изследват, но ще се извика специалист само при спешност, защото такъв няма, тъй като отделението е под карантина. Виждали ли сте наживо как се обличат лекарите за да прегледат заразен с Covid? Малко сюрреалистично е. И за тях, и за нас. Питахме ги имат ли много случаи, казаха да. Ние си получихме диагнозата, въпреки, че пак има нотка съмнение и всеки път, с повишаването на температурата, въпреки антибиотика се чудиш а дали не е и това.

Та стойте си вкъщи, не се правете на смели, защото е сериозно. Защото лекари може и да няма, легла може и да няма. Чудо голямо, че носим маски навън. Другите държави, като наложиха карантина след хиляди заразени как се справят? Отговор - не се. Защото е след дъжд качулка, спокойно могат да я вдигнат. Сестра ми е в Англия, където уж бяха много смели, ама мерките им сега са по-строги от нашите. Няма да пиша подробности, всеки от нас има близък някъде в друга държава, можете да се поинтересувате сами.

# 12 205
Ген. Мутафчийски: „През няколко дни ще опресняваме информацията, защото не е необходимо да е всеки ден”.
Това е по отношение на брой направени тестове. ММ пак е слушал с едното си ухо, вместо с двете и е разбрал, че брифингите ще бъдат през няколко дни, а то изобщо не става дума за брифингите. От друга страна пък, защо ще дават инфото за броя направени тестове през няколко дни.....това доста ще замаже картинката, за съжаление.
Да приема ли, че идва разхлабване на мерките, заради въвеждането на женските и детските консултации, както и плановите ваксинации?
Каква е тази комуна с 13 лица, от които 7 са били заразени, като към момента 4 от тях ги водят излекувани, а останалите 3-ма все още са заразени? За пръв път чувам.
Щаба като се хвали, че сме с ниска смъртност, т.е.  в Европа само една държава има с по-ниска смъртност, отчита на милион население и дори се скараха на журналист, че трябва да гледа точно тази графа в сайта на СЗО.
Пак гледам сайта на частните лаборатории и се питам, при условие, че те трябва да подават информация към РЗИ-тата за всеки открит случай, РЗИ-тата правят ли някаква епидемична картина за всеки от хората, показали IgG тела. Т.е. те се водят все едно здрави след прекаран вирус, ама дали ги питат кога са проявили симптоми, ако са имали такива, с кого са общували през този период, дали имат досег до заразени  лица и т.н. Струва ми се, че не се прави такава картина.

# 12 206
В Германия мерките ще бъдат разхлабени едва в понеделник. Не обърквайте хората. Не знам, какви сайтове четете, но магазините до 800 кв.м. отварят от 20.04. Тази седмица имаше отслабени мерки в Австрия.
С 4000 нови, не ми е ясно, какво имат да "разхлабват".
Освен да приемат "желаното" за "реалност".
Birdie,
В по-рано цитирания от Вас сайт https://www.bing.com/covid/local/germany за Германия пише: +2320 нови случая, не +4000. Общо взето така се движат + около 2000 на ден. За сметка на това оздравелите са повече от болните в момента: 87 500 срещу 51 726. Така че моля не заблуждавайте.

# 12 207
Gabiplus, няма ли къде да сигнализирате? Не е нормално да го сложат при заразени, ако той е с отрицателен тест. Дори и да не признават теста от другата болница - всеки е невинен до доказване на противното.

# 12 208
Gabiplus, прегръдки. Дръж ни в течение за мъжа ти.
То да се чудиш кое е по-зле, да не те приемат никъде в болница като си зле или да те приемат в отделение с корона болни. Вместо да лекуваме хронично болните, ние искаме целенасочено да ги уморим. Мила, родна картинка на българско здравеопазване.
Всичко ще е наред при вас, убедена съм, кураж!

# 12 209
Да приема ли, че идва разхлабване на мерките, заради въвеждането на женските и детските консултации, както и плановите ваксинации?
Приемам го като адаптиране според обстоятелствата.  Бременността не може да я замразиш, аналогично до определена степен е с ваксините, затова трябва да се намери начин, такива неща да продължат, като се вземат нужните мерки.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 12:50 от Mama_Nana

Общи условия

Активация на акаунт