COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 889
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 275
Аз пак не разбирам защо например медицинска сестра, живееща в Радомир и работеща в София, пътуваща всеки ден от Радомир до София и обратно, не е заплаха, не е тръгнала да убива хора и не разнася зараза, а един човек, който от София отива в Радомир, за да си посети вилата там, е убиец, терорист и престъпник?
Да, разликата е в това, че на работещите им е наложително, а другото е за лична консумация, но заразата така или иначе не е спряла да се разнася и с това нищо не се допринася.

# 13 276
Децата ще ги пуснете ли на училище (по-големите) или не?
Ако ще е, както досега - без топла вода и сапун, наблъскани по 24 заедно с кашлящи и кихащи - не, разбира се, да не съм крайно проста. Но, ако организират малки групи и наистина поддържат хигиената, нямам проблем детето ми да седи зад прозрачна преграда, както в други страни и да следи часа. Е, може да са по-малкко часове или по-кратки, но не е невъзможно, ако системата пожелае. С приятели бих ги събирала, ако родителите също са спазвали някакви ограничения. С моите приятелки лекарки не се виждам, но бих срещнала приятелките ми, които са били в хоум офис или тези с антитела.

В парка винаги сме ходели, имаме досега в най-пълния момент поне четири метра дистанция от другите.

ПП Вариант две за училищата би било онлайн обучение, но работещите родители да имат право на държавна помощ за заплащне на детегледачки, които да ги пазят вкъщи. В момента няма кой да дойде - не е разрешено, опасно е и е скъпо. Майките като цяло нямат финансова мотивация да отидат на работа извън дома си.

И да добавя, че ужасно се дразня, като чуя, че организацията на училищата била трудна. Все едно сегашната ситуация е лесна! Ами ще ги научат; съвсем взеха децата за някакви глупаци. И друг път ще ни трябват тези правила - в малки групи, на разстояние, с висока хигиена...

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 10:26 от Анонимен

# 13 277
Скрит текст:
Gabito, след като има доказано заразени деца, както и починали, за щастие не много, теорията за резистентност на децата издиша.

Съмнява ме Дростен да не го знае това, пък ние в бг мама да го знаем. Това, че има заразени деца, съвсем не означава, че са много. Предполагам, че знае за какво говори,но така или иначе няма проучвания все още по този въпрос.

# 13 278
Снощи на БНТ замисник министъра изобщо не спомена ни за резервни дати, ни за нищо. Ала-бала, оценките не били толкова важни, това не били изпити с конспект, важното било децата да знаят. Честито, както се казва!
Защо се казва “честито”? Как така “както се казва”?

# 13 279
  • София
Отворят ли училищата и детските градини , пускам децата. Стига да са здрави де !
И аз. Смятам възможно най-бързо да се върна към старото си ежедневие.

# 13 280
  • София
Защото има забрана, Веракруз, затова! Не сме деца, знаем много добре какво означава забрана за пътуване без уважителни причини! Какво има да го нищим повече?

Честито-то е с горчив привкус, затова  е "както се казва - честито".

В нашенските обичайни училища да се спазва високо ниво на хигиена е невъзможно. В детските градини е друго, там децата са затворени по групите, винаги ги карат да си мият ръцете и лелките чистят.

# 13 281
От вчера малките ученици в Дания трябваше да са на училище. По-големите-след 3 седмици. Не сме се чували още, за да разбера каква е организацията.

# 13 282
Защото има забрана, Веракруз, затова! Не сме деца, знаем много добре какво означава забрана за пътуване без уважителни причини! Какво има да го нищим повече?

Честито-то е с горчив привкус, затова  е "както се казва - честито".
Нямаше забрана!
Аз съм минала без декларация дори !
Къде отивате- там и там.
Моля личната карта - давам.
Заповядайте, преминавайте !

# 13 283
Скрит текст:
Какво означава вертикално движение на въздуха?

Не съм геодезист, нито физик, в гугъл пише, че движението на въздушните маси може да е два вида-хоризонтално и вертикално. В България било предимно хоризонтално. Доколкото аз си го обяснявам това е заради наличието на много планини. Нека някой по-запознат да каже. И на мен ще ми е интересно. Цитирах какво казват в проучването.

# 13 284
  • на пистата
Ами...от днес всички пътуващи за работа ще могат да минават през целият ден.
Заповед на Ананиев от преди малко.

# 13 285
  • София
Веракруз, вече има забрана. Това е достатъчно. Какво било преди - било си е за преди. От претък през нощта вече има забрана. Можеш да си се възмущаваш колкото си искаш.
То и това се очакваше, няма как за два часа да се източи навалицата. Сещам се за това, което обясняваше Ревизоро за водоподаването и новия тръбопровод към Перник - проблемът е в налягането - подават вода от новия водопровод и в Перник всичко гърми, защото трябва да се построи нещо допълнително, за да регулира налягането.

# 13 286
Скрит текст:
Gabito, след като има доказано заразени деца, както и починали, за щастие не много, теорията за резистентност на децата издиша.

Съмнява ме Дростен да не го знае това, пък ние в бг мама да го знаем. Това, че има заразени деца, съвсем не означава, че са много. Предполагам, че знае за какво говори,но така или иначе няма проучвания все още по този въпрос.
Доколкото разбрах, този рецептор на белия дроб (CR-2 или нещо от сорта), за който се закачва короната с нейния белтък при децата е не- или слаборазвит, и затова не боледуват или го карат слабо, защото не може да навлезнат повече вируси да направят поражения. Обясненията за "силната имунна система на децата" са безумни.

# 13 287
Децата ще ги пуснете ли на училище (по-големите) или не?
Ако ще е, както досега - без топла вода и сапун, наблъскани по 24 заедно с кашлящи и кихащи - не, разбира се, да не съм крайно проста.
При нас има топла вода и сапун /в училището на големия/, но и знам за контактни деца. Ще мисля дали ще пускам когато му дойде времето. По-скоро съм за довършване от вкъщи, да видим какви опции ще има. Лично мнение, кой знае какви ползи от училищата и учителите не съм видяла за нито едно от децата ми, тъй или иначе основно се самообучаваме вкъщи, ползваме частни учители и т.н. Губене на време е престоят там, бих използвала ситуацията да си довършим сами. Основният принос за моите деца там е социализацията, а точно това в момента е неуместно. Нищо не губят, ако останат вкъщи, защото нищо кой знае какво не научават там. Мдам.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 10:43 от Анонимен

# 13 288
Е, "Всяко чудо за три дни!".....    Smiley
Писах ли назад, че всички ще се приберат в Сф?И че няма смисъл да злорадствате?
Да си проверяват декларациите-ако имат време, и ако хванат откровени лъжи, да глобяват.
Ама, да създават проблеми и неудобства на хиляди, заради единици, беше глупост.

# 13 289
  • Буркина Фасо

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/otpadat-chasovite-ogranicheniya-z … izlizane-v-sofiya

Общи условия

Активация на акаунт