COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 941
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 215
  • Пловдив
Gabito, след като има доказано заразени деца, както и починали, за щастие не много, теорията за резистентност на децата издиша.

# 13 216
  • София
Какво означава вертикално движение на въздуха?

# 13 217
https://nova.bg/news/view/2020/04/21/285660/%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D … 0%B2%D0%B5%D0%BD/
Не знам какви ще са тези тежки решения,но не ни чака нищо хубаво.51 нови за денонощието.В Плевен са 19.

# 13 218
Всеки си прави статистиките, както иска. Дори японците криха бройките, за да отърват олимпиадата.
А тва пък да казваш за болни и починали хора, че са "малко" направо не знам как да го нарека. За който е загубил детето или родителя си дали са малко? Ама вярно, на нас такива неща не се случват.

# 13 219
  • София
естествено, че ще има повече нови, нали тестват повече, че и гнездово! мутафчийски вчера се намръщи на тази реплика на журналиста, но е близо до ума.

Исис, то е ясно, че всеки живот е важен, защото си е свой или на близък, но тук става въпрос за друг мащаб. Хайде сега, недей така емоционално, това всички си го знаем.

# 13 220
Излязъл е доклад с колко се е увеличила смъртността в италанските общини от 1 март до 11 април. Докладът е на база данни от общините за починалите им жители, не е на база доказани случаи на ковид. Пише, че за месеците януари и февруари няма промяна спрямо обичайната очаквана статистика. Разликата започва да се регистрира в началото на март и достига връх през третата седмица на март. Друга разлика спрямо обичайната статистика е повишеният брой на починали мъже спрямо жени, докато иначе са 50/50.
Ето и процентите на увеличение на смъртността в някои северни общини:
+292% Bergamo
+215% Brescia  
+96% Milano
+55% Torino
+33% Verona
+16% Venezia
+40% Bologna
+81% Genova
+142% Aosta
+58% Bolzano 
+51% Trento
Може ли линк за неверующите?

# 13 221
  • София
Някой знае ли от кое отделение е медицинската сестра от ИСУЛ с ковид (от брифинга днес)?
Благодаря.

# 13 222
И на мен ми е ясно,че вече се тества малко повече и е логично да има повече открити вирусоносители.Но с риск да прозвучи егоистично,все се надявах тук да минем по-леко.То от колко време сме в ИП,ами сега и карантина😢.Ох,олекна ми.Д-р Кунчев каза,че засега не се предвиждат по-строги мерки спрямо Плевен.

# 13 223
Аз имам ученици в 7 и 12 клас. Не искам да ги пускам на училище, кротуват си у дома. Но за съжаление трябва да се проведат матурите. Надявам се МОН да е обмислил много много добре това. Има риск деца да са под карантина и да не могат да се явят, много рискове има.

# 13 224
  • София
Към момента ние минаваме относително леко като мащаб и в сравнение с комшиите. Надявам се да се запази така, да не се влошава.

# 13 225
Проучване на университета в Хале-Витенберг предполага, че в регионите с по-голяма концентрация на въглероден диоксид и по-малко вертикално движение на въздуха смъртността от ковид е по-висока. Такива региони са например Северна Италия, Мадрид, Ухан. Ръководителят на научната група казва, че все пак това трябва да бъде потвърдено и от други проучвания. Но всъщност е логично да е така. Мисля, че Мангъров беше казал нещо подобно в началото.
Според мен вирусът спокойно може да полепне по праховите и други частици, намиращи се във въздуха и да го вдишаме. Не случайно огнища са  градовете с най-мръсен въздух. Извадихме луд късмет, че ни дойде на главата в началото на пролетта, а не в края на есента, когато сме с тапа над Сф, а под нея дишаме мъгла, пушек и изпарения от автомобили, премесени с прах. Дано фактите ме оборят, но не ми се мисли какво ще се случва есента, ако този вирус не изчезне.

# 13 226
Това с тези 19 случая в Мизия звучи притеснително. Мизия е до Козлодуй и много хора от там работят в централата.

# 13 227
Въпреки, че го има в медиите, не е потвърдено от щаба и за мен е на ниво слухове. Приятели на Милен Цветков се свързали с държавните ни органи за съдействие, дъщеря му, която е в Нидерландия да бъде допусната в страната, като на аерогарата ѝ направят тест, за да може да организира погребението му. Да не чака 14 дни карантина тук.
Това, ако стане като прецедент, мисля че ще е добре занапред да важи за всички пристигащи следващите месеци. Те да са следващата таргет група за тестване. Ако приемем, че масово са си пристигнали вече и сега да идват по-малко и да има ресурс от тестове, за да бъдат обхванати. Хем да се хванат заразени, хем незаразените да се пуснат да допринесат за раздвижване на икономиката.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/za-chasove-sabraha-blizo-60-000 … na-milen-tsvetkov

# 13 228
Това с тези 19 случая в Мизия звучи притеснително. Мизия е до Козлодуй и много хора от там работят в централата.
Усмивчица,добро утро😀.Става въпрос за шивашка фирма "Мизия-96" в Плевен ,а не за гр.Мизия.

# 13 229
  • София
Някой знае ли от кое отделение е медицинската сестра от ИСУЛ с ковид (от брифинга днес)?
Благодаря.
Пак да задам въпроса си, може и на лично.

Общи условия

Активация на акаунт