COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 771
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 470
Най странния и тъп брифинг беше снощи в 23ч. Гледам си безгрижно "Като две капки вода" и изведнъж надпис: Извънреден брифинг.
Помислих, че са открили 10 000 заразени, а то...нямало опасност от  радиация, и от нашествие на извънземни може би.

Нали и Италия се оплакваше от некачествени китайски тестове, дето давали положителни все. То какво ли качествено има от Китай. Днес в една книжарница си купих тиксо, казвам: "Имате ли тиксо, но да не е китайско?"
Имаха, марка Кохинор.

# 13 471
  • София
Наистина има нещо ненормално. От положителни 266 с бързи тестове - на PCR са доказани положителни 13.

Под "бързи тестове" такива с антитела ли се имат предвид? Ако да, не е ненормално. Антителата остават в тялото и след като вирусът вече го няма.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 17:35 от Flip

# 13 472
Наистина има нещо ненормално. От положителни 266 с бързи тестове - на PCR са доказани положителни 13.
Е нали ни обясняваха надълго и нашироко, че бързите тестове и PCR мерят различни неща? А и доколкото помня, PCR теста хваща само в първите седем дни, защото след това вирусът не може да се изолира от носоглътката, а е проникнал към дихателните пътища.

# 13 473
То пак  стигаме до този екзистенциален въпрос защо не ни тестват . Blush
Ми ей го нА.
По -интересно на мен ми е тези, които вече са с доказан Ковид, защо са само под карантина. Така ли се процедира с всички , които са на домашно лечение. После нямат болничен. Очевидно - да.
Не се тестват за изчистване от вируса, не влизат в статистиката.
Не ги броят за болни.
Дали правилно разсъждавам , се чудя.

# 13 474
  • София
...
По цял ден брифинги Blush
Ще ги степенуваме по полезност вече.
Не са само брифинги, има и интервюта. Simple Smile
Констатираха се 12 семейни огнища на територията на квартал „Факултета“. Това каза в интервю за бТВ  директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев. В последните дни са били направени 216 проби, като през последния ден от 20 проби, направени по метода PCR, положителни са били 60 %, иначе казано – 12 от тях.
„Това значи, че доста голяма част от изследваните носят коронавируса в себе си. Това са хора, които нямат абсолютно никакви симптоми. Изследванията още продължават. Над 70 епидемиологични проучвания са направени на територията на квартал „Факултета“ само за почивните дни“, допълни д-р Пенчев.

от ТУК
Отдавна трябваше да затворят махалите, ама пуста политкоректност...

# 13 475
Четох, четох и нищо не прочетох. Няма кой да опази българина от него самия. Защо сега му налат ограничения, ама защо не контролират ограниченията. Ама защо да го контролират и глобяват. В Швеция не е така. Нали сме европейци. Осъзнати сме. Дораснали  сме да бъдем свободни. Да беше Добри Войников жив, да види как нищо не се е променило. Но пък има проблясъци. Започнаха някои да осъзнават заложения капан на самосъзнанието. Да, ние ще сме виновни. Щото хитрата сврака с двата крака. Правилно започнахте да проумявате нещо, за което писахме отдавна. Връзвате гащите на ББ. Аз това го пиша периодично....И не само аз. Айде сега уточнете ще се спазват ли препоръките или искате здрав хомот. Щото така, посредата, се оказва, че не става.
Хубаво е да се спазват препоръките. Но, когато правителството ти издава разнопосочни команди коя точно да спазиш? Слагайте маските - не не слагайте маските; не може да пътувате - но на КПП-та може да минете с декларация, че отивате на село при баба; Не пътувайте за празниците - но все пак, ако тръгнете пак покажете декларация на КПП; Ще затваряме София - след 3 дена, не , отменяме затварянето.
Какво точно да спазваме като самите управляващи се чудят на коя страна да се извъртят? Откъде да знам от сутринта до след обяда коя поредна гениална мисъл ще им хрумне, дето до другата сутрин може и да я отменят.
Всеки стопанин на куче знае, че на животното трябва да му подаваш точни и ясни команди, за да ги запомни и изпълнява. И при народа е нещо подобно. Или казваш точно и ясно какво може и какво не може, или не се цупиш на хората, че правят, каквото си искат, а всъщност вината е в самия теб.
Само че тук става дума за няколкомилионна глутница кучета и вероятността цялата глутница да изпълни командата е нищожна.

# 13 476
Как така нямат болничен като са в карантина и положителни за Ковид? Откъде накъде няма да им се плати, ако са си осигурени хората?

# 13 477
  • Bulgaria

Под "бързи тестове" такива с антитела ли се имат предвид? Ако да, не е ненормално. Антителата оставят в тялото и след като вирусът вече го няма.

Той не уточни, че например 253 са с антитела. Ако е така, защо изобщо да ходят на PCR? Нали положителен IgG e за вече прекарана вирусна инфекция. По-скоро има сериозно разминаване между тези, които са показали положителен резултат за настояща инфекция и настояща + наличие на антитела.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 17:37 от MK_

# 13 478
  • Пловдив
Много държави непрекъснато променят политиката и мерките и никоя държава няма ясна и конкретна визия какво ще прави. Реално ние сме с най-разхайтени мерки и се разчита предимно на препоръки. Но за голяма част от хората и това се оказа проблем. Българинът е много чувствителен на тема дисциплина и контрол, защото това може да го превърне в овца.

# 13 479
Как така нямат болничен като са в карантина и положителни за Ковид? Откъде накъде няма да им се плати, ако са си осигурени хората?
Ето, това и аз се питам. Имаме доказан с ПСР ковид. На домашно лечение. И след 14 дни - на работа.
А това са медицински лица от Спешна помощ, все пак. Flushed

Дано някой да го обясни това, защото съвсем недоумявам аз. Болни ли са, излекувани, след тези 14 дни  и т.н.

# 13 480
  • София
Нали положителен Im G e за вече прекарана вирусна инфекция. По-скоро има сериозно разминаване между тези, които са показали положителен резултат за настояща инфекция и настояща + наличие на антитела.

Много странно е да има фалшив положителен за IgM и то в такива размери. Не че съм специалист, но нали в началото на антикампанията срещу бързите тестове се твърдеше, че давали фалшив отрицателен и заразените щели свободно да се разхождат и да сеят зараза.
По-скоро бих се усъмнила в PSR в случая - ако изобщо има такъв феномен или някой пак си приказва едно към гьотере. Ако PSR пробата не е взета или съхранявана правилно, и тя може да даде фалшив отрицателен въпреки високата точност на самия тест.

# 13 481
Ето, това и аз се питам. Имаме доказан с ПСР ковид. На домашно лечение. И след 14 дни - на работа.
А това са медицински лица от Спешна помощ, все пак. Flushed

Дано някой да го обясни това, защото съвсем недоумявам аз. Болни ли са, излекувани, след тези 14 дни  и т.н.
28 дни са болнични

# 13 482
Е нали ни обясняваха надълго и нашироко, че бързите тестове и PCR мерят различни неща? А и доколкото помня, PCR теста хваща само в първите седем дни, защото след това вирусът не може да се изолира от носоглътката, а е проникнал към дихателните пътища.

В болниците взимат проби от 2 места - носен и гърлен секрет

# 13 483
  • Bulgaria
Нали положителен Im G e за вече прекарана вирусна инфекция. По-скоро има сериозно разминаване между тези, които са показали положителен резултат за настояща инфекция и настояща + наличие на антитела.

Много странно е да има фалшив положителен за IgM. Не че съм специалист, но нали в началото на антикампанията срещу бързите тестове се твърдеше, че давали фалшив отрицателен и заразените щели свободно да се разхождат и да сеят зараза.
По-скоро бих се усъмнила в PSR в случая - ако изобщо има такъв феномен или някой пак си приказва едно към гьотере. Ако PSR пробата не е взета или съхранявана правилно, и тя може да даде фалшив отрицателен въпреки високата точност на самия тест.

Това са медици от спешна помощ все пак. Предполагам, че са им взели пробите във ВМА и както трябва. Не знам, но такова голямо отклонение е много странно. Той не уточни колко хора са с антитела. Защото се предполага, че те няма как да са положителни на PCR, но със сигурност не са 253 от 266.

# 13 484
Положителните за Ковид 19, се лекуват в къщи, ако нямат причини налагащи хоспитализиране. Това се отнася и за медицински персонал.

Общи условия

Активация на акаунт