COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 364
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 13 845
  • София
То се видя от тестуването на бърза помощ, що за стока са тия тестове. Близо 1/3 дали положителен (266 бр.), и само 13 потвърдени с ПСР.
Е, нали PCR доказват активна инфекция, а бързите отчитат и вече приключило заболяване.

# 13 846
  • Ispania
Добро утро . Ако някоя от дамите в Испания не го е написала вече :
Днес правителството промени вчерашната мярка 🤣за децата 🤣.
Уж ще може децата до 14 години да излизат на разходка (вчера в абсурдната вече съществуваща промяна , казаха че може само до магазин , аптека, банка. И в никакъв случай на разходка.). Очакваме в следващите часове да се пояснят как точно и къде ще е разходката (естествено напълно изключвайки УЖ, парковете)
И така🤣🤣🤪🤪, и те не знаят какво правят, един ден едно , на другия друго🤣.

# 13 847
То се видя от тестуването на бърза помощ, що за стока са тия тестове. Близо 1/3 дали положителен (266 бр.), и само 13 потвърдени с ПСР.
Е, нали PCR доказват активна инфекция, а бързите отчитат и вече приключило заболяване.
Не, при бързите има антитела M (активна инфекция),  G (преминала инфекция) или и двете. Т.е. от тия 266 да предположим, че половината са били с данни за активна инфекция - те трябва да се потвърдят с ПСР, нали?

# 13 848
А ако са с "преминала"?
На какво основание можем да предположим процент?

# 13 849
Скрит текст:

Положителен за какво? IgM? IgG? И двете? Разликата е от земята до небето.

Иначе да дават кръстосан отговор с антитела за инфлуенца? Струва ми се малко вероятно. Хеликаза, може ли да се включиш? Flowers Hibiscus

# 13 850

Рекламата на бъдещ продукт си е реклама от всякъде!
А кой тест работи и кой - не - това биха могли да кажат вероятно най-обективно независими лаборатории, които имат възможност да изследват и да проследяват състоянието на изследваните. Лично аз, като неспециалист, никога не бих се ангажирала с мнение по тази строго професионална тема.
Поставянето под съмнение на всякакви авторитети е типична нашенска черта, особено от хора, нямащи си хал-хабер понятие от същността на нещата.  "Независими лаборатории, които има възможност да изследват" - и като как точно си го представяте това, просто си пишете думички, събирате ги в изречение, и готово! Може би си представяте някакви лаборатории, които могат с японския метод набитОмиоКО да изследват? Ами те всичките лаборатории го правят еднакво, по стандарт с PCR.
Нали постнах линк с фалшивите отрицателни резултати в софийската болница? Отделно всеки един човек има индивидуална способност за скорост на развиване на IgM и IgG, а някои въобще и не развиват антитела. Спецификата на индикиране, и то без да бъде маскирано от други не е никак лесна работа, и аз лично бях удивен как така бързо ги направиха за нула време...

# 13 851
Не ви знам вашенските и нашенските черти, но човекът, като биологичен вид, се отличава по това, че мисли, а мислещият обикновено се съмнява в поднесена му информация, особено когато тоя, дето я поднася, има личен интерес да я поднесе с конкретно съдържание.
На доверие и децата не приемат всичко. Понеже и у тях има мисловни процеси.
Леко с емоциите, едва обяд е, а са превзели вече някои хора. Или то ще да не е от днес?

# 13 852
https://www.bbc.com/news/uk-52335210
И британците са скептични относно бързите тестове. Не са намерили достатъчно надеждни такива. Не се знае дали отразените антитела са достатъчни да осигурят имунитет. Не е сигурно, че човек с антитела не продължава да заразява.
И простите британци не могат да намерят достатъчно надежден тест, горките.
Много хубав репортаж даваха от Разград по бнт преди малко.

# 13 853
  • София
това е пазар като всеки друг - всеки си хвали стоката и гледа някак да оплюе конкурента. Каквото и да си говорим, винаги става въпрос за пари.

# 13 854
Е хубаво де, утре прави изявление примерно Глаксо-Смит Клайн и казват - бързите тестове са изключително надеждни. Аз като мислещ човек и това ли трябва да приема като чиста монета заедно с изявлението, че не са, за да мога да се разгранича от "типично българската черта" да се съмнявам?

# 13 855
А ако са с "преминала"?
На какво основание можем да предположим процент?
Judy, наскоро пусках материали - листовки на действителни бързи тестове, единият е одобен в момента в сащ за използване, а другият от сайт на фирма производител. При тях фалшиво положителните бяха 4% и 9%.
Отделно пусках материал за "Фалшиво положителния парадокс", което накратко означава, че ако разпространението на дадено заболяване в популацията е нисък процент (както е тук при нас), фалшиво положителните резултати може да са повече от действително положителните.

Лично смятам, че ако някой не е имал симптоми, както и никой от семейството му и контактите му не е бил заразен и проявил заболяване, то дори да има + за антитела, много по-вероятно е да е фалшиво това + на този етап.

# 13 856
това е пазар като всеки друг - всеки си хвали стоката и гледа някак да оплюе конкурента. Каквото и да си говорим, винаги става въпрос за пари.

Естествено!
И то един от най-печелившите пазари.
И за него важат всички пазарни закони.

Цитат
udy, наскоро пусках материали - листовки на действителни бързи тестове, единият е одобен в момента в сащ за използване, а другият от сайт на фирма производител. При тях фалшиво положителните бяха 4% и 9%.
Да, това според мен не е голям процент и може да се гледа на тях като надеждни, ако няма по-добри. Има ли - това нито аз, нито друг непрофесионалист можем да го кажем.

Е хубаво де, утре прави изявление примерно Глаксо-Смит Клайн и казват - бързите тестове са изключително надеждни. Аз като мислещ човек и това ли трябва да приема като чиста монета заедно с изявлението, че не са, за да мога да се разгранича от "типично българската черта" да се съмнявам?
Като мислещ човек можеш каквото си решиш да поставиш под съмнение.
/Съмнението не е "българска черта". Очевидно сте отсъствали от часовете по антична философия и Рене Декарт също не Ви е познат. Само да кажа - не е българин, човекът. Домъчня ми, впрочем, на тия две страници още никой на никого не е казал "Ганьо". Що тъй? Демоде ли стана?/
Ако си немислещ - доверяваш се безрезервно на момента!

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:50 от Judy

# 13 857
Лу лу Ясно,  коментара ми е изтрит, защото мислите, че на остров Ибица лечението на заболели е самолечение за четящете тук. Очаквах да ми отговори човек които не е харесал информацията.
Официално те моля да не се обръщаш повече към мен. Очевидно имаш някакъв проблем с асимилирането на информация. Коментарът ти не е изтрит, защото Ли Лу смята нещо си. Не съм те докладвала, дори не съм те прочела, а и вече мисля да те прескачам. Питай си модераторите, като толкова те интересува защо са ти изтрили ценния свещен коментар.

# 13 858
https://eurocom.bg/new/dots-mangrov-pik-na-koronavirusa-u-nas-ny … a-se-sluchi-video
По принцип не го харесвам,но не мога да отрека,че е прав.Но не винаги целта оправдава средствата.Единственото,което ми направи много силно впечатление е,че даже за ден не се отказа от твърденията си и не се уплаши от несъгласието на останалите.Да, ако беше и Ананиев такъв...

# 13 859
  • София
Руснаците си направиха техни всякакви тестове. Интересно, те дали продават на някого?

Общи условия

Активация на акаунт