COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 075
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 325
Много е забавно как мрънкате, ако няма кой да ви лекува, точно толкова силно, както срещу ИП. Ама това е извънредно положение, нали разбирате - капацитет няма никоя държава, никоя. То, че у нас всичко куца - куца, ама ако си мислите , че другаде е цветя и рози, трябва да си разширите мирогледа. Сякаш сега научавате каква е здравната ни система.
Мрънкаме, че няма кой да ни лекува от другите неща, не от Ковид. Ясно е, че се готвят за Ковид (ама той се дърпа нещо да ни залее), но защо парализират цялата система заради него предварително.
От целия ви пост става ясно, че изобщо не сте разбрала какво искам да кажа..няма смисъл.

Е как да няма? И плановите операции възобновиха. В момента всички отделения вече работят, лекарите са си там, сестрите са си там..Хайде стига толкова сте насаждали страх, защото вие специално, с тия коментари, спокойно може да откажете някой да отиде да се лекува, дори и да има желание..
Какво готвене и парализиране? Отделенията за Covid вече са разкрити, те са обособени по определени изисквания, там си работи отделен персонал...А останалите ще функционират, докато не се изпозаразят още лекари и не хлопнат наложително кепенцата. Това + заразяване на лежащи в отделения опитват да избегнат с изискването на тестове.
Ето отговора на Иван Рилски по този повод: " мярката (PCR тест + снимка на бял дроб) е въведена само в клиниката по ревматология, с оглед на това, че нейните пациенти са имунно компрометирани, заради лечението си и са във високо рискова група. В останалите клиники на лечебното заведение тестването не е задължително, а става по преценка на лекарят, който приема при наличие на симптоми. За тях остава задължителен бързият тест. Поясниха и че „тестът струва 40лв., тоест пациентът заплаща минимална цена за консумативи, останалото е за сметка на болницата"
Ако не може да схванете, че едно отделение не носи отговорност само за вас, като единица пациент, ми и за още примерно 50 човека, които са там, еми не знам как да го обясня.

# 14 326
А какво правим котките.Вече от много канали достига информация ,че котките боледуват и пренасят вируса.Пред нас има поне 20 котки,ако пламнат ще разнесат навсякъде.Отделно се хранят от кофите ,където се събира боклукът на всички и със сигурност има вирус.
Поредните твърдения, поднесени като сигурна информация. Ако обичаш, дай линкове на сериозни научни публикации по темата. Коронавирус при котките и кучетата има, но е съвсем различен и не е заразен за хора. Засега има единични данни, че хора могат да заразят животни с човешкия вирус, но нито е доказано боледуване, нито преносителство от животните. Заради ей такива дрънкатици, сума ти прост народ си изхвърли кучетата и котките на улицата без капка жал и мисъл.

# 14 327
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето го видеото с Мангъров, хубаво е повече хора да го изгледат, човека обяснява достъпно. Много неща се пишат тук от не специалисти. Аз избирам да вярвам на човек, който е специалист в тази област.
За/с какво тези обяснения помагат?
Помагат за реалната оценка на ситуацията. Ако го беше гледала, би трябвало да не ми задаваш такива въпроси. Аз казах, че аз избирам да вярвам на него, като специалист в тази област, това е лично моето мнение.
Сигурно съм гледала доста повече интервюта от теб с доцента, още от началото, когато говореше, че това не е нищо повече от грипен вирус. Гледах и това интервю. Да, всички правят секс, но не всички забременяват и ни дума,  за конрацепция, за възможностите. Разбира се и рефрена за стадния имунитет. Оценката, която дава е, че целия свят /с малки изключения, в които влиза Швеция/ върви в грешна посока.
Да не си мерим кой колко гледал, всичко съм изгледала включително и Мутафчийски, който обясняваше, че е като грип, ако не го бяха повишили рязко в говорител на НОЩ сигурно още щеше да е на същото мнение.
Не намесвай нови герои. Просто попитах, с какво ти помага мнението на един специалист, което е различно, но също не дава решение, което е приложимо.
Абсолютно приложимо е и това е пътят. В момента сме си заровили главата в пясъка и ако  няма промяна в това отношение, можем да си седим в ип с години, засега това е перспективата, която дава НОЩ. Съжалявам, но за мен и за много хора това не е решение, това е бездействие.

# 14 328

Ще продължат да ни съобщават по 10-30 заразени на ден и така ще си караме още дълго.

Не знам вие какви "съобщения" получавате и откъде, ама май не са същите като нашите. Отдавна надскочихме 10-30.

# 14 329
Гринч, аз го казвам като човек, който има наблюдения. Не могат да ги спрат, защото са български граждани с имоти в страната. Някои изкарват лятото в бащините си къщи и си поддържат имотите по селата,
 Могат да им наложат само карантина, дано тя ги спре да не дойдат до края на кризата

Флейм, това е подигравка с пациентите, със софийски заплати може и да е достъпно, но за минимални и социални пенсии 40лв са огромна сума. Лошото е, че масово болниците ще я въведат и НОЩ няма да вземат мерки, защото ще трябва ЗК да плаща...

Тук държава няма, в  Европа хората в престой получават 60-80% от заплатата си директно от държавата, а тук започваме да си плащаме и тестове преди прием в болница... Хвала на таквизи управници!

# 14 330
Няма как да стоим в ИП с години, това са пълни спекулации. За един месец, ако данните са верни имунитет имат 5%. За април може да станат и 15% с това темпо. И друг път съм го писала, но с този балансиран и внимателен подход, го постигнахме с много малко жертви, което някой така и не могат да осъзнаят колко е ценно.
Според мен до септември всичко ще е свършило, точно следвайки съветите на Мангъров, но без зорлем да си мрем по къщите.

# 14 331
Ми нали наотвориха нови лаборатории, повече изследват, повече регистрират

# 14 332
Да, надскочихме за ден-два и къде отидохме - на 50-60.
Ей такива ще са ни и другите пикове, ако изобщо можем да говорим да такива. Пик няма, има едно криволичене. Писахме го и го дъвкахме това. И това не е адът с невиждана ярост и слепият ще го види.

Криволиченето е защото и мерките ни криволичат- просто и логично е.

И криволиченето е съвсем нормално, и повишаването на заболеваемостта е нормална, защото се търси баланс между заболели и възможности на здравната система, за да се изгради имунитет с малко жертви.

# 14 333
И криволиченето е съвсем нормално, и повишаването на заболеваемостта е нормална, защото се търси баланс между заболели и възможности на здравната система, за да се изгради имунитет с малко жертви.
Как така се търси баланс между заболели и възможностите на системата?
Заболелите са толкова, колкото са, това е вирус, няма как да му търсим баланс и той не се интересува от това какво може тази крехка система.
В противен случай изказването ви значи, че се нагласят статистиките за заболелите.
А самите критично заболели с корона няма как да се нагласят, ако има пик и хиляди такива, то ще се види.
Засега не се вижда обаче. Вижда се само стъкмистика и тупане на топката.
А, и страх на болниците от болните, както каза Зари65.

# 14 334
В дълбоката провинция далеч не тестват масово, както обичат да се изразяват. Единствените две области, които все още не са обявили официално заразени с Ковид 19 са Търговищка и Раградска.
    В Търговищка област до вчера са направени общо 67 броя PCR теста, а в Разградска област общо 60 броя, от които 50 в Разград и 10 в Исперих.
     Всичките 127 теста за щастие са отрицателни. Отбелязват ниската численост на двете области и малката гъстота на населението там за причини да няма все още заразени. Ама то при такова мащабно тестване трудно ще открият болен.

# 14 335
Заболелите са толкова, колкото са, това е вирус, няма как да му търсим баланс.
В противен случай изказването ви значи, че се нагласят статистиките за заболелите.
А самите критично заболели с корона няма как да се нагласят, ако има пик и хиляди такива, то ще се види.

Търси се баланс, да. Защото е доказано вече в практиката, че когато здравната система катастрофира, загиналите се увеличават значително.

Това се нарича управление на епидемията.

Според мен никакви пикове няма да има в България, ще има бавно, постепенно и внимателно заразяване, докато  вирусът сам не затихне, спрян от общия имунитет към есента.

# 14 336
Гринч, аз го казвам като човек, който има наблюдения. Не могат да ги спрат, защото са български граждани с имоти в страната. Някои изкарват лятото в бащините си къщи и си поддържат имотите по селата,
 Могат да им наложат само карантина, дано тя ги спре да не дойдат до края на кризата
Нали на Турция границите са затворени за влизане и излизане?

# 14 337
За софиянки е глупав въпрос, но за провинциалистка като мен не е ясно
Св. Иван Рилски  частна болница ли е?
и как и защо някой със заповед въвежда задължителен тест преди прием, който да се плаща от пациента?
Къде е НОЩ, ЗК, МЗ и ББ да отпуснат пари за такова тестване, ако го приемат като наложително и задължително?

Не не е частна болница, известна е предимно с клиниката си по неврохирургия, но всички отделения там са все за тежко болни. Там се правят много неща единствено в страната, та има голям поток на болни отвсякъде.
https://rilski.com/
Намира се до Инфекциозна болница.

Тревожно е, че това се случва в една високоспециализирана болница.

# 14 338
  • Bulgaria
МЕТРО започва масово тестване на служителите си за Covid-19.

https://www.metro.bg/press/archive-2020/covid-19-employees-test? … ;utm_content=post

# 14 339
Заболелите са толкова, колкото са, това е вирус, няма как да му търсим баланс и той не се интересува от това какво може тази крехка система.
А, и страх на болниците от болните, както каза Зари65.
Добре ,де  още ли не стана ясно ,че ако имаме "бум"  здравната ни система няма да може да го поеме , и ще ама "бам"
Не се наглася статистиката ,а се опитва плавно и бавно да е разпостранението .Засега успяваме .

Общи условия

Активация на акаунт