COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 679
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 485
На 13-ти бяха изборите във Франция. Според статистиката, най-често след около 7 дни се развиват симптомите, значи около 20 -ти, и две седмици след това многото починали. Като по наръчник Sad

# 1 486
  • Bulgaria
MK_, всеки си има глава на раменете, някой да мисли, някой за украса. Ако спазваш мерките за себе си и за семейството си, не толкова страшно. Човек накрая стига до извода, че не всички могат да бъдат в безопасност, а само по-разумните. Аз си излизам и на работа си ходя, но не ми е притеснено, защото се пазя и нямам камикадзета около мен.

Не съм съгласна. Много често точно невинни хора стават жертва на неразумните. Защото утре аз ще се срещна с един от тези, които са без маска и като ми се изкашля и готово. Една верига е здрава колкото най-слабото ѝ звено.

# 1 487
  • Пловдив
renidimova, прибирането си го организирал сам. Той и по пътя от Холандия до България може да се а зарази.
В частните лаборатории правят от двата вида тестове. Плащаш си, правят ти тест.

За детето се консултирай с лекар.

# 1 488
Имам въпрос,надявам се да ми помогнете.И се извинявам,ако ви се стори глупава питанката ми,но не съм много наясно, въпреки,че чета темата почти от-до.Ако в частните лабораториите има от тези,надеждните тестове,защо хората не си правят?Съпругът ми сега като се прибере може ли да си направи и би ли показал дали е заразен,без да има симптоми.
И още един въпрос.Той ще кацне в София на 24.04.Все още незнам как ще се прибере до Русе,но не виждам просто логиката,ок,поставят го под карантина,ама докато стигне до в къщи...че той дори и да не е болен може да се разболее.Та,как се организира прибирането на човек пристигащ от чужбина(в случая Холандия),от летището в София,има ли някакви конкретни разпоредби или дето се вика и такси може да си хване?
И последно,имаме 4 деца,ще се карантинираме  с трите.Четвъртото ще стои при родителите ми,тъй като преди 9 г.имаше злокачествен тумор и съответно много химиотерапии.Но се чудя дали след толкова години все още имунната му система не е ок или се е възстановила?Т.е.доколко трябва да се притеснявам за него заради този вирус (защото той не излиза,но аз ходя до магазина,а и родителите ми излизат веднъж в седмицата).

Здравейте,
Мисля, че няма конкретни указния, но ето как бих постъпила аз: Нека го прибере с кола човек, който би могъл да се карантинира заедно със съпруга ви. Таксито не е удачен вариант. Шофьорът в последстве ще контактува с други хора. Нека съпругът Ви да се карантинира с възможно най-малък брой хора около себе си. Ако имате възможност, вземете баба и дядо - родителите си при Вас, а той да се карантинира в апартамента им с този, който го е докарал.
Имате достатъчно време, за да решите този въпрос. Имайт предвид, че в декларацията още на летището, той трябва да напише адреса, на който ще остане под карантина. Затова вземете мерки възможн най-скоро.

# 1 489
  • Варна
Имам въпрос,надявам се да ми помогнете.И се извинявам,ако ви се стори глупава питанката ми,но не съм много наясно, въпреки,че чета темата почти от-до.Ако в частните лабораториите има от тези,надеждните тестове,защо хората не си правят?Съпругът ми сега като се прибере може ли да си направи и би ли показал дали е заразен,без да има симптоми.
И още един въпрос.Той ще кацне в София на 24.04.Все още незнам как ще се прибере до Русе,но не виждам просто логиката,ок,поставят го под карантина,ама докато стигне до в къщи...че той дори и да не е болен може да се разболее.Та,как се организира прибирането на човек пристигащ от чужбина(в случая Холандия),от летището в София,има ли някакви конкретни разпоредби или дето се вика и такси може да си хване?
И последно,имаме 4 деца,ще се карантинираме  с трите.Четвъртото ще стои при родителите ми,тъй като преди 9 г.имаше злокачествен тумор и съответно много химиотерапии.Но се чудя дали след толкова години все още имунната му система не е ок или се е възстановила?Т.е.доколко трябва да се притеснявам за него заради този вирус (защото той не излиза,но аз ходя до магазина,а и родителите ми излизат веднъж в седмицата
Отиваш да го посрещаш на летището, предварително си заредила гориво и всичко нужно так където ще се карантинирате. Ако не си шофьор и нямаш кола, трябва някой друг да го докара, но да се карантинира заедно с вас.

# 1 490
renidimova, тестовете не са много евтини. Има 2 варианта - 1. PCR, който ще покаже дали е болен в момента, струва 130лв - резултат до 48 часа след взимане на проба и 2. Бърз тест, който се прави минимум 14 дена след заразаването, за да покаже дали има изградени антитела, този струва 30лв. Повече информация тук: https://www.tokudabolnica.bg/bg/news/view/1764

Няма разпоредби за прибиране. Няма капацитет да се придружават индивидуално всеки прибиращ се от някъде си, така че да, може и такси да си хване теоритично. Аз бих препоръчала, ако има вариант, да пътува сам или само с 1 близък човек..или поне да сложи маска/ръкавици

За детенцето - това не мисля, че някой тук може да ви го каже, не сме такива капацитети, особено в онкологията. По-скоро бихме ви подвели. Аз лично бих питала лекуващия онколог как седят нещата с възстановяването на имунната система след химиотерапия. Не се наемам да казвам други мнения.

# 1 491
Докато си спорим тук дали са ни добри мерките или не... гледам във фейсбук една групичка от около 10-тина човека си качват снимка прегърнати от един язовир. Хората отишли на риболов.
Нямам представа колко от тинейджърите си стоят у дома с родителите си. Скоро разбрах от леля ми (за внучката й), че  "те се събират по къщите ".
Това за момчето от Бургас и многото контактни е напълно очаквано. Ако аз стигна до разпит мога да цитирам само 4 контактни от 9.03 насам и то без да излъжа.

# 1 492
  • Пловдив
На 13-ти бяха изборите във Франция. Според статистиката, най-често след около 7 дни се развиват симптомите, значи около 20 -ти, и две седмици след това многото починали. Като по наръчник Sad
Да, но изборите бяха в цяла Франция, а болните и починалите не са равномерно разпределени по цялата територия.

# 1 493
  • София
По France 24 сега гледах репортажи от Франция. Париж все едно не е в карантина, хората се разхождат, децата си играят, не могли да издържат. Същото и в Ница. Няма да се оправят скоро така.
В Англия също, времето е хубаво, народа хукнал навън и на тълпи са по парковете, които там още не са затворени.

Тук се радвам, че най-накрая изнесоха обобщени данни за тестовете и от частните лаборатории, защото с тия брифинги народа остава с впечатлението, че тестват по трима души на ден и им повтарят пробите също по три пъти, което не е вярно.

# 1 494
MK_, всеки си има глава на раменете, някой да мисли, някой за украса. Ако спазваш мерките за себе си и за семейството си, не толкова страшно. Човек накрая стига до извода, че не всички могат да бъдат в безопасност, а само по-разумните. Аз си излизам и на работа си ходя, но не ми е притеснено, защото се пазя и нямам камикадзета около мен.

Не съм съгласна. Много често точно невинни хора стават жертва на неразумните. Защото утре аз ще се срещна с един от тези, които са без маска и като ми се изкашля и готово.
Защото изхождаш от презумпцията, че Всички навън са заразни. Simple Smile Ако обърнеш нещата на 180 градуса, "Всички навън са здрави!", се живее в пъти по - лесно.

# 1 495
  • Варна
Защото изхождаш от презумпцията, че Всички навън са заразни. Simple Smile Ако обърнеш нещата на 180 градуса, "Всички навън са здрави!", се живее в пъти по - лесно.
Така е. Затова има една приказка: Щастлив като глупак.

# 1 496
В Англия времето е много хубаво, цялата друга седмица го дават много топло.
Излизат хора, вярно е, но се спазва дистанция, повечето са семейства с деца и на колела. Не е забранено напълно излизането, но трябва да е с мярка, за спорт по веднъж на ден, до магазина или на работа ако няма шанс да се работи от вкъщи.
Има и засилено полицейско присъствие по паркове и градинки, предполагам следят за струпване на групи.

# 1 497
Така е. Затова има една приказка: Щастлив като глупак.
Оо, да, аз често казвам, че предпочитам да съм щастлива глупачка, вместо умна, но нещастна, вманиачена, психясала истеричка.

# 1 498
Да, но изборите бяха в цяла Франция, а болните и починалите не са равномерно разпределени по цялата територия.
Няма никаква връзка с изборите.
Най-важният факт бе онзи футболен мач в Италия,
"...Champions League match between Atalanta and Valencia in February have been the reason why the virus spread so rapidly in the country. Atalanta hosted the Spanish team on Feb.19 in Milan."

на който имаше, главно, италианци и испанци. Посещението там бе около 120.000. И ТО ВЪВ ВРЕМЕ, когато малко хора знаеха за истинското състояние на нещата в Китай.
От там тръгна в Италия и Испания.
А после и във Франция.
А колко контактни направиха тези 120.000 души- може да сметнете,

# 1 499
  • Варна
Оо, да, аз често казвам, че предпочитам да съм щастлива глупачка, вместо умна, но нещастна, вманиачена, психясала истеричка.
Не това е антипода на глупака, но щом те прави щастлива да мислиш така, не е моя работа да оспорвам.

Общи условия

Активация на акаунт