Ее не, чак ясновидец или екстрасенс не съм, не мога да чета чужди мисли, но мога да смятам. Ако Мутафчийски или по точно щаба гледат колко са починалите слагат 2 седмичен лаг и вярват че смъртността е 2%, много ясно се вижда как от 2 на 11, в последно време сме почнали да откриваме 2 на 7, както се похвали днес Мутафчийски.
. Проблема е че те в изчисленията си очевидно използват грешната презумция че смъртността е 2%. Това им дава неверните резултати че в последно време са повишили откриването на заразените от 2 на 11, на 2 на 7.А истината е че те никога не са хващали нито 2 на 7, нито 2 на 11, в най добрият случай хващат по малко от 1 на 11, както посочих в предишните свои постове за реалната картина в България, и то още преди да чуя тая хвалба на Мутафчийски, която ме хвърли в тъча.
Явно според Мутафчийски истинската смъртност от вируса е 2%, защото аз друго обяснение за твърдението че ние хващаме 2 на 7 нямам.
И по големи глупости съм дрънкал. Например че е 60% щото толкова показваше официалната стат. в самото начало.