COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 450 238
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 835
Не знам как успяха за четири седмици,  но са променили всички 100 обекта. На рецепциите ново изобретение от Техническия Университет в Делфт : доближиш ли се на разстояние по-малко от 1.50 метра и почва да пищи. Сега е рай за студентите, които могат да измислят какви ли не приложения.

В тези времена трябва да се събуди инициативността, защото  ако всичко трае година и половина.....
Тези неща се правят в голямото междучасие с arduino или разни такива "компютърчета", дето Colorindex обяснява как си полива градината с тях. Не е трудно. Но съм абсолютно на същото мнение като теб - инициативност трябва да има и хората да изявят своята креативност, а не само да се свиват. Нали, освен вируси, пак от Китай идваше онази популярна фраза, че йероглифът за "криза" се чете едновремено като "опасност" и "възможност". Simple Smile

# 14 836
Да, най-правилно е да се нарече даже капков, но това е известно отдавна. Както и смъртността, поне в какви граници се движи, но ето на, Тесла държи той да си я сметне.

Иначе има единици хора, които са способни да заразят десетки други-казват им Super Spreader слава богу, рядко се случва така.

И не, вирусът не живее с дни върху доматите. Яжте салата и си пръскайте от хубавите парфюми:)

# 14 837
Цитат
 но това е известно отдавна. Както и смъртността, поне в какви граници се движи, но ето на, Тесла държи той да си я сметне.
Откъде е известно преди това, аз не съм попадал на такова становище като твоето че е 0,35-0,7%. Да, изчисленията ми за Исландия това показаха горе долу 0,4% е ниската граница на диапазона заради младото им население. Ама никъде другаде не съм чул официално такова становище. То и на първата страница на темата си пише че официално смъртността е 2% (дълбоко невярно), ако преди това се е знаело че е по ниска, да променяме 1-вата страница тогава.
Цитат
Смъртността при този вирус е официално 2%, което е 20 пъти повече от грипа със 0,1%.
Абе аз сега май загрявам на какво почиват лъжливите твърдения на Мутафчийски че откриваме 2 на 7, Joy Ще падна, амо ако е така, това е страшно непрофесионално.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 02:45 от Анонимен

# 14 838
Да, най-правилно е да се нарече даже капков, но това е известно отдавна. Както и смъртността, поне в какви граници се движи, но ето на, Тесла държи той да си я сметне.

Иначе има единици хора, които са способни да заразят десетки други-казват им Super Spreader слава богу, рядко се случва така.

И не, вирусът не живее с дни върху доматите. Яжте салата и си пръскайте от хубавите парфюми:)

Значи да не мия доматите със сапун?
Че аз вече и копъра почнах със сапун да накисвам Joy (не се шегувам.)
Обърках се вече за тези повърхности, влажност, температура, слънце, нагряване, дни и часове на заразяемост на вируса.
И аз бях останала с впечатление, че според изследванията, вирусът обича влага. И хладно. А във фризера оцелявал години...

# 14 839
За Тесла, понеже днес пак не му се спи. Simple Smile)))
https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality

# 14 840
Ако само от дъх може да се заразим, но не от повърхности е всъщност много лошо. Защото навън като гледам всичко живо си носи маските на брадатата и излиза, че ако се разминеш с болен и той говори си в опасност. А хората се носят като императори по тия тротоари. С подбрадниците, както вече ги наричаме у нас тия маски около брадата...
Аз непрекъснато слизам на платното, за да спазя дистанцията. До тук бих казала около 5% максимум са отстъпвали и те отсреща за дистанция. Повечето минават в непосредствена близост, почти ти забърсват рамото и приказват гръмко дегизирани с подбрадник и не им пука.

# 14 841
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ако само от дъх може да се заразим, но не от повърхности е всъщност много лошо. Защото навън като гледам всичко живо си носи маските на брадатата и излиза, че ако се разминеш с болен и той говори си в опасност.

Направо да спираме да дишаме и да говорим. Wink

# 14 842
Ако само от дъх може да се заразим, но не от повърхности е всъщност много лошо. Защото навън като гледам всичко живо си носи маските на брадатата и излиза, че ако се разминеш с болен и той говори си в опасност.

Направо да спираме да дишаме и да говорим. Wink
Вие не сте в БГ, но ако бяхте щях да ви кажа - спрете да носите подбрадници, носете маски!

# 14 843
lovely, "само от дъх", ама  предполагам, трябва да са налице и други фактори:
Липса на дистанция( малка такава или реална близост), общуване повече от 15 минути, закрито помещение, да си / сте без маска, да успее да попадне вирусна частица върху твоите очи, нос или устни...да може тя да се задържи върху някоя твоя клетка - приемник...

# 14 844
Lovely, само дъх, но при интензивен контакт!

# 14 845
За Тесла, понеже днес пак не му се спи. Simple Smile)))
https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality
Simple Smile Верно не ми се спи. Да, знам я официалната стат. аз ако и вярвах нямаше да търся истинската смъртност.

Гледайте сега на какво подозирам че почиват неверните твърдения на Мутафчийски че откриваме 2 на 7. Grinning
Ако той вярва на официалната позиция на СЗО че смъртността е 2%, за това и това е сложено на 1-ва страница на темата като меродавно твърдение, понеже СЗО така са казали, те така твърдяха после взеха да твърдят че варира в диапазона 1-3% което пак прави 2% по средата. И нашият Мутафчийски гледа починалите и слага 2 седмичен лаг и прави изчисления колко е реалният брой заразени преди 2 седмици на база схващането че истинската смъртност е 2%, съотношението се получава 2 от 7, и затова той твърди че хващаме 2 от 7.  ще падна. Давам пример: на 20 април починалите са били 43, и Мутафчийски заключава че щом починалите на 20 април са толкова значи на 6 април заразените трябва да са били около 2 000, в официалната стат, на 6 април те са открили 549, което прави около 2 на 7. По точно е 2 на 7,4 закръглено е 2 на 7. Това е съотношението в последните дни по презумцията че истинската смъртност е 2% Може да не ги прави лично той тия изчисления, а някой от екипа там, но сега май загравям на какво почива невярното твърдение че ние откриваме 2 на 7.

Аз се чудя тия хора верно ли вярват че истинската смъртност е 2%, ама ако наистина вярват че истинската смъртност е 2% и затова твърдят че откриват 2 на 7, значи здраво са се филмирали. Не, истинската смъртност не е 2%, и ние не откриваме 2 на 7.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 03:24 от Анонимен

# 14 846
Интересно обяснение от експерт епидемиолог за разликата между CFR (Case Fatality Ratio) и IFR (Infection Fatality Ratio), което включва и нерегистрирани и асимптоматични случаи. Всички вече сме чели, че смъртността при грипа е 0,1%. Но ако се включат всички хора, които се заразяват от грип, включително и безсимптомните, тогава IFR при грип е 0,02-0,05%. Това е важно, когато се правят сравнения между К-19 и грип, трябва да сме сигурни, че сравняваме ябълки с ябълки и портокали с портокали.

https://twitter.com/AdamJKucharski/status/1243466394991239170?s=19

# 14 847
Абе и аз винаги съм се съмнявал че истинската смъртност от грип е 0,1%, виждаме се височка а си признавам че от темата научих каква е смъртността от грип. Преди не знаех.

Гледайте сега и още нещо, преди Мутафчийски да почне да се хвали че откриват 2 на 7, се хвалеше че откриват 2 на 11, в началото на Април съотношението наистина е било 2 на 11 по същият начин с презумцията че смъртността от вируса е 2%. Отново давам пример, за какво говоря, на 5 април починалите са били 20. Което значи че в щаба предполагат заради 2-седмичният лаг че на 22 март заразените са били около 1 000, те тогава са открили 187, което прави около 2 на 11. Май загрях как изведнъж от 2 на 11 почнахме да откриваме 2 на 7. Това което ме притеснява е че те май наистина вярват че смъртността от този вирус е 2%.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 03:38 от Анонимен

# 14 848
Mного важно да отбележа: преди малко един от главните експерти в FDA каза по CNN, че нямат доказателства вирусът да се предава чрез храна, по хранителната верига или чрез опаковките за храна и това е сигурно. Така, че бъдете спокойни и моля не си сапунисвайте доматите.

# 14 849
Тесла, твоето ежедневно нощно преизчисление на "истинската" смъртност, стана редовно като сутрешните брифинги на НОЩ Joy
Сега и пряка, ясновидска връзка с мисловните процеси в главата на Мутафчийски извади Joy

Общи условия

Активация на акаунт