COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 825
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 820
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хаха, малко повече да се натовари системата сега... Супер. Абе всичко е на принципа "Дайте да дадем" винаги. И тая работа със стадния имунитет също. За мен разликата е огромна между това да го изкараме всички при наличието на лечение и без наличието на такова. Аз изобщо няма да съм навита за боледуване точно ей сега. И не вярвам някой в тая тема да се намери да е навит, дори и сред подкрепящите стаден имунитет. Признайте си, че тайничко се надявате да сте от оная част от "стадото", която като й дойде ред да боледува ще има лечение.
Ха-ха по-скоро " Дайте да се заразите, за да изкараме стадния имунитет" Wink Контролирано натоварване на здравната система на теория звучи лесно, но на практика как се контролира лавина?

А ако няма лавина? Ако днешните цифри за изписани от интензивното са същите (около 74 човека), то утре ще сме паднали под 1000 пациента там. Мислех, че другата седмица ще стигнем тази цифра, а ще е още тези седмица. С тези темпове няма да отнеме дълго време да стигнем до целта : 700-750 заети легла.

Според мен (не съм специалист) в Нидерландия нещата са под контрол. Една от основните причини е, че тук се правят планове за действие за какво ли не и те или имат някакви вече създадени или с опит създават за отрицателно време. Ние все се смеем, че по два пъти в годината инсценирват  пожар и посред зима сме навън, но знаем всички какво да правим. Понякога повдигам вежди какво трябва да планираме и пишем на хартия, но се оказа полезно.

Днес имах мейл от веригата хотели, която използваме за кратки почивки. Не знам как успяха за четири седмици,  но са променили всички 100 обекта. На рецепциите ново изобретение от Техническия Университет в Делфт : доближиш ли се на разстояние по-малко от 1.50 метра и почва да пищи. Сега е рай за студентите, които могат да измислят какви ли не приложения.

В тези времена трябва да се събуди инициативността, защото  ако всичко трае година и половина.....

# 14 821
Това, че е открит генетичен материал.от вируса, не означава, че той е интактен и инфекциозен.
Всъщност даже обратното, не е. В Германия са взимали проби отвсякъде по къщите на заразените от Мюнхен и никъде вирусът не е бил инфекциозен.

# 14 822
Пандемията от Covid-19 ще приключи след около 20 дни. Това прогнозира макроикономистът Величка Рангелова - д-р на икономическите науки, бивш заместник-директор на НСИ. Тя уточни, че прогнозата ѝ се базира на математически изчисления.

Тя беше категорична, че според прецизно статистическо изследване в България пик няма да има и вероятно той е минал по-рано, като около 4,6% от хората са имали допир до коронавируса и може би сме го изкарали без да го усетим:

"Това са много добри данни. Данните за новозаразени, които излизат, явно са остатъчни, както в Ухан - новите данни са остатъчни".

Рангелова обясни, че това заключение се базира на данни от изследвания на здрави хора в 17 лаборатории.

http://www.moreto.net/novini.php?n=418156

малко оптимизъм

# 14 823
Явно и CDC също говорят фантасмагории: Имунитет поне 30 години. Клетъчният имунитет се запазва дори след падане на титъра на антителата.

How long does protection from hepatitis B vaccine last?
Studies indicate that immunologic memory remains intact for at least 30 years among healthy people who initiated hepatitis B vaccination at >6 months of age (16). The vaccine confers long-term protection against clinical illness and chronic hepatitis B virus infection. Cellular immunity appears to persist even though antibody levels might become low or decline below detectable levels (17). Among vaccinated cohorts who initiated hepatitis B vaccination at birth, long-term follow-up studies are ongoing to determine the duration of vaccine-in

https://www.cdc.gov/hepatitis/hbv/hbvfaq.htm#C11

# 14 824
Немците го казаха, по-назад съм дали линк - много трудно може да се заразиш с този вирус от докосване на повърхности. Трябва някой 5 минути преди това да е кихнал върху нещо а ти да си пипаш лицето.
В момента Тръмп и щабът му дават пресконференция. Направили са голямо проучване на вирус в тяхна суперлаборатория и общо взето се препотвърждават прогнозите и на немците - вирусът не оцелява дълго особено на слънце и висока влажност. Главният му докладчик каза, че това не означава, че пандемията ще изчезне със затоплянето на времето, но доказват, че "верижната реакция" можело да се накъса.
Не оцелява дълго при висока или при ниска влажност. Щото това с влажността вече за 5-ти път научният свят си променя позицията. Първо беше че не обича ниска влажност, после стана висока, след това отново стана ниска, сега пак стана висока. Последно каква е влажността която не обича вируса. Кантарджиев преди няколко дни преди за Ен-ти път научният свят да си смени позицията за влажността каза че очаква през лятото топлото и сухо време да спрат вируса. Сингапур забелязах че изпуснаха нещата от контрол след проливни дъждове в преодължение на 10 дена, на кораба вируса е открит да оцелява рекордно време от 17 дни а там влажността е висока, сега обаче ново 20 или по скоро старо 20, ниска влажност обича вируса.
Не мога да заключа от това което изнесоха, но си е сериозно научно изследване, като го публикуват ще обсъждаме. Най-голямата цифра която мярнах за оцеляване на вируса беше 2 дни. Така, че мийте си просто ръцете преди да си сложите нещо в устата и спете спокойно. Разбира се предпазна мярка първа по важност е физическото дистанциране.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 02:05 от pehoko

# 14 825
То за това на лекари и всички които работят с кръв им изследват титър всяка година. Ако беше така, щеше да става с имунизационен паспорт.

Чак се учудвам, че са го написали....

# 14 826
Добре, Лили, ти знаеш по-добре от всички молекулярни биолози, лекари, имунолози и т. н. Съгласих се.

А това за заразните повърхности, растения и т. н. с Хеликаза го обясняваме поне от две седмици,но няма значение. Expressionless

# 14 827
Цитат
Немците го казаха, по-назад съм дали линк - много трудно може да се заразиш с този вирус от докосване на повърхности. Трябва някой 5 минути преди това да е кихнал върху нещо а ти да си пипаш лицето.
Това е много добре, мен единствено ме смущава поредната смяна на позицията на научният свят относно влажността. Какво стана с мазната обвивка на вируса чрез която той се прикрепя към клетката гостоприемник, и която високата влажност я препазвала по дълго когато вируса е по повърхности.

# 14 828
Добре, Лили, ти знаеш по-добре от всички молекулярни биолози, лекари, имунолози и т. н. Съгласих се.
Естествено, че не знам по-добре от тях. Именно затова цитирах мнението на експертите. Сарказмът ти е неуместен. А и науката се развива, щом са го написали, сигурно имат доказателства за това, а досегашната практика с лекарите да изостава.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 02:24 от LillyM

# 14 829
  • Там,където се събуждам щастлива.

А това за заразните повърхности, растения и т. н. с Хеликаза го обясняваме поне от две седмици,но няма значение. Expressionless

Според мен всички циркулиращи снимки с текст за колко дни този Батман вирус оцелява по повърхности  бяха фалшиви новини. Не знам кой с каква цел ги пуска, но резултата беше шашнат народ. Явно, мисията е била изпълнена.

# 14 830
Е като излиза, че едва ли не само ако си бил контактен с болен е възможно да се заразиш и повърхностите не са проблем, как в БГ имаше разни случаи на някакви хора от затънтени села, които уж не били почти излизали? Всички ли са контактували с пътуващи?

# 14 831
Ако е прекалено сухо, аерозолите изсъхват бързо , стават по-малки и биха могли да се задържат във въздуха и в много редки случаи да стане въздушно, а не капково предаване.

Топлото време се очаква да помогне, не защото ще изпържи вируса, а защото слънцето е силно и хората прекарват много по-малко време на закрито.

# 14 832
Цитат
Не мога да заключа от това което изнесоха, но си е сериозно научно изследване, като го публикуват ще обсъждаме. Най-голямата цифра която мярнах за оцеляване на вируса беше 2 дни. Така, че мийте си просто ръцете преди да си сложите нещо в устата и спете спокойно. Разбира се предпазна мярка първа по важност е физическото дистанциране.
Е те и другите изследвания че вируса обича висока влажност са сериозни. Мен не че пряко ме интересува, най ме интересува каква е истинската смъртност, но ме притеснява това лашкане на научният свят, а така, а иначе. Ние от тях очакваме лекарство а имам чувството че те още не могат да се разберат каква влажност обича вируса.

# 14 833
Е като излиза, че едва ли не само ако си бил контактен с болен е възможно да се заразиш и повърхностите не са проблем, как в БГ имаше разни случаи на някакви хора от затънтени села, които уж не били почти излизали? Всички ли са контактували с пътуващи?
Явно въздушно капковият път на предаване е основният метод на зараза. Някъде мернах и мнение, че дори само дъх от заразен е достатъчен  да зарази много околни хора. Исландците нали били ходили на мач в Англия - половината заразени. Самолетът с израелци от Банско - всички позитивни. Не вярвам болшинството да са били с лоши хигиенни навици. Тесла много неща са им ясни, зачакай да излезе официалното становище, eтo:
https://www.youtube.com/watch?v=kB8f99ulmaE
oт 1.13 нататък

# 14 834
Kalinka, просто една част от проучванията са правени в лабораторни условия с висока концентрация на вируса. В другите пък се казва, че са открити частици от вируси, които не са непременно заразни. Обаче медиите излизат с гръмки заглавия и хората вярват.

lovely, нямам идея. Ако бяха проследили контактните, щяхме да знаем повече. Но според мен е много вероятно да са имали интензивен контакт със заразЕн, да.

А това с целия заразен самолет не беше ли някакъв фейк в крайна сметка?

Общи условия

Активация на акаунт