А ако няма лавина? Ако днешните цифри за изписани от интензивното са същите (около 74 човека), то утре ще сме паднали под 1000 пациента там. Мислех, че другата седмица ще стигнем тази цифра, а ще е още тези седмица. С тези темпове няма да отнеме дълго време да стигнем до целта : 700-750 заети легла.
Според мен (не съм специалист) в Нидерландия нещата са под контрол. Една от основните причини е, че тук се правят планове за действие за какво ли не и те или имат някакви вече създадени или с опит създават за отрицателно време. Ние все се смеем, че по два пъти в годината инсценирват пожар и посред зима сме навън, но знаем всички какво да правим. Понякога повдигам вежди какво трябва да планираме и пишем на хартия, но се оказа полезно.
Днес имах мейл от веригата хотели, която използваме за кратки почивки. Не знам как успяха за четири седмици, но са променили всички 100 обекта. На рецепциите ново изобретение от Техническия Университет в Делфт : доближиш ли се на разстояние по-малко от 1.50 метра и почва да пищи. Сега е рай за студентите, които могат да измислят какви ли не приложения.
В тези времена трябва да се събуди инициативността, защото ако всичко трае година и половина.....