COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 450 113
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 805
Нина, ако имунитетът е нетраен, то няма никаква причина с ваксина да е по-траен. Това го казвам с базови познания по имунология, ако не е така, нека някой ме поправи.
Не е задължително, защото технологията за правене на ваксини е доста напреднала. Веднага ти давам два примера за супер успешни ваксини, чийто   диви аналози са гадни и трудни за имунитет - Хепатит B и ЧПВ. Естествено, това не гарантира автоматично ваксина срещу К-19, просто казвам, че съществуват и други методи, освен класическите.

# 14 806
В момента Тръмп и щабът му дават пресконференция. Направили са голямо проучване на вирус в тяхна суперлаборатория и общо взето се препотвърждават прогнозите и на немците - вирусът не оцелява дълго особено на слънце и висока влажност. Главният му докладчик каза, че това не означава, че пандемията ще изчезне със затоплянето на времето, но доказват, че "верижната реакция" можело да се накъса.

# 14 807
Англия - от утре започва тестване на 10млн. ключови работници. Ще се наемат 18 000 души за проследяване на контактите.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52401398

Колко време се очаква да продължи тестванео на такава огромна част от наслението? На мен ми се вижда невъзможно за изпълнение.

# 14 808
Лили, да, възможно е, не съм специалист, затова и направих уточнението. Но с хепатит Б ваксина пак нямаш траен имунитет така или иначе. Затова пък след прекаран остър хепатит Б имаш доживотен имунитет. Ваксините може да напредват, но човекът си остава същия. Иска ми се Хеликаза да се изкаже по въпроса, тя е по-добре запозната със сигурност.

# 14 809
Хаха, малко повече да се натовари системата сега... Супер. Абе всичко е на принципа "Дайте да дадем" винаги. И тая работа със стадния имунитет също. За мен разликата е огромна между това да го изкараме всички при наличието на лечение и без наличието на такова. Аз изобщо няма да съм навита за боледуване точно ей сега. И не вярвам някой в тая тема да се намери да е навит, дори и сред подкрепящите стаден имунитет. Признайте си, че тайничко се надявате да сте от оная част от "стадото", която като й дойде ред да боледува ще има лечение.
Естествено, че другите да я понатоварят системата, а те ще са от 20- те %, дето ще ги пази колективният имунитет. А ако имунитетът трае няколко месеца, какво правим? Всяка година ще се проепидемчва народът. Или ваксината пази колкото грипната?
Дишайте спокойно, никак не чакам на вас  да ме пазите. Аз така или иначе имам доста по-висок риск от вас да се разболея, просто съм приела, че може да се случи и не се стряскам насън.

Ladybird, с Англия защо е решила да тества така ударно?

Габи, колко да не е траен при Хепатит В, не беше ли десет години?

# 14 810
Хаха, малко повече да се натовари системата сега... Супер. Абе всичко е на принципа "Дайте да дадем" винаги. И тая работа със стадния имунитет също. За мен разликата е огромна между това да го изкараме всички при наличието на лечение и без наличието на такова. Аз изобщо няма да съм навита за боледуване точно ей сега. И не вярвам някой в тая тема да се намери да е навит, дори и сред подкрепящите стаден имунитет. Признайте си, че тайничко се надявате да сте от оная част от "стадото", която като й дойде ред да боледува ще има лечение.
Ха-ха по-скоро " Дайте да се заразите, за да изкараме стадния имунитет" Wink Контролирано натоварване на здравната система на теория звучи лесно, но на практика как се контролира лавина?

# 14 811
Англия - от утре започва тестване на 10млн. ключови работници. Ще се наемат 18 000 души за проследяване на контактите.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52401398

Колко време се очаква да продължи тестванео на такава огромна част от наслението? На мен ми се вижда невъзможно за изпълнение.
В момента правят над 50 000 на ден, като целта е по 100 000 теста на ден до края на месеца.

Mosquita
Най-вероятно са се сдобили с тестове - нали китайците ги прекараха и нямаше...

# 14 812
Пак да кажем - масовото тестване е ключът към отварянето на икономиката ... иначе може да си умрем не от вируса а от глад под карантина.

# 14 813
Gabito, от СЗО: Имунитет поне 25 години, вероятно доживотен.

A complete series of immunization provides protection for at least 25 years and, according to current scientific evidence, probably for life. Boosters are not recommended for routine immunization programmes.
https://www.who.int/ith/vaccines/hepatitisB/en/

# 14 814
  • Немция
Аз пък се чудя защо wordometers в последните дни отчита толкова малко случаи за Германия.
Мислиш, че са повече ли? (не се заяждам, сериозно питам Simple Smile )
Като гледам скалата им върви плавно надолу. Качва се малко, после пак надолу...

Все да ви питам за Норвегия и все забравям.
В worldmeters на 8.04 имат -44 случая!? Изкарвали са някакви грешни бройки ли? Как се е получило?
Ето кривата на Германия, върви нагоре.
https://g.co/kgs/wnP5XH

Ето и Норвегия
https://g.co/kgs/nJuUa4

Не мога да дам директния линк, човек трябва малко да се поразрови...

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 01:47 от Бибит

# 14 815
Москита, 10-15 години. Но със сигурност не е доживотен, аз съм от тези, дето са имунизирани като бебета още, мерих си титъра заради държавния стаж, имах някакви никакви антитела, мои приятели също така бяха. Тоест от необходим титър от 100 IE нагоре, ние всичките имахме по 2-3.

Лили,айде стига с тия СЗО! И да ги цитираш, практиката показва друго. И аз съм ги чела тези фантасмагории.

# 14 816
Не е десет години, със сигурност за Хепатит В, изследва се титър на антитела и се подновява при нужда, аз последния път след 6 години подновявах.

С ваксината за този вирус е доста сложна ситуацията, защото няма действаща, с която да бъде сравнена новата в blind study. То този проблем го има и с лекарствените проучвания.

Иначе генерално идеята на имунизацията е максимално да се наподоби естествения имунитет, та няма как да се надскочи и при естествен имунитет 3-4 години, ваксината да докарва доживотен. Поне засега, де!

# 14 817
В момента Тръмп и щабът му дават пресконференция. Направили са голямо проучване на вирус в тяхна суперлаборатория и общо взето се препотвърждават прогнозите и на немците - вирусът не оцелява дълго особено на слънце и висока влажност. Главният му докладчик каза, че това не означава, че пандемията ще изчезне със затоплянето на времето, но доказват, че "верижната реакция" можело да се накъса.
Не оцелява дълго при висока или при ниска влажност. Щото това с влажността вече за 5-ти път научният свят си променя позицията. Първо беше че не обича ниска влажност, после стана висока, след това отново стана ниска, сега пак стана висока. Последно каква е влажността която не обича вируса. Кантарджиев преди няколко дни преди за Ен-ти път научният свят да си смени позицията за влажността каза че очаква през лятото топлото и сухо време да спрат вируса. Сингапур забелязах че изпуснаха нещата от контрол след проливни дъждове в преодължение на 10 дена, на кораба вируса е открит да оцелява рекордно време от 17 дни а там влажността е висока, сега обаче ново 20 или по скоро старо 20, ниска влажност обича вируса.

# 14 818
"Remdesivir не е свързан с клинични или вирусологични ползи", се казва в обобщението.

И трите основни американски фондови индекса паднаха назад от печалби от над 1%, след като новината прекъсна изпитанието.
https://www.bbc.co.uk/news/world-52406261

# 14 819
Скрит текст:
Не е десет години, със сигурност за Хепатит В, изследва се титър на антитела и се подновява при нужда, аз последния път след 6 години подновявах.

С ваксината за този вирус е доста сложна ситуацията, защото няма действаща, с която да бъде сравнена новата в blind study. То този проблем го има и с лекарствените проучвания.

Иначе генерално идеята на имунизацията е максимално да се наподоби естествения имунитет, та няма как да се надскочи и при естествен имунитет 3-4 години, ваксината да докарва доживотен. Поне засега, де!

А, значи дори е по-малко и от най - смелите ми очаквания. Добре, че се включи, че мен само ме засичат като не им хареса нещо. Joy

Общи условия

Активация на акаунт