COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 463
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 030
а куркумата какво общо има с откритието на италианските лекари?

# 15 031
НОЩ не са виновни, виновен е Борисов. Във времето, когато тестовете бяха кът, се тестваха 300+  от Парламента и тези нещастници отказват дори да работят. В това време не се тестваха лекари, контактни на положителни.  Не се тестваха и още не се контактни от първи ред на пациенти с Ковид.

# 15 032
Големи, малки, всички деца са си на мама децата, ненагледните гарджета, каква е тая дискириминация.
Сега остава да сложат и време за разходки в рамките на работния ден и тези, които са home office, децата им пак ще гледат парка през крив макарон.
E, че то затова така се прави...в стил "Ние ви разершаваме, ама кВо сме криви, че не можете да се възползвате!".
Като със 60/40....."Ние даваме, ама не сме виновни, че не отговаряте на условията!".
Типично.
И като мярката с пазарите.... цял месец работиха в ИП, пълни/препълнени с хора, обаче точно за Великден всички заразени хукнАха на пазар за краставици....   Smiley

# 15 033

Освен многото други ползи, които има, се води и натурален кръвен антикоагулант.

# 15 034
Уважаеми господин Мангъров,
Моето уважение към вас като специалист по детски болести, но не мога да приема поведението Ви като човек положил ХИПКРАТОВАТА КЛЕТВА. Имайки претенцията на учен и преподавател, запознайте се с публикациите в PubMed (не в интернет) за научната информация за ВСИЧКИ микро и макро епидемии от различни корона вируси от 2003 насам. И тогава давайте препоръки за колективен имунитет, „бързи тестове“ и интерпретация на резултатите от тях. Във връзка с научен проект, от един месец се занимавам с този проблем и съм проучил вече над 1000 НАУЧНИ публикации. Сега уверено мога да твърдя, че Вашите изказвания не почиват на никакви НАУЧНИ ФАКТИ. По всичко личи, че тази група вируси е по-особена от другите и настоящата епидемия очевидно го потвърждава
Проф. д-р Христо Тасков дмн. Имунолог и микробиолог, участвал пряко в успешната борбата със ХИВ и туберкулоза в България

Е само това ли е?
Няма ли някакви конкретни оборвания на някаква конкретна теза, подкрепена с по-безспорни към момента доказателства? Понеже, доколкото чета, учените в света не са на едно мнение май по нито един въпрос във връзка с тази епидемия до сега.
И истинските професионалисти говорят по-скоро с предположения и по-витиевато.
Това е доста фейсбукарско, ако е само до тук. Все едно чета коментари и оплювки в масов форум.
То на това няма и какво да му се отговори. Освен в същия стил. А то няма тежест за никаква теза.
Нищо против нямам нито този човек, нито който и да било друг. Но все пак би ми било интересно какво точно оборва и на база на какви факти и доказателства. Ако е съкратен вариант от писмо - пуснете го цялото. 

Ето какво друго казва същият този специалист, което звучи доста по-премерено и разумно:

„От началото на моята кариера до сега винаги съм защитавал създаването на колективния имунитет. Най-вече като имунолог, съм бил убедено "ЗА" колективния имунитет и прилагането на ваксините за неговото създаване. Зная отлично, че благодарение на него епидемиите не възникват или се самоограничават...
Не си правете сметки, сега вирусът ги прави“. Никой не знае какво ще измисли този вирус...
За колективния имунитет - нищо. За него ще говорим чак след епидемията...
В този смисъл, нека не заставаме на крайни позиции ЗА и ПРОТИВ колективния имунитет."

https://offnews.bg/zdrave/prof-hristo-taskov-za-kolektiven-imuni … demia-726070.html
...
Като чета интервюто вече дори се съмнявам, че такъв човек ще си позволи да се излага по този начин и че горепосоченото е негово.
Може ли първоизточника да посочите?

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 14:37 от Judy

# 15 035
Изпуснах и нямам време да чета назад.
Има възрастово ограничение за децата, имащи право на разходка ли?

# 15 036
И веднага някаква тяхна компания за дезинфектанти е трябвало да излезне с предупреждение за хората в никакъв случай да не си инжектират или да пият дезинфектанти за борба с К-19.
https://www.nbcnews.com/news/amp/ncna1191586?__twitter_impression=true

А ето тук как Тръмп е предлагал да се хвърлят атомни бомби срещу урагани, което не би ги спряло, но би разпръснало радиация над засегнатите от тях райони.

https://www.axios.com/trump-nuclear-bombs-hurricanes-97231f38-23 … 8c9cf0e3f51c.html

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 14:14 от LillyM

# 15 037

Освен многото други ползи, които има, се води и натурален кръвен антикоагулант.

Току-що се разрових и прочетох, че е антикоагулант, благодаря. Питах, защото приготвям смес в буркан от куркума, наситно нарязан джинджифил и малко мед , за да може да се консумира и по 1 чаена л-ка 2  3 пъти дневно на гладно го взимаме

# 15 038
НОЩ не са виновни, виновен е Борисов. Във времето, когато тестовете бяха кът, се тестваха 300+  от Парламента и тези нещастници отказват дори да работят. В това време не се тестваха лекари, контактни на положителни.  Не се тестваха и още не се контактни от първи ред на пациенти с Ковид.
И аз това мисля, НОЩ обират чужди негативи, а за мен е очевидно, че се стараят. А то решението да се тества НС си е било политическо и не се съмнявам, че всичките политически партии са пели в хора, че го искат.
Но въпросът е да се поучим от грешките си до тук, да се съобразим с реалностите, включително и хората. Защото като забием само във взаимни обвинения ще се провалим с гръм и трясък.
И ще горчи на всички, включително и на тези, успели да докажат правотата си по някоя от темите.

# 15 039
Учените са успяли да клонират две моноклонални антитела, които неутрализират К-19, отваряйки път към създаването на ефективно лекарство.

https://twitter.com/ScottGottliebMD/status/1253365625352867841?s=19

Много обнадеждаващо! Благодаря за линка.
В комплект с новите протоколи от италианските лекари, че респираторите не са ефективни и трябва да се лекува микрокапилярна тромбоза, вече сякаш се диша някак по - леко.
 В смисъл, че когато имаме яснота, има повече надежда. И напредък в борбата.
Куркумата е растение, което аюрведа специалистите горещо я препоръчват като антивирусно средство.

В темата тук за аюрведа консултации фигурира в специалната рецепта за профилактика.

Силно впечатление ми направи, че потребителката от Индия спомена за щата в Индия, в който има много по- малък брой заразени е меката на Аюрведа.

# 15 040
Внимателно с куркумата, че приятелка си докара проблеми с жлъчката от предозиране.

# 15 041
Като със 60/40....."Ние даваме, ама не сме виновни, че не отговаряте на условията!".

Условията на които се оказа, че масово не се отговаря е да имат намаление от 20% на приходите и да нямат данъчни задължения.
Първото е просто и логично, няма как държавния бюджет да се раздава за благотворителност или субсидии.
Второто е морален критерий, защото там са парите на всички.

Ти изобщо познаваш ли хора, които са се възползвали? Аз познавам - един месец той и още 250 като него ще си стоят в къщи, като си получават заплатите.
С 80хил. са се увеличили безработните от началото на пандемията, а още толкова са си запазили работата, благодарение на 60/40, това са 80хил, които не са на борсата.

# 15 042
Куркумата не е за хора със стомашно-чревни  и чернодробно-жлъчни проблеми, прави киселини - препатено лично, после четох това и в противопоказания. Не я мислете за безобидна "вълшебна панацея".

# 15 043
То нищо с което се прекалява не  е безобидно. Дори и билките и определени храни.

# 15 044
Скрит текст:
Ох, хора, малко офтопик, ама Кантарджиев е такъв хит, че вече само като го видя и умирам от смях, без да е обелил и дума 😂😂😂 Някой ако се хване да му направи колажи на физиономиите, направо ще има портфолио за стендъп комик след изолацията.
Има видео! https://www.youtube.com/watch?v=F32B_gWKXuw

Аз много се забавлявам с него,предпочитам него да следят камерите, не генерала Joy Joy
Страшен образ!

Edit : Писали сме по 1 и също време с Lunatichka92 за видеото Hug
Става за жестомимичен преводач Simple Smile

Това видео е вече старо, аз искам да пуснат от последните брифинги Simple Smile
Иначе много ми беше интересна реакцията на 1:25..

Общи условия

Активация на акаунт