COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 089
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 015
В София подготвят отварянето на парковете, но само за родители с деца:
Фандъкова: Предлагаме отваряне на парковете за родители с малки деца
Май сега в неделя ще е генералната тренировка.

Досега търсихме назаем кучета,сега деца за да се разходим,и тук съм без думи

# 15 016
  • В.Търново
Тази информация ви я бях подала преди може би 3-4 седмици, не помня вече.Не знам дали съществува поста ми или е изтрит вече.Имах чат между италианки доктори.В който се описваше долу-горе това, което сега ще ви пусна.Ставаше въпрос, че пациентите не почиват от пневмония , а от емболии, тромбози на белия дроб и сърце.
    Най- ефикасният метод се оказва,който предлагат българските медици на база собствен и световен опит .Скоро ще изнеса факти защо е така : от откритие на италианските лекари .

Ето, накратко, очаквам линк и подробно :
"Отсега нататък няма да са необходими нито респиратори, нито интензивно отделение.
21/4/2020
ИТАЛИАНСКИТЕ ЛЕКАРИ ОТКРИХА ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТТА ОТ КОРОНАВИРУС :
ДИСЕМИНИРАНА ИНТРАВАСКУЛАРНА КОАГУЛАЦИЯ НА CID
Според този последен доклад СЗО със своите директиви би лекувала Лошо болестта. Това не е пневмония, а белодробна микротромбоза, която се случва и това води до смърт на пациентите.
ОПТИМИЗЪМ ЗА НОВИЯ ПЕЙЗАЖ
Според информацията, получена от Италия, това ще промени целия сценарий за лечение на пациенти с коронавирус.
Вирусът причинява интраваскуларно съсирване, разпространяващо се на нивото на белите дробове, което е открито само благодарение на аутопсиите, извършени от италианците... доказано е, че * това не е пневмония* ... но това е: * дисеминирана интраваскуларна коагулация * (тромбоза). По този начин начинът за борба с това са антибиотици, противовъзпалителни средства и разредители на кръвта.*
Протоколите се променят от днес следобед.
Според ценна информация от италианските патолози, отсега нататък няма да са необходими нито респиратори, нито интензивно отделение.
Ако това е вярно за всички случаи, ще решим проблема по-рано от предвиденото ( успехът на новия подход и лечение ще бъде забележителен).
Според това СЗО със своите директиви ще лекува болестта Лошо. Това не е пневмония, а белодробна микротромбоза, която се случва и това води до смърт на пациентите.
Би било необходимо да се прилагат антибиотици, противовъзпалителни и, разбира се, анти-коагуланти, а не ваксини от всякакъв клас.//
Око!! Следващата бележка е написана преди седмица:
Ние се учим нещо друго за тази COVIDARUM 19 и откриваме, че проблемът основно е в това, че кислородът не улавяйки молекули хемоглобин, вероятно, все още не е намерен механизъм, който води до унищожаване на връзките между групата hem Fe и lel на кислорода, така че в този доклад те твърдят, че са фенове или помощта с кислород под налягане не би било най-подходящо."

https://fro--reklamen-spam186--/novini/medik-uchen-ban-alarmirat … cOoEORz0oZUV5P2pc

Не ми позволява да копирам линка.

# 15 017
Друго имам предвид аз - ако това преселените по тези дати е виновно за разболяването на МНОГО хора и вируса е МНОГО страшен, болниците в момента трябваше да гърмат от болни?
Не дърпай дявола за опашката! От Цветница и Великден не са минали скритите/инкубационните периоди.
Да се надяваме болниците да не "гърмат от болни". Blush

# 15 018
Аз ще си наема на съседката детето. Може и племенницата на МП..... 💗

# 15 019
  • София
Разбирам ги хората от другите отделения, но това са неща, които трябва да ги решат на ниво болница, да го изискат от ръководството. Сега някой сигурно ще каже, че хората се страхуват да влизат в конфликт и да си изгубят работата. А по-добре ли е хем да рискуват здравето си, да рискуват здравето на пациентите, на семейството си, и накрая пак да ги накажат или да ги нахокат, защото не спазват правилата за хигиенните норми? Да си ги изискат, нали са на работа, не си ги носят тези маски вкъщи!

# 15 020
Брейй, голямо мрънкане по сутрешния брифинг, все едно слушаме различно нещо.
Чудя се, защо никой не споменава, че ще направят регистър на тестовете, в който ще има статистика за всички лаборатории от следващата седмица? Това ще го направи ли някой дето все ви крие информацията?
Защо не се говори, че се провеждат разговори със специалисти да се намери начин да се произвежда и плазма по друг метод, а не този който изисквал 2000 преболедували?
Защо не се отчита като положително, че има само един болен шофьор от градския транспорт във София от 450 изследвани?
Защо трябва да се крие простият факт, че в България се заразяват медици извън отделения лекуващи КВ, за разлика от другите болници в Европа, където е обратното? Че се случва, случва се, ма някак стана тенденция.
За липсата на лаборанти се знаеше още в началото. Какво очаквате да се измисли, откъде да се появят? Ако някой от мрънкащите има решение, моля да сподели.

# 15 021
Големи, малки, всички деца са си на мама децата, ненагледните гарджета, каква е тая дискириминация.
Сега остава да сложат и време за разходки в рамките на работния ден и тези, които са home office, децата им пак ще гледат парка през крив макарон.

# 15 022
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Добре , де. Медиците, горките , големи постове, голяма патетика.
Има ли някой да вярва, специално за случая там, във Видин, че НОЩ е виновен.
Никой ли не допуска небрежност на персонала при използване на защитни облекла. За там , колко пъти става дума и се оказва, че са си имали.
Сега пак критики срещу НОЩ. Да вземе да отиде Мутафчийски да си изпие с тях кафето в стаичката за почивка, а.
Ми стана ясно, че са подценили опасността.

И да си кажа пак- аз нямам нищо против лекарите, да са ни живи и здрави. Но си оставам скептична към съсловието , и това са мои наблюдения, от личния ми сблъсък с тях. Та пак да си кажа, дано да не се налага да опирам до техните грижи.
И, на никой друг не го пожелавам, разбира се !

Аз вярвам, че е виновен НОЩ. Защото работя и с тамошната болница, и с монтанската, и са пълни от месец насам със случаи на пневмонии, а облекла имат смешни направо. След като се осигурява на софийските болници не е ли редно да се осигурят за всички останали болници? И то за всички отделения, нали уж си произвеждаме?
Ама е много лесно да се каже да си ги осигурят сами.

Контактувам с доста лекари, поне 50% от тях се оплакват, че те или техни колеги са пожелали да ги тестват, но им отказват, дори при симптоми. Карат ги да си ходят на работа и да си карат дежурствата, щото иначе няма кой.

Всеки, който не желае да бъде лекуван от съсловието, може да подпише отказ от лечение и да се самолекува. Защото за мен пък патоса как са ни виновни медиците насред всички тъпотии, които се случват, ми е малко ту мъч.
Откровено грозен пост, агресивен и ненужен. И пожеланието за отказ от лечение. Брей. Знаеш ли колко пари лично от мен е получила през живота ми здравната система, а съм си плащала частно  за всичко. Айде, нЕма нужда от такива лични нападки. И никъде не съм казала, че СА НИ ВИНОВНИ медиците. Как да се довериш на медик, който  за личната си безопасност не мисли, насред епидемия , та да мисли за пациента.

Не виждам нищо агресивно, 2 поста подред пишеш и кавлифицираш лекарите, давам ти опция след като не искаш да те лекуват. Много е просто.
Как прецени, че някой не мисли за личната си безопасност? Ползват се каквито предпазни средства има в болницата.
[/spoiler]

---------------------------------------------------------------------------
Резултатът го показва. Аз не преценявам, аз коментирам. Като си толкова работеща с тях и се оплаквали, ти сезира ли някого. Ай да спрем, наистина го обърна тук на някаква вендета. Имам си мнение, правя си изводи, правилни или не- мои са. Нито ще ме убедиш в нещо , нито ще ми го промениш.
[/quote]

Aз сезирах Simple Smile. За едно отделение, в което приемат по 50 човека на ден и им дават сутрин многократна маска от плат, по 1 на човек, която вечер си я взимат, за да я стерилизират. Нямат високия клас маски. Тук таме се появява по някоя кутия еднократни, санитарни маски или хирургични, пак еднократни, но значително рядко. Имаха дадена 1 кутия FFP1, която после болницата си я поиска обратно Grinning и те я върнаха хахаха... Имат 3 шлема за цялото отделение, част от комплект с дълга престилка, високи ръкавици и очила, за които са дали ясни инструкции да бъдат използвани само и единствено, ако трябва да направят ковид тест на съмнителен пациент.  Абсолютна пародия. Та, сезирах РЗИ София за това нещо. Отговорът беше "знаем, да, те някакси останаха "забравени" в цялата суматоха". Чудееесно. След 12 дена - още са забравени Simple Smile

# 15 023
В Испания бяха приели някакъв глупав закон, деца до 14 години да имат право да придружават един от родителите до супера. Обаче хората се възмутиха, че там е най-опасно и по добре просто разходка по улицата, та го промениха. Мойта е на 15 и не ме касае. Ако някой е по запознат.  Мисълта ми е, че незнам с какво мислят тези политици.

# 15 024
Хахаха... изражението на д-р Бъркс от щатския щаб, докато Тръмп оповестява гениалната си идея да се бори вируса с инжекции дезинфектант

https://twitter.com/blakesmustache/status/1253499748373401602?s=20

# 15 025
Не знам защо твърдението, че са доставени предпазни материали във Видин някой го изтълкува като обвинение към лекарите.
Видин беше един от последните градове  с регистриран КВ. И изведнъж е в челните редици по заразени.
На мен лично това ми говори, че някъде нещо не работи. Доставени облекла и маски. Много заразени лекари.
Явно вируса се въртял в областта доста време преди някой да го разпознае.
Всеки областен град си има свои щаб и май видинския щаб не работи добре.

Доставят се облекла за отделенията, които работят с ковид. За останалите отделения не, и не само във Видин.
Това е един от основните проблеми. Останалите отделения/лекари не се броят за първа линия и не им се осигуряват защитни облекла.
Там почти няма дом от който някой да не работи в Италия или Испания.Много хора   се върнали в страната преди 10 март , самия Мутавчийски каза че по 60 000 дневно влизат в страната от вън много добре си спомям.

# 15 026
Хахаха... изражението на д-р Бъркс от щатския щаб, докато Тръмп оповестява гениалната си идея да се бори вируса с инжекции дезинфектант

https://twitter.com/blakesmustache/status/1253499748373401602?s=20

На това професор Вучков казваше - слушам и не вярвам на очите си.

# 15 027
От суртешния брифинг :
За жената от Велико Търново казаха, че е изписана след няколко отрицателни теста и е възможно да се е заразила отново.
За тестовете , че на болниците се плащат направените тестове от Здравната Каса и ако в началото са работили с дарени или сами е трябвало да купуват сега вече е регламентирано плащането им - 60лв на тест.
За едно от заразените деца , че повече от 30 дни не може да изчисти вируса .
Над 1000 теста са направени за денонощието , откриват основно заболели в огнищата , от случайно направените на 200-1.
За Пирогов - нови заразени медицински персонал.
Установен медик и в поликлиника в кв "надежда" , днес ще има и резултати от колегите му,

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:36 от PERLI

# 15 028
  • София
Брейй, голямо мрънкане по сутрешния брифинг, все едно слушаме различно нещо.
Чудя се, защо никой не споменава, че ще направят регистър на тестовете, в който ще има статистика за всички лаборатории от следващата седмица? Това ще го направи ли някой дето все ви крие информацията?
Защо не се говори, че се провеждат разговори със специалисти да се намери начин да се произвежда и плазма по друг метод, а не този който изисквал 2000 преболедували?
Защо не се отчита като положително, че има само един болен шофьор от градския транспорт във София от 450 изследвани?
Защо трябва да се крие простият факт, че в България се заразяват медици извън отделения лекуващи КВ, за разлика от другите болници в Европа, където е обратното? Че се случва, случва се, ма някак стана тенденция.
За липсата на лаборанти се знаеше още в началото. Какво очаквате да се измисли, откъде да се появят? Ако някой от мрънкащите има решение, моля да сподели.
Всеки чува това, което иска да чуе.
Не се подмокрям при вида на Генерала, не съм фен на простака ББ, но считам, че в момента те се справят общо взето добре в доста сложна ситуация и капитални грешки, довели до ужасни последствия, не са допуснали. Публичните им изяви са нещо съвсем различно - толкова си могат.
Факт е, че пандемията при нас поне досега не се е развихрила, дали поради действията на управниците или по други причини, но все едно това е така, разруха в икономиката като цяло все още също няма. Засега няма. Воплите за паркове, фитнеси и "ама как така не мога да си отида на село да видя мама" ги оставям без коментар. Имаме всички шансове да се разминем сравнително леко с нещо, което яко разтърси доста уж по-стабилни държави от нашата. Дано наистина се измъкнем от всичко това с минимални загуби.
Просто едно лично мнение.

# 15 029
Скрит текст:
Добре , де. Медиците, горките , големи постове, голяма патетика.
Има ли някой да вярва, специално за случая там, във Видин, че НОЩ е виновен.
Никой ли не допуска небрежност на персонала при използване на защитни облекла. За там , колко пъти става дума и се оказва, че са си имали.
Сега пак критики срещу НОЩ. Да вземе да отиде Мутафчийски да си изпие с тях кафето в стаичката за почивка, а.
Ми стана ясно, че са подценили опасността.

И да си кажа пак- аз нямам нищо против лекарите, да са ни живи и здрави. Но си оставам скептична към съсловието , и това са мои наблюдения, от личния ми сблъсък с тях. Та пак да си кажа, дано да не се налага да опирам до техните грижи.
И, на никой друг не го пожелавам, разбира се !

Аз вярвам, че е виновен НОЩ. Защото работя и с тамошната болница, и с монтанската, и са пълни от месец насам със случаи на пневмонии, а облекла имат смешни направо. След като се осигурява на софийските болници не е ли редно да се осигурят за всички останали болници? И то за всички отделения, нали уж си произвеждаме?
Ама е много лесно да се каже да си ги осигурят сами.

Контактувам с доста лекари, поне 50% от тях се оплакват, че те или техни колеги са пожелали да ги тестват, но им отказват, дори при симптоми. Карат ги да си ходят на работа и да си карат дежурствата, щото иначе няма кой.

Всеки, който не желае да бъде лекуван от съсловието, може да подпише отказ от лечение и да се самолекува. Защото за мен пък патоса как са ни виновни медиците насред всички тъпотии, които се случват, ми е малко ту мъч.
Откровено грозен пост, агресивен и ненужен. И пожеланието за отказ от лечение. Брей. Знаеш ли колко пари лично от мен е получила през живота ми здравната система, а съм си плащала частно  за всичко. Айде, нЕма нужда от такива лични нападки. И никъде не съм казала, че СА НИ ВИНОВНИ медиците. Как да се довериш на медик, който  за личната си безопасност не мисли, насред епидемия , та да мисли за пациента.
Да, абсолютно си права Таис. Това е същото като полицията без никаква причина да ти строши главата с палката и ти вместо да негодуваш да подпишеш декларация, че не желаеш повече услугите на полицията. Да бе! За протокола - и аз съм от осигурените /включително и с частна застраховка/ и плащаща си като поп за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт