COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 936
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 000
  • София
Никой няма да те лекува насила. Във всяка болница можеш да подпишеш декларация и да откажеш лечение. Отвори ЗЗ/ЗЗО и го потърси, аз нямам време да се занимавам с това. Simple Smile

# 15 001
  • Bulgaria
Аз искам да чуя от НОЩ официална информация относно това колко хора в момента се лекуват вкъщи по преценка на ЛЛ от Covid-19. Колко от тези хора са тествани, но не самоинициативно срещу 120 лв.? Да ми говорят как проследяват контактни, хайде няма нужда. И да се оплакват как във Видин не могат да му хванат края, защото лекарите работили на 3 места и няма проследяване на веригата. Няма, да. Това не е игра на стражари и апаши. След като не могат да се справят с проследяване и карантиниране се взимат други мерки. Всеки се разполага според чергата си, а не да ми обясняват как лекарите били безотговорни и не знам си какво. Утре като пламне всяка болница и половината цехове и заводи пак ли някой ще ни е виновен, че не се носят маски?

# 15 002
Караниколов в ефира на бТВ: Да не броим фурмите от ОАЕ, ще отидат за нуждаещи се

Представяте ли си само колко много се нуждаят нуждаещите се точно от фурми?!?Нямам думи!

# 15 003
Отделно от това през годините много случаи съм забелязала на медицински лица - лекари, зъболекари, лаборанти, мед. сестри и т.н., които не спазват елементарни правила на хигиена.
Например да не слагат ръкавици като вземат кръв или пък зъболекарите да работят без ръкавици. Особено при по-старото поколение е много разпространено. В родилното минават акушерки и бебета къпят наред едно след друго включително и такова, което е цялото изринато със стафилококова инфекция. Майката и бебето бяха преместени в изолатор чак когато на следващата визитация направих забележка на лекарката неонатолог. И т.н. Много пъти съм си мислила как да разчитам на тях да пазят пациентите, като те себе си не пазят.
То това е картинка, която много хора сме я виждали ама няма да ги корегират като им се карат на всички. Това не се стяга с каране, директорите и местните ръководители трябва да налагат дисциплина да се спазват реалните предписания. Като не могат да бъдат сменени. Порицания по телевизора освен да насъскват хората срещу докторите и обратно друго не правят.

# 15 004
Никой няма да те лекува насила. Във всяка болница можеш да подпишеш декларация и да откажеш лечение. Отвори ЗЗ/ЗЗО и го потърси, аз нямам време да се занимавам с това. Simple Smile
а отказа да плащам ЗО към кой да го пратя? или нямаш време?

# 15 005
Скрит текст:
Ох, хора, малко офтопик, ама Кантарджиев е такъв хит, че вече само като го видя и умирам от смях, без да е обелил и дума 😂😂😂 Някой ако се хване да му направи колажи на физиономиите, направо ще има портфолио за стендъп комик след изолацията.
Има видео! https://www.youtube.com/watch?v=F32B_gWKXuw

Аз много се забавлявам с него,предпочитам него да следят камерите, не генерала Joy Joy
Страшен образ!

Edit : Писали сме по 1 и също време с Lunatichka92 за видеото Hug

Това видео е вече старо, аз искам да пуснат от последните брифинги Simple Smile
Иначе много ми беше интересна реакцията на 1:25..

# 15 006
  • София
а отказа да плащам ЗО към кой да го пратя? или нямаш време?

чл. 90 от Закона за здравето
Цитат
Чл. 90. (1) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Пациентът, съответно негов родител, настойник
или попечител, лицето по чл. 87, ал. 5, дирекцията по чл. 87, ал. 6 или лицето по чл. 162, ал. 3, може да откаже
по всяко време предложената медицинска помощ или продължаването на започнатата медицинска дейност.
(2) Отказът по ал. 1 се удостоверява в медицинската документация с подписи на лицето.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Ако пациентът, съответно негов родител, настойник или
попечител, лицето по чл. 87, ал. 5, дирекцията по чл. 87, ал. 6 или лицето по чл. 162, ал. 3, не е в състояние
или откаже да удостовери писмено отказа по ал. 1, това се удостоверява с подпис на лекуващия лекар и на
свидетел.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) В случаите, когато е налице отказ по ал. 1 и е застрашен
животът на пациента, ръководителят на лечебното заведение може да вземе решение за осъществяване на
животоспасяващо лечение.
(5) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 2.06.2009 г.) Пациентът може да оттегли отказа си по ал. 2 по всяко
време, като в този случай медицинските специалисти не носят отговорност за евентуалното забавяне на
лечебно-диагностичния процес.

# 15 007
това не е това което питам.
Що, отговори си ти.
Вариантите са два.
1. Плащаш услуга и я ползваш.
2. Плащаш услуга, ама не я ползваш.
Ако имаш забележки или коментари към работата на системата гледаш точка 2.

# 15 008
  • София
ЗО са задължителни. Няма как да се откажеш. Ако не плащаш ставаш неосигурен. Ако се осигуряваш в друга държава, можеш да се откажеш от ЗО тук в БГ и ставаш осигурено лице като чужденец в бг /това при условие, че се осигуряваш в другата държава/.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:42 от Anna_♥

# 15 009
  • София
В София подготвят отварянето на парковете, но само за родители с деца:
Фандъкова: Предлагаме отваряне на парковете за родители с малки деца
Май сега в неделя ще е генералната тренировка.

# 15 010
Не знам защо твърдението, че са доставени предпазни материали във Видин някой го изтълкува като обвинение към лекарите.
Видин беше един от последните градове  с регистриран КВ. И изведнъж е в челните редици по заразени.
На мен лично това ми говори, че някъде нещо не работи. Доставени облекла и маски. Много заразени лекари.
Явно вируса се въртял в областта доста време преди някой да го разпознае.
Всеки областен град си има свои щаб и май видинския щаб не работи добре.

# 15 011

Супер, значи сега ще трябва да търся дете под наем.. Grinning

# 15 012
  • София
Не знам защо твърдението, че са доставени предпазни материали във Видин някой го изтълкува като обвинение към лекарите.
Видин беше един от последните градове  с регистриран КВ. И изведнъж е в челните редици по заразени.
На мен лично това ми говори, че някъде нещо не работи. Доставени облекла и маски. Много заразени лекари.
Явно вируса се въртял в областта доста време преди някой да го разпознае.
Всеки областен град си има свои щаб и май видинския щаб не работи добре.

Доставят се облекла за отделенията, които работят с ковид. За останалите отделения не, и не само във Видин.
Това е един от основните проблеми. Останалите отделения/лекари не се броят за първа линия и не им се осигуряват защитни облекла.

# 15 013
  • София

А пък, който има големи деца, да го....

# 15 014

На мен ми остана едно запряно /другото живее там, дето не се запира/, ама е възголямшко. Ще го накарам да се понавежда или да ходи патешката.
Ама ша го вържа с един синджир, дип дан'ми го отмъкне някой!

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:16 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт