COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 178
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 985
# 14 986
  • Пловдив
Още при първите случаи на заразени във Видин Мутафчийски даде точни цифри колко и какви предпазни средства са разпределени в РЗИ в Северозападна България, цитира позиция по позиция всичко,п редоставено на РЗИ във Видин, Монтана и Враца. Имаше маски, костюми, калцуни, дезифенктанти, спирт и т.н. Къде са тези неща? Не е виновен НОЩ, а местните РЗИ и директорите на болниците. Пълно безхаберие. И това вероятно не е само там.
Но при нас, както винаги, липсва контрол. Проверки се започват, след като стане белята.

# 14 987
може би освен цитирания и четене на текст трябва и контрол. или не трябва.

# 14 988
Вчера прочетох по новинарските сайтове, че една жена от В. Търново, изписана с отрицателен тест, след известно време се е почувствала зле и пак е в болница, с положителен тест.
И на фона на данни от различни държави за хора, които повтарят болестта, мисля, че преди да се облекчават каквито и да било мерки трябва да се изследва дали тези, които са преболедували веднъж са защитени.

От изследване на първия SARS, а този му е братовчед, върху маймуни, наличието на антитела не предотвратява повторно заразяване. Всички маймуни се заразяват повторно, като изчистват вируса по-бързо втория път, но това не облекчава възпалението на дробовете, което го има и при втората зараза.
Аз тук си мисля по-скоро доколко достоверността на тестовете зависи и от вземането на пробата. За мен жената не е била изчистена още.

# 14 989
Този тъпанар ще си умори избирателите. И те са тъпи като него и току виж му последвали идеите.

# 14 990
Скрит текст:
Добре , де. Медиците, горките , големи постове, голяма патетика.
Има ли някой да вярва, специално за случая там, във Видин, че НОЩ е виновен.
Никой ли не допуска небрежност на персонала при използване на защитни облекла. За там , колко пъти става дума и се оказва, че са си имали.
Сега пак критики срещу НОЩ. Да вземе да отиде Мутафчийски да си изпие с тях кафето в стаичката за почивка, а.
Ми стана ясно, че са подценили опасността.

И да си кажа пак- аз нямам нищо против лекарите, да са ни живи и здрави. Но си оставам скептична към съсловието , и това са мои наблюдения, от личния ми сблъсък с тях. Та пак да си кажа, дано да не се налага да опирам до техните грижи.
И, на никой друг не го пожелавам, разбира се !

Аз вярвам, че е виновен НОЩ. Защото работя и с тамошната болница, и с монтанската, и са пълни от месец насам със случаи на пневмонии, а облекла имат смешни направо. След като се осигурява на софийските болници не е ли редно да се осигурят за всички останали болници? И то за всички отделения, нали уж си произвеждаме?
Ама е много лесно да се каже да си ги осигурят сами.

Контактувам с доста лекари, поне 50% от тях се оплакват, че те или техни колеги са пожелали да ги тестват, но им отказват, дори при симптоми. Карат ги да си ходят на работа и да си карат дежурствата, щото иначе няма кой.

Всеки, който не желае да бъде лекуван от съсловието, може да подпише отказ от лечение и да се самолекува. Защото за мен пък патоса как са ни виновни медиците насред всички тъпотии, които се случват, ми е малко ту мъч.
Откровено грозен пост, агресивен и ненужен. И пожеланието за отказ от лечение. Брей. Знаеш ли колко пари лично от мен е получила през живота ми здравната система, а съм си плащала частно  за всичко. Айде, нЕма нужда от такива лични нападки. И никъде не съм казала, че СА НИ ВИНОВНИ медиците. Как да се довериш на медик, който  за личната си безопасност не мисли, насред епидемия , та да мисли за пациента.

# 14 991
Всеки, който не желае да бъде лекуван от съсловието, може да подпише отказ от лечение и да се самолекува.  - ако по закон не е така това е лъжа. А май не е хубаво да се лъже.

# 14 992
Недоумявам защо и вие а и тези по-учените от нас (предполагаемо) говорите/говорят небивалици. Навсякъде се казва, че НАЙ-ЧЕСТО хората показват симптоми на около петия ден след заразяване.

Ако има бум на болни от Цветница, то това трябва да е било на 17/04 а бум-а от болни по Великден трябва да е...днес. Какво чакаме да видим Май месец чак?
А според теб тези,които би трябвало днес да имат симптоми,дали и кога ще бъдат тествани?Аз виждам броя като последствие тестването на контактни лица.Огнището в Плевен,Симитли,Факултета и Филиповци,Видин.А отделно това,че има голям брой на безсимптомни.Онзи ден(ако не ме лъже паметта за деня),съобщиха за 19 заразени от Мизия-96.Само един техник имаше симптоми.Останалите-не.Е,на каква база са тествани?Епидемиологична следа или симптоматика?Знам,че симптомите се проявяват най-често 5-6-ти ден.Но не е честно да ни заблуждават,че тези 90 заразени са впоследствие от разхайтеното поведение на част от обществото.Не отричам,че Великото преселение ще има ефект върху броя на заразени,но не са тези 90 човека.Всичко това е психологическа атака,която би следвало да разубеди хората в намерението им за празнуване на идващите 01.05 и06.05.

Друго имам предвид аз - ако това преселените по тези дати е виновно за разболяването на МНОГО хора и вируса е МНОГО страшен, болниците в момента трябваше да гърмат от болни?

# 14 993
Вчера прочетох по новинарските сайтове, че една жена от В. Търново, изписана с отрицателен тест, след известно време се е почувствала зле и пак е в болница, с положителен тест.
И на фона на данни от различни държави за хора, които повтарят болестта, мисля, че преди да се облекчават каквито и да било мерки трябва да се изследва дали тези, които са преболедували веднъж са защитени.

Писала съм назад в темата но ще се повторя. Карала съм зла вирусна инфекция на дихателните пътища навремето, мой познат също. 4 МЕСЕЦА  влачих тая гадост.При него - същата работа.И не бяхме само ние така си спомням.Ту те отпусне, тук пак те връхлети и те смачка.Тъкмо си помислиш че си оздравяла и се зарадваш и хоп - започва те.Така че тия карантини от две седмици са както обича да казва Господин Борисов - ПУНТА МАРА ! Гледам сутринта пред и в банките - гъчканица. В магазина - гъчканица. В обменните бюра - гъчканица. Аптеките- гъчканица. Пипам си маската, пипам телефона, прибирам се....просто няма никакъв начин да се спасиш. Никакъв !

# 14 994
  • София
Скрит текст:
Никой ли не допуска небрежност на персонала при използване на защитни облекла. За там , колко пъти става дума и се оказва, че са си имали.
Сега пак критики срещу НОЩ. Да вземе да отиде Мутафчийски да си изпие с тях кафето в стаичката за почивка, а.

И да си кажа пак- аз нямам нищо против лекарите, да са ни живи и здрави. Но си оставам скептична към съсловието , и това са мои наблюдения, от личния ми сблъсък с тях. Та пак да си кажа, дано да не се налага да опирам до техните грижи.

Аз вярвам, че е виновен НОЩ. Защото работя и с тамошната болница, и с монтанската, и са пълни от месец насам със случаи на пневмонии, а облекла имат смешни направо. След като се осигурява на софийските болници не е ли редно да се осигурят за всички останали болници? И то за всички отделения, нали уж си произвеждаме?

Контактувам с доста лекари, поне 50% от тях се оплакват, че те или техни колеги са пожелали да ги тестват, но им отказват, дори при симптоми. Карат ги да си ходят на работа и да си карат дежурствата, щото иначе няма кой.

Всеки, който не желае да бъде лекуван от съсловието, може да подпише отказ от лечение и да се самолекува. Защото за мен пък патоса как са ни виновни медиците насред всички тъпотии, които се случват, ми е малко ту мъч.
Откровено грозен пост, агресивен и ненужен. И пожеланието за отказ от лечение. Брей. Знаеш ли колко пари лично от мен е получила през живота ми здравната система, а съм си плащала частно  за всичко. Айде, нЕма нужда от такива лични нападки. И никъде не съм казала, че СА НИ ВИНОВНИ медиците. Как да се довериш на медик, който  за личната си безопасност не мисли, насред епидемия , та да мисли за пациента.

Не виждам нищо агресивно, 2 поста подред пишеш и кавлифицираш лекарите, давам ти опция след като не искаш да те лекуват. Много е просто.
Как прецени, че някой не мисли за личната си безопасност? Ползват се каквито предпазни средства има в болницата.

# 14 995
В София нищо ново няма, стрелката все си е била между 15-20 случая дневно. Изведнъж на 15 и 16.04 се повишиха случаите тук, каква Цветница, какви пазари. Тези хора са били заразени най-късно на 05.04. Цветница беше на 12.04. Тогава си казаха, че е циганската махала. Там се правят бързи тестове и се потвърждават с PCR тест. Та ето защо в София има повече болни в последните дни. Сега от 90, като махнете 50, които са си от огнища, ето Ви го голямото заразяване от Цветница.

П.П. забелязвам, че освен че не се дава инфо за тестовете, не се дава инфо и кои райони на София са засегнати.

# 14 996
Скрит текст:
Скрит текст:

Откровено грозен пост, агресивен и ненужен. И пожеланието за отказ от лечение. Брей. Знаеш ли колко пари лично от мен е получила през живота ми здравната система, а съм си плащала частно  за всичко. Айде, нЕма нужда от такива лични нападки. И никъде не съм казала, че СА НИ ВИНОВНИ медиците. Как да се довериш на медик, който  за личната си безопасност не мисли, насред епидемия , та да мисли за пациента.

Не виждам нищо агресивно, 2 поста подред пишеш и кавлифицираш лекарите, давам ти опция след като не искаш да те лекуват. Много е просто.
Как прецени, че някой не мисли за личната си безопасност? Ползват се каквито предпазни средства има в болницата.
[/quote]

---------------------------------------------------------------------------
Резултатът го показва. Аз не преценявам, аз коментирам. Като си толкова работеща с тях и се оплаквали, ти сезира ли някого. Ай да спрем, наистина го обърна тук на някаква вендета. Имам си мнение, правя си изводи, правилни или не- мои са. Нито ще ме убедиш в нещо , нито ще ми го промениш.

# 14 997
Още при първите случаи на заразени във Видин Мутафчийски даде точни цифри колко и какви предпазни средства са разпределени в РЗИ в Северозападна България, цитира позиция по позиция всичко,п редоставено на РЗИ във Видин, Монтана и Враца. Имаше маски, костюми, калцуни, дезифенктанти, спирт и т.н. Къде са тези неща? Не е виновен НОЩ, а местните РЗИ и директорите на болниците. Пълно безхаберие. И това вероятно не е само там.
Но при нас, както винаги, липсва контрол. Проверки се започват, след като стане белята.
Така е,като се взема за истина всичко,казано по тАлАвизора....То и пратката от Дубай беше санитарни материали,после ,не били компютри,а компоти!

# 14 998
Една потребителка беше писала за ЛЛ, който не носел маска и се подигравал на пациентите, които носели.

Отделно от това през годините много случаи съм забелязала на медицински лица - лекари, зъболекари, лаборанти, мед. сестри и т.н., които не спазват елементарни правила на хигиена.
Например да не слагат ръкавици като вземат кръв или пък зъболекарите да работят без ръкавици. Особено при по-старото поколение е много разпространено. В родилното минават акушерки и бебета къпят наред едно след друго включително и такова, което е цялото изринато със стафилококова инфекция. Майката и бебето бяха преместени в изолатор чак когато на следващата визитация направих забележка на лекарката неонатолог. И т.н. Много пъти съм си мислила как да разчитам на тях да пазят пациентите, като те себе си не пазят.

Трябва да се тестват редовно, но и те да са съзнателни.
Освен това трябва да се помисли и за приетите пациенти. Хубаво лекаря ще се облече като космонавт, ще се опази, но после пациентите ако не са в инфекциозно , а в нормално отделение са си на едно...

# 14 999
пак питам реална ли е опцията за отказа, който отказ сами разбираме че минава и през неплащане на ЗО на държавата.

Общи условия

Активация на акаунт