COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 590
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 135
  • София
Аз на немците много се чудя, при такъв брой заразени толкова малък брой починали. Някакво специално лечение ли имат. Франция и Англия не отстъпват в бройката спрямо Испания и Италия. Само Германия минава между капките.

Те отдавна си казаха, че се стараят бързо да реагират в издирването на заразените и още при началните симптоми да обърнат внимание. Това най-добре работи, вместо да чакат усложнения.

# 15 136
Скрит текст:
Немците са със страхотно развита медицина, страхотни лекари.Не е тайна това.

Да, вентилацията също им е силна страна.
Другото, което направиха, беше, че още преди може би месец и половина затвориха болниците за посетители,а персоналът трябва да спазва дистанция 2 метра един от друг. В една от болниците при нас има палатка за ковид пациенти или предполагаеми такива, те не влизат в спешното.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 16:37 от Gabito1504

# 15 137
Евала им на хората. Дано някакъв пример си вземем. Вместо да се чудим какво да правим с труповете.

# 15 138
Бостън:
Дом за възрастни хора. Домът обаче е тип за богаташи. Някакъв много луксозен и скъп. Не е от масовката. Посещенията от известно време са забранени, но хората могат да напускат дома и да ходят където си поискат. (Тези, които по принцип са здрави и адекватни.) Включително възрастните са там с автомобилите си. Повечето са 80г и нагоре.
Близка родинина е общ персонал - чистене, помощ на възрастните с ежедневни дейности и т.н. Нещо като санитарка. Направили са им тестове и на служители и на настанените. Първите тестове - 100% отрицателни. Вторите ... почти 50% положителни. (Нашата роднина е с отрицателни, въпреки, че е имала досег в почти всички). И тук следва най-големия шок за всички - никой не се чувствал зле и не е подозирал, че е заразен.
Били са подготвени предварително и някаква част от сградата им е "отцепена" за Ковид. Под наблюдение са.
Нашата роднина казва, че няма паника, дори има известно спокойствие след като са видели, че толкова много хора са заразени без да знаят.
Подготвени са и за смъртност, разбира се. Но пък и те са се срещали често със смъртта и не я приемат като нещо ново и непознато.
А да - работят с предпазни средства от доста време и си имат голям екип доктори и медицински лица на пълно работно време.

С нея се чуваме веднъж на седмица/10 дни. Ако ви е интересно мога да споделя каква е ситуацията при тях след десетина дни.

# 15 139
  • София
"Алтернативата" Интервю с д-р Георги Тодоров собственик на лаборатория, от репортажа на Валя Ахчиева и Доц. Ангел Кунчев.

https://youtu.be/uJ6WmgX3IRM

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 16:42 от zverino

# 15 140
Аз на немците много се чудя, при такъв брой заразени толкова малък брой починали. Някакво специално лечение ли имат. Франция и Англия не отстъпват в бройката спрямо Испания и Италия. Само Германия минава между капките.

Скрит текст:
Немците са със страхотно развита медицина, страхотни лекари.Не е тайна това.

Да, вентилацията също им е силна страна.
+ Много от случаите се лекуват в къщи и въобще не стигат до болница.

# 15 141
Много ми е интересно, какво за вас е адекватното, освен стадния имунитет - т. е никакви мерки, което колкото и да се заблуждавате пак ще се провлачи до есента. А и доста хора не са навити на това.
Та какво друго?
Адекватно за мен е решение/заповед, която независимо дали се харесва или не, на хората, щом е заносъобразно и е за доброто на всички, се налага и толкова. Неадекватно е днес едно, утре друго.
- Носене на маски - един път до 24.04, сега се удължава до 13.05.  - Защо трябва да има срок!
- Затваряме столицата, слагаме "прозорец" за работещите - 5 дена, после се отменя и става по голямо мазало.
- КПП за всички области градове, за останалите нищо.
Ето такива неща. Не знам дали съм от мрънкалниците, но определено ме дразнят такива действия.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:49 от Mama_Nana

# 15 142
Да, на мен всичко свързано с безсимптомното протичане ми е интересно, така че ако можеш, сподели.

# 15 143
Не знам за вас, но аз до сега не чух от мрънкащите и една мярка да им е адекватна. Само се крещи неадекватно това, неадекватно онова....
Много ми е интересно, какво за вас е адекватното, освен стадния имунитет - т. е никакви мерки, което колкото и да се заблуждавате пак ще се провлачи до есента. А и доста хора не са навити на това.
Та какво друго?

Не чуваш, защото си развил избирателна глухота.
На недоволството и несъгласието с безумия не е редно да се казва "мрънкане" - ама каквото са ти казали - това. Не ви се месим.
Много неща бяха И одобрени - ама пусти и опорки.

Адекватно е да се затворят магазини и помещения с малка квадратура, където хората не могат да се обслужват поединично. Да се затворят фитнеси, басейни, ресторанти и т.н. - защото там няма как да се подсигури разстоянието от поне 2-3 метра между хората. Ако може - добре, няма нужда да се затварят. Маски за магазини, градски транспорт, лечебни заведения, за закрити места и открити такива със струпвания на хора /като се посочи какво значи това, все пак/ и - редовно и масово тестване, карантиниране на установените случаи, както и адекватно лечение. Толкоз. Останалото са глупости. Защото не са мерки /един пътува, друг не пътува - кого и какво пази това?/, които на практика пазят от нещо.
Всъщност - просто е - разумните бели държави въведоха именно подобни мерки. И ще се справят без да доубиват икономиките си и без да психират хората си. Затова и като държави ще останат и населението си няма да изгубят.

# 15 144
Grinch ако се вземе такова решение за София, не вярвам други по незасегнати общини да са по назад. Щом за тук го коментират, където се води основното огнище. Макар, че огнището е само в един квартал.

# 15 145
  • София
Lovely, посочи частта с научната фантастика, обоснови се, моля.
Ти мислиш, че хотелите искат да затворени до догодина ли?
Ох ми какво да ти кажа, хаха. Обосновката ми е простичка. Бг хотелиер да засили хигиената и да направи някакви резки промени просто никак не ми се вЕрва. Те си лежат на една кълка вече 30 години тези хорица. И да разположи хората така, че да не са стая до стая или пък в ресторанта да са на достатъчно отстояние...Абе не го вярвам това. Хора, които не събраха сили да си направят асфалтиран път и да прокарат канализация, която не се излива в морето до хотелите, какво да си мисля за тях. Как те изобщо ще въведат каквито и да било мерки и генерални промени? Аз ги виждам, че ще си чакат просто да си дойдат хората и всичко в самите курорти и хотели ще си е съвсем същото. Ако хората все пак не отидат ще ревнат за помощи.
Разбирам те и си напълно права в това, което казваш, особено за пътищата и канализациите.
Преди знаеха, че ще се напълнят и без друго. Сега обаче е различно.  И не, те пак няма да асфалтират пътищата, но ще засилят хигиената и ще предпочетат да работи хотелът, ако ще и на 2/3, отколкото въобще още една година да не отварят....

# 15 146
Grinch ако се вземе такова решение за София, не вярвам други по незасегнати общини да са по назад. Щом за тук го коментират, където се води основното огнище. Макар, че огнището е само в един квартал.
ако визираш "Факултето ", то май се оказа слаба ракия там. 500+ случая хич не са само от мургавели

# 15 147
Миналата седмица казаха, че само във Факултета и Филиповци има 150 болни и 6 починали. От тогава там се прави масово тестване с бързи тестове и на положителните се прави и PCR тест. Това си го казаха по ТВ, няма лъжа, няма измама. И точно от тогава случаите в София се повишиха с 5-10 на ден.

# 15 148
  • Варна
Напускащи столицата отново задръстиха КПП-ата

Километрична опашка се оформи край Нови хан от коли, напускащи столицата, предаде БНТ. В последния работен ден от седмицата изглежда столичани отново тръгнаха на път, въпреки всички предупреждения от Националния оперативен щаб и правителството.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/napuskashti-stolica … adrustiha-kpp-ata

# 15 149
Не знам за вас, но аз до сега не чух от мрънкащите и една мярка да им е адекватна. Само се крещи неадекватно това, неадекватно онова....
Та какво друго?
За мен е адекватно да ме информират за това какъв  е този  вирус, как са подготвени медицинските специалисти и как аз мога да се предпазя (ако искам), да пуснат децата във ваканция (не дистанционно обучение) и оттам нататък да ме оставят на мира Бих прекарвала повече време в къщи или на открито и на дистанция, бих ходила рядко на общствени места и ако ми се налага бих носила маска, но всичко това по собствено желание.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 17:30 от Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт