COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 297
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 120
  • София
Lovely, посочи частта с научната фантастика, обоснови се, моля.
Ти мислиш, че хотелите искат да затворени до догодина ли?

# 15 121
  • Точно където трябва
Само аз ли се чудя как става така, че някой кихне върху...примерно дръжката на вратата в магазина. И ти минеш после и я пипнеш тая дръжка и си пипнеш лицето. Ама достатъчно скоро след него. И се пипнеш точно по устата или носа или очите... Само на мен ли такива сценарии ми се струват вероятни 0,00000000000001%  Та непрекъснато за това пусто кихане се говори/пише. Или айде, вратите се отварят с фотоклетка, та и дръжки нямат. Изкихва се върху парапета на стълбището. И ти както минаваш и се подпираш хващаш точно онези 10 см. с ръката си, на които той се е изкихал. И то преди да е умрял вируса... Или за по-сигурно, за да сбъднеш прогнозите, направо го облизваш въпросният парапет. Или нещо, което още по-често се описва - някой ти се изкиха в лицето. Наистина ли точкова често непознати ви се изкихват. Не че не вярвам, че има вирус или не спазвам правилата. Само се чудя наистина ли толкова лесно става срещата с него. Иначе допускам, че ако попадне върху лигавица може и бързо да се развие.

# 15 122
Глобите изобщо налагат ли ги за маските? Време е да кажат колко хора са глобени за нарушаване на заповедта.

Обаче дори просяците се усетиха, че маската помага - вчера гледам един от дежурните просяци пред магазина - чинно сложил бяла маска на устата си, нищо че носът стърчи. Нори имаше един-двама младежи (оказаха се италианци), които му дадоха милостиня.
Не знам коя е причината - глоба или усещане за полза, но днес видях хора с неправилно сложени/или без маски, които се броят на пръсти. Голямата част от хората са "екипирани" много добре.
Все още съм раздвоена за ползи от носенето на открито, но спазвам заповедта. Blush

# 15 123
Не знам за вас, но аз до сега не чух от мрънкащите и една мярка да им е адекватна. Само се крещи неадекватно това, неадекватно онова....
Много ми е интересно, какво за вас е адекватното, освен стадния имунитет - т. е никакви мерки, което колкото и да се заблуждавате пак ще се провлачи до есента. А и доста хора не са навити на това.
Та какво друго?

# 15 124
Не знам дали коментирахте какво е предложил Тръмп на брифинг, но се убеждавам, че този човек не е на ред.

По време на брифинга за коронавирус в Белия дом официален представител на  правителството на САЩ казва, че коронавирусът отслабва по-бързо при излагане на слънчева светлина и топлина.
И още, че белина може да убие вируса в слюнката или дихателните течности в рамките на пет минути, а изопропиловият алкохол може да го убие още по-бързо.

Тогава г-н Тръмп предположил за възможността да се използва "огромна ултравиолетова" или "просто много мощна светлина" върху или дори вътре в тялото като потенциално лечение. "И тогава виждам дезинфектанта там, където го избива за една минута. Една минута", каза той. „И има ли начин да направим нещо подобно чрез инжектиране вътре или почти почистване? Така че би било интересно да проверите това“, каза той.

Каква е била лекарската реакция?
Лекарите предупредиха, че предложението на президента може да доведе до фатални резултати.
"Тази представа за инжектиране или поглъщане на всякакъв вид почистващ продукт в организма е безотговорна и е опасна", каза д-р Вин Гупта, пулмолог и експерт по глобална здравна политика. "Това е често срещан метод, който хората използват, когато искат да се убият."

# 15 125
  • Индия/България
Силно впечатление ми направи, че потребителката от Индия спомена за щата в Индия, в който има много по- малък брой заразени е меката на Аюрведа.
Hands Plus1 Аз затова все си ги дебна да изкарат нещо оптимистично на бял свят..(даже да не е свързано с Аюрведа)..но явно знаят какво правят. Само едно уточнение - щатът има най-голям дял излекувани за цялата страна. Заразените им иначе са доста, но оздравелите максимален брой, а фаталните изходи минимални. Колкото до куркумата, и тя си има божествен статут в Индия. Може би има защо, макар че аюрведист ми е казвал, че всяка билка и подправка влияе най-ефективно там, откъдето произлиза.

По отношение на недостоверните бързи тестове, здравната комисия на Индия излезна с изявление, че спира същите, защото голям процент от щатите едновременно  са подали оплакване за  отклонения и несъответствия (71% несъответствия) с доказани проби на болни, които са тествани допълнително и  неколкократно с бързите тестове, пристигнали от Китай. От 30април, ако не се лъжа, една южнокорейска компания, ситуирана в Индия започва производството им. Установило се е, че южнокорейските са по-надеждни. Индия си връща всички бързи тестове на съответните държави (вкл. европейски).
https://www.news18.com/news/india/south-korean-firms-manesar-pla … cale-2587165.html

3 болници тук (от типа на ВМА) ще тестват върху пациентите в критично състояние лекарство срещу сепсис. На около 50човека, намиращи се в интензивните им отделения ще бъде приложена лека доза от  лекарството Sepsivac - 0.3ml под формата на инжекция.
https://m.timesofindia.com/india/3-hospitals-to-try-sepsis-drug- … show/75337756.cms

9месечно бебче е най-бързо излекувалият се пациент тук (6дни). Безсимптомно протичане.Пускам статията, защото някъде към края има един пасаж, където докторът споменава, че интензивният имунизационен календар е помогнал на детето да се пребори с вируса.
https://m.timesofindia.com/city/dehradun/9-month-old-youngest-an … show/75331875.cms

За жалост 1ви смъртен случай на детенце и в Индия. 6годишно с придружаваща болест на сърцето

Последната статистика /или стъкмистика/...сочи , че удвояването на случаите пада на 10дни. Смъртността 1.36%

Тесла, може да поразсъждава Wink На мен са ми доста интересни съжденията му ..

О, да и за пушенето си мислех.. Индийците пушат един букет от безобразия..Да не казвам, че дъвчат постоянно paan, арека и gutka , които пак са нещо подобно и не ми се обяснява колко са бляяк...Сигурно сте виждали как ходят с оранжеви усти..Добре, че тук това за пушенето и Ковид не се котира много. Обаче пък намалиха цената на алкохола ..

ПикЪТ в БГ явно се престраши да се  покаже на народа. хЪ сега дружно се мотивирайте и го "обезглавете". От пик да стане пуккк...Стискам палци!

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 16:28 от Bandit Queen

# 15 126
  • Пловдив
Гърците са известни със своята "дисциплинираност". Защо сега си стоят в къщи?

# 15 127
Скрит текст:
Само аз ли се чудя как става така, че някой кихне върху...примерно дръжката на вратата в магазина. И ти минеш после и я пипнеш тая дръжка и си пипнеш лицето. Ама достатъчно скоро след него. И се пипнеш точно по устата или носа или очите... Само на мен ли такива сценарии ми се струват вероятни 0,00000000000001%  Та непрекъснато за това пусто кихане се говори/пише. Или айде, вратите се отварят с фотоклетка, та и дръжки нямат. Изкихва се върху парапета на стълбището. И ти както минаваш и се подпираш хващаш точно онези 10 см. с ръката си, на които той се е изкихал. И то преди да е умрял вируса... Или за по-сигурно, за да сбъднеш прогнозите, направо го облизваш въпросният парапет. Или нещо, което още по-често се описва - някой ти се изкиха в лицето. Наистина ли точкова често непознати ви се изкихват. Не че не вярвам, че има вирус или не спазвам правилата. Само се чудя наистина ли толкова лесно става срещата с него. Иначе допускам, че ако попадне върху лигавица може и бързо да се развие.

Разбира се, че не става толкова лесно. Основното е интензивен контакт сус заразЕн в продължение на определен период от време. Виж, в градския транспорт има перфектни условия за разпространение.

# 15 128
Lovely, посочи частта с научната фантастика, обоснови се, моля.
Ти мислиш, че хотелите искат да затворени до догодина ли?
Ох ми какво да ти кажа, хаха. Обосновката ми е простичка. Бг хотелиер да засили хигиената и да направи някакви резки промени просто никак не ми се вЕрва. Те си лежат на една кълка вече 30 години тези хорица. И да разположи хората така, че да не са стая до стая или пък в ресторанта да са на достатъчно отстояние...Абе не го вярвам това. Хора, които не събраха сили да си направят асфалтиран път и да прокарат канализация, която не се излива в морето до хотелите, какво да си мисля за тях. Как те изобщо ще въведат каквито и да било мерки и генерални промени? Аз ги виждам, че ще си чакат просто да си дойдат хората и всичко в самите курорти и хотели ще си е съвсем същото. Ако хората все пак не отидат ще ревнат за помощи.

# 15 129
Аз на немците много се чудя, при такъв брой заразени толкова малък брой починали. Някакво специално лечение ли имат. Франция и Англия не отстъпват в бройката спрямо Испания и Италия. Само Германия минава между капките.

# 15 130
Някой знае ли какво става в Китай? Все повече се говори за ново огнище, а не виждам никъде потвърждение от китайските власти-в worldometer са с 6 нови случая днес.

Блокиран е град Харбин, това е на север, близо е до границата с Русия, там се прави фестивала на ледените фигури.
Една китайка се върнала от Сащ и посетила роднините си, резултата е - целият град под строга карантина като в Ухан.

# 15 131
Сега още повече ще си оставаме вкъщи, за да си дишаме лесно. И на терасите.

# 15 132
Silence, няма специално лечение. Използват медикаменти само в проучвания в университетските болници. В другите нищо особено не им правят. Но тук и средната възраст на пациентите е по-ниска. Освен това рядко се стига до заразяване на пациенти в другите отделения, което също би довело до висока смъртност.

# 15 133
Немците са със страхотно развита медицина, страхотни лекари.Не е тайна това.

# 15 134
Не знам за вас, но аз до сега не чух от мрънкащите и една мярка да им е адекватна. Само се крещи неадекватно това, неадекватно онова....
Много ми е интересно, какво за вас е адекватното, освен стадния имунитет - т. е никакви мерки, което колкото и да се заблуждавате пак ще се провлачи до есента. А и доста хора не са навити на това.
Та какво друго?
Според мен и маските,и социалната дистанция са напълно адекватни мерки.Уших си там няколко маски,пера си ги,гладя ги  и изобщо не ми пречи да ги нося.КПП-тата са ми проблем.Както и отлагането на ин витро процедурите.Всички магазини работят.В Плевен работят и фризьори,и левчета,и феникси,и обущари,и търговии,чак и сервизи за телефони,телевизори и други.Така че наистина не знам защо е това недоволство в повечето хора,които Подчертавам,не са останали без работа или на улицата.

Общи условия

Активация на акаунт