COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 453 154
  • 32 209
  •   4
Отговори
# 15 105
Може би това за носенето на открито и да отпадне, но сега в разгара на епидемията, не вярвам. Тук много хора се струпват на едно място и не спазват дистанция и заради това е тази мярка.

# 15 106
  • София
Мислите ли, че ще се удължи извънредното положение след 13 май? Това лято се опитвам да си го представя какво ще бъде и нищо не мога да си визуализирам... Вие как си го представяте?
Хайде да го визуализираме така, вместо да чертаем традиционните апокалиптични картини за климатика вкъщи (него и вкъщи ще го забранят).
Колкото по-бърже паднат леко мерките, толкова повече ще се възвърне някакъв ритъм в икономиката. Ще става и ясни, дай Боже, повече неща за вируса - как става заразяването, къде са рисковете, за да се акцентира върху тях. Може би наистина ще се окаже, че чрез храна и напитки не става - което ще доведе до отваряне на някои заведения в летен вариант, на открито и чрез спазване на дистанция. Поне хората ще са спокойни, че сервитьорът, ако им кихне в кафето, и те "изпият" вируса няма да се заразят. Нещо, за което сякаш няма 100% убеденост в момента.
Ще се окаже, може би, че чрез дръжки на врати, шезлонги и чадъри чак толкова лесно не се хваща гадта. Което ще доведе до повече разходки в паркове, планини, екскурзии и морета в България. На този етап в България, хайде септември ще ви пусна в прогнозите си и едно Халкидики да направите, че плажовете не са толкова населени.
Ще има все по-вече бързи и точни тестове. Моментни дори. Така че, като искате да направите една сватба, да може на входа да тествате с тест ленти и апаратче всички гости и да се убедите, че са здрави или поне не са носители на ковид (пък, ако ще да си пренасят някоя лятна диария).
В нашия туризъм ще бъда обърнато много сериозно внимание на хигиената, за първи път от години насам. Персоналът ще се тества, ще носи маски и ще почиства наистина и редовно, а не само проформа. По-добре хотелът да е през една стая пълен или на 2/3, отколкото затворен изцяло.
Та, такива ми ти работи....в розовия вариант....

# 15 107
  • Пловдив
В Чехия маските не са ли задължителни? И още някъде ми се струва, дали не беше и Полша?

# 15 108
Докато има Ковид, ще са задължителни маските.

В смисъл до края на живота ни ? Щото до сега не съм чула някой някъде да каже че вируса завинаги ще изчезне....

# 15 109
Поредният тоталитарен опит за управление с еднолични декрети и от днес:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/24/rd-01-236.pdf
Глупост след глупост - твори се на кило. Работи се направо на инат.

Еднолично... А как да се пусне заповед. Това е от компетенцията на министъра на здравеопазването.

# 15 110
В Чехия маските не са ли задължителни? И още някъде ми се струва, дали не беше и Полша?
Не знам в момента как са, трябва да потърся нещо актуално, на стари неща попадам до момента, но ако са, нищо чудно че са първи по ниво на паника:
https://fakti.bg/bulgaria/459632-izsledvane-nivoto-na-panika-oko … nisko-v-balgaria-

# 15 111
Докато има Ковид, ще са задължителни маските.

В смисъл до края на живота ни ? Щото до сега не съм чула някой някъде да каже че вируса завинаги ще изчезне....
Има вариант да изчезне. Иначе и според мен маска навън е безумие, ама какво да се прави - ще носим.

# 15 112
В Чехия нямаше ли да отпада извънредното положение скоро? Нещо такова ми попадна тия дни.

# 15 113
Според мен този вирус в този му вариант, няма как да е до живот. Вероятно ще мутира в един момент към по-добро. Е, все пак това са някакви си мои надежди. До сега вирус не е оставал на планетата нон стоп в един и същ вариант. Ето свинският грип в началото е бил много опасен, но сега вече почти не се чува, а си го има всяка зима.

# 15 114
  • София
Глобите изобщо налагат ли ги за маските? Време е да кажат колко хора са глобени за нарушаване на заповедта.

Обаче дори просяците се усетиха, че маската помага - вчера гледам един от дежурните просяци пред магазина - чинно сложил бяла маска на устата си, нищо че носът стърчи. Нори имаше един-двама младежи (оказаха се италианци), които му дадоха милостиня.

# 15 115
Глобите изобщо налагат ли ги за маските? Време е да кажат колко хора са глобени за нарушаване на заповедта.

Обаче дори просяците се усетиха, че маската помага - вчера гледам един от дежурните просяци пред магазина - чинно сложил бяла маска на устата си, нищо че носът стърчи. Нори имаше един-двама младежи (оказаха се италианци), които му дадоха милостиня.

Актове има. Но не знам още да има издадени наказателни постановления за тях.
Ще ми се да видя едно поне.
И после  -едно дело за обжалването му. Вероятно, ако почнат да щъкат НП в неусвес, ще има и купища дела.

# 15 116
  • Пловдив

В Пловдив за миналите почивни дни са глобени 960 души за маски. Официално съобщено от Областния управител.

# 15 117
Мислите ли, че ще се удължи извънредното положение след 13 май? Това лято се опитвам да си го представя какво ще бъде и нищо не мога да си визуализирам... Вие как си го представяте?
Хайде да го визуализираме така, вместо да чертаем традиционните апокалиптични картини за климатика вкъщи (него и вкъщи ще го забранят).
Колкото по-бърже паднат леко мерките, толкова повече ще се възвърне някакъв ритъм в икономиката. Ще става и ясни, дай Боже, повече неща за вируса - как става заразяването, къде са рисковете, за да се акцентира върху тях. Може би наистина ще се окаже, че чрез храна и напитки не става - което ще доведе до отваряне на някои заведения в летен вариант, на открито и чрез спазване на дистанция. Поне хората ще са спокойни, че сервитьорът, ако им кихне в кафето, и те "изпият" вируса няма да се заразят. Нещо, за което сякаш няма 100% убеденост в момента.
Ще се окаже, може би, че чрез дръжки на врати, шезлонги и чадъри чак толкова лесно не се хваща гадта. Което ще доведе до повече разходки в паркове, планини, екскурзии и морета в България. На този етап в България, хайде септември ще ви пусна в прогнозите си и едно Халкидики да направите, че плажовете не са толкова населени.
Ще има все по-вече бързи и точни тестове. Моментни дори. Така че, като искате да направите една сватба, да може на входа да тествате с тест ленти и апаратче всички гости и да се убедите, че са здрави или поне не са носители на ковид (пък, ако ще да си пренасят някоя лятна диария).
В нашия туризъм ще бъда обърнато много сериозно внимание на хигиената, за първи път от години насам. Персоналът ще се тества, ще носи маски и ще почиства наистина и редовно, а не само проформа. По-добре хотелът да е през една стая пълен или на 2/3, отколкото затворен изцяло.
Та, такива ми ти работи....в розовия вариант....
Хаха. Харесаха ми прогнозите ти. Тръгнаха от оптимистичен реализъм и рязко стигнаха до научна фантастика. Особено в частта с бг хотелиерите. И това за сватбите ми допадна.

За маските били глобени доста хора включително един полицай, който бил без маска, докато глобявал гражданин.

# 15 118
В Чехия нямаше ли да отпада извънредното положение скоро? Нещо такова ми попадна тия дни.
това си чела https://www.24chasa.bg/novini/article/8496245

# 15 119
Сега си представям децата в парка ама с маски.Ми не се връзва.Защо бе хора, защо така несигурно.До сега трябваше да сме по-добре, ама с тези половинчати мерки.Както и да е, само здраве да е!
Какви глоби на този беден и измъчен народ, направо ми се плаче.

Общи условия

Активация на акаунт