COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 954
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 090
  • София
Мислите ли, че ще се удължи извънредното положение след 13 май? Това лято се опитвам да си го представя какво ще бъде и нищо не мога да си визуализирам... Вие как си го представяте?
очаквам да докажат, че вирусът не вирее в солен влажен въздух и всички да дойдете на морето и да се спасим  Kissing Heart

И да паднем, и да бием... Simple Smile

Сори за офф-а, ама баш така си го представям аз. На хората им писна и скоро ще теглят една на всички мерки. Колкото и да ми се иска да запазим разумните от тях.

# 15 091
Скрит текст:
Друго имам предвид аз - ако това преселените по тези дати е виновно за разболяването на МНОГО хора и вируса е МНОГО страшен, болниците в момента трябваше да гърмат от болни?
Не дърпай дявола за опашката! От Цветница и Великден не са минали скритите/инкубационните периоди.
Да се надяваме болниците да не "гърмат от болни". Blush

От какво по точно ще гръмнат болниците според Вас? За големият пазар на 13.03 се говореше същото. Тогава пак имаше масово струпване на хора и то на закрито място, идеално за разпространение на Ковид.

# 15 092
Цитат
Сори за офф-а, ама баш така си го представям аз. На хората им писна и скоро ще теглят една на всички мерки. Колкото и да ми се иска да запазим разумните от тях.

Хората вече теглиха майната им. Един по обяд отново не видях да се пържи с парцали на лицето, покриващи "устата и носа". Само тези, които чакат на опашка в близост един до друг и в магазина видях с такива и повечето си бяха забрадили само устата.
Вместо да се въведат адекватни мерки, изпаднаха в крайности, немотивирани с нищо. Което води неминуемо до това - когато имаш прекалени изисквания, не ти спазват и малките и необходими такива.
То с всичко прекалено така се получава. За държави с еднолични управления това е характерно. В момента сме си точно такава. Вероятно си търсят начини за пълнене на хазната с глоби.
Или целят хората да им теглят окончателно майната и после да се оправдават с това, че не спазвали "мерките".

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 16:14 от Judy

# 15 093
Бизнеса трябва да върви.

# 15 094
Преди две седмици се наложи да посетим СП. Един от лекарите демонстративно беше без маска или други предпазни средства. Не, че тези които имаха бяха качествени. Попаднах на група във Фейсбук, която дарява предпазни средства - какво беше учудването ми, като видях, че за нашия град има изпратени маски, гащеризони и шлемове. А СП бяха със защитно облекло от 80-те години.

# 15 095
Някой знае ли какво става в Китай? Все повече се говори за ново огнище, а не виждам никъде потвърждение от китайските власти-в worldometer са с 6 нови случая днес.

# 15 096
  • Пловдив
Поредният тоталитарен опит за управление с еднолични декрети и от днес:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/24/rd-01-236.pdf
Глупост след глупост - твори се на кило. Работи се направо на инат.

Е, в Германия и Франция маските стават задължителни в магазини и обществне транспорт, как очакваш тук да ги отменят. Няма да стане. И след 13 май пак ще ги носим.

# 15 097
# 15 098
Докато има Ковид, ще са задължителни маските. Гледайте запада как действа, така ще действаме и ние. Ето Германия почна да премахва мерки, България и тя. Щом обмисляли от столична община да върнат децата  в детската градина, е на това му се казва копиране. Обаче за КПП-та нищо не се говори. Ще сме си свободни затворници, както се казва.

# 15 099
  • София
Хората вече теглиха майната им. Един по обяд отново не видях да се пържи с парцали на лицето. Само тези, които чакат на опашка в близост един до друг и в магазина.
Мда, едва навих малкия тийн да излезе в понеделник да види слънце, че категорично  отказва да носи маска и заради това въобще не излиза. Сега я удължават. Егати...
Социологическо проучване относно кабинета, щаба и свършването на търпението на българите
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgarite-podkrepya … o-gubyat-turpenie

# 15 100
 И тук за закрито само, малоумие е да мааш с маска по жегите. Пък, който счита за необходимо, да си ги носи. Що не се огледате, половината хора по улиците на София не слагат маските по улиците.

# 15 101
  • Другата България
Не знам защо твърдението, че са доставени предпазни материали във Видин някой го изтълкува като обвинение към лекарите.
Видин беше един от последните градове  с регистриран КВ. И изведнъж е в челните редици по заразени.
На мен лично това ми говори, че някъде нещо не работи. Доставени облекла и маски. Много заразени лекари.
Явно вируса се въртял в областта доста време преди някой да го разпознае.
Всеки областен град си има свои щаб и май видинския щаб не работи добре.
Във Видин наистина има доставени предпазни средства, от всякакво естество. И не са само за работещите на първа линия, има за всички. Е, скафандри няма за всички, но те не са и необходими. И понеже отново някой ще обвини държавата и НОЩ за ситуацията там, и съм убедена, че вече го е направил /не съм чела всичко/, то аз ще кажа съвсем отговорно - да, има го и момента с вината на самите медици. Потребителка беше писала тук за ОПЛ във видинско село, който не ползва предпазна маска, съветва и хората, за които се грижи да не го правят. Същия работи и в СПО в града. И той не е единствения, такива са много. Проблемът във Видин е породен именно от това, че кадри няма, а тези, които ги има, работят на 2-3-4 места едновременно - като ОПЛ, като даващи дежурства в СП или СПО, като редови лекари в някое отделение, а доста от тях имат и частни кабинети. Възрастта им вече я обсъдихме - предимно над 60, неврологът беше на 77 години. Е, ако един такъв лекар има маскИ, и то с висок клас, ръкавици и всичко необходимо, но преценява, че смисълът да ги ползва е никакъв, а същевременно контактува с всякакви пациенти на няколко места в областта, не само в града, какво очаквате да се случи? Това е безотговорност от най-висок клас, и в случая щаба няма вина.
И аз писах за ОПЛ в кабинет, съседен на този на моя ОПЛ. Напред- назад без маска, а кашляше като магаре. Пушач, дано кашлицата да е от това. А същевременно са в една практика с моята лекарка, тя беше освен с маска и ръкавици, и с шлем, който каза, че са им раздали, безплатно. Очила, всичко необходимо.

# 15 102
  • При семейството си

Е, в Германия и Франция маските стават задължителни в магазини и обществне транспорт, как очакваш тук да ги отменят. Няма да стане. И след 13 май пак ще ги носим.

Добре де, в търговски обекти, банки, институции, градски транспорт е едно, по улици, спирки и навсякъде на открито и закрито е съвсем друго.
Накрая ще постигнат обратен ефект с подобните си мерки.

# 15 103

Няма нищо общо между това, да си сложиш маска на закрито и това - да вървиш по тротоара, в парка, в гората, на поляната и т.н. с такова нещо.
Кой друг в Европа, освен двете уж най-засегнати държави, е въвел подобно безумие? И то за такъв дълъг период.
А, който остане тук след 13.05 може и гривна на краката да му сложат. Да не вземе да се отклони.  

Цитат
Добре де, в търговски обекти, банки, институции, градски транспорт е едно, по улици, спирки и навсякъде на открито и закрито е съвсем друго.
Накрая ще постигнат обратен ефект с подобните си мерки.
Ами постигат го вече.
Както казах днес на обяд си личеше.
Хората демонстративно влизат така и в магазини. Вчера видях един от магазинските портиери - просто си седеше с един подвратник и си клатеше краката. Нахората вече не им пука. И глоби толкоз ще платят - повечето пак ще се изнесат, веднага щом в чужбина се отвори пазарът заработна ръка.
Наистина жалка история е да се управлява така насила и на инат на всичко разумно.

Докато има Ковид, ще са задължителни маските. Гледайте запада как действа, така ще действаме и ние. Ето Германия почна да премахва мерки, България и тя. Щом обмисляли от столична община да върнат децата  в детската градина, е на това му се казва копиране. Обаче за КПП-та нищо не се говори. Ще сме си свободни затворници, както се казва.
Само дето западът не действа точно така, ами доста по-иначе.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 16:23 от Judy

# 15 104
Хората вече теглиха майната им. Един по обяд отново не видях да се пържи с парцали на лицето. Само тези, които чакат на опашка в близост един до друг и в магазина.
Мда, едва навих малкия тийн да излезе в понеделник да види слънце, че категорично  отказва да носи маска и заради това въобще не излиза. Сега я удължават. Егати...
Социологическо проучване относно кабинета, щаба и свършването на търпението на българите
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgarite-podkrepya … o-gubyat-turpenie
и още едно https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/191470-77-ot-balgarite-odobr … shtu-koronavirusa

Общи условия

Активация на акаунт